Spies out of Cheetahs clash

Spies out of Cheetahs clash

articles.comments (18)

The Vodacom Bulls confirmed on Wednesday that regular captain, Pierre Spies, has been withdrawn from the team to play the Toyota Cheetahs in a Vodacom Super Rugby match in Bloemfontein on Friday.
Spies suffered a blow to the elbow in last weekend’s match against the Cell C Sharks and it did not recover as hoped. He will be replaced by Jacques Engelbrecht, who moves up from the bench. Wiaan Liebenberg will replace Engelbrecht on the bench.
Should he take to the field, Liebenberg will make his Super Rugby debut.

Flip van der Merwe takes over the captaincy.

The Vodacom Bulls team to play the Cheetahs (with Super Rugby caps) is: Jurgen Visser (12), Akona Ndungane (97), JJ Engelbrecht (34), Jan Serfontein (13), Bjorn Basson (55), Louis Fouché (20), Francois Hougaard (57), Jacques Engelbrecht (15), Jacques du Plessis (2), Jono Ross (5), Grant Hattingh (21), Flip van der Merwe (64, c), Werner Kruger (93), Callie Visagie (24), Dean Greyling (39). Replacements: Bongi Mbonambi (3), Frik Kirsten (32), Marcel van der Merwe (4), Victor Matfield (125), Wiaan Liebenberg (0), Piet van Zyl (33), Handré Pollard (1), Ulrich Beyers (2).

Pin It

Feb 19, 2014
Pierre Spies

(18) Spies out of Cheetahs clash

 1. gravatar Gazza says:
  I really was a massive supporter of Spies a few years back, but unfortunately he reallt fell badly off the wagon...

  This is actually a blessing in disguise for the team... Engelbrecht will at least put his body on the line.

  Spies is very adequate at the back of the line-out, but in terms of 8th man play, etc, he lost all confidence and skill.
 2. gravatar Leon says:
  Watter is die beter nuus? Jaques wat begin of Flippie wat kaptein is......whoop whoop.

  Kom Spies asb word wat jy was, groot asb.

  Wian glo ek nog is ons antwoord as backup vir Steggies.

  Go Bulls gaan kry 5 punte!!!!
 3. gravatar Vusi says:
  I think starting Wiaan instead of Jono would have been a better bet. Looking forward to seeing how Jacques goes at 8. This is his chance to not only show the Bulls that he is ready for this but the boks as well. i still think there is a place for both Spies and Jacques in the starting side. Du Plessis either needs to bench lock or flank. Jacques Louis should have been covering for Handre. I AM NOT CONVINCED ABOUT FOUCHE! man we miss Morne, Chilli and Vermaak amongst others. Zanes positional play and defense is also missed.
 4. gravatar Bloukaap says:
  Sjoe, ons hele beginspan lostrio is teen rondte 2 al plat.

  Ons speel no ons cc lostrio van verlede jaar. Gaan bitter moeilik wees om die Cheetahs in Bloem te klop, maar ek back tog die Bulle vir hierdie een. Wel bly dat Wiehan sy kans sal kry.
 5. gravatar kabous 23 says:
  Piet hoort in die begin span. Wiaan bo ross. Engelbrech op vluel. WSS op 13. Kriel of Basson op 15. Ons scrums was Saterdag goed, so ek sal vir Werner en Dean nog 'n kans gee. Sal eerder vir Victor as Hatting kies. Miskien kan Victor nie 'n volle 80 minute speel nie. Hoop steggies is gou gesond. Hy sal defnitief in my begin 15 wees. Louis F moet dalk net kans kry langs 'n scrummie wat iets beteken en 'n lostrio wat hom beskerm. Hoop nie hul probeer Pollard in 'n skopper verander nie. Sy beste aspek is sy balverspreiding en voetwerk. Mens kan sien Pine is in beheer van verdediging. Daars gate groter as die kimberly gat. Pine maak droog in die CC en nou ook met verdediging. Kry asb iemand beter.
 6. gravatar Namib says:
  Dis die beste nuus nog die jr, gee vir ons nog meer goeie nuus dat Hougie vleuel toe gaan en Piet op scrummie.
  Moenie vir Spies kies omdat hy altyd die Kaptein was nie. Spies is glad nie meer goed nie, Kies spelers en nie name nie.,kry ook n ander no 10, Louis Fouche IS NIE die antwoord nie.
 7. gravatar Lekkerblou says:
  Die foto som vir my Spies op die oomblik op.

  Hulle oefen kontak in die foto.Hy het geen arm stut en kopskerm en verbande en pleister nie.

  Kom dit by match day dan lyk hy soos een groot pleister.TE VEEL TIERLANTYNTJIES!!

  Ek was nie seker oor die game more nie,maar glo Engelbrecht gaan more sy merk maak!

  Bulle 31 - 23 cheaters
 8. gravatar Bullebakkies says:
  BY die Bulle bepaal vorm nie spankeuses nie. Spelers wat langer by die unie is kry voorkeur. Dit is AL rede hoekom Spies nog in die span kan wees...eintlik al vir die afgelope 4 jaar al. Niks teen hom persoonlik nie, maar dis soos Nitronic hierbo se, hy is BANG en LUI op die veld!!!!
 9. gravatar Theo says:
  @ Lekkerblou. Ek stem saam met jou oor al die pleisters ens. In my dae het ek sonder 'n knee-guard ge-oefen maar as Saterdag kom, het ek 'n knee-guard en 'n verband(pleister) om die kop gehad. Dit was nou wel laerskool hier in die 70's.

  Sjoe, as ek so na Pierre kyk, het hy alles wat 'n agsteman moet he, maar iewers kort iets. Dit is jammer dat hy nie meer die spel lewer van vroeer nie. Hy kan verwoestend wees met bal in die hand. Sal 'n kopdokter nie help nie?

  Die seisoen het nog nie eens begin nie maar ons sit alweer met verlede jaar se Currie-Cup lostrio. Ek weet die storie is al holrug gery, maar ons kontraktering was hondsleg. Die Haaie sit met Botes en Daniel wat nie eens verlede Saterdag op die bank was nie. Wys net hoeveel diepte het hulle. Ek dink Kolisi sou nogal goed gedoen het in die blou trui.
  Het julle gesien watter goeie spel George Smith daar in Japan lewer vir Suntory saam met Fourie Du Preez. Dit is nou 'n baljagter van format.

  Sterkte Bulle vir more!!!!!!!!!!!!!!!!!
 10. gravatar Bloukaap says:
  Mense was verlede jaar ook bly toe spies in die pylvak seergerky het, maar dit het nie goeie gevolge vir die Bulle gehad nie. Hopelik is Jaques Engelbrecht op sy pos en reg. ek wonder tog of Pierre se arm besering nie altyd sluimerend wag om te gebeur nie.

  As mens spies se spel wil ontleed moet jy kyk na wat sy afrigters van hom verwag. Pierre het altyd agter gestaand selfs wanneer diep geskop is. Hy het ook by die agterlyn aangesluit in sekere bewegings. Hy kon selfs kanlyn en taktiese skoppe waarneem. Die laaste 4 jaar het die Bulle se spelpatroon verander en moes Pierre baie nader aan die collisions begin speel. Die Bulle verkies om nie vir Pierre 'n game met rumte te laat speel nie, en daarom sien ons min van die vroeere Pierre Spies.
 11. gravatar Bullebakkies says:
  Gaan lees gerus Tank Lanning se artikel oor Jake en John se nuwe vennootskap...Ek haal die laaste paragraaf aan:

  "New CEO, new sponsors, new head coach, new signings, new energy, new thinking … It is fantastic for South African rugby. But please just be a little humble this time round Sharks fans!"

  Dit voel vir my dis presies wat ook nodig is by die Bulle?
 12. gravatar werner says:
  Die seisoen het nog eers begin en ons kan hom klaar afskryf - Bulle kan net sowel die geleentheid vat en huis skoon maak van CEO tot COACH!
 13. gravatar Cala says:
  SPIES MOET WAAI... Hy is al 3 seisoen useless.. Elke keer as die rugby begin is dit n groot ding oor sy comeback en dan doen hy net mooi niks vir ons nie..

  Hy is altyd daar vir die photo's en die press maar nooit op die rugby veld nie.. Nou asb kan iemand hom ook net oorsee stuur..

  En Pierre doen ons almal n guns "" Kom oor jouself""

  P.S. ek se in die week vir n vriend van my wag, Piere gan binnekort seerkry en dan is hy weer uit vir die seisoen.. BULLS MANAGEMENT julle mors julle geld op die man ..
 14. gravatar Netblou says:
  Ons gaan nou in die tweede wedstryd in. Kan iemand dalk net so bietjie positief ook wees en spelers nie afkraak nie.
 15. gravatar passdiebal says:
  NETBLOU - wees jy positief en komplimenteer die spelers. Ons wag daarvoor.
 16. gravatar Loftus says:
  Uiteindelik kry Vleis n speelkans ( ek weet regtig nie wat was/is die afrigters se plan met hom nie, maar noodlot het nou veroorsaak dat hulle hom MOET speel). Hoe op aarde daar na soveel beserings nog nie plek in die span vir hom was nie sal net ons geagte afrigters weet. Wie weet, miskien sal dit beter raak noudat ons 3 losvoorspelers op die veld het.

  Ek weet regtig nie hoekom die bestuur deesdae besluit om spelers wat nie in die beginspan hoort, kaptein te maak nie. Spies moes nooit kaptein gemaak gewees het nie en dieselfde met Ross. Al wat dit beteken is dat n beter speler nooit in die beginspan sal kom omdat ons nie die kaptein kan drop nie. Die bestuur kry deesdae ALLES verkeerd, ek weet regtig nie hoe hulle dit regkry nie. Ons Bulle ondersteuners se geduld word tot die uiterste beproef - dis verseker.
 17. gravatar Lekkerblou says:
  Kyk vanoggend se game tussen Chiefs en Crusaders.

  1) Afbreek punte is meer belangrik as ooit.Crusaders en Chiefs was soos valke op daai losbal.Het ons so n speler?

  2) Stelskop werk bly maar belangrig.Crusaders se flyhalve het 5 strafskoppe verbrou.

  3) Skop en hoop gaan nie werk teen spanne wat met die counter attack nie.HULLE JOU STUKKEND HARDLOOP!

  GO BULLS!
 18. Bullsrbest says:
  @ Vusi we should have kept Morne at all costs even if we supporters had to pay in money to keep him !!! We have lost a player in a million. I was also once a massive Spies fan but have just lost total interest - completely. As you say this is perhaps a blessing in disguise we are going to see some play at No.8 for a change not just someone prancing around doing absolutely nothing. I am holding thumbs for my blue boys - come on guys we have never lost to the Tjeeters please don't let it happen tonight. GO BULLS GO GO GO !!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *