Marais bring in Super forwards as Junior teams are named

Marais bring in Super forwards as Junior teams are named

articles.comments (4)

Vodacom Blue Bulls Under-21 coach Nollis Marais made six changes to his starting team for their Absa Under-21 Provincial Championship clash against the Cell C Sharks in Pretoria on Saturday, adding Marvin Orie and Nicolaas Janse van Rensburg to the pack.
Both forwards played for the Vodacom Bulls in the pool stages of the Vodacom Super Rugby competition.
Orie will start at lock and Janse van Rensburg at flank in the reshuffled pack that demolished Border 143-0 in last weekend's season opener.
Marais also picked new props, giving current Junior Springboks Dayan van der Westhuizen and Pierre Schoeman starting berths and moved Kobus Marais and Jacques Rossouw from the bench into the starting team.
The team to face Cell C Sharks at Loftus B on Saturday at 15h30 is: Jacques Rossouw, Kafentse Mahlo, Marquit September, Dan Kriel, Jade Stighling, Kobus Marais, Carlo Engelbrecht, Jannes Kirsten, Nicholaas Janse van Rensburg, Ruan Steenkamp (c), Marvin Orie, Irne Herbst, Dayan van der Westhuizen, Arno van Wyk, Pierre Schoeman. Replacements: Jan Enslin, Neethling Fouche, Chris Massyn, Carel Swart, Andre Warner, JP Smith, Ganfried May.

Van der Merwe to boost Vodacom Blue Bulls Under-19


Junior Springbok winger Duhan van der Merwe has been included in the Vodacom Blue Bulls Under-19 team to face the Cell C Sharks in the Absa Under-19 Provincial Championship in Pretoria on Saturday.
The inclusion of the winger, ahead of Keanan van Wyk, will offset the loss of the injured Warrick Gelant, who like Van der Merwe represented South Africa at the recent Junior World Championship in New Zealand.
Philip Orffer, who played wing in last week's win over the EP Kings, will replace Gelant at fullback, with Molapo Nkosinathi taking over on the wing.
In the pack, Calvonn Allison will start at flank after playing off the bench last weekend.
The team to face the Cell C Sharks on Saturday at 13h45 at Loftus B is: Philip Orffer, Molapo Nkosinathi, Jurie Linde, Adrian Maebane, Duhan van der Merwe, Dewald Human, Ivan van Zyl, Hanro Liebenberg (c), Calvonn Allison, Martin Groenewald, RG Snyman, Jason Jenkins, Johan van Wyk, Francois Steyn, Stefaan Grundelingh. Replacements: Vuyo Khatide, Njabula Gumede, Matthys Basson, Burger van Niekerk, Menzi Nhlabathi, Remu Malan, Wyatt Murphy, Adriaan Louw.

Pin It

Jul 16, 2014
Marvin Orie

(4) Marais bring in Super forwards as Junior teams are named

 1. gravatar Cornelius says:
  Ek wens hulle wil die Springbok Groep kies sodat ons kan sien watter ouens ons het vir die curriebeker
 2. gravatar bloukaap says:
  Ek reken minstens drie agterspelers nl. Serfontein, Hougaard en Pollard sal permanent by die Bokke wees met Basson en Engelbrecht op standby. Dit sal spelers soos WSS, Kriel en Mastriet en Page meer gesig gee op CC vlak vanjaar. Blommetjies is oppad Cheetahs toe.

  Voorlangs sal Matfield, Willemse en Vd Merwe verseker by die Bokke wees, met Marcel, du Plessis en Visagie op standby. Maku gaan nou reeds OP toe en ek dink Mbonambi gaan hopelik vir CC bly. Hopelik sal Arno Bitha en Pierre Spies asook Stegman reg wees. So dit gaan baie interressant wees om te sien wie daar gaan funksioneer.
  Vir eers lyk dit dus of slotposisie die Bulle se groot uitdaging gaan wees vir die komende CC. Daar is nog Schalk van Heerden ook wat oorweeg kan word.

  Baie hartseer om te lees oor Frik Kirsten. Hy het soveel potensiaal gehad. Ek glo hy sou vanjaar Bokke gespeel het. Moet groot terugslag wees vir hom.
 3. gravatar Jano says:
  BlouKaap, Schalk van Heerden is gekontrakteer by die Lions.
 4. gravatar Bloukaap says:
  Dankie vir inligting Jano.

  Dis 'n bummer. So sal maar moet sien wie FL daar gaan speel. Marvin Orie, Nicolaas van Rensburg, Irne Herbst, Dennis Visser, Grant Hattingh, Jacques du Plessis?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *