Willemse to leave Vodacom Bulls

Willemse to leave Vodacom Bulls

articles.comments (23)

The Bulls have confirmed the departure of promising young lock Paul Willemse to Top 14 club Grenoble.

The 22-year-old player will join Grenoble after the Currie Cup on a two-year deal.

According to the High Performance Manager, Xander Janse van Rensburg, it is becoming increasingly difficult to hold on to players and to compete with overseas clubs.

"We tried our utmost best to retain the services of Paul. It is however very concerning that we are losing players at a younger and younger age to the overseas market," he commented.

"In Paul's case, we are talking about a massive offer to the player and one that is very hard to say no to. We certainly cannot blame Paul for accepting such a lucrative offer, but even if we wanted to, we could not match it as this is one of the biggest offers I have seen for a player of his age."

Willemse plans to return to South Africa in two years' time to make a bid for the Springboks jersey and could well be back in Bulls colours then.

"Paul feels that he is not currently in the mix for Springbok selection and have a number of locks ahead of him in the line-up, so wants to add a different element to his game by playing in the French Top 14, game time in France will see him improve as a player and we can reap the benefits of that upon his return." said Janse van Rensburg.

Pin It

Jun 23, 2014
Paul Willemse

(23) Willemse to leave Vodacom Bulls

 1. gravatar Namib says:
  Sterkte ou grote. Jy het jou kant gebring. Gaan wys die Franse hoe dit gedoen moet word.
 2. gravatar THEO says:
  Dit is nou 'n gatslag. My hele week is sommer nou omgekrap. Paul is verseker een van die beter slotte en ek sal met hom begin langs Victor. Hy is lekker aggresief en as hy tackle vir die dood.
  Ek verstaan egter dat geld 'n rol speel maar dit is jammer dat SA spelers op so 'n jong ouderdom verloor.
  Ek se nog steeds dat as 'n speller oorsee gaan speel, hy nie vir die Bokke in aanmerking moet kom nie. Pro era se agterend. Die Aussies en die AB kies nie hul trekvoels nie. Dit lyk al meer na 'n Springbok - Barbarian span.
  Ek dink die Bokke was baie gelukkig om die wedstryd te wen die naweek
  Laaste eiertjie wat ek wil le : die dryfmaal bewegings van 'n lynstaan is absurd. Daar is 7 spelers wat opstruksie pleeg voor die baldraer. Absoluut belaglike reel
  Nog genoeg gekla.
 3. gravatar Stapper says:
  Aan die eenkant kla die nasionale afrigter dat sy spelers oor moeg is en te veel rugby speel en aan die anderkant vertrek 'n belowende jong speler oorsee omdat hy reken daar is geen geleenthede vir hom in die nasionale span nie.

  In super rugby beklee 4 van die 5 SA-spanne die onderste helfte van die log, terwyl oorsese spelers onbeperk in die nasionale span instap.

  Wat hier plaasvind is niks nuut nie, die te kort is die regte besluite.
 4. gravatar Bluamachine says:
  I'm fuming that's why the Bulls will NEVER win another major trophy...we let quality players leave like Willemse and keep deadwood like ross...
  Xander please go back to what you're a good at and that's signing schoolboy talent...you're out of your depth.
 5. gravatar Paarlbul says:
  Dit is nou baie jammer - hier gaan 'n groot nr 4 slot - na Etsebeth is hy die beste nr 4 slot. Heynecke Meyer sit anyway die pot mis met sy "ouman" span - dit gaan hom dalk help om die korttermyn te wen, maar hy wen NIKS vir die langtermyn nie.

  Solank Frans Ludeke by die Bulle bly, solank gaan die Bulle tevrede wees met gemiddelheid!!!! Die slide is al lankal aan.
 6. gravatar Nico says:
  Dag Almal! Ek moet se, so baie as wat BBRU ons de hel in maak kan daar NIKS gedoen word as ouens oorsee gaan! Rand teen die EURO is 15. Daar is nie 'n manier wat SA unies dit kan counter nie! Dis sad maar onthou rugby is 'n beroep.
 7. gravatar Stapper says:
  In Brasilie is die prestasie van Engeland alreeds bekend. Die Engelse sokkerliga word as van die beste in die wereld beskou. Daar is egter geen beperking op buitelandse spelers nie en dit lei tot 'n tekort aan die regte tipe spelers vir die Engelse span.

  Wat rugby aan betref is Frankryk op dieselfde pad as Engelse sokker. Frankryk se rugby het ook geen beperking op buitelandse spelers nie.

  Die regte besluite deur die regte administrateurs.
 8. gravatar nitronic says:
  Stem die Rand kan nie met die Euro kompeteer nie.

  Probeer maar vir Lood nader trek.
 9. gravatar Andre says:
  Hy sal seker vir Frankryk in die volgende world cup speel
 10. gravatar nitronic says:
  Ook nou gaan ons bly sit met Flip wat n "walking yellow and red card" is. En miskien nog n suspension insluit soos op toer die jaar.
 11. derick says:
  Dit is goed as die buiteland ons talentvolle spelers erkenning gee en hulle koop. n Gatslag vir Suid Afrika en die Blou Bulle maar in die toekoms sal daar seker een swart slot ook moet wees. Gaan geniet jou rugby maak goeie geld spaar en sien die wereld.
 12. gravatar bloukaap says:
  Ek het hieride skuif voorspel toe die Bikspan aangewys is twee weke terug. PAUL Willemse was by verre die beste nr. 4 slot in SA se superrugbyreeks. Hy moet nou in die tou staan agter Etzebeth, Flip, Bakkies en Lood. Waarvoor?

  Sy hele argument is dat hy na twee jaar dalk vir die Bokke kan speel.

  Stapper is reg. Daar sal moet 'n klousule inkom.wat die top spelers gaan dwing om te bly. Op die korttermyn wen Heyneke se plan om die world cup te wen, maar op die lang termyn verloor plaaslike rugby talent en moet franchises nou elke jaar van nuuts af opbou. So maak ons SA rugby dood. Frankryk lyk skielik bitter oneffektief. Hoe op aarde kompeteer jy teen die Euro? Dit maak ook jou vooruitbeplanning konstant reaktief.

  Dit wil se ons as ondersteuners sal tevrede moet wees om top jong spelers minstens 2 jaar in die Blou.Trui te sien. Maak ook maar vrede daarmee dat lojaliteit nou so lank soos jou paycheck is.

  Die plaaslike toetse lok nie eens meer vol paviljoene nie.

  Heyneke het egter reeds sy plan in plek. Maar hy sal moet pa staan hiervoor. Ek vermoed.hy gaan nie. SARU.gooi hom met nog 'n curve ball: kwotas. Heyneke gaan nie hierdie oorloggie wen nie. Geen afrigter het nie. Onthou maar vir Jake.White en Solly.Thibilika. Hoskins gaan nie opstaan teen minister van Sport nie. 13. gravatar Blouland says:
  Rugby soos ons altyd geken het, met lojaliteit en passie vir 'n spesifieke span is finaal verby.

  As ons unie dan 'uiters profesioneel' wil wees en bekers wil wen, koop die huidige en op vorm topspelers en belê die kleingeld in plaaslike goeie spelers om lekker te oefen op jeugvlak, who cares wie die junior titels wen ? Vra maar vir Toulon hoe om die ding te doen (3 uit 4 belangrikste bekers in 2 jaar).

  Nog 'n lastige ou vragie wat skuil agter die sogenaamde sterk Euro verskonings - hoekom kan die WP vir Eben behou en Sharks vir PSDT ? Altwee uitstekende slotte. Paul is kortkop derde, maar hy wil nie hier bly nie, dit is die wese van die probleem, die man hou nie van wat hy hier by BBRU sien nie. Hy moet ook maar duiksakke vashou vir die res van die superseisoen, of hom sommer nou al vrystelling gee, sodat ons die volgende ou kans kan gee om te ontwikkel.

  So wie gaan ons slotte wees in die CB ? Hmmm, die magtige enforcer Hattingh en een of ander regstellende aksie speler seker, want JDP is nou ook uit met 'n gebreekte kakebeen.

  HM se Bokdrome en beleid om oorsese spelers te kies het ons eens magtige BB unie vir goed begrawe. Ons speel nog met dieselfde naam en in dieselfde kleur trui, maar die al trots, tradisie, passie, familiekultuur is vir altyd weg. Van nou af is ons soos die Cheetahs, ons voorsien spelers vir ander unies en ander ondersteuners om gelukkig te wees met vol trofeekaste.

  Geluk HM en BBRU.
 14. gravatar Stapper says:
  Aangaande die bewering dat Paul Willemse in die toekoms vir Frankryk mag speel lyk dit onwaarskynlik.

  Die IRB se reels bepaal dat as 'n speler vir een land se nasionale span, of die sewes span, of die naas beste span gekies was hy daarna nie vir 'n ander land mag speel nie.

  Wat SA aanbetref was die naas beste span aanvanklik die SA A-span. SARU het 'n aantal jare gelede die naas beste span na die SA O-20 span verander. Die feit dat Paul wil terugkom dui dat hy nooit vir Frankryk mag speel nie.

  SARU was darem nie heeltemal aan die slaap nie.
 15. gravatar Stapper says:
  Eben Etsebeth het verseker 'n nasionale kontrak en het dus die ekstra vergoeding. Die nasionale kontrak saam met bonusse kan vir hom R2 na R3 miljoen per jaar beteken, wat die WP nie hoef te betaal nie.

  Ek is nie seker of Pieter-Steff du Toit 'n nasionale kontrak het nie, maar hy is deel van die nasionale span As hy vir die nasionale span speel met geen kontrak kry hy addisionele vergoeding. Lood de Jager is ook alreeds voor Paul in die nasionale opset.

  Solank Paul Willemse buite die nasionale opset is is daar geen motivering vir hom om in SA te bly nie.
 16. gravatar Blouland says:
  Ja, presies soos Stapper sê. As ek nie my sin kry as jong speler wat eis dat ek sommer vinnig vinnig Springbok word nie, dan hardloop ek weg. Nie bereid om te veg vir die Blou of die Boktrui nie.

  In die verlede het manne tou gestaan en alles gegee om die groen of bloutrui aan te trek. Vandag se jong spelers is soos die ANC - I demand en as ek nie gekies word nie, wip ek my en gaan speel oorsee.

  Ook geen wonder ons land lyk soos hy lyk nie.
 17. gravatar namib says:
  Blouland - kyk na al die ouens wat weg is, hul speel lekker rugby oorsee en hulle maak baie geld almal kan nie vir die bokke speel nie. En in ons land is dit nog moeiliker met die rasse invloed. Paul hardloop nie weg nie. Net soos al die ander wil hy rugby speel en sy geld maak. Niemand wil eendag sit en se ek moes dalk iets anders probeer het nie. Al gee jy vandag alles en staan jy vir jare in die tou is jou kanse baie min om iewers met jou rugby te kom. Ek hoop hy gaan goed rugby speel en baie geld maak . Jy sal nie by jou huis sit en wag tot jy n werk kry nie jy sal gaan soek as jy murg in jou bene het.

  Etzebeth het nog net nie n goeie aanbod van oorsee gekry nie anders sou hy al weg gewees het. En glo my na die wereld beker as hy n kontrak kry gaan hy ook gaan as hy nie weer beseer is nie.
 18. gravatar Johannes says:
  Die Willemse situasie n taai een.

  Aan BBRU kant kies hulle in die belangrikste game ( om in die S15) te bly 3 weke terug, Hattingh bo Willemse - nadat hy (Paul) Man of the match was die vorige week.
  So as mens SA ignoreer is hy dan Nr 4 by Bulle - na GK Flip Victor en Grant.

  Aan Bok kant presteer hy op dieselfde vlak as Etsebeth en PSdT - maar Oupa wiesenaam word vir Bokke gekies - uit die bloute - of is dit uit die donkerte.
  PW het geen toekoms hier nie - verdien seker 3-5 keer meer in Frankryk, speel baie minder rugby en sal n held word met sy spel daar.
  Ek gun hom dit. En so gaan ons baie jong spelers verloor wat in n ry staan agter n regstellende ry - en dit gaan erger word.

  Kyk maar na die naweek se Bokspan wat nog gekies word. Nyakane, Oupa, Kolisi, Sithole, Mvovo en Beast sal in die 23 wees. En Chilli sou ook daar wees as dit nie vir sy draks was nie.

  So kan ons maklik teen Skotland verloor.
 19. gravatar Stapper says:
  Om Paul se punt te staaf: Stephan Lewies word opgeroep na die nasionale span in die plek van Flip vd Merwe, 4 jong slotte voor hom.

  Waarom sal hy in SA bly?

  As jy lojaliteit verlang kry vir jou 'n hond.
 20. Observer says:
  Ja ons kan nie met oorsee se geld kompeteer MAAR dit is nie die enigste rede hoekom spelers gaan nie. Verwagtinge word geskep wat nie realiseer nie, beloftes word gemaak en nie nagekom. Bestuur se aand en more praatjies stem nie ooreen en dieselfde reels geld nie vir almal. Hierdie is die gevolge van n stelsel wat nie gesond is nie.
 21. Observer says:
  Ja ons kan nie met oorsee se geld kompeteer MAAR dit is nie die enigste rede hoekom spelers gaan nie. Verwagtinge word geskep wat nie realiseer nie, beloftes word gemaak en nie nagekom. Bestuur se aand en more praatjies stem nie ooreen en dieselfde reels geld nie vir almal. Hierdie is die gevolge van n stelsel wat nie gesond is nie.
 22. gravatar bluedog says:
  Money talk bulshit walk mense. Die euro en pond gaan sa nog seer maak. Geen normaaldenkende rugbyspeler sal nee sê vir 3 of 4 miljoen euro nie. Hou op om die bulle of die bokke te blameer. Die springboktrui is alreeds goedkoop gemaak as gevolg van die baie spelers wat bokke word. Lojaliteit kan nie gekoop word nie. Die bulle moet begin geld belê in plaaslike spelers wat droom om vir die bulle te speel. Betaal hulle en deur hul spel sal die stadions vol loop. Kwotas gaan afvorseer word soos Meyer alreeds per sms ingelig is. Rugby gaan nog bloei.
 23. gravatar bloubulbees says:
  Ek hoor David Bullbring is terug by Kings? Ons verloor dus ons 2de beste slot (Willemse) en vir David wat beter, ver beter as Hatting is....
  Sterkte Paul, kom terug as jy klaar in Frankryk was!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *