Vodacom Bulls drop the ball in Bloemfontein

Vodacom Bulls drop the ball in Bloemfontein

articles.comments (93)

The Vodacom Bulls lost to the Toyota Cheetahs in Bloemfontein on Friday night, with the 15-9 defeat their first ever against the home side in Super Rugby.

Springbok fly half Johan Goosen contributed all the points with the boot to help the Cheetahs to their first ever Vodacom Super Rugby win over the Vodacom Bulls on Friday evening at the Free State Stadium in Bloemfontein, reports SAPA.

Goosen kicked four penalties and a drop goal in pouring rain to give his side a victory of 15-6 and with that valuable momentum before their departure for their Australasian tour on Sunday.

The Cheetahs started at a frantic pace, wanting to rectify their mistakes against the Lions last weekend. They put the Bulls under pressure early on and that led to points for the home side.

The Cheetahs practised the drop goal scenario, the same one that cost them the game against the Lions, all week and fly half Johan Goosen chose that option as early as the 2nd minute, slotting a good effort to give the hosts the early lead.

The hosts kept building on that pressure and Goosen also kicked a penalty in the 6th minute to stretch the lead to six points.

The one area where the Cheetahs struggled early on was in the scrums.

After two free kicks for delayed put ins, they were pinned for scrumming on the angle. Bulls fly half Louis Fouche however missed with his attempt.

Fouche got a second bite of the cherry in the 23rd minute and slotted home a penalty kick to get the Bulls on the scoreboard for the first time.

It was not long however before Goosen got the chance to stretch the Cheetahs lead, kicking two penalties within five minutes.

In the last couple of minutes before halftime, the Bulls played some good attacking rugby, with stalwarts like lock Flip van der Merwe and prop Werner Kruger making good progress.

The Cheetahs defence held steady, even when the Bulls were awarded a scrum five metres from their try line.

Fouche almost had the last say in the first half, but his kicking boot let him down once again and the Cheetahs ended the first half with a comfortable lead of 12-3.

The second half started with some aerial ping pong between the sides before Fouche squandered another penalty attempt. He was replaced shortly thereafter by Handre Pollard and the Bulls back line started to look a little more attacking.

Pollard got the chance to reduce the deficit shortly after his appearance, but missed to the right for what was the third missed attempt for the Bulls.

Pollard finally got one right in the 52nd minute, kicking a much needed penalty to reduce the deficit to six points.

That inspired the Bulls to new heights, but Goosen again opened up the lead to nine points with a penalty in the 60th minute.

With the rain pouring down in the last 20 minutes, the Bulls started throwing the ball around. This however did not have the desired effect, with many passes going astray. The Cheetahs, with star playmaker Willie le Roux at the forefront, opted to play more tactically, putting kicks in behind to pin the visitors in their own half.

With the rain pouring down, the Cheetahs gave a huge defensive effort, with Pollard's final penalty in the 79th minute giving the Bulls a bonus point.

Scorers:

Toyota Cheetahs: 15 – Drop Goal: Johan Goosen; Penalties: Goosen (4).

Vodacom Bulls: 9 – Penalties: Louis Fouche, Handre Pollard (2)

Pin It

Feb 21, 2014
Vodacom Bulls

(93) Vodacom Bulls drop the ball in Bloemfontein

 1. gravatar tom says:
  Kom ek raai, nou gaan FL seker se spelers teleurgesteld en hul weet waar is die foute en hul sal verbeter teen dir leeus.... om so teen die cheetahs te verloor. .. nee wat ... vorentoe passes en mis skoppe en dan bal besit weg te skop. .... nee wat, FL, PR! sterkte vorentoe want jul gaan dit nodig he!!

 2. Bomskok says:
  Ai ai maar die IK in die bulls span is besonder laag. So dom span verdien om te verloor.
 3. gravatar nitronic says:
  Shame dan gaar daar nog n paar wees wat se "ons is in n bou fase" en dinge is besig om te verbeter
 4. Pateties. Vrot. Maak skoon. Kry on Vadersnaam vir Mallat om ons te coach. Pieter Rossouw is useless Frans Ludeke is useless. Die bestuur sal maar die gevolge moet dra van tweederangse kontraktering. Fouche...ek het nie woorde nie.

  Die BULE IS DIE laughing stock van SA Rugby en easy pickings vir die Rebels die Force die cheetas en ander bottom feeders. Ek gaan al 5 my BULLS truie nie weer dra tot dinge aan die afrigtingkant en bestuur verander nie.

  Wat 'n swakverskoning vir 'n Super 15 span. Onprofessionele benadering tot speler kontraktering swak bestuur en die tevredenheid met middelmatigheid is onaanvaarbaar.

  Wat gebeur as ons laaste eindig. Dan moet die Kings maar speel om ons die vernedering te spaar. Wat ek dan voorstel is dat hierdie span maar vodacom speel waar hulle seker so derde sal eindig maar dis darem beter as laaste in die S15
 5. gravatar robk says:
  I dont watch my beloved bulls, because I know they are not a good team at the moment. No leadership, and no commitment, not to talk about the lack of a game plan. So I dont watch and dont get upset.
 6. gravatar Victoriabok says:
  Wat verwag julle?

  Onthou julle die swak vertoning in die Curriebeker laasjaar?

  Dieselfde afrigter + dieselfde overrated maar useless spelers ( Hougaard, Visser, Fouche, Ross, Hatting, Visagie en Oupa Ndugane) + dieselfde wedstrydplan = Dieselfde resultaat*


  *-Dit gaan nog swakker wees want speel ons teen sterker spanne in Super Rugby
 7. GatvolBul says:
  Ek is gatvol! Wat het geword van die trotse, gevaarlike Bulle? Verkeerde spelers in span... raak ontslae van Fouche en Ross. Begin met Piet op skrumskakel... Donner man.... Frans/Pieter... Wanneer gaan julle die span "begin bestuur"? Wanneer gaan julle die regte manne kies? Ons het n beter kaptein nodig... Van der Merwe en Spies nie goed genoeg nie. Julle lyk almal HEELTEMAL te rustig na 2 patetiese vertonings!!! Worry julle nie?
 8. Tom jy is reg. Die spelers weet waar die fout is. Dis by die coaches. Ons is terug by 2000 en 2001 toe ons een uit 24 games gewen het. Asseblief maak skoon voor dit te laat is. Kry vir rOBBIE dEANS. kRY aFFIES SE DERDESPAN SE COACH. eKS SEKER HY SAL MEER MET DIE SPELERS UITRIG. Miskien 'n betoging voor Loftus met plakate sal die bestuur laat wakker word maar die bestuur sal seker almal nooi vir 'n koppie tee

  Ek is regtig kwaad en teleurgesteld en moerse moerse bekommerd. Ons span is vrot verby. die nonamebrand leeus gaan ons lewendig opvreet want a. hulle wil speel b. hulle het 'n gameplan c. hulle het ; coaching staf wat nuwe goed doen en probeer d. hulle speel vir mekaar en e. hulle is nie so grootkop nie.

  Die gemors wat vir ons opgedis word is om van te kots.

  Spanbou en ontwikkel in beroepsport is ongehhord.

  FL MOENIE kom met moeilike toestande nie want daar was twee spanne oppi veld al was die een span invisable......

  Hierdie site is ook die powerste site op aarde.

  Die ding is net so swak soos die BULLE se spangees houding en spel
 9. Die Bulle het die beter rugby gespeel vanaand maar die hop van die bal was nie in ons guns nie. Ons het n bonuspunt en ons het nog nie eers tuis gespeel nie. Die span is naby om te kliek. Ons moet glo en vertrou in mekaar en ons nie aan die skip verlaters steur nie.
 10. Bloukarnallie jy is heeltemal reg. Die bal het nie vir ons gehop nie want hy was of in Willie le Roux se hande voor dit die grond getref het of of iewers in die skare soos wat Fouche hom direk uitskop van afskoppe af of van buite sy kwartgebied af. Ons almal is nog op die skip wat sink maar die van ons met insig stuur SOSse uit en dan is daar weer die wat glo die Bloutitanic gaan nie sink nie want dit is mos after all die titanic en wat bly glo al steek nog net die mas bo die water uit gaan die titanic die hawe haal.....
 11. gravatar Jimmy says:
  Blou Karnalie, daai kite gaan nie vlieg nie.

  Om te erken dat ‘n mens verkeerd was sit nie in elke ou se broek nie.

  Shannow, ek is bevrees dit is nie net swak kontraktering wat ons in hierdie gemors laat beland het nie. FL behoort te weet dat die spelers tot sy beskikking nie opgewasse is vir die wedstrydplan wat hy predik nie. Daarom moet hy verkas, so eenvoudig soos dit. Die probleem is dat die BBM verskillende bronne van inkomste het en solank die moedermaatskappy tevrede is met die wins gee hulle nie ‘n flenter om nie. BB23, ek daag jou uit om van my te verskil.

  Dit was ‘n sad dag vir die Bulle..
 12. gideon says:
  Re: Bulls... mees talentvolste buite agterspelers indi land ht die laaste2game saam,ni meer as 200m mt di bal gehardloop nie,ou zaaander teken meer as14van ons topspelers weg die laaste13 maande,(nie inberekening CJ,Jean Cook ens),totaal en al breindood en onkreatiewe spelpatroon wat ons spelers heeltemal laat verval en n coach wat nie n clue ht wt hy doen nie!! Was nog NOOIT so skaam gewees...even nie eers toe Franco Smith inni vroeê2000's n uppie vir ons eie fullback geskop ht nie!!! #savethebull
 13. gravatar jimmy says:
  Someone told me long ago there’s a calm before the storm I know, it’s been coming for some time. When it's over, so they say, it’ll rain a sunny day. I know, shining down like water… Have You Ever Seen the Rain - CCR
 14. gravatar Jimmy says:
  HOU BY DIE BLOUTRUI MY VOLK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 15. gravatar Loftus says:
  Bloukarnallie, daar is n groot verskil tussen skip verlaters en ondersteuners wat nou maar net mooi gatvol is vir wat aangaan die afgelope 3 jaar. Ek bewonder jou optimisme, maar ek dink ons gaan 15de kom hierdie jaar. Ek kan nie onthou wanneer laas ek n goeie gevoel oor die Bulle gekry/gehad het nie. (Ek ondersteun die Bulle 1ste en dan in 2de plek is die Springbokke).

  Ons is gatvol vir 1. verkeerde spelers wat behou word en verkeerde spelers wat laat gaan word. 2. Afrigters wat verkeerde spankeuses maak(lees senior spelers wat in die span gehou word ongeag van hulle spelpeil).3. Verkeerde kapteine wat aangewys word en sodoende jonger spelers se ontwikkeling opneuk. 4, Afrigters wat te hardkoppig is om hulle wedstrydplan aan te pas by die reelveranderings in die spel. 6. Die feit dat die ruggraat van ons rugby unie uitgeruk is deur SARU (dankie Mr Meyer) vir die Springbokke, en ons bestuur het nie eens gefight om hulle te probeer hou nie. D.w.s. die belange van die Sprinbokke is bo die belange van die Bulle geplaas. Al die ander rugby unies plaas hulle eie belange 1ste. Kyk waar het hierdie gebaar ons gebring - heel onder aan die S15. 7. Waar is ons Direkteur van Rugby? Meyer is nou nog nie vervang nie...
 16. Kyk moet my nou nie verkeert verstaan nie. Ek is n groot Bloubul ondersteuner wat nie van verloor hou nie. (veral nie teen die Cheetahs nie.) Drie of vier jaar terug was dit lekker om om te sien hoe ons voorspelers oor die ouens hardloop. Ons het nie meer ouens soos Bakkies Botha, Danie Rosouw, Gary Botha en Gurtro Steenkamp nie. Dis maar net n paar name wat ek genoem het. Frans Ludike het nou al vir die hoeveelste keer gesien dat dit nie werk om skop of stampkar rugby te speel nie. Op die oomlik dink ek ons is die enigste span wat nog so speel. Ek dink ons het seker die beste backline in die kompetiesie met spelers soos Jan Serfontein, JJ Engelbregt 2 goeie vleuls en n goeie heelagter. Maar ons voorspeler sukkel om die bal in die hande te kry dan skop Hougaard of Fouche die bal net weer weg. Gisteraand was seker die Bulle se swakste game ooit en as ons nie gaan wegbeweeg van skoprugby nie gaan ons nie 1 game wen die jaar nie. Regtig!! dis nie lekker om sulke rugby te kyk nie. Wat is nou lekkerder as om lekker Hardloop rugby te kyk? maar op die oomlik kyk ons net vir Hougaard en Fouche. Die spanne van oorsee gaan ons deurmekaar hartloop want ons kan nie eers Die Cheetahs wen nie.
 17. gravatar bloubulbees says:
  Soos ek week na week sê- die game is op die grond verloor (alhoewel Fouche ook groot deel daarin het met onakkurate skopwerk). En ons kan sê net wat ons wil, maar Boom het die vloer met Ross gevee... Ai my Bulle!!!!!?
 18. gravatar bloukaap says:
  ai tog. dit was so binne ons bereik.

  ek het aan die begin vd seisoen gese nr 10 gaan ons maak of breek vanjaar. jimmy is reg, ons het nie die spelers wat Frans Ludeke se patroon kan deurtrek nie. jy kannnie elke keer dieselfde metodiek volg om die probleem aan te spreek wat id eerste plek die probleem veroorsaak nie.

  daar was met enkele skaars tye oomblikke waar mens vur Jan Srfontein sien swenk en die vader weet dis een bondel talent daai, maar wat moet hy anders doen as crash ball die hele game deur? louis Fouche het nie die konstantheid wat ons soek in taktiese skopwerk, aanvallende rugby of pale toe skop nie.

  alles wat hierbo gese is gaan ek net herhaal.

  ek kan nie dink dat Frans ludeke 'n hele seisoen af neem in die cc om hierdie spelpatroon op te dis nie. hy sit met hougaard wat dodelik gaan wees soos willie le roux as jy hom gaan toelaat om sy x faktor uit te leef, soos Joost. hy is nie fourie du preez nie. Pollard is die outjie wat moet speel met jac louis as reserwe.

  dalk is dit nie soseer hardkoppigheid wat Frans Ludeke terughou om te verander nie, maar juis vrees vir vrrandering self. en dan natuurlik die aap wat die kontraktering gedoen het vir 2014.
 19. Riaan says:
  FL moet bietjie luister as Naas hulle praat na die game. Daai kick en chase werk nie meer nie. Die ouens pass vorentoe en kan skaars n bal vang. Hulle moet minder tyd in die gym spandeer en meer balhantering. Mens sien ook nooit dat die kaptein op die veld bietjie met die spelers praat en uitrap en dinge regkry nie. Elke week se antwoord is " we will learn from this and build for the next game" die Bulle moet hoop SANZAR aanvaar die voorstel vir n extra SA span wat die Kings sal wees dan is daar nie meer n relugasie wedstryd nie want dit is al wat ons nog in die Super reeks gaan hou. Hoe is dit moontlik dat so n ryk rugby unie met so baie ondersteuners nie genoeg geld gehad het om ordentlike spelers te hou nie? N belowende speler soos Jaques Potgieter speel nou vir die Waratahs.........al wat ek kan se is WRF!!!!!!!!!!
 20. gravatar brenda_c says:
  Ek dink dit is tyd dat Barend van Graan en Frans Ludeke hulle tassies pak saam al die ander swak verbeeldinglose afrigters. Vat asb vir Louis Fouche, Jono Ross en Pierre Spies saam julle. Julle laat my dink aan die ANC... Useless.
 21. @Bomskok, die bulle het "bad luck" as hulle dink!
 22. Bulmeister says:
  Dis tyd dat ons die naakte waarheid aanvaar. BULLE rugby is in diep mis. Lae en lae kraalmis. Dit help nie mens leef in 'n droomwereld van dit sal betergaan nie. FL leef duidelik ook in 'n droomwereld. Maar as jy so diep in die mis is dan klou jy seker aan strooihalms vas....

  Die aardoptimiste op hierdie blog moet dalk maar gaan vir oogtoetse.....
 23. gravatar Myler7 says:
  Bulle kort n afrigter wat met niks iets kan bereik.Ludeke is nie die oplossing nie. Kry Jimmy Stonehouse. Raak ontslae van Callie "kan nie ingooi" Visagie, Jono "spring op die brandweerwa" Ro
  ss, Francois "inkleurboek" Hougaardt, al die wannabe losskakels en kies 'n fetcher.

  Sny die spelers se massiewe salarisse en betaal groter bonusse as gewen word maar bowenal as goeie rugby gespeel word, wat tans nie die geval is nie.
 24. gravatar Myler7 says:
  Wat die ergste is, is die mase glimlagte waarmee die ander span geluk gewens word. Geen skaamte of selfs ietwat trots te bespeur nie. Gee die indruk dit is reg en lekker om te verloor want ons glimlag van oor tot oor. Geen trots om meer die blou trui te dra nie

  PATETIES
 25. gravatar brenda_c says:
  Ek wil graag by Mnr van Graan hoor wat die finansieele stand van sake is by die BBRU. Ek het so n spesmaas die bankrekening lyk nie te gesond nie, soos by die Leeus... Wat gaan aan Mnr van Graan? Salary cuts vir senior spelers twee jaar terug, dit na groot spwlers met nog groter salarisse op een slag weg is. Iets is nie lekker by die Bulle nie, n vis vrot van sy kop af ondertoe.
 26. gravatar Bloukaap says:
  'n Paar jaar gelede is fantastiese agterspelers, veral senters, van Grey Kollege gekoop: Francois venter, Dries Swanepoel, Jan Serfontein, William Small Smith. Daar was hard gevry na Johan Goossen. Handre Pollard is gekoop. Die Kriel boeties is gekoop. JJ Engelbrecht is gekoop. Basson is gekoop. Dis opwindende spelers wat die lewe vir jou sal nag maak, of veronderstel om te doen. Ek glo nog steeds Hougaard sal briljant wees met sy eie game en on shet ook wereldklas skrummie in Piet van Zyl.

  Wat wil die Bulle doen met hierdie spelers se skills?

 27. gravatar bluedog says:
  Brenda, van Graan sal nie antwoord nie. Hulle lé laag. Hulle lees alles wat hier geskryf word. Money talk by die bulle bestuur. Hoekom worry oor wat op die veld gebeur.
 28. Bloupyn says:
  Ek moet ongelukkig se....Ek is baie bly my pa is oorlede voor die seisoen begin het. Want hier str*nt wat die bulls rugby noem, sou sy dood veroorsaak het.
  Ons het nie kwaliteit loskakels nie, Hougard kan nie skrumskakel speel om sy g@t te red nie.
  Jan Serfontein probeer die volgende crash-ball Olivier wees. PASS die bal! Basson moes sy enkel gaan afskop het.
  Kry 'n fetcher!!!! Ross moet weer gaan laerskool rugby speel en lang-bang-gat Du Plessis moet maar eerder probeer slot speel, want 'n flank en bal-draer is hy glad nie.
  Besit wegskop rugby het ook nog nooit gewerk nie. Ludeke.....rugby het verander....bly by of gaan tree af soos die ander in Japan!
 29. gravatar BLOULAND says:
  Hoe hardkoppig kan 'n mens wees ? Hoeveel keer moet die afrigters, bestuur en keurders nou sien dat HM en VM se wedstrydpatroon nie werk vir die huidige spelers nie, en hopelik nooit sal werk nie.

  Ludeke, is jy HM se kloon, nee man, groei bietjie jou eie ruggraat en kry jou eie wedstrydplan.

  As ons jongmanne die vryheid kry om na hul eie sterkpunte te speel, sal ons baie beter rugby sien, wen of verloor.

  Kry vir Stonehouse, Brendan Venter, Mitchell, Mallet, enige ander afrigter sal tans beter doen.

  As Ludeke gaan aanhou met sy wedstrydplan en spankeuses, is dit baie jammer vir my om te sê, dan is dit goed dat ons ordentlik pakslae kry die res van die jaar. Soos die gesegde sê, as jy nie wil hoor nie moet jy voel.

  Ek kry die spelers baie jammer, neem hul nie kwalik as hul wil wegvlug na ander unies nie.

  Hopelik sal die oud-spelers en borge hul stemme begin dik maak, ons het 'n groot skoonmaak nodig, beginnende by die bestuur en afrigtingspan.
 30. BLOULAND says:
  Nog 'n ding.

  Matfield is alles behalwe 'n impak speler. As die Bulle vir hom bloot 'n middel tot 'n doel is, om weer vir Bokke te speel, dan moet hy sommer nou al weer aftree of by HM gaan intrek, of 'n ander span soek om sy ideale te verwesentlik.

  Hy moet die wedstryd begin, en dan na 50 min plek maak vir Willemse.

  Ongeag wat HM en sy trawante sê. Dit bly Bulle eerste, Bokke tweede.

  So Ludeke, dit geld vir jou ook, as jy bloot HM se puppet is, dan moet jy ook gaan. Bring iemand in wat Bulle eerste stel, die res kom tweede.
 31. Hartseerbul says:
  Eks seker jy kan die bulle se game plan by cna al koop so voorspelbaar is dit
 32. gravatar Cornelius says:
  Ek kan nie glo wat ek sien, Die Bulle was altyd die gevreesde span,Die room van Suid afrika, en n span wat baie magtig was,
  maar nou is dit n sirkus
  Ek het van die begin af gesê ons kort n loskakel en ons voorye is ook te lig
  Ons sal baie vinnig moet regkom, en ook besluit oor n nuwe game plan, Die skop gemors werk lankal nie meer, en as ons saterdag gaan verloor teen die Leeus , dan gaan die stadion begin leeg word, So die bestuur sal vinnig moet regkom
  anders bou ons vir die volgende 50 jaar en geen verbetering
 33. gravatar Marisa says:
  Wat 'n teleurstelling was gisteraand se wedstryd nie. Daar is groot fout by die bulle!! Frans Ludeke en kie sal die probleme moet begin face en ophou met die verskoning dat dit 'n jong en onervare span is! In die 1ste plek is dit hulle wat swak spelers gekontrakteer het vir die 2014 seisoen en van die beste spelers laat gaan het! Ons ondersteuners soek nie meer verskonings nie, ons soek verandering en wen rugby! Dis tyd vir nuwe afrigters by die bulle, stel Brendan Venter as direkteur van rugby aan, John Mitchell en Jimmy Stonehouse as afrigters! Laat Brendan Venter sommer die kontraktering doen. Kort 'n nuwe game plan wat by die spelers se sterkpunte aangepas kan word. Stampkar en taktiese rugby het gewerk toe die bulle spelers soos Fourie du Preez, Morne Steyn, Bakkies Botha , Danie Rossouw ens gehad het. Dit werk nie met die spelers wat ons noy het nie, gee ouens soos Hougaard, Serfontein, Engelbrecht en Basson die vryheid om te speel volgens hulle sterkpunte soos die cheetahs vir Willie le Roux die vryheid gee en jy sal heeltemal ander spelers en rugby sien! Kan nie onthou wanneer laas ek 'n bulspan met sulke agterlyn drieloos gesien het in 'n wedstryd nie. Ons sal dringend nog 'n goeie fetcher moet kry, steggies sulke met beserings en Ross is useless!! Jaco Kriel, Marcel Coetzee sal baie goeie kopies wees vir die bulle, maar nee ons speel liewer met Varsity Cup spelers! Losskakel kry vir Gary van Aswegen van die wp en pos vir Fouche hy sal nie eers tuks se span haal nie! Kry Steven Sykes en Sergeal Pietersen by die Kings! Pos vir Grant Hattingh! Hoeveel kanse het die spelers nodig?? Ons is moeg vir verskonings Frans Ludeke sluk jou trots en maak plan!! Julle is besige om 'n grap van ons span te maak!!
 34. Dit is nie so erg nie mense. Altwee wedstryde is in kondisies gespeel wat ons nie pas nie en sonder n plan "B" sal ons altyd sukkel in sulke toestande. Ons is nou terug op Loftus en ons "A" plan sal nou werk. Superrugby word nie in Februarie gewen nie.
 35. Cala says:
  Manne.. dit was swak gewees. Daar is geen verskoning nie. Swak spel deur die bulls.

  Fl hoop jy is nou wakker.

  Kick and chase my ass..

 36. blouhartseer says:
  Blou kaap stem 100% saam jou

  Hoekom koop ons spelers met flair as ons hulle nie toelaat om so te speel nie

  Hougie moet uit skuif in die agterlyn wa ju spasie het

  My bacline :

  9: Piet Van Zyl
  10: Pollard
  11: JJ Engelbrecht
  12: Serfontein
  13: Small Smith / Dries Swanepoel
  14: Hougaard
  15: Jessie Kriel

  Gee die manne ruimte om te speel soos hulle wil dan kyk ons.........
 37. NicBlue10 says:
  Sjoe, ons is soos ons nuwe truie " not visible". Ons het geen game plan of wel n k@k een....geen gees...ja FL ons ken jou gebabbel ook nou al...net soos niemand eers meer druk opsit op die skrumskakel sit nie...almal staan terug vir die bal , want ons weet mos die dom bulle gaan skop. Bly Pollard het sy gat aan jou game plan afgevee en ons spel het baie beter gelyk; op die einde ,met hom op die veld.

  Ons het jong spelers wat honger is vir gesonde hardloop agter...met verbete groot "seuns" voor. Maar nee kom ons skop die bal in die skare!!

  Hierdie gaan n lang seisioen wees. Gaan maar my 2 nuwe truie langs my ander 10 hang. My oorlede oupa, pa en broers draai in hulle grafte om na die laaste 2 naweke se spel. Enige iemand met 2 rugby breinselle sal vir jou kan se dat die Sharks en die Vrystaat nie so goed is nie...maar wat help dit as ons die vaste fasette beheer en doellloos wegskop. Moet ons nie liewers 7 loskakels op die veld jaag dan nie. ?Een van hulle behoort dan darem die skare te mis en die ander een stafskoppe te verdoel? Ons wil mos nou skop...stuur dan genoeg van hulle op die veld.

  GATVOL!! Om na jong belowende spelers te kyk wat deur die FL dood gedruk word. Ja, miskien moet ons begin "strike" voor Loftus!!
 38. gravatar deon says:
  Kan julle dink hoe moet Barend voel,om te dink die Bulle het n laagte punt onder sy bestuur bereik.En dit is hoe hy onthou gaan word.Ek kry hom en FL jammer,niemand sal vir FL n pos gee nie.(in die army het FL ook iets anders beteken)
 39. gravatar Vonk says:
  Hallo die Blou,
  Julle kla verniet die BBRU voel vere wat enige iemand dink, solank die geld inrol is hulle happy. Die lions het ook so rond geploeter met Eloff as afrigter, elke jaar dieselfde verskonning... sogenaamde jong span, kyk wat kry Ackerman reg!!!! Sharks het van Plum onslae geraak , kyk hoe blom hulle nou!!!!!!

  Van Graan en kie moet hulle pie vat en waai, van afrigting weet hulle ronde kol, wat nog te sé van nuwe demensie rugby. Skop en Chase is lankal verby, hulle is te vlak in die dak om te vernuwe.
 40. gravatar Vonk says:
  Kan die rugby kenners my asb sé wat maak Ndungane nog in die Bul span? is daar waaragtig niemand beter nie??????
 41. gravatar Rifrug says:
  Dit gaan `n laaaang seisoen word as Frans nie bereid is om sy foute te erken en van minstens Jono Ross, Francois Hougaard (as skrumskakel), Louis Fouchè, JJ Engelbrecht (as senter), Akona Ndungane, Jurgen Visser en Victor Matfield (ons het reeds vir Flip, Paul, Grant en David Bulbring), ontslae raak nie.
  Ongelukkig dink ek nie dit gaan gebeur nie.
 42. gravatar Barrybul says:
  Wat 'n klomp blou kak, geen game plan, skop skop skop geen inisiatief, like they say "A fish rots from the head", if this is not the queue for FL and "kie" to piss off then nothing will be, probably too thick to catch a hint! Gatvol!
 43. gravatar Blouland says:
  Marissa, hoor hoor op jou skrywe hierbo !

  Nuwe CEO: Naas Botha
  Nuwe direkteur van rugby: Brendan Venter
  Afrigters: Stonehouse en Mitchell

  Behalwe vir 'n paar posisies soos haker, 6 flank, heelagter, dink ek wel ons het die spelers om goed te kan speel. Ons kort egter 'n nuwe bestuur en afrigtingspan wat sal lei tot beter spankeuses en 'n rugby wedstrydplan wat die huidige sokker wedstrydplan sal vervang.

  Kom bestuur, afrigters en keurders, pas aan of bedank.
 44. gravatar namib says:
  Al hoe ons ontslae gaan raak van klasvakie Ludeke is ons moet al die wedstryde boikot op Loftus. Moenie bywoon nie tot dat van Graan wakker skrik en soos die Lions gemaak het Jaag vir klasvakie Ludeke weg.
 45. gravatar NAMIB says:
  Dink bietjie terug, toe Bjorn Basson vir die Griekwas gespeel het was hy die voorste 3 drukker in SA. Toe koop van Graan hom, en gee hom vir klasvakie Ludeke. Wat doen klasvakie Ludeke toe met hom? hy donner sy rugby so op dat hy nie meer die bal kry of driee druk nie. Van n Hero na n Zero onder die patetiese afrigting van klasvakie Ludeke.
 46. gravatar passdiebal says:
  Ons is in goeie geselskap = Die Stormers is amper net so sleg soos die Bulls.......
 47. gravatar bluedog says:
  Baie interessant die menings van almal op hierdie blog. Na die naweek se rugby weet ek nou dat die sards helde met voete van klei is. Slegs n onderskep drie vanuit n onkant posisie het hulle na iets laat lyk. Die highlanders het hulle ontbloot. Die cheetahs gaan nie weer so ver vorder soos in 2013 nie. Die leeus het n goeie wen teen die stormpies gehad maar hul skrum is verdag en Marnits Boshoff wat weggejaag is deur die bulle was die verskil in die game.
  Al hierdie spanne kan deur die bulle geklop word as fl die regte spelers kies beginnende die komende naweek. Dit was twee weg wedstryde wat ons op loftus kan regstel. Verdediging en skeidsregter foute het ons gekos in Durban en speel omstandighede wat pateties was. Vrydag aand was dit ons skop werk pale toe. Die span moet draai en sommer nou al. Ek is oor my woede na die twee weke en nou moet die bulle ondersteun word. Hulle kies nie hulself nie. Fl en kie sal nie oornag loop nie so dit help nie om daarvoor te vra nie. Daar is egter ligpunte. Ons voorspelers is een. Net ons lostrio moet reg gekies word en skakel paar. Kies Pollard en van Zyl en hou by hulle. Bjorn Basson heelagter toe en jj vleuel toe saam met hougie. Nuwe senter maat vir js. Regte span en ons sien great rugby by die bulle vanjaar. Alles is nog nie verlore nie. Altyd n blou bul.
 48. gravatar Blouland says:
  Bluedog

  As Ludeke daardie veranderings aanbring wat jy noem, asook Willemse in Hattingh se plek, dan sal ons almal hom enige tyd ondersteun. Heel belangrikste is dat hy die wedstrydplan drasties aan pas. Maar ek dink jy gaan aanhou hardkoppig wees en bly by sy kloon se wedstrydplan asook spankeuses wat hy jare gelede al belowe het vir spelers ongeag of hul op vorm is of nie.

  En, as ons komende Saterdag na 5 minute die bal reeds 3 keer weggeskop het, dan moet ons groot asb 'n baie baie groot pakslae van die Lions kry.

  Hier is my span vir teen die Leeus: Basson, JJE, WS Smith, Jan, Hougie, Pollard, Piet. Vleis, Spies (op sewe!), Steggies, Vic (k), Flip, Werner, Bongi, Dean. Reserwes: Marcel/Mellet, Maku, Kirsten Willemse JDP Wiaan JLP Visser

 49. Sharko says:
  Jirre....f**....het julle ouens gesien wat die Leeus aan die Stormers gedoen het ? Ek dink julle gaan volgende week weer julle g@tte sien !
 50. gravatar NAMIB says:
  @ Sharko ek hoop klasvakie Ludeke het daai game gekyk, hy het of maag werkings of hy gaan handoek in gooi, want Ackerman gaan hom verneder. Ten minste is die Kaapse Klopse span met ak sy Springbokke ook terug gebring aarde toe.
 51. Brendan Venter is dokter met 'n praktyk in Somerset-Wes. Hy sal nooit hier kom uithelp nie. Daarvoor het hy te veel trots......Want hy weet die kliek is te taait. Die BULLE se skop gameplan kan nie dalk aangepas word om 'n sekere coach onder sy jis te skop nie.......
 52. gravatar Jimmy says:
  Sharko, watch jou taal boet.
 53. gravatar jimmy says:
  Ha ha, daar sien die stormpies hulle alies..
 54. gravatar passdiebal says:
  Daar was die naweek goeie nuus ook. Ons tweede span het in dieselfde nat haglike toestande in Bfn die Cheaters 2
  met 40 31 geklop. Ek hoor die agterlyn het gekook. Veral JL.
  Ek sien baie van die Bloggers wil FL ens fire. Hoe kry Slaptjips dit reg om al die bullets te duck. Agterlyn coach!!!
  Hy moet die lekkerste job in die wereld he.
  9 - as jy klaar jou tattoos gecheck het - pass vir 10.
  10 - as jy die bal vang - skop!
  Of 9 - pass vir 12 as jy nie 10 kan vind nie.
  12 - crash!
  Dis die game plan. Sela.
 55. gravatar blou.sakkie says:
  Ek is nou heel gelukkig oor die Stormpies wat verloor het teen die Leeus. Dit het my naweek bietjie verbeter na die Bulle se swak vertoning. Iets wat baie interessant is, is dat die Leeus en Stormers game se artikel op SS geskryf is deur Brendan Nel. Waar is Gavin Rich? Of kan hy nie sy eie span wat swak gespeel het sleg se soos hy die Bulls sleg se nie?
 56. gravatar Marisa says:
  Dink die Bulbestuur kan hulle self skop dat hulle Marnitz Boshoff laat gaan het, hy is springbok materiaal deur en deur. Dis nou 'n speler wat jy wil he moet by Morne Steyn oorvat. Sluk julle trots en gaan haal hom terug! So ook vir Marnus Schoeman by die griekwas! Haker bly egter 'n probleem? Jaco Visagie is vir my 'n baie goeie haker, hys net nog baie jonk en onervare. Sal egter great wees as die bulle iemand soos Schalk Brits kan kry, maar dink dit sal nooit gebeur nie! Ek stem saam oor David Bullbring hy verdien 'n kans en ek glo hy sal beter doen as Hattingh. Sal nogsteeds goed wees as die Bulle Sykes kan kry vir diepte en ervaring. My span sal so lyk as almal fiks is. 15. Jesse kriel 14. Francois Hougaard 13. JJ Engelbrecht 12. Jan Serfontein 11. Bjorn Basson 10. Jaques-louis Potgieter 9. Piet van Zyl 8. Pierre Spies 7. Jacques du Plessis 6. Steggies 5. Matfield 4. Flip van der Merwe 3. Werner kruger 2. Bongi Mbonambi 1. Dean Greyling. 16. Callie Visagie 17. Marcel van der Merwe 18. Frik kirsten 18. Paul Willemse 19. David Bullbring 20. Vleis 21. Handre Pollard 22. William-small smith 23. Clayton Blommetjies. Hougie kan skrummie toe skuif as dit nodig is. Jacques du Plessis speel sy hart uit, ek dink hy gaan nog groot rugby speel. Ek hoop van harte steggies is reg teen die leeus, met kriel en Tecklenburg het hulle die stormers groot probleme veroorsaak.
 57. gravatar Vonk says:
  FL onthou jy nog die pakslae wat die Bulle verlede jaar by die Lions gekry het.... op LOFTUS,well u ain't see nothing yet, die Lions sal ook graag aan hulle rekord boek wil werk en nie soos die Bulle aan hulle goeie rekord gestand gedoen het op Bloemfontein nie.
  Daardie leë LOFTUS sitplekke wat julle met die semi's teen die Brumbies gesien het was veronderstel om ń eye opener vir julle te gewees het, as mens nie luister nie moet hy voel.
 58. gravatar Marisa says:
  Lyk my ek wil so graag verandering sien dat ek sommer 'n ekstra speler op die bank kies hehe. Maar nou ja ek dink nie mens kan Jan en JJ se spel kritiseer die afgelope 2 wedstryde nie. Hulle het amper nooit die bal gesien met Louis Fouche nie em as hulle het, was die verdediging elke keer op hulle, so ek dink met losskakels soos Pollard en Potgieter sal hulle ook baie meer in die wedstryd wees. Pollard en potgieter sal die agterlyn goed kan weg kry en jan en jj in spasie kan sit. Fouche staan hopeloos te diep en net soos hy die balbesit myle ver weg skop net so pass hy die bal myle agtertoe, al wat dan gebeur die verdediging kom vinnig op en daar kan absoluut niks uitgerig word nie. Die feit bly staan Fouche verdien nie om die bloutrui oor sy kop te trek nie, veral nie na 'n speler soos morne nie, hy het daai trui met trots gedra.
 59. gravatar bb1 says:
  Marisa goeie span maar jy vergeet van kwota
 60. gravatar Barrybul says:
  Ek wonderof die klomp slapgat Bul bestuurders hierdie blog lees, kan hulle verstaan wat hier gese word of dink hulle hulle weet wat hulle doen, lyk my die Bulle moet hierdie jaar vir Nokia vra om hulle te borg, soos 'n klompie jare terug, 51-10; 61-10 ens, ens, ens..... Ek gaan die naweek teen die Leeus nie eers kyk nie, miskien kan discovery 'n program maak en op een van die BBC kanale wys, iets soos "Super 15 disasters" of iets op Kyknet - "Onthou..."
 61. gravatar bluedog says:
  Mense, julle worry verniet oor die leeus wedstryd. Minimum foute en strafskoppe en ons gaan hulle gaffel. Die wiel sal draai. Op die blou. Webmeester, vat die k... onder aan die boodskap skryf weg, asb.
 62. gravatar Bloukaap says:
  ek het nou weer rustig na die Bulle se game kon sit en kyk en paar nota's neem, for what it's worth.

  1. Skoppe:

  Die Bulle het geensins meer as die Cheetahs geskop nie. tussen Fouche, Pollard, Hougaard, van Zyl, Visser en Basson het die Bulls 36 keer altesaam geskop, hetsy vanaf losskrums, kwartgebied en binne tien tree. Van die 36 skoppe was 12 onekffektief, nl. te diep, te vlak, gee balbesit oor aan ander span ens. Die res was taktiese skoppe vir speelgebied en lynstane. Net 7 skoppe het lynstane gewen, waarvan 4 onder groot druk was. Jurgens Visser is redelik veilig en betroubaar en het 2 skoppe nie takties goed geskop nie.

  Interressant om te sien dat Hougaard slegs 1 keer geskop het en van Zyl 5 keer. Net een bal is uit die lug uit deur die Bulle gewen. Hougaard self, het nie so slegte game gehad soos verlede naweek nie, en sy verdediging was ook goed.

  Fouche het altesaam 10 keer geskop en Pollard 5 keer. Met Fouche is 4 agterlynbewegings geloods en Pollard 7. Met Pollard wen die Bulls elke keer meer veld en Serfontein kom ook oor die voordeellyn.

  2.Baldraers en rucks
  Hierdie is die Bulle se grootste probleem:

  1) Ons wen nie genoegsaam veld met ons baldraers nie (ons het beter gevaar teen die sharks in hierdie afdeling) - ons het nodig om meer dummy runners en off loads in ons aanvalstrategie in te bring en iemand wat vinnig as balverspreider kan optree as die binnesenter vasgevat word. Ek het heelwat keer opgemerk hoe die Bulls maklik overlaps van tot drie spelers so kan skep as ons dit kan ontwikkel.

  2) Ons het nagenoeg 9 turnovers gehad (waarvan 2 na rustyd)

  3) Ons meeste fases wat ons kon opsit was tien - in die tweede helfde - waarmee ons nie meer as 10 meter kon wen nie.

  4) Die Bulls het altesaam 11 keer die agterlyn in staat gestel, waarvan 10 binne die Cheetahs se halfgebied was. van al hierdie bewegings was dit slegs een waar ons noemenswaardig veld kon wen, hoofsaaklik omdat Flip vd merwe, Matfield en Jan Serfontein in die spel gebring word.

  5) By die rucks is ons id eerste helfde ore aangesit deur die Cheetahs se lostrio. As ons nie in hierdie afdeling gaan verbeter nie, sal ons geensins 'n faktor wees in die komende wedstryde nie.


  Die Bulle se skrums en Lynstane was ons beste fasette gewees, en min tackles is gemis.

  Die grootstte verandering wat by die Bulle moet plaasvind is op nr. 10, die lostrio, en die aanvalstrategie van baldraers. Ons sit met spoedvrate soos Engelbrecht, Visser en basson in die span. Ek sal selfs vir Hougaard vleuel toe skuif as van Zyl opkom.
 63. AltydBul says:
  Toe ek op laerskool was vertel my uffrou my eendag dat die Eerste Minister van ons land se naam John Voster is. Ek gaan toe huis toe en vertel vir my ma dat my onderwyseres niks weet nie...weet sy nie dat Thys Lourens is ons land se eerste minister nie. WANNEER LAAS WAS EK SO TROTS.....LAAS TOE BAKKIES/DANIE/GARY/ENS GESPEEL HET....PASSIE EN TOTAL COMMITMENT. Gameplan gehad wat by die era gepas het.

  Ons moet wakker word en vining ook......Loftus gaan leeg loop.
 64. gravatar FRANNABUL says:
  Daar is niks fout met die game plan nie. Daar is fout met die uitvoering. As jy swak skop sal jy verloor. Met dieselfde gameplan het ons 3 super bekers gewen en laas jaar 2 de op die log ge-eindig. Al die spanne skop net soveel of meer as ons! Jy kan nie meer rugby speel met bal in die hand nie, daai spanne verloor. Gee die bal vir die ander spanne met goeie skoppe dat hulle rugby probeer speel en foute maak en speel dan van daai foute af! Dis hoe die Sharks ook speel!

  Fouche het ons Vrydag gekos met sy swak skoppe. Pollard moet dringend op 10 begin! Kan ons nie maar vir Steyn gaan haal nie - hy bench in elk geval net in France! Hoop Steggies is reg dat hy Ross vervang anders moet Vleis 6 speel. Vleis het ook nie veel gedoen Vrydag in Spies se plek nie! Hougie het beter gelyk maar Piet van Zyl verdien 'n kans in die begin span! Jurgen Visser is ook 'n groot risiko maar Kriel is nog beseer!

  Skrums en Lynstane lyk goed. Callie Visagie skrum goed maar sukkel met sy ingooie! Ons MOET Saterdag wen teen die Leeus! Kom aan Bulle!
 65. gravatar Will says:
  Rugby is 'n beroep sport wat goed betaal. Soos in enige top beroep is daar 'n prestasie klosule.
  FL, en die res van die bestuur het die span in die steek gelaat. Die minste wat ons as ondersteuners van julle verwag is 'n verklaring waarin julle verduidelik wat aangaan verduidelik wanneer julle gaan loop en aan wie julle julle mantels (krone) gaan oorhandig. Ek vir een, verloor eerder nog 5 wedstryde in 'n ry die jaar in ruil vir 'n nuwe begin met nuwe afrigters en bestuur. Ek sal ten minste my maters in die oe kan kyk daarna. Laat John Smit en Jake vir julle 'n voorbeeld wees van vernuwing. kyk maar na die regimes waar die leiers hul tyd oorskry het.... dit eindig altyd in chaos. Dis nog nie te laat nie maar die tyd is nou!
  Bul ondersteners stem met jul beursies. MOET NIE DIE GAME BYWOON SATERDAG NIE.
  Web blad administrasie... sies!!
 66. gravatar louisk says:
  na vrydag aand moet ek ook maar se--"We are on a Road to nowhere"-wys my verkeerd BULLE
 67. gravatar Leon says:
  Fouche en Hatting stel my bitter teleur. Kom ons besef dat hulle dit nie gaan maak nie. Hoe mis jy 5 strafskoppe????????? Hulle is albei hopeloos en verdien nie eers die VC span nie.

  n Verandering is baaaie nodig in ons bul land. Selfs net n shuffle sal werk. Twee name moet ingehark word Brendan Venter in top bestuur( Heineke se pos) Tweedens n afrigter Stonehouse of Mellet sal die ding doen. Ek glo Stonehouse is die antwoord, eenvoudig omdat hy n passie het vir die Blou bulle!!

  Xander moet sommer die see in gejaag word. Hoe hou ons vir Ross en laat Jean Cook gaan. Hoe laat ons Bosoff gaan en koop vir Fouche???

  Ek vra maar net, en gee net my 5 cent.

  Nou moet ek Saterdag gaan kyk hoe verloor ons op Loftus :(

  Ai
 68. gravatar Brett Nell says:
  Ek stem saam met Blou Karnallie, die toestande waarin ons gespeel het was nie so gunstig nie en toe sit ons met `n breindood derderangse losskakel in Fouche wat nie die toestande hoegenaamd kan speel nie.

  Eks is oortuig met `n paar klein veranderinge kan hierdie span nog steed erens kom, ten minste in die boonste helfte van die 15 spanne. Ek hoop die afrigtingsspan het nou gesien dat Fouche nie eers in die Vodacom span hoort nie en as Steggies terug is kan ons vir Ross ook Vodacom Span toe stuur, hy is heeltemal te stadig vir hierdie vlak.

  Dan moet die afrigters besef dat Hougaardt, Pollard en Serfontein bogemiddelde talentvolle spelers is wat meer vryheid toegelaat moet word om die situasie te speel, natuurlik binne `n beperkte game - plan.

  Kom ons hoop die afrigtingspan sien ook die lig en kies die regte spelers. Hierdie naweek is ons op Loftus, kom ons wag en kyk.
 69. gravatar kabous 23 says:
  Steeds baie hardseer, maar daar is tog 'n verbetering van laasweek af. As ons skopper die bal deur die pale kom skop was die telling anders. Hougaard lyk beter as hy die bal in die hand hou. Ons agterste 3 is goed onder druk en onder die hoe bal. Ons scrums en lynstane is goed. Soos ek dit sien is ons probleme. loskakel. Skopwerk nie on standaard en kry nie agterlyn weg nie. lostrio. Kompeteer nie goed op die grond en verdwyn in die wedstryd. geen impak. Kort leierskap wat mense kan aanvuur.
  Kan nie onthou wanneer laas ons vir Basson en JJ met spasie met bal in die hand gesien het nie. Steggies terug, pollard op 10, met opdrag om minder te skop en meer te hardloop en pass. Victor op 5 en kaptein. en hougaard met opdrag om te kyk vir gaps en passes. hou skoppe om medium. het ek dalk hoop vir die naweek.
 70. Blouland says:
  'n Paar redes waarom ons Saterdag gaan verloor:

  1 Ludeke gaan bly by sy verloor wedstryd plan.

  2 Dieselfde swak spankeuses

  3 Steggies wat na 20 minute afkom met besering

  4 'n Klomp oud Bul spelers wat nou vir die Leeus speel en baie goed gemotiveerd is om 'n punt te bewys

  5 Leeus se lostrio en skakelpaar
 71. gravatar Lekkerblou says:
  My beskeie opinie.

  Visser-2/10(Hoe minder gese hoe beter.Kan nie glo ek se dit nie.Verlang na ou Zane,Sun City)
  Akona-6/10(Een van die min spelers wat darem probeer)
  JJ-4/10(Kry nie bal om aan te val nie,maar lyk verdwaald op defence)
  Jan-3/10(Die honey moon is verby ou seun.Nou moet jy wys hoekom jy bo Venter gekies is)
  Bjorn-3/10(Dieselfde ou storie.Kry nie bal nie,maar soek glad nie werk nie)
  Fouche-0.5/10(Hy was darem op die veld)
  Hougaardt-1/10(Die een vir die tatoos)
  Vleis-3/10(Behalwe verlede jaar toe hy vir Deysel op sy gat gestamp.Hy hy nog niks verder gedoen nie.)
  DuP-4/10(Lucky packet.Weet nooit wat jy gaan kry nie)
  Ross-1/10(Fetcher?Baldraer?Wat is jou rol???????)
  Grant-4/10(Goeie CC speler)
  Flip-6/10(Die 6 is vir jou spel.Nie kapteinskap)
  Werner-6/10(Hy en Dean se skrumwerk is die enigste lig in n laaaaang tonnel)
  Callie-3/10(Ingooie,ingooie???)
  Dean-6/10(Soos by Werner)
 72. gravatar Leon says:
  Dis tyd dat die Bulls leer dat om Heineke se blueprint rugby te speel het jy vir Heineke nodig. Dieselfde geld vir die Stormers, Rassie is nie daar nie. n Troos prys is dat die bulls verkeerde spelers kies en dan net eenvoudig aanjaag en dan verloor as gevolg daarvan. Maar wat het die stormers so verkeerd gedoen??????

  Jessie Kriel moet so gou moontlik in gebring word op 15, WSS op 13 en JJ na 14. Ross, Louise en Hatting moet VC cup toe! Paul, Wian en JLP SR span toe.

  Dan ook moet ons spelers vryheid he om die game te speel. Jan, JJ, WSS, Hougie en Bjorn.
  Spies is nie n crashball speler nie, speel hom om oop waar hy sy natuurlike talent kan gebruik.

  Dankie aan die vaste 5 wat hard gewerk het aan die skrum strafskoppe dit is myle beter.
  Kan ons ook asb die agterlyn gebruik, ek glo hulle wil ook rugby speel sonder om 80 min te verdedig!!
 73. gravatar FRANNABUL says:
  Leon, Jesse Kriel is uit vir 6 weke, seker nog 3 weke oor voor hy kan speel!
 74. gravatar Bullsrbest says:
  Why doesn't anybody listen !!!!!!!!! Play Piet Van Zyl, Jacques Louis Potgieter and Engelbrecht at 8, - put Matield back at coaching and get rid of FL and get Mallet in as coach. Get rid of Pine Pienaar too - we do not need two coaches - nobody else has them. Get out the cheque book if it has not beenused up on cars and houses for the coaches up and we will be on our way again. Get rid of our predictable kick, kick, kick and more kicking away of possession and try some running rugby and we will be formidable. And THAT my blue bulls buddies is the answer to all our problems - I promise !! It is not the players faults it is coach and management that is destroying our team and franchise. That is also why every two years all our wonderful players keep leaving. It was so painful seen Jacque in a Force shirt I couldn't even watch.
 75. gravatar Honibal says:
  @ Lekkerblou .... hoe lekker het ek nou vir van jou opmerkings oor van die spelers geglimlag.

  Ek kan geen verdure waarde toevoeg tot die opmerkins/artikel nie.

  Als wat gese is, is seker reg en toepaslik.

  Ek weet nie meer of ek moet lag of moet huil nie.
 76. Ockert says:
  This is where the players that the Bulls have left (some pretty brilliant) have to step to the plate and demand change. These poor guys will never play for the boks or even any other team for that matter, because "they" suck. The must tell the BBRU and Van Graan that they refuse to play another game unless FL change his boring way of not winning or get rid of him, otherwise they won't show up. Strike, do what ever it takes, but this bull crap cannot continue. My blood is blue but it's getting to a boiling point now. Come on BBRU take action please!
 77. gravatar Tee89 says:
  Soooo if we do not catchh a wake up, The Lions are going to wipe the floor with us.
  Dean and Werner have been scrumming pretty well but i do not think Callie has been doing his bit physically. maybe its time for Mbonambi to get a start.
  Why not rather start Victor and take him off half time. Vic and Flip to start with Grant to come in 50th minute.
  Deon pleaaaase be fine to play! We need Deon, Jacques and Spies as a combination!
  Houggard i think did better than the Sharks game so maybe this is somewhat an upward curve. Houggie and Pollard at half back.
  I am not going to start talking about Fouche...what an embarrassment.
  Jan and JJ need to get front foot ball for them to be of an impact!
  SWING THE BALL TO BJORN AND AKONA GUYS! In the Lions you have some great kickers...Boshoff will be drop goaling till kingdom come so HOLD ON TO THE BALL!!!!!

 78. gravatar Bloukaap says:
  Ons probleem is dat:

  ons huidige aanvalspatroon/strategie ons in die steek laat en dat spelers nie vinnig genoeg by die breakdowns is nie. Elke span het sy genomineerde spelers wat in hierdie aspek verantwoordleikheid moet aanvaar. Frans Ludeke is nie iemand wat sommer verander aan sy span nie 9en met reg so - paniek word nie reggedokter deur onstabiliteit te skep nie) , maar hy gaan wel met 'n paar kopsere sit as hy dit nie doen nie.


  1. Ons het teen die Cheetahs en Sharks genoeg gebeidsvoordeel en balbesit op die regte plekke gehad maar kan skaars 10 meter veld wen met 9-10 fases tot ons beskikking! Ek is bekommerd dat hierdie aspek al verlede jaar by die laaste 2 super games en dwarsdeur die Curriebeker voortgeduur het. Al wat verbeter het is Jacques du Plessis se dryflopies wat minder regop is maar ons is nog nie naastenby doeltreffend nie. Daar is geen verrassingselement of overlaps of off loads nie. ons speel eenvoudig die bal van speler tot speler, en die is soms net te geisoleerd dat ons enigsins 'n verdedigingslinie sal kan deurbreek.

  2. Daarby is 50% van Fouche se taktiese skopwerk benede peil en sy skoppe pale toe het seker 'n 63% sukses. Vir hierdie vlak is dit net nie goed genoeg nie. Die Crusaders het Vrydag 7 skoppe pale toe gemis en met 8 punte verloor. Was Morne Steyn i ons midde, het ons die Cheetahs in Bloem Vrydag geklop en sou ons met bonuspunt teen die Sharks weggeloop het.

  3. Derdens is die aantal turnovers wat ons afstaan 9 teen die cheetahs (waarvan 2 driee weggegooi is) en 8 teen die Sharks (waarvan twee driee was) ons ook in die steek laat.

  Ons kan nog iets doen aan nr 3. maar 1 is 'n denkskuif en vaardigheids-skuif in die kop vd afrigter/spelers en 2 is 'n verandering van speler

  Ons lynstaaningooie was beter Vrydagaand, asook ons verdediging en Hougaard het aansienlik minder geskop, Ons skrums kry minder straskoppe teen ons en dis duidelik dat die Bulle hard gewerk het hieraan in die afseisoen.
 79. gravatar Bullsrbest says:
  @Altydbul @ Leon Loftus gaan leegloop - jy jok nie. I will not go near the place - I am so heart sore that oucoach and management can allow the same players to go on week after week and play that same stupid kicking away possession year after year - I will not go near my beloved Loftus for a long time until there is change. We need Nick Mallet - we need Jacque Louis - this is Super Rugby not some kind of warm up session where we can try this position and that - put on the best players available - ffs play Van Zyl and let Hougaard rest until this whole damn Pistorius court case is over as well. FL you cannot do to us what you did to the Lions !!!! Catch a wake up no-one is going to pitch on the weekend except perhaps Lions supporters - we are done for - listen to your loyal supporters we can see what is happening why cant you ????
 80. gravatar Bullsrbest says:
  Just reading through all your comments now - we are all more or less saying the same thing and we all agree on the same thing - BUT - the wont listen to us - we know nothing !!!! One thing I must disagree with what someone said - I don't remember who - I personally that Ndungane was and always is about the only player who plays with everything he has every time he is on the field. Somebody else said that Bjorn was so fantastic until we got hold of him and ruined him - spot on 10 out of 10. I personally think Flippie playing gr8 rugby but we need to let Jan and JJ do the work they are there to do - we are blessed with two great centres. As in my emails above Van Zyl and JLP as scrummie and flyhalf could be formidable pair and perhaps Saturday is time to give them the chance to pair up. Then get Mallet in as coach and we are all smiling.
 81. gravatar louisk says:
  sharko--daai eerste woord wat jy tik is nie gelee op die cite -se eerder louis in plek van daai woord seblief.
 82. gravatar derkaiser3 says:
  Oom Barend has done great work in the past, but 2 years ago his time was up already. The union needs wholesale changes and bringing in Jimmy Stonehouse is not the answer. he might bench press more than Frans Ludeke, but you can't compare him to Jake White.This family atmosphere needs a shake up and a totally different personality is needed at the union, yes, like a Nick Mallett! In the end, the fans can complain us much as we want to, there will be no change. Sharks have now set the bench mark in the short time John Smit has been there, we are now very far behind them. Change will only happen when key sponsors get to contract renewal stage and they will be hesitant to sponsor a team that is competing for the conference wooden spoon. We will be back to our Mobil days when no brand wanted to be associated with the Bulls. So sad to see, but we are going there very quickly!
 83. gravatar Brenda_C says:
  Frans ek smeek jou..... JAAG ASB VIR LOUIS FOUCHE WEG????? Groot asb? Hy is nie goed genoeg nie!!!! Ross ook nie.
 84. gravatar Bloukaap says:
  Kyk gister na stormers-lions game. Stormers in dieselfde bootjie as die Bulle. maak gebruik van one-off runners as baldraers wat baie vlak staan. dit beteken jou supportive spelers moet dikwels gatertoe draf om te support. Hulle spandeer 20 minute op kwartlyn/doellyn maar kry nie momentum nie.
 85. gravatar werner says:
  Ek wonder net hoeveel van die huidige spelers helfte van hul kontrakte laas jaar aanvaar het! Betaal HALFPRYS vir spelers en jy kry n HALFPRYS vertoning??????? welgedaan Blou bestuur!! doen die regte ding en bedank! Ek dink daar moet n onafhanklike oudit op die unie se geldsake gedoen word - die gemors waarin ons nou is is sekerlik nie beplan nie maar weens geldelike probleme op ons afgedwing - altans so wil dit voorkom - miskien kan die bestuur uitkom en verduidelik wat aangaan!!!
 86. gravatar passdiebal says:
  Magtag dis n swak website die - as mens na die TEAM kyk is daar sulke fototjies van die spelers - maar hulle maak klaar by V - soa die arme drommels met name wat met n W begin is nowhere to be found.
  Die webwerf en die spelpatroon kompeteer met mekaar!

  Werner Kruger
  Wiaan Liebenberg
  William Small-Smith
 87. gravatar Theo says:
  Mallet sal dinge seker regruk maar ek dink hy het nie tyd vir die Bulle nie. Die manier hoe hy van Victor Matfield gepraat het na die Sharks wedstryd laat my dink hulle 2 sal ook nie langs dieselfde vuur sit nie. Stonehouse was verlede jaar coach van die jaar. Kan dus nie sien hoekom Derkaiser3 se hy is nie die oplossing nie. Ek dink Stonehouse sal goed doen. Ons kan almal se name noem - Brendan Venter, Stonehouse, Mallet ens. Ons moet dit maar net aanvaar dat dit nooit sal gebeur nie. Ek is nou nog de dinges in dat HM ons so agtergelaat het.
 88. gravatar Mark Kruger says:
  Jaag weg vir Marnitz Boshoff en Dewald Potgieter en Jacques Potgieter en Jano Vermaak en nou?????

  Raak onstlae van die bestuur en afrigters en kry soos die Sharks 'n Rugbyspeler vir CEO, iemand soos Naas Botha en stel vir Nick Mallet aan as afrigter, hy ken Rugby!!!!!! Jul foeter net voort totdat jul pawiljoene weer leeg is en daar geen borge meer is nie?
 89. ervaring is belangrik daarom verkies ek dat matfield begin. ons sal nogsteeds goeie fetcher moet koop al is steggie terug. ek se nog kyk marnus schoeman wat ons ok weggegooi het die verskil wat hy maak by griekwas by dit is hy 7s speler ok. ons beter volgende jaar 1ste in lyn staan om boshoff terug t kry en ook begin groot offers maak vir n haker soos a straus of nie dan kan ons liebenberg by wp trek. ek sal nou al schoeman gaan haal dadelik by griekwas hy gaan ons bal beskerm en ook wen. span soos volg

  15:j kriel
  14: f. houghard
  13:jj engelbreght
  12: j serfontein/ small smith
  11 : basson
  10:pollard (boshof volgende jaar)
  9 van zyl
  8 : spies
  7 : vleis engelbreght
  6 stegmann (maar ons kan vir marnus gaan koop by griekwas hy sal teken by bulls)
  5: matfield
  4 : j du plessis( hy is n slot 1000000 werd nie flank)
  3 : kruger
  2; c visagie(koop volgende jaar n top haker)
  1 : van der merwe
 90. gravatar derkaiser3 says:
  @Theo one thing coaching a Vodacom & B division team team, playing the Valke, SWD & Kings etc Totally different coaching a super rugby team. How many years has Jimmy been at the pumas? How much success before last season? We need someone with a big personality to ruffle some feathers at the union. Respect to Jimmy, he is not that person...
 91. Bulletjie says:
  Louis Fouche & Hougaard moet seker die swakste kombinasie wees in die geskiedenis van Blou Bul / Noord Tvl rugby. Hulle is so swak dit grens aan die absurde. Hougaard is regtig verskriklik stadig en Fouche is nog stadiger, veral as dit kom by daai 6 duim tussen die ore het hulle geen vergelyke nie.
 92. Frikkie says:
  Frans Ludeke se dae is verby. Hoekom? Want daar is niks meer Heyneke Meyer era spelers oor nie. Nou verg dit afrigting FL. Iets wat hierdie klomp talentvolle jong spelers nie tans ontvang nie. Nie een is tans op vorm nie. Wat 'n jammer dag vir Blou bul rugby.
 93. gravatar Harry says:
  Week na week volg ons dieselfde patetiese "box Kick" strategie. Week na week ploeter ons voort met doellose en patetiese skoppe. Jake White en Naka het presies geweet wat vir hulle wag voor ons teen die Sharks en Cheetahs gespeel het. Waarom ding ons enigsins mee om die bal in die skrums , lynstane en losskrum as ons elke keer besit doelloss wegskop. Wat is fout met ons koppe as ons nie besef jy skop nie aanmekaar op ouens soos Willie Le Roux en Johan Goosen nie. Elke keer kom die bal met rente terug!!!! Ons wil nie die bal hê nie!!! Nee man Frans ons moet nou wragtag hierdie simple strategie verander. Ons sit met uitstekende spoed op nr 13, 14 en 11, maar die arme manne kry nooit die bal nie. Wanneer die bal by nr. 12 uitkom breek hy binne toe en hardloop hom vas teen die opposisie. Jan Serfontein sal nooit 'n bal vining na sy buite senter speel nie - hy het hierdie problem al van skooldae af. As ons die bal vining by JJ ,Bjorn en Akona kan kry sodat hulle 'n bietjie spasie het om te hardloop gaan ons begin drieë druk. As ons wil aanhou stamkar rugby speel gaan ons ons gat sien sonder 'n deksel. My ander problem is die kwessie van kontraktering. Dat ons ouens soos Jano Vermaak, Jandre Kruger,CJ Stander, ChilliBoy en natuurlik Marnitz Boshoff verloor het verstaan ek nie. Zander is nou 'n verskriklike belangrike ou mannetjie, maar hy is besig om die Bulle te vernietig met sy swak kontraktering - of lê die problem hoër op? Mnr Ludeke, dit moet jy weet, as julle weer Saterdag teen die Leeus hierdie verbeeldinglose en afgesaagde "box kick" strategie volg, gaan julle weer verloor en sommer sleg ook. Die afrigtingspan moet nou wakker skrik en ophou om 'n spelpatroon te volg wat miskien 3 jaar gelede gewerk het, maar beslis nie meer werk nieEk het vier versoeke :
  nr 1 Bring vir Jacques Louis Potgieter in op nr 10 ASB ONS KAN NIE VOORTGAAN MET LOUIS FOUCHE NIE
  nr 2 LOS ASB HIERDIE VERDOMDE "BOX KICKING"
  nr. 3 LAAT HOUGIE TOE OM SY NATUURLIKE SPELSTYL TE VOLG, HY HET BAIE TALENT ,MAAR IS BESLIS NIE 'N SKOPPENDE SKRUMSKAKEL NIE.
  nr.4 KRY DIE BAL SOMS BLITSIG UIT NA ONS NR 13,14 EN 11. JJ, BJORN EN AKONA HET DIE VERMOEê OM BAIE DRIEë VIR ONS TE DRUK, MAAR HULLE KAN DIT NIE SONDER VINNIGE BAL DOEN NIE.. Pieter Rossouw behoort dit te weet. My vraag is waarom gebeur dit nie?
  Ten spite van al my frustrasies en kritiek, bly ek steeds 'n goot Blou Bul en sal ek Saterdag langs die veld wees en vertrou ek ons gaan die Leeus 'n rugby les leer. Voorspoed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *