Flip, JJ, Hougie added to Springbok contract group

Flip, JJ, Hougie added to Springbok contract group

articles.comments (13)

Three Vodacom Bulls players - Flip van der Merwe, JJ Engelbrecht and Francois Hougaard - have been awarded Springbok contracts till the end of 2014, SARU announced on Friday.

The South African Rugby Union named a group of 17 players that had been contracted for the 2014 Springbok season – completing the process earlier than at any time for a number of seasons.

The signing of seven players to new Springbok contracts was completed in the past week to add to the ten players who agreed long-term contracts in 2013. Jurie Roux, CEO of SARU, confirmed that there was scope to contract additional players if the coach wished.

The seven newly-contracted players are Marcell Coetzee (loose forward), JJ Engelbrecht (centre/wing), Francois Hougaard (scrumhalf), Patrick Lambie (flyhalf/fullback), Willie le Roux (fullback/wing), Coenie Oosthuizen (prop) and Flip van der Merwe (lock).

In addition, experienced Springbok wing JP Pietersen, who is expected back in Durban from his Japanese club in the coming weeks, has already committed his future in South Africa by signing a national contract for 2015.

“I am delighted that we have been able to conclude the contracting of a core Springbok group so early in the year,” said Roux. “In the past discussions have gone on for some months for different reasons at different times. We invariably reached agreement but we are pleased to have been able to conclude this very important matter so early in the year.

“A lot of hard work was put into finalising these contracts late last year and we would have made the announcement at that time but for needing one player to come back from leave and put pen to paper.

“The core group of Springboks are now nationally contracted, which bodes well for the next two seasons as we step up preparations for the Rugby World Cup in England in 2015.”

Those players previously contracted were: Willem Alberts (loose forward), Jean de Villiers (centre), Bismarck du Plessis (hooker), Jannie du Plessis (prop), Eben Etzebeth (lock), Siya Kolisi (loose forward), Tendai Mtawarira (prop), Frans Steyn (utility back), Adriaan Strauss (hooker) and Duane Vermeulen (No 8).

Pin It

Jan 24, 2014
Francois Hougaard, Flip Van der Merwe, JJ Engelbrecht

(13) Flip, JJ, Hougie added to Springbok contract group

 1. Koos says:
  Marcell Coetzee kan baie gelukkig wees
 2. gravatar Namib says:
  Ja een van die dae speel Jean de Villiers en sy kinders saam vir die Bokke. Glo daar is beter jonger senters as hy.
 3. gravatar Jimmy says:
  “The Boss”, is in die dorp...

  In the day we sweat it out in the streets of a runaway American dream, at night we ride through mansions of glory in suicide machines… Born To Run - Bruce Springsteen.
 4. gravatar Jimmy says:
  I had a friend was a big baseball player back in high school. He could throw that speedball by you, make you look like a fool boy…. Glory Days - Bruce Springsteen.
 5. gravatar Jimmy says:
  Born down in a dead man's town, the first kick I took was when I hit the ground. You end up like a dog that's been beat too much, 'til you spend half your life just covering up… Born In The USA – Bruce Springsteen.
 6. gravatar Jimmy says:
  You can't start a fire sitting 'round crying over a broken heart, this gun's for hire even if we're just dancing in the dark… Dancing In The Dark – Bruce Springsteen.
 7. gravatar Jimmy says:
  We get dressed up and we go out, baby, for the night. We come home early burning, burning in some fire fight… I’m Goin’ Down – Bruce Springsteen

  GEE DIT HORINGS BULLE!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. gravatar Leon says:
  Kan ons nie maar eerder die makliker blog terug kry nie asb. Of altewel net die een dan simpeler maak nie. Soos om net een maal by chat intelog, tot jy klaar gesels het.
 9. gravatar Leon says:
  Sampie was sommer briljant by die 7's. Ek hoop al die speel wat hy inkry kan die Bulle vrugte gee. Al die vleuels wat by 7's n draai gemaak het speel net beter en besit oor daai x faktor wat nie getrain kan word nie.

  Wel gedaan Blitzies
 10. gravatar Bloukaap says:

  Ek het vir my die Blou Bulle 75 jaar gekoop en is impress met die stuk werk. Selfs vir die statistiek-malles is al die Currie, Lion-Superrugby en Vodacomuitslae agterin. Dit help mens ook om perspektief te kry hoe belangrik ervaring is tussen spelers en afrigters wat 'n span se sukses aan betref. In die jare toe Naas VSA toe is en weer later uitgetree het, en heelwat van ons spelers TYransvaal toe is, moe sons met baie min diepte klaarkom. van 1992-2001 was die gesukkel maar groot, behalwe vir die beker in 1998 en die super 12 semifinaal in 1996.

  My hoop is net dat die Bulle nie vir te lank weer gaan sukkel om hul diepte te kan bou nie, en dat die jong manne van verlede jaar die step-up sal maak vanjaar.

  Die enigste kritiek wat ek het oor die boek is dat daar geen name by is van die spelers nie, asook die feit dat die jare wat ons nie die Curriebeker gewen het nie, daardie spanne se foto's nie in die album verskyn nie. Daar is nogal heelwat spelers van die middel 80's wat ek graag sou wou onthou.

  Maar overall, die moeite werd om eendag in my testament te bemaak en goeie leesstof. Welgedaan,
 11. gravatar Bomskok says:
  Ek hou van die site want ek is ge-ban van die ander site af omdat ek ou vet van Graan gekritiseer het.
 12. Ek sien die Bulle val weer terug op Dean en Werner. Ja dit is 'n oefenwedstryd, maar dit maak my bekommerd. Het hulle niks geleer uit die Curriebeker nie? Ek dink die B-Span se vaste 5 kan die A-span gas gee.
 13. gravatar 2B2B says:
  The Stormers and the Bulls had decided to use 26-man squads for Saturday's friendly.

  "We have agreed to allow nine substitutes but once a player is off he cannot return," Coetzee said.

  "We'll try to do things we have not done previously and we'll communicate our intentions to the referee so that we stand to benefit with what we are doing in the match.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *