Vodacom Blue Bulls looking for home advantage

Vodacom Blue Bulls looking for home advantage

articles.comments (6)

The Vodacom Blue Bulls team will be looking for a strong showing against northern compatriots Assupol Limpopo Blue Bulls in their Vodacom Cup match in Pretoria on Friday. A good win by the team could earn them a quarter-final playoff spot at home.

Five teams are still in the hunt to reach the playoffs.

The Vodacom Blue Bulls (third on 21 points, PD +88) will be aiming for a big win over the last-placed Assupol Limpopo Blue Bulls in Pretoria on Friday afternoon, where they should qualify for the playoffs.

A very big victory over their northern neighbours could still see the team from Pretoria sneak into the top two on the log, should GWK Griquas not win with a bonus point. That could see the Vodacom Blue Bulls overtake the side from Kimberley on points’ difference and earn hosting rights in the quarter-final round.

The Leopards XV host GWK Griquas (second on 22 points, PD +101) in Klerksdorp on Saturday afternoon in a rematch of the 2005 final, which was when the team from the Northern Cape clinched one of their four Vodacom Cup titles.

Only the Steval Pumas, runners up in 2013, are guaranteed of a place in the quarter-finals and only a disaster will see them finish lower than in top spot.

Looking at the various permutations in this section, the Steval Pumas (currently first on the log on 27 points) need one log point from their match against the Golden Lions at Alberton Rugby Club on Saturday afternoon to ensure they finish top of the pool.

For the defending champion Golden Lions (fourth on 19 points, points’ difference of +99), a bonus-point victory in this rematch of the 2013 final will be enough to reach the playoffs yet again, but if they fail to do that, the Leopards XV (fifth on 18 points, PD +73) can still overtake them.

The team for Friday is: 15. Clayton Blommetjies, 14. Sampie Mastriet, 13. Waylon Murray, 12. Burger Odendaal, 11. Jesse Kriel, 10. Tian Schoeman, 9. Lohan Jacobs, 8. Clyde Davids, 7. Reniel Hugo, 6. Wiaan Liebenberg, 5. David Bulbring (c), 4. Schalk van Heerden, 3. Hencus van Wyk, 2. Sidney Tobias, 1. Juan Schoeman. Replacements: 16. Arno van Wyk, 17.  Basil Short, 18. Marvin Orie, 19. Roelof Smit, 20. Kefentse Mahlo, 21. Joshua Stander, 22. Ryan Nell.

Pin It

Apr 24, 2014
Tian Schoeman

(6) Vodacom Blue Bulls looking for home advantage

 1. gravatar Theo says:
  Ek weet dat dit wat ek nou gaan se het niks met die berig van die Bulle te doen nie.
  Lyk my Jurie Roux van SARU is maar net nog 'n puppet. SARU moet nou 'n slag sy ruggie styf maak en die ANC 'n koue skouer gee. Wat weet Mbalula in elk geval iets van rugby af. Wonder wat sal gebeur as 60% kwotas vir die Nasionale span en Super 15 spanne is. Die pawiljoene sal leegloop en nog meer Bokke sal in die buiteland gaan speel. Dit sal beteken dat die AB maar net nog langer no 1 in die wereld gaan bly.
  Hoop die Bulle kan more iets oplewer en 'n slag 'n wedstryd wen
  Sien nou net hoe J Potgieter 'n drie druk. Jammer hy is nie meer deel van die Bulle nie maar dit is seker al genoeg op die blog gese.
 2. gravatar bluedog says:
  Theo, geneig om saam met jou stem. Dit gaan ons rugby erg op breek. Dit is egter n professionele era en die bestes gaan nie tweede viool speel as gevolg van res beheptheid nie. Aan die einde van die dag dra toeskouer gelde die rugby en dan kom die borge. Sonder toeskouers en verloor wedstryde gaan die borge begin onttrek. Alles gaan net om geld. As rugby nog amateur was sou geen swarte gespeel het of belang gestel het nie. Ons hoop ook dat die bulle vandag hul toer op n high kan eindig.
 3. Ek hou niks van wat op die oomblik daar in Perth aangaan nie. Nokkol.

  Is dit die spelers. Is dit die coaches. Sjerbet ek weet nie meer nie Twee knocks in ons 22 en 6 punte......En die ref en assistant refs wat net na die force spelers luister.....

  Disaster oppad....Ek hoop vir 'n miracle in 2de helfte
 4. gravatar koekeMOER says:
  F k die kak sal nie weer my tyd mors om na hierdie klomp moegoes te kyk nie.

  go sharks maak sa maar trots
 5. gravatar RuggaFanToo says:
  Maak dieselfde foute met spankeuses week-na-week en jy sal dieselfde vrot resultate kry week-na-week. Al wanneer jy Ross se naam hoor is wanneer hy 'n strafskop afstaan of 'n tackle mis. En moenie die verskoning gebruik dat hy eintlik 'n nr 8 is nie. As jy dan nou wragtig moet kies hom dan op 8 sodat jy kan sien hy is, net soos Fouche was, net nie goed genoeg nie. En hoe de duiwel kan jy Paige opbring op 'n tyd wat jy die tempo wil versnel?

  Miskien is dit nou maar tyd dat Frans sy tassie pak en sy ry kry. Ons kan wragtig nie slegter met 'n ander afrigter nie.
 6. gravatar Bullperd says:
  Ek het so n gevoel Saterdag gaan die Cheetahs ons n rugby les gee. As hulle speel soos teen die Stormers het ons K.......K. Pakslae by die huis en n lee Loftus met net Cheetah ondersteuners kan dalk sorg dat FL die trekpas kry ek hoop!!!
  Naas as CEO in Van Graan se plek en Nic in FL se plek en die Bulls kan weer bulls wees

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *