DHL Stormers v Vodacom Bulls

articles.comments (11)

This might sound a bit funny, but the fewer tries the Vodacom Bulls score against the DHL Stormers, the better their chances of winning.

That certainly has been the case since 2007, the last time the team from Pretoria recorded a big win over their southern counterparts.

In 11 Vodacom Super Rugby matches since, the Vodacom Bulls have scored 12 tries – one in each match and two in one of their matches in 2012, which they ended up losing.

During this time, the DHL Stormers were outscored by the Vodacom Bulls only twice.

In the nine matches where the Capetonians scored the same amount of tries or more than the team from Pretoria, the men in blue won five, including the 2010 Final in Soweto, where the visitors scored two tries to one.

Earlier this year in Pretoria, the DHL Stormers scored two tries to the Vodacom Bulls’ one, but still lost by 28-12 in a hard-fought match.

Allister Coetzee, head coach of the DHL Stormers, said he is not expecting anything different this weekend.

“Matches between the Stormers and the Bulls are always hard-fought and memorable encounters and this will be no different,” said Coetzee.

“Both teams have come off a break and both sides have had players playing for the Springboks, but you don’t have to ask any player twice to get himself up for a game of this nature.”

Vodacom Bulls coach Frans Ludeke said his team aims to keep their slim play-off hopes alive and need to play positive rugby at DHL Newlands.

“We all know the maths – we need to go to Cape Town and get the full haul,” said Ludeke.

“It is a massive challenge but we feel that we can do it. Making the play-offs was one of our clear targets and we need a very positive performance at Newlands to make it happen.”

Vodacom Bulls captain Victor Matfield said: “The Stormers are playing without any pressure at the moment and with their new confidence on attack, will test our defence. I believe defence is all about attitude, so we will have to look at ourselves first and decide how much we really want this.”

The teams are:

DHL Stormers: Jaco Taute, Gio Aplon, Sailosi Tagicakibau, Juan de Jongh, Cheslin Kolbe, Kurt Coleman, Nic Groom, Duane Vermeulen, Schalk Burger (captain), Nizaam Carr, Ruan Botha, Michael Rhodes, Pat Cilliers, Deon Fourie, Alistair Vermaak. Replacements: Tiaan Liebenberg, Sti Sithole, Martin Dreyer, Manuel Carizza, Siya Kolisi, Louis Schreuder, Peter Grant, Seabelo Senatla.

Vodacom Bulls: Jurgen Visser, Akona Ndungane, JJ Engelbrecht, Jan Serfontein, Bjorn Basson, Handré Pollard, Francois Hougaard, Grant Hattingh, Jacques Engelbrecht, Jono Ross, Victor Matfield (captain), Paul Willemse, Werner Kruger, Callie Visagie, Dean Greyling. Replacements: Bongi Mbonambi, Morné Mellett, Marcel van der Merwe, Marvin Orie, Roelof Smit, Piet van Zyl, Jacques-Louis Potgieter, William Small-Smith.

Head to head (since 1998)
Vodacom Bulls Won 9, Lost 11, 1 Drawn

Points for 502; Points against 460

Tries scored 47;  Tries conceded 43
Average score 24-22

Pin It

Jul 04, 2014

(11) DHL Stormers v Vodacom Bulls

 1. gravatar bloukaap says:
  Die stormwinde hieronder id Kaap is baie groot en dis ysige reen. Hoop Handre het sy skopstewels aan more. gelukkig sal ons geel kaarte beperk wees met Flip uit.

  Go Bulls, sien julle op Newlands.
 2. gravatar Jimmy says:
  Ja, wat kan 'n mens se? Ek was moer terleurgesteld na die Lions wedstryd, alles om voor te speel en dan neuk ons dit op? Bulperd, ons praat weer na die wedstryd...

  HOU BY DIE BLOU MY VOLK!!!!!!!!!!!!!!
 3. Koos Venter says:
  Ek is erg bekommerd oor die gerugte dat Adriaan Strauss by die Bulle gaan aansluit. Ek kan net nie verstaan hoekom hy so opgehemel word deur die media en sekere kommentators nie en nou blyk dit die Bulle se rugbybase dink ook dat hy 'n aanwins vir die Bulle gaan wees. Dit is nonsens! Hy het die arme Cheetahs gelei tot heel onder aan die punteleer en die tipe lyfwegsteekrugby wat hy speel, gaan net nie by die Bulle pas nie. Hou hom dop. Hy retireer graag as dit by verdediging kom en raak slegs betrokke by die afbreekpunte as hy toevallig daar is. Hy hang hoofsaaklik agterlangs rond tussen die senters en hy striem net hul momentum met sy misplaaste teenwoordigheid.

  Die Bulle se hakers is vir dekdes al daarvoor bekend dat hulle baljagters is, en Strauss se rugbymondering beskik nie oor daardie eienskap nie. Sy werkstempo is baie laag en hy duik net op as sy span naby aan
  die doellyn is. Verlede Saterdag nadat Bismarck du Plessis die veld verlaat het en Strauss as haker oorgeneem het, het die Bokke baie minder balbesit gekry. Ek dink Chiliboy, Schalk Britz, Kyle Cooper, Craig Burden en selfs Scarra van die Stormers werk baie harder as Strauss en verdien veel eerder die naasbeste posisie in die Bokspan na Bismarck du Plessis.

  Bie Bulle se rugbybase gaan 'n "cheetah" in die sak koop as hulle sy dienste gaan bekom.
 4. gravatar Piet Loftus says:
  Jinne Koos as jy nog n ou kry wat soos jy voel is daar twee van julle
 5. gravatar BarryBul says:
  Weet nie of ek hierdie gejommel gaan kyk nie, dink ek sal van 6uur die sokker kyk, Breyten klink soon n hoer wat die lotto gewen het!
 6. gravatar Theo says:
  Wat 'n bank snot. Waar begin 'n mens? Kom ons begin by die afrigters. Hoekom vir Beyers speel as Jessie Kriel in 'n ander klas is as Beyers. Hoekom nie vir Small Smith speel nie. Die lostrio kombinasie werk nie - of moet ek se nie een van hulle werk nie. Bygese dit is darem nou ons C-span se loosies a.g.v. beserings. Hoekom word ons voorry nie al in die eerste 20 minute vervang nie. Omtrent 4 strafskoppe teen Greyling.
  Nou die spelers. Waar is die commitment. Hoekom word spelers nie meer terug geduik nie. Het ons ooit 'n bal gesteel. Die eerste helfte was dit net die stormers. Ons moet die bal beskerm as ons dit kry en solank as moontlik behou, Hetnie die wedstryd klaar gekyk nie maar dit is darem swak spel deur my geliefde Bulls. Van Craig Joubert wil ek liewers niks se nie. Matfield het hom seker kwaad gemaak want hy straf die Bulle vir sekere goed maar die stormers kom met dieselfde goed weg. Hulle vertraag die bal en le net daar of prober baaaaie stadig wegrol. As hulle skrum onder druk is en hul dop uit word hulle nie gestraf nie. Wonder maar net of al die strafskoppe in die eerste helfte in die skrums wel ons fout was - ongeag wat mr Mallet se. Het Pat Cilliers altyd reguit geskrum. Hy het verseker ;n paar keer binne toe geskrum. Nou genoeg gekla.
  Ek wil baie van die "foute" op die afrigting span plaas met die keuses wat gemaak word en ook die tydsberekening van plaasvervangers. Het nie die wedstrydklaar gekyk nie maar het WSS speelkans gekry.
 7. gravatar BarryBul says:
  Planloos, Punteloos, Rigtingloos, Doelloos, Coachloos!
 8. gravatar Piet Loftus says:
  Ek dink die WSS situasie is eintlik eenvoudig. Die coaches back hom nie. Hy moet vrygestel word van sy kontrak dat hy elders sy talente gaan aanwend.

  Dit sal beste wees vir hom en die Bulle.

  Bul coaches hou van JJ se manier van speel. Sy vaart, gemiddelde balvaardighede en aan gename persoonlikheid maak van hom die nr 1 nr 13 by die Bulle en gelukkig het ons hom nog in 2015. Teen die tyd dat hy ons verlaat sal Wylon dalk beter speel of dalk Dan Kriel. So as WSS ontevrede is met 70 minute speel tyd in die super reeks en nie wil aanvaar dat JJ die nr 1 is nie, moet hy gaan.
 9. Bluedog says:
  Wat n swaar einde van n belowende jaar. Eerstens n heildronk op bb23. Sy bestuursvernuf is besig om bloubul rugby na nuwe laagtepunte te neem. Barend daar is n tyd om te gaan. Totsiens en neem sommer vir Fransie en Pieter en sy hele bestuurspan saam met jou. Graig Joubert bly maar pateties en die bulle was nog erger vanaand. Ons skrum was groter en swaarder en ons kon nie behoorlik skrum nie. Ons moet seker die swakste agterlyn in die kompetisie hê. Spul overrated spelers wat groot geld verdien. Alles kom neer op afrigting. Ludeke het dit net nie,. Hy het klaar geploeg met Heynecke se kalwers en nou weet hy nie verder nie. Sedert 2011 kon ons nog nie hond haaraf maak in enige kompetisie nie. Darem verlede jaar amper die finaal gehaal. Die probleem is dat elke speler wat n kontrak het by die bulle Superugby wil speel. Indien nie hardloop hulle oorsee of na ander unies toe. Wat van die vodacombeker en die curriebeker. Dit is en bly die teelaarde vir die superrugby vlak. A gaan speel eerder vir n kleiner unie voor hy vc of cb vir die bulle speel. Die way wat ons spelers verloor maak dat ons nooit diepte gebou sal kry nie. Die bbru sal daadwerklik met n plan vorendag moet kom oor hoe ons spelers kan behou en begin mededingend raak op al drie vlakke van ons rugby. Neem Griekwas as voorbeeld. Altyd kompeterend. Hoe kry hulle dit reg?


 10. Johan says:
  JohanC
  Dis geen wonder die Bulls kan nie wen in groen cammo nie, weg daarmee, laas jaar selfde storie in pienk, as dit moet anders as blou wees, dan sal wit ook werk.
  Daars geen trots meer oor in die weg wedstryde nie, dis n ander span wat dan speel.
 11. Ek moet ongelukig saamstem met Bluedog. Ludike het met n ander man se spelers sukses behaal en nou sit hy vas papa. En hy weier om te beweeg. Naweek na naweek se almal die Bulle het nie n fetscher nie en elke naweek verloor ons die bal op die grond. Elke week se almal ons skop en soek taktiek is gemors en elke week dieselfde. Stampkar rugby werk as die spelers die bal kan vas hou as hy geduik word en ons het die spelers om daai ou te beskerm sodat die bal kan uitkom MAAR die hele wereld se spelers kan n bal vas hou maar nie die Bulle nie. En asseblief ek weet dit het Saterdag gereen. Ek praat nie net van daai game nie.

  "Onthou nou ons het n nuwe span." Dit is n kak storie
  Hougaard- Springbok. Uiters swak game
  Vic- Springbok. As die ref verkeerd is dink jy dit help as jy jou m...r strip.
  STUTE- As jy nou nog nie die f......n skrum wette ken nie my ou maat hoort jy nie daar nie. Elke skrum is n strafskop. Is julle f......n onosel.

  Bayers of wat jou naam ook al is vat vir Visser saam dan raak julle weg. Gaan oorsee asseblief.

  Ross jy moet nie eers toegelaat word om op grass te loop nie wat nog van rugby speel. Jy en Vissagie is eintlik die kwotas spelers in die span want julle is breindood.

  Almal vertel elke week wat is vout maar Ludike en sy span is mos die enigste mense hier rond wat weet wat hulle doen. Word wakker my vriend . Ongelukig vir jou het ons ondersteuners ook al n game of twee gespeel en gekyk in die afgelope 40 jaar. Ons ken k.k as ons k.k sien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *