Ludeke names strong squad for Polokwane clashes

Ludeke names strong squad for Polokwane clashes

articles.comments (15)

Vodacom Bulls coach Frans Ludeke named two strong teams to take on the Golden Lions Vodacom Cup side and the DHL Stormers in the Peter Mokaba Stadium on Saturday. 

The coach included recent recruits, Piet van Zyl (Toyota Cheetahs) and Jacques-Louis Potgieter (France), in the team that will face the Lions in the early match of the day, but made it clear that not much must be read into his selections for these two warm-up matches.

"To have almost everyone fit and able ahead of our first match is great and we need to thank our medical staff for that. It does give the coaching staff the luxury of trying different combinations and that is exactly what we will be looking for in Polokwane," Ludeke said.

“I would like to see both teams playing to our patterns, as this will make it easier to decide which players will suit our style best ahead of the season opener next month. To be successful in Super Rugby, you need a squad though, so I will be looking at both matches with equal interest," the coach said.

“The players understand the squad principle and all is keen to contribute towards achieving our goal of winning the 2014 tournament.”

Coach Frans Ludeke, who grew up in Polokwane, had a luxury of a fit squad and bar prop Mornè Mellett, could name particular combinations for the matches against the Stormers and the Golden Lions Vodacom Cup teams.

He is also pleased to be back in his old stomping ground.

"We appreciate the effort off everyone involved in bringing the game to Polokwane, as we try to bring the team to our fans where possible. One can expect early season jitters, but hopefully we can give the spectators good value for their money.”

The Bulls team to play the Golden Lions in Polokwane at 15h00 is:
Clayton Blommetjies, Travis Ismaiel, William Small-Smith, Ulrich Beyers, Jesse Kriel, Handré Pollard, Piet van Zyl, Jacques Engelbrecht, Jacques du Plessis, Jono Ross, David Bulbring, Paul Willemse, Frik Kirsten, Bongi Mbonambi, Marcel vd Merwe. Replacements: Bandise Maku, Juan Schoeman, Hencus van Wyk, Nicolaas Janse van Rensburg, Wiaan Liebenberg, Rudy Paige, Tian Schoeman, Waylon Murray, Ryan Nell, Jacques-Louis Potgieter.

The Bulls team to play the DHL Stormers in Polokwane at 17h00 is:
Jurgen Visser, Akona Ndungane, JJ Engelbrecht, Jan Serfontein, Bjorn Basson, Louis Fouché, Francois Hougaard, Pierre Spies (c), Arno Botha, Deon Stegmann, Grant Hattingh, Flip van der Merwe, Werner Kruger, Callie Visagie, Dean Greyling. Replacements: Bandise Maku, Marcel van der Merwe, Hencus van Wyk, Jono Ross, Rudy Paige, Handré Pollard, Ulrich Beyers, Travis Ismaiel.

Pin It

Jan 29, 2014
Frans Ludeke, Pierre Spies

(15) Ludeke names strong squad for Polokwane clashes

 1. gravatar FRANNABUL says:
  Geen Matfield
 2. gravatar Gazza says:
  What happened to Matfield playing?
 3. Koos says:
  Sal graag die volgende manne in 1ste team wil sien, Marcell vd Merwe op Voorry, asook Bullring op slot bo Hatting.
  Ryan Nell sal ek ook bo Beyers speel
 4. gravatar sakkie6yster says:
  Ek wens hulle wou nou aankondig dat Matfield terug is en klaar!! Ek wil die sjampagne uitkry! :)
 5. Dit lyk of die keurders Jono Ross as "fetcher" wil gebruik en dit lyk of hy Stegman se backup is. Ek sou vir Bongi Mbonambi kans gee op flank. Hy kan dieselfde rol as Deon Fourie vertolk en dit sal ons meer opsies gee op die bank. As ek na hierdie twee spanne kyk gaan Tuks omtrent 'n heel nuwe span in die veld moet stoot. Die Vodacom span gaan aanvanklik ook baie swak wees. Dit verbaas my nie dat hulle teen die Valke verloor het nie.
 6. gravatar P VAN GRAAN says:
  Eks bevrees ons is dun op heelagter,is dit die beste wat ons het.Swakpunte vir die jaar wat voorle;losskakel en heelagter.
 7. gravatar Bullebakkies says:
  Die span wat teen Leeus speel het n baie beter vaste 5 as die span wat Stormers gaan speel! Kom ons kyk maar eers wat gebeur, hierdie is net oefen wedstryde. Ludeke wil net kyk watter opsies hy het. Ek dink glad nie dis die finale span wat die Sharks gaan pak oor 2 weke nie.
 8. gravatar 2B2B says:
  paar "interessante" besluite....... hopelik sien ek hierdie jaar ook wat die afrigters in sekere spelers sien. Ross as fectcher? Neem aan baie van die manne in die B span gaan hierna Vodacom of Tuks speel.
 9. Willie says:
  Is daar rede hoekom Hencus van Wyk, Rudy Paige, en Jono Ross in altwee spanne is? Of is dit verkeerdelik so gelaai?
 10. gravatar 2B2B says:
  Willie, dit is reg gelaai. Hul gee spelers maks speeltyd so die A span bench word ook by B span betrek. B span speel 3u en A span 5u.
 11. gravatar Bloukaap says:
  Stem saam dat die voorry vir die leeus game vir my beter lyk.

  Drie "projekte" gaan deurslaggewend wees vanjaar: Ross as fetcher, Jacques du Plessis op nr 7 flank en Nr.10. As backup 12 verkies ek vir Jac Louis potgieter voor ek vir ulrich daar sal kies. beyers is dalk beter nr. 13.

  Ek dink nie ns besef hie groot die massiewe leemte is wat morne steyn laat nie. That's gonna be the real tester.

  Jessie Kriel is 'n fenomeen en ek is bly hy kry ten minste kans tussen die grotes. Maar sy beste is nr. 15.

  Maar kom ons kyk wat gebeur.
 12. Ek dink hulle kan Louis Fouché ook op heelagter probeer hy is groot en sterk goeie verdediger en n kanonvoet. Kort ook nog n fetcher. JL Potgieter op no 10
 13. JJF says:
  Die Bulle het laas jaar in die skrums gesukkel en hulle hou steeds vol met daardie voorry behawe Visagie wat n welkome verandering is. Bullbring hoort in die A span en ons sal moet verander op heelagter ook. Mens speel nie Super 15 met gemiddelde spelers nie!
 14. gravatar Gazza says:
  If everyone's fit, then this is our best possible 22 man squad. Problem is, we a bit thin on depth....

  1 Morne Mellet
  2 Bongi Mbonambi
  3 Frik Kirsten
  4 Paul Willems (rotating with Flip)
  5 Flip vd Merwe (Rotating with Victor)
  6 Steggies
  7 Arno Botha
  8 Spies (Pls play the rugga you playe back in 06, 07 and 09......PLEAASSEEE!!!!)
  9 Hougie
  10 Im really unsure here.... Dont like Fouche... I'd go JLP with Pollard (rotate)
  11 Bjorn
  12 JS
  13 JJE
  14 Akona
  15 Jurgen

  16 Callie and Bandise rotating
  17 Marcel vd Merwe
  18 Paul or Victor (depending on who starts)
  19 Jacques Engelbrecht
  20 Piet v Zyl
  21 Pollard or JLP (depending on who starts)
  22 William Small Smith or Jesse Kriel

  Thats a decent team.... Please guys (Bulls management), we have to keep our players if this team/squad can stay together for 2 to 3 years... learn from senior players and Victor, they'll be a serious force again.

  WATCH THIS SPACE
 15. GraciousMe says:
  how much is the computicket guys n again i waanna go to the stadium bt i don't have company.....anyone? Watsap me 0739617504

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *