Vodacom Bulls beat Stormers at Loftus to stay in hunt

Vodacom Bulls beat Stormers at Loftus to stay in hunt

articles.comments (31)

Handre Pollard scored 20 points as his Vodacom Bulls juggernaut continued their quest for the playoffs with a workmanlike 28-12 victory over the DHL Stormers in their Vodacom Super Rugby game at Loftus Versfeld on Saturday night.

The slow poison effect that has caused so many a victory at Loftus for the Bulls underscored yet another win as the Bulls came back from an early 12-0 deficit to take control in the second half and take the points on offer with ease at the end.

Pollard’s rise continued and the faith placed in his abilities have been a massive part of the Bulls success in their last two games, as the SA under-20 flyhalf clearly is growing in the position and offers them so much more than any flyhalf that has played in the blue jersey in the past few years.

It isn’t a surprise Pollard’s try against the Hurricanes this year was one of the best attacking plays we’ve seen this year from the Bulls and the promise that so many saw in him as a junior is beginning to flourish.

The win moved the Bulls into the eighth position on the log, and they have hauled in four points on the Sharks, who lost earlier in the day. But as they face a bye weekend, they are still eight behind the Durban team in the South African conference.

The Stormers tried valiantly but to be honest have had their resources sapped by so many injuries in a season they would easily want to forget. Still there was enough promise from the likes of Scarra Ntubeni, Juan de Jongh and Nizaam Carr to know this team have not given up the fight just yet, and if you add the maturity of Schalk Burger’s vintage play then they have a solid base to work from.

But while they surged ahead early, capitalising on turnovers from the Bulls, it was not enough to give them a chance of victory, as the Bulls aerial assault and all-round play was simply too good for the team from the Cape.

So many teams come to Loftus with the idea of either trying to run the Bulls off their feet or beat them in the kicking game. And when you see crafted magicians like Cheslin Kolbe kicking almost every ball he received you know the wrong approach was used.

The Bulls will probably point out they didn’t allow for any attack that wide of the mark, especially with a solid defensive system that kicked into play as soon as they sorted out the breakdown woes of the first few minutes.

It wasn’t surprising that the same problems in the breakdown crept in again, and the Bulls gave up any early advantage as the slick Stormers backline capitalised on two turnovers.

The first came from Carr as he scooped up a ball from the floor, and the turnover was sent wide to Burger, who put Kolbe away down the touchline. When the cross-defence arriving, Kolbe tossed the ball inside to De Jongh, who beat the last defender before sending Kurt Coleman over to score.

The second came from Ntubeni, after the Bulls left the ball unattended at the back of the ruck, and Ntubeni, being the tackler, got up and simply picked it up. The ball was sent wide to De Jongh, who took the gift and went over in the corner to make it 12-0.

At that stage the Loftus crowd was rather silent, but it didn’t take long for them to click into action and urge their team forward.

The Bulls pack started to take control – led by some massive hits by Paul Willemse, who is growing in stature in every game and ably assisted by Jacques du Plessis.

And when they rumbled, the cracks started showing. The Bulls first penalty was for a player not rolling away, and Pollard stepped up and took the points with ease.

It wasn’t long before Pollard reminded the Stormers of what they lost when he signed up north, banging a drop goal through, before following it up with two more penalties to go into halftime level.

By that stage it was clear the tide had turned and the Bulls were in control up front.

It took just two minutes in the second half for Pollard to push the Bulls into the lead and 12 minutes later he added another, taking his tally to 18 points.

Still, it must a concern that the Bulls haven’t been able to score four tries in many of their games this season. Their only effort on the night was Francois Hougaard pumping a ball downfield after Siya Kolisi knocked it on, with Akona Ndungane showing he has lost little pace for his age by winning the race to score the try.

And with the race for the playoffs likely to be very tight this year, that may well come back to haunt them.

It all matters little though at the end of another north-south derby where the bragging rights remain in the north.

It was a good, solid effort from the Bulls and the scoreline tells a dominant story.

But they will need to get a lot better if they want to challenge for the title.

SCORERS:
Vodacom Bulls - Try: Akona Ndugane. Conversion: Handre Pollard. Penalties: Pollard (5), Jacques-Louis Potgieter. Drop goal: Pollard
DHL Stormers - Tries: Kurt Coleman, Juan de Jongh. Conversion: Coleman.

Pin It

May 10, 2014

(31) Vodacom Bulls beat Stormers at Loftus to stay in hunt

 1. gravatar bloukaap says:
  Great comeback Bulle. 28 unanswered points. Pressure pressure pressure. Sal nice wees as al die backline hande en moves eendag gaan klick en werk. Die pak werk baie hard. Nie perfek nie maar ons was behlawer vir twee gruwlike turnovers die beste span. Die tackle wat die game geseel het was die van Callie Visagie op Grant net voor halftyd.

  Ons is na 12 games nog in die run.

 2. Geluk Bulle,maar en daar is heelwat maars,Jurgen Visser.is die Bulle se grootste gevaar vir hulle self,Nuweland gaan n ander storie wees,ons moes die game met 30 punte gewen het.Wat gaan met ons Vodacom span aan
 3. gravatar Bloukaap says:
  Die Vodacomspan het agv swak skopwerk pale toe verloor. 2 sitters deur jantjies en hoekskop op die einde. Hulle was die beter sapn op die veld. Burger Odendaal se drie was egter 'n juweel. Nie betse uitslag vir Nollis nie, maar ek dink nie Griekwas gaan sommer gestop wor dop hul tuisveld nie. Nietemin, Bulle rugby lyk toe nie slo sleg nie. Ons diepte op 10 lyk bietjie yl.
 4. gravatar nitronic says:
  Goeie wen maar rk wens die Bulle wil besef hoe gevaarlik ons agterlyn kan wees. JJ moet ook besluit om reguit en voluit te hardloop

  Ons kort nogsteeds n fetcher. En harde werk le voor

  Geniet die wen
 5. gravatar Loftus says:
  Baie geluk,maar ongelukkig kyk ek nie net na die scoreboard nie - ek kyk na die performance. En dit was skokkend swak. Ons agterlyn is seker die swakste in die kompetisie. Wat de hel doen Pieter Rossouw met die agterlyn? Ons kon net 1 drie druk teen seker die swakste Stormers span wat nog ooit Loftus toe gekom het. ons forwards en Pollard is uitstekend, Serfontein was ons beste fetcher op die veld,net jammer hy is nie meer n senter nie! Ek gee die span n 6.5 uit 10 vir die dag. En dankie aan ons Patetiese bestuur dat julle die Brumbies game na n Vrydag toe geskuif het. Ons speel soos afkop hoenders op Vrydae. Maar julle sal dit seker nog nie agter gekom het nie. En Loftus gaan leeg wees. Maar dit pla die bestuur nog nie. Ek dink ons verwag seker te veel van hulle somtyds. Hulle is egter veronderstel om die die span te help, maar hulle kan nie eers dit doen nie. William Pollard said " The arrogance of success is to think that what we did yesterday is good enough for tomorrow".
 6. gravatar bluedog says:
  Waar wat jy sê Loftus. Die vories werk hard maar ons agterlyn het geen flair nie. Beide stormer driee is die gevolg van swak spel deur Visser en Hougaardt. Dan nog swak verdediging ook. Die bulle het dringend n agterlyn afrigter nodig wat idees en planne het. Pieter Rossouw het dit net nie. Verdien groot geld vir niks. Die bulle kon nog driee gedruk het maar die afronding was swak. Graig Joubert het n goeie wedstryd geblaas. Ek sal sê ons kort n heelagter, skrumskakel en nr 6 van gehalte. Die span het nou n verdiende bye en daarna bly daar vier wedstryde oor wat gewen moet word. Die brumbies, stormers weg, leeus en rebels. Ek weet nie hoe ons beseerdes vorder nie. Enige iemand met nuus oor hulle.
 7. gravatar jimmy says:
  Mooi Bulle!

  Nitronic ek is jammer oor die poepol gedeelte, ek was buite orde. Jy maak my egter soms so de moer in met die goed wat jy kwytraak!!!

  Steve vir die laatnag..
 8. gravatar jimmy says:
  Pretoria se strate is almal Blou, my ouma se Peugeot hy was ook Blou, die speed cops se ligte hulle is Blou, my meisie se oge altyd nog Blou… Go Bulle Go.
 9. gravatar jimmy says:
  My cherry skree vir WP maar sy bly in Noord-Transvaal, ons praat nie met mekaar nie maar ons praat in vinger taal. Ek wys haar los die WP maar sy hou haar stom en doof… Loftus (Los my nie)

 10. gravatar jimmy says:
  As jy horings dra is jy min gepla, as jy horings dra dan lyk die ander vaal…. As jy horings dra gee jy ander vet, as jy horings dra dan bly die Bloubul wet… As Jy Horings Dra.
 11. gravatar jimmy says:
  Gee die kaalkopleeu lokke, leen die Sharks hengelstokke, skenk die Stormers al jou rokke. Maak die fluitjies almal klokke want die ref is mos n bogger, maar maak die Bulle almal Bokke… Maak Die Bulle Almal Bokke
 12. gravatar jimmy says:
  Die Bloubul eet nie van die vloer af nie, die Bloubul weet nie van verloor af nie. Die Bloubul sukkel nie sy roer af nie nou vra jy my vir wie ek skree... Ek skree nie Stormers nie ek bly `n Bul… Die Bloubul.
 13. gravatar jimmy says:
  GEE DIT HORINGS BULLE!!!!!!
 14. gravatar louisk says:
  n wen is n wen mooi bulle --dankie was n great naweek
 15. gravatar FRANNABUL says:
  Jimmy, moenie jammer se as jy die waarheid praat nie!

  Al wat ek kan se is "And so say all of us"
 16. gravatar Muzi says:
  FRANNABUL you were right last year you did predict Handre Pollard would got to the 2015 world cup...what a prospect!!!!
 17. gravatar Muzi says:
  Where are those bulls supporters who said Handre Pollard couldn't kick?!?!...come out come out wherever you are...last year they said he was overrated...
  It was all about confidence the kid is going places...don't be surprised if he makes his bok debut this year.
 18. gravatar bluedog says:
  Yes Muzi. Pollard is going to be one of the greatest. Indien dit nie was vir die spul bulle wat weggehardloop het nie sou die bulls n ongelooflike span vanjaar gewees het. Onder omstandighede doen hulle nie sleg nie. 2015 kan dalk net ons jaar word. Hopelik in die Curriebeker vanjaar al. Die afrigters moet net reggestel word. Veral n agterlyn afrigter. Dalk iemand uit NZ kry wat flair in ons agterlyn kan plaas. Ons het die talent daar.
 19. gravatar Blou Koos says:
  Ek stem nie saam met seker bloggers wat se dat Visser pateties is nie. Hy maak soms dom fout maar oor die algemeen is hy nie sleg nie. Noem my 'n heelagter van die ander spanne wat kop en skouer bo Visser uitstaan. Visser is goed onder die hoe bal, hy kan by die agterlyn aangsluit (as die agterlyn net meer gebruik word), Hy is selde uit posisie en dan het hy saterdag 'n try-saving tackle gemaak.Hy is verseker nie so swak as wat party mense se nie
  Kan nie veel van Jessie Kriel se nie maar ek verstaan hy het hope talent. Watter ander heelagter is beter as Visser.

  Kan nie verstaan hoekom Jantjies losskakel gespeelhet nie. WasTiaan Schoeman nie die meeste van die tyd die gereelde losskakel by die Vodacom span nie. Laat dit nou vir die afrigter en keurders van die Vodacom span 'n les wees. Ek kan nie glo dat die Leeus ons weer geklop het nie. My Ma van 80 jaar oud so daardie een skop wat Jantjies gemis het, oorgeskop het.
 20. gravatar FRANNABUL says:
  Jantjies het nie BMT nie, Pollard het wel - dis die verskil!
 21. gravatar Anton says:
  Stem saam met Blou Kooos , Visser is verseker nie so sleg nie. Het hom Saterdag dopgehou en hy het 'n baie goeie game gehaat.Dink ook die Bulle is stadig maar seker besig om karakter te wys, ek het na 20min gedink die game is oor.
  Geluk Bulle hou so aan.
 22. gravatar Bloukaap says:
  Vir my het Pollard die taktiese fasset van sy spel geweldig vinnig opgeskerp. Baie min losskakels kry dit op hierdie vlak reg. ek kan nie eens dink hoe Frans misgetas het rondom Louis Fouche nie. Om nie eens te praat van Willie Du Plessis, wat Staerdag die groot verskil was tussen die Vodacomspanne nie. Pollard gaan baie goeie speler word hiervandaan, kom ons hou net duimvas teen lastige beserings, soos id geval van Johan Goossen. Daardie lang skoppe id afgelope twee games het elke keer die Bulle se selfvertroue omgekeer. Dis die tekens van 'n groot speler. Ek sal nie verbaas wees as Heyneke hom vanjaar al gaan nader trek as adjudant vir Morne en Frans Steyn nie. Jean de Villiers mag dalk uit wees op binnesenter en Heyneke kan vir Steyn daar gebruik. Pollard sal dan verseker die groot groep Bokke haal, met Lambie ook uit.

  Verder wonder ek of Jan Serfontein langs Pollard nie ook met meer selfvertroue speel nie? Ons is besig om Jan Serfontein se gedaanteverwisseling te sien.

  Geniet die ruskans Bulle. Julle verdien dit.
 23. gravatar FRANNABUL says:
  Wat Visser aan betref, hy laat my dink aan oorle Gerbrand Grobler. Nie 'n ou wat mens totale gemoedsrus gee soos Johan Heunis of Johan Roets nie maar hy doen goeie dinge.

  Hy speel al hoe beter en veral sy lyn skoppe het baie verbeter!

  Wat Pollard aan betref, HY IS DIE REAL DEAL. Net jammer ons gaan hom mis vir die JWC. Hoop maar Heyneke betrek hom by die Bokke. Hoop ook die Blou Bulle vergeet nou om Johan Goosen te kontrakteer!
 24. gravatar nitronic says:
  Als reg ou Jimmy vat dit nie persoonlik op soos meestal op die blog nie.

  JJ maak my bekommerd hy is sterk en vinning maar hardloop heeltemal te skuins en doen te veel stop-start besigheid.
 25. gravatar Leon says:
  @Muzi. To add on your statement regarding Handre's kicking. Derick and Morne whent the same route with Vlokkie. After they dropped there old style and found rhythm in Vokkie's ways, they ended up being better kickers overall.
 26. gravatar namib says:
  Wat hoor julle manne daar naby aan loftus. Hoe lyk die beserings na saterdag.? Gaan FL die span so hou of gaan hy veranderings maak. Een verandering wat hy seker gaan maak, is Flip in en Paul op die bank. Ek dink hy moet die span hou soos dit nou is. Wat dink julle ?. Namibiers se Paul in Flip nog op die bank......
 27. gravatar FRANNABUL says:
  NAMIB, gelukkig het ons nou 'n loslootjie!

  Ek dink hulle moet Matfield nou rus vir 'n game en Flip op 5 speel!
 28. gravatar Duane says:
  Dit is n wen ons sal dit vat. Maar niks in die wedstryd maak my opgewonde nie. Ons het teen n wp span gesukkel die eerste halfte wat 17 beserings het.

  Ons moet nie eers die top 6 maak nie want spanne soos Brumbies, Cursaders sal ons stukkend hardloop.

  Waar is die diepte van die vroee 2000's. Daardie jare het ons elke jaar goed gedoen in Currie Beker en Vodacom Cup. Nou speel Tony Jantjies en sulke ouens vir so groot unie.

  Ek wil nie eers weer praat oor Jono Ross nie. was alweer missing in action die hele game.
 29. gravatar deon says:
  Al diestories van al beserings is nie waar nie , Stormers het 2 stutte en twee slotte , een senter wat nie kon speel nie dis al . jy kan tog nie 19 spelers wat beseer is almal begin nie.
 30. Cortez says:
  Was at Loftus for the first time and what a great feeling it was with us hammering the Stormers. Went to Newlands previously where they gave us hammerings. It was good to have been on the winning side. Weet iemand hoe ver Arnie se besering is? Jono Dros, dros elke game wat sien HM in die man? ek stem ook saam laat ons agterlyn bal kry want kyk elke keer as Basson 'n gap kry dan wen hy myle veld.
 31. daniel says:
  ja nee ,wat ek dink was die bulle laas jaar baie af en dat hulle nou op gekom het nog hul beste vertoning nie kyk hoe het hull vertoon oor see kon berter gedoen het maar nou ja go bulle go die week is die brumbries en daar na is dit die stormers op nuwe land sahara park kaap stad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *