Vodacom Blue Bulls lose to Golden Lions

articles.comments (88)

The Vodacom Blue Bulls started their Absa Currie Cup campaign in a disappointing way by losing 41-13 to the Xerox Golden Lions at Ellis Park on Saturday.
The halftime score was 23-3 to the host, who outplayed the visitors with ease. 

This first-round match had it all - excitement, drama and controversy.

In the end the Xerox Golden Lions provided most of the entertainment and walked away with a commanding four-ties-to-one win, reports rugby 365.

The Lions made their intentions clear from the moment Stokkies Hanekom stepped past JJ Engelbrecht and went on to score under the upright.

Marnitz Boshoff lander the conversion and a penalty 10 minutes later, before slotting one of his trademark drop-goals - as the home team, resplendent in their original blue jersey with a white hoop, as the home team held a 13-3 lead at the end of the first quarter.

Boshoff slotted a second penalty, just past the half-hour mark, before Ruan Combrinck intercepted and raced 60 metres to ensure his team took a 23-3 lead into the half-time break.

The Vodacom Blue Bulls showed, early in the second half, they were not going to give the game away on a silver platter - when Sampie Mastriet slid over in the left corner, a score that required the assistance of the TMO before it was awarded. The conversion made it 10-23. And that became 13-23 when Jacques-Louis Potgieter slotted his second penalty in the 48th minute.

Jaco van der Walt - on for the injured Marnitz Boshoff - slotted his first penalty, before Potgieter misses a sitter - leaving the Lions two converted tries (26-13) ahead - going into the final quarter.

Van der Walt made it 29-13 soon afterwards, before Jaco Kriel wen over next to the uprights - following some sublime interpassing - with the conversion making it 36-13.

All that was left was for the Golden Lions to get a bonus-point fourth try and that came in the form of a powerful rolling maul in the final minute - Warwick Tecklenburg getting the armchair ride over the line. The conversion was wide of the mark, but 41-13 was a true reflection of the Lions' second-half dominance.


Scorers:
Xerox Golden Lions: Tries: Jaco Kriel, Ruan Combrinck, Stokkies Hanekom, Warwick Tecklenburg. Conversions: Jaco van der Walt, Marnitz Boshoff (2). Drop Goal: Boshoff. Penalties: Van der Walt (2), Boshoff (2).
Vodacom Blue Bulls: Try: Sampie Mastriet. Conversion: Jacques-Louis Potgieter. Penalties: Jacques-Louis Potgieter (2).

Pin It

Aug 09, 2014

(88) Vodacom Blue Bulls lose to Golden Lions

 1. gravatar Switll says:
  So FL na 80 minute se CC rugby in die 2014 seisoen kan ons getroue Bul ondersteuners solank begin wonder teen watter span on premosie relegasie gaan speel ???Well done Bulle baie trots op julle
 2. gravatar platbergbul says:
  Laas jaar het ek elke wedstryd gaan kyk ten spyte van die futlose vertonings. Nie weer nie. Ons is deur n afgerigte span geklop
 3. gravatar Chris says:
  NOU! Het tyd geword om Loftus te boikot! Frans en sy pelle moet toer! Trek saam mense, trek saam!!
 4. gravatar David says:
  Ja as ons mense net wil saam staan en weg bly van Loftus maar jy sal altyd daai kry wat sal gaan kyk is dit nie maar ons wit mense se probleem nie ons kan nie saam staan nie!
 5. gravatar Franscois says:
  My menning oor die span en hulle performance vanaand:

  Visser- lyk soos i hoender op i warm plaat(kak)
  Akona-voorspelbaar
  Jje- vinnig ma niks werd
  Odendaal- i ware bul kan nie paas nie
  Sampie- kan hardloop ma dt ook al
  Jlp- skop skop skop need i say more
  Piet- dood soos alles by bulle
  Vleis- vrot
  Ross- kak
  Steggies- baie stil game ghad
  Hatting- lyk of hy ng leeus is
  Willemse- i yster
  Kruger- groot ma beteken niks
  Vissagie- kon ook ma ng vi leeus speel
  Greyling- oorgewig

  Marcel- hard probeu
  Bongi- hard probeu
  Nicolaas- orait
  Wiaan- groot talent
  Paige- kak soos ross
  Jantjies- moet dalk probeu dieet want hy lyk soos i stut
  Jessie- baie talent
 6. gravatar BlueMachine says:
  In the past two Currie Cup campaigns...Bulls supporters were blaming Pine Pienaar...In the last three Super Rugby seasons...Bulls supporters made Pierre Spies the scapegoat when we failed to make it to the final.
  1.The Bulls Recruitment Policy in the senior side is highly questionable.
  2.Xander Janse Van Rensburg is out of his depth..Ian Schwartz leaving the Bulls was a massive blow people don't realize how influential he was in the past success...I can also add Meyer.
  3.Frans Ludeke is lucky he's still got a job.....
  4.Team Selection....I don't want to mention names...this is a not a Currie Cup side...it's a Bulls "D" Vodacom Cup side...that's how badly things have got at loftus.
 7. gravatar chris says:
  Ja blanke mense is te SLAPGAT om op te staan! Francois, slotsom, ons is pateries, sleg, vrot, useless, maar, die vrot kom van bo! Die hele BBRU kruip gat by die regering, altyd eerste met nuwe reels aanvaar, transformasie ens, SPOEG!
 8. N.Swart says:
  As a longtime supporter of North Transvaal / Bull’s I have watched a proud legacy destroyed piece by agonizing piece. Any reasonable person can see that if the percent trend continues the legacy will not prevail. The finale chance that this can be reversed lies with management and if they do not clean house no supporter’s will remain and without financing the franchise will be doomed to obscurity. I will be a sad the day when the work done by the greats of yester year is destroyed. Please don’t let this happen.
 9. gravatar BlueMachine says:
  People in this Bulls website has a lot to say about Ulrich Beyers...well what do you guys have to say about Odendaal?!?!....the less said the better...Is he really better than Dries Swanepoel or Rohan Janse Van Rensburg?!?!
 10. gravatar chris says:
  Webbie asb, as jy die spambot passwords moeliker probeer maak, gaan jy baie harder moet probeer!
 11. Nici says:
  Kan ons asb nou vra dat die hele afrigter span en bestuur loop. Oo en vat sommer julle slapgat spelers saam met julle. Ek is skaam om myself 'n bul te noem.
 12. gravatar Franscois says:
  Yes bluemachine he is because he fits in with the blue bulls no pass rule
 13. gravatar Blouland says:
  Vorige boodskap myne, weet nie hoe my naam weggeraak het nie.

  Jammer Ludeke, jy klink na 'n nice ou, skoonma se droom ens ens, maar ons soek 'n rugbyafrigter en iemand wat die beste spelers kies, nie jou kinders en tjommies nie.

  Orals waar ek kyk speel oud Tukkies en oud Bul speler skitterende rugby, maar nie onder jou afrigtingskap nie.

  Ander span bring jong spelers deur, nie jy nie.

  Doen die eerbare ding, en bedank nou.

 14. gravatar Blouland says:
  My boodskap weg, hier probeer ek weer:

  Versprei asseblief oor die hele land, veral Pretoria vir alle WARE Bulle ondersteuners:

  Ons boikot Loftus totdat die huidige bestuur en afrigtingspan bedank het.

  Voel jammer vir die spelers, maar die bestuur en afrigters moet gaan, die hele klomp.

  As daar nog enige trots in Ludeke oor is, sal hy self bedank en loop. Gee die span vir iemand om met 'n totaal nuwe jongspan oor te begin, dan kan ons die verlore verstaan en geduldig wees.

  Ludeke kan dan ook al sy kinders saamvat - Visser, Ross, Hattingh, Visagie, Werner en Dean,en Xandertjie.
 15. BarryBul says:
  FL do the right thing and resign, take your management team and coaching staff with You, get as far away as you can from Loftus, forget about ever having ties with the BBRU, you have stuffed a once great team up, l think the scores this season is going to resemble those of the Limpopo Bulls, I wish some one at the Union can see what is happening, Mr van Graan are You satisfied with this fiasco or are you only in it for the money?
 16. gravatar chris says:
  Ek stem Blouland, alle WARE Ntvl supporters, STAAN OP!
 17. gravatar Blouland says:
  Hier is die spot oor ons eens goeie trotse blou span, kyk wat skryf iemand op rugby365, ek wens ek kon verskil, maar dit is feite:

  Wahahahaha!!! I called it by about 15... boy the Bulls are pretty rubbish!!

  Who the hell is that plank in the nr 12 for the Bulls?

  It is VERY concerning, to think that a young player like Jesse Kriel is signed with the Bulls. No wait, let me put it like this...Where is Springbok rugby going when half the under/20 bok team is signed with the Blue Kalfies? Gosh I can see now why we cant seem to beat the All Blacks year after year.

  If you wanna be coached the creativity out of you, you get Frans Ludeke and his "professional team" to help you with that

  I was shocked to see how poor the Bulls played.

  Congratulations Lions, you really played well. Big contenders for the title this year.
 18. gravatar Blouland says:
  Hier is die groot uitdaging vir elke WARE bulondersteuner:

  Ons moet kyk of ons die wêreld rekord kan opstel vir die minste toeskouers nog ooit by 'n provinsiale rugbywedstryd. Wanneer is die eerste home game, laat die rekordpoging begin, stuur die nuus uit: ons ondersteun ons seuns wat graag kampioen rugby wil speel, maar ons gaan nie meer die bestuur, afrigters en keurders se vernieting van ons trotse unie geldelik ondersteun nie.

  Hopelik sal die losiemense en al die borge ook begin met die "Save the Bulls" projek.

  Ons moet daai ouens kry wat op die tievie adverteer dat hul die grootste braai gehou het, dat hul ons kan help adverteer om Loftus leeg te kry .... sodat dit weer eendag vol kan raak.

 19. gravatar bloukaap says:
  Om jou familie na stadion te neem betekn dit kos ons R500 net vir die dag. Om wat te gaan kyk?

  Talentvolle spelers wat nie kan vang nie, terughardloop wanneer getackle moet word of wag, nie balle reguit in lynstaan kan gooi nie en eintlik net sommer net pateties frustrerend voorkom.

  Barend, julle stuur op rampspoed af. Hoe gaan julle dit omdraai? Verlede jaar het ons 2 uit 10 gewen. Jy behoort eintlik daardie ondersteuners wat so duur betaal te vergoed uit die sakke v hierdie span. Hulle betaal vir hierdie patetiese geplommel Barend. Mooi praatjies van "ons is nou ervare span wat superrugby gespeel het" of "ons weet waar ons fouteer" of "we could not execute" gaan nie help nie. Julle is in GROOT moeilikheid.

  Wat my die meeste opval -en hiedie is indikasie van waar hierdie span se waardes lê, is hoe stadig spelers terugstap as hulle tackels gemaak het. Kyk bietjie na Kriel se drie en vertel vir my wat aangaan in die span se koppe. Dis so duidelik soos daglig.


  Saterdag is dit WP op Nuweland. 'N hapless bullespan wat so vrot die bal hanteer gaan dronk gehardloop word. Ons verloor feitlik al ons balbesit in kontaksituasies. Eben Etzebeth lek sy lippe af. Ons gaan NIE WP se verdediging kan klop nie. Ek moes vir die laaste 3-4 jàar op Nuweland sit met twllings van 7-38, 6-43, 13-33, 0-16. Ek gaan nie weer nie. Behalwe dat mens skaam kry, is dit eenvoudig 'n span sonder zest.
 20. willem says:
  Raak eers ontslae van al die Narre in bestuur en afrigting, dan sal ons rugby regkom, spelers kies hul nie self
  ek skaam my om n bul te wees
 21. gravatar Franscois says:
  Vir my die grootste worry is is dat da geen speler in dai span is wat wys hulle beteken iets nie kyk al die ane spanne wat verloor het het geveg tot die einde toe en daar was spelers wat goed was ma ons het nie i enkele speler wat ytstaan of iets kan doen nie dt lyk regtig sleg vir blou bul rugby!!! Ek kan nie verstaan dat die bulle nie kan tackle nie dit lyk soos i klomp skool laaities wat nie weet wa hulle posisie is nie. Die odendaal seun is nou rrg geen anwins nie speel eerder maar vi bongi da al ou wat lyk na iets saam willemse
 22. Hennie says:
  Ek is n getoue Bul ondersteuner vanaf my student dae. Wat nou egter aangaan is n skande. Die afrigter(s) het van die beste spelers in die land en kyk net wat gebeur!!!!!! Daar is nie n DRINGENDHEID om te wen nie! Het die afrigter(s) dan niks geleer uit die laaste wedstryd teen die Leeus nie? As dit so aangaan gaan die Bulle die melk-koei van die reeks word. Kry nuwe bloed in by die afrigtingspan. Op hierdie tydstipstip is dit n skande oor wat daar aangaan. Die W.P. ondersteuners in Namibie lag ons uit en dit is n GROOT vernedering.!!
 23. gravatar RALF says:
  Absolute shocking performance. A disgrace to the Jersey!
 24. Dit is nie so sleg nie. Dit was n weg wedstryd. Die manne sal weer opstaan. Hulle het veral nou ons ondersteuning nodig. Nou Die Blou.
 25. gravatar Doring Danie says:
  Blou Karnallie??
  Regtig?? Wie kon vanaand se wedstryd klaar kyk?? Ek kon nie, als wou ek! Vol beloftes, en ons is reg vir die eerste 2 weg wedstryde?? Pateties!! Ek stem saam! Boikot is als wat gaan werk!! Ek kan nie na die strooi kyk nie!!
 26. Pta Bull says:
  Die probleem le nie by die spelers nie maar by die afrigtingspan. Ons afrigters hou aan met dieselfde ou spelpatroon met geen innovasie of onvoorspelbaarheid. Hulle hou ook aan om dieselfde spelers te kies wat nie op die vlak presteer nie. Mnr van graan, wanneer phaan julle intree en iets doen hieraan. Die gevaarligte is al baie lank duidelik sigbaar vir almal behalwe vir julle. Wat meer moet julle sien voordat julle gaan reageer. Om so te verloor teen die leeus is 'n skande vir die Bulle. Julle het al die talent en finansies waarvan die Leeus maar net kan droom, maar die afrigtingspan kan niks daarmee uitrig nie en kon ook nie vir die afgelope 4 jaar nie. Komaan, word nou wakker.......
 27. gravatar Oom Koos says:
  Vervang die song "Liefling" met " Help 'n bietjie, help 'n bietjie, help 'n bietjie daar". Dit is skandelik dat die Leeus nou 2 keer in 'n ry die Bulle so 'n loesing gee. Ek raak sommer weer kwaad vir Heynecke Meyer dat hy omtrent die hele Blou Bulle se coaching staff saam met hom na die Bokke geneem het. FL en die huidige klomp het nie die vermoee om 'n span af te rig nie. Tyd vir nuwe bloed. Wie weet ek egter nie. Mallett, Stonehouse, Rassie, Venter of die Klein Bokkies se afrgter. Miskien moet die Bulle ook weer 'n kopdokter kry soos die WP gekry het. Hullle doen strate beter vandat ou Smal bygekom het. Ek dink ook die oud spelers van die Bulle moet opstaan en se genoeg is genoeg.
 28. gravatar jimmy says:
  ‘n Ander donker scenario is dat Barend en FL, eintlik net pione (onbewustelik), in ‘n magtige politieke spel betrokke is. Solank die Bulle net speel word daar ge-pocket deur gewaarborgde inkomste terwyl ander duistere belange bevorder word. Tyd om te kyk na die aandeelhouers van die BBM en wie almal ‘n hand in die pie het. Verder sê ek eerder niks.

 29. gravatar Johannes says:
  Jimmy - daar is R5mil se minder hekgeld gevat by S15 wedstryde as verlede jaar.
  BBM kan nie nie seisoenkaartjie weggee nie.
  Hoe kan die aandeelhouers daaruit voordeel trek - polities of finansieel./

  Die hele BB rugby is siek.
  Lees Piet Loftus se posts - hy is nie n normale ondersteuner nie....
  Selfs die mense in die binne kringe begin uitpraat.
  Magtig kyk hoe jol Pumas Griekwas Leeus - met weggooi spelers - ek sweer daar is meer passie in een speler van enige van daai spanne as in die hele BB span.
  En dit is nie die spelers se skuld nie - Hulle oefen week in en week uit hulle gatte af.
  Hulle sien hoe verval die eens magtige BB unie in n sirkus.

  Ek hoor die o21's het ook verloor teen die Leeus.

  En Maandag dan se FL en sy media masjien die spelers het nie sy spelpatroon gevolg nie - of swak ge-execute.

  Miskien moet ons n rugbyskrywer kry om n artikel te skryf oor die kommentaar op die blog - afterall ons is van die mees getroue ondersteuners van BB rugby.

  Niemand van die bestuur is bereid om te se " the buck stops here!."
 30. Blou Bulle se 4de skandalige Currie Cup seisoen. Barend en sy "investors" se geld gierigheid gaan die unie kelder. Blou Bul ondersteuners ons moet ons stemme laat hoor. Weg met Van Graan en weg met Ludeke en sy patetiese afrigting span!!
 31. Francois says:
  More manne. Ek dog ek wag tot vandag om my boodskap te los, tot daai blou donker wolk weg geskuif het. Gister aand na daai...mens kan dit seker n game noem wat my blou bloed aan die kook soos meeste van julle. Maar kom ons wees bietjie objektief hier. Ons as Bulle is baie trots op wat ons as gewen het, 3 SR bekers en n hele paar CB agter die rug, maar kan ons regtig se wat nou gebeur kon nie voospel word nie?

  FL het die Lions n paar jaar terug op hulle knee gehad, Onder hom het alke span geweet hulle hoef net op te daag en daar is 5 punte in die sakkie. Hy het sy sukses gebou op 'n ander man se rug, HM het vir hom 'n jong ervare span gegee en seker sy spel patron boek ook en net gese doen dit en jy sal wen, en ons het. Daai boek is nou oud, die papier is al vrot geblaai maar FL weet nie wat om te doen nie want hy KAN NIE n span bou nie, hy WEET NIE hoe om nuwe spel partone uit te dink nie. Die boek se skop so kom ons skop.

  Almal moun oor die aantal spelers wat ons verloor het die afgelope paar jaar, maar het iemand al gewonder hoekom ons daardie spelers verloor? Ek het nog altyd Vlok gesien as so Blou soos dit kom, maar selfs hy hardloop nou na WP toe, ek vra weer, HOEKOM? Slap Chips was in my opinie nie 'n goeie speller nie en hy is ook nie 'n goeie afrigter nie, daai agterlyn skop alles weg en die slag wat die bal wel verby die binnesenter kom is hulle so geskok niemand weet wat om te doen nie. Ons se maklik die speler pas in want hy speel lekker stomp en stoot rugby, maar hy doen dit want dis wat hy gese word om te doen deur die afrigters. Kyk na die talent wat ons het en word wakker...

  Die bestuur se hulle kan nie die spelers bekostig nie, maar kyk bo hoe rol die name van die borge soos jy jou boodskap skryf, verduidelik dan waarheen gaan die geld.

  So kom ons vra die vraag, dalk weet die mense nie wie is daar buite wat ons wil he die leisels moet oorneem nie. So deel julle gedagtes, wie sal julle in beheer wil sien.
 32. gravatar kabous 23 says:
  Het iemand regtig gedink die bulle sou wen. Bulle sonder Victor, Hougie, Jan, Pollard, flip. Beserings aan Piere, Arno, Mallet, Kirsten, Jacques en basson.

  Leeus op vol sterkte. Ek was ook teleurgestel dat die bulle nie beter kon doen nie, maar het ook nie 'n oorwinning verwag nie.

  Nog voor die wedstryd begin het, het die leeus gelyk of hul daar wil wees, en of hulle rugby geniet. Steggies en JLP lyk of dit 'n straf is om rugby te speel en of niemand anders in die span daar hoort nie. Die span lyk siek. Waar is CJ wat met 'n glimlag op die veld gekom het en sy hart uit gespeel het. Jacques Potgieter het soos 'n nuwe speler gelyk vir die Warathas.

  Hoop die bulle leer 'n maar lesse.
  1. Marcell is beter as werner
  2. Visser is gemideld, Kriel is 'n wenner
  3. JJE moet weer vorm herwin in klub rugby, WSS hoort in span.
  4. Ons het spoed nodig in ons lostrio. Miskien met Jono of Vleis op 8, Steggies op 6 en iemand met spoed op 7.
  5. Hatting is nie sterk genoeg vir slot nie. Kies iemand met spierkrag om te help met die scrums.
  6. Piet moet verbied word om te skop. Hy kan dit nie doen nie.
  7. Visagie op 2 is over rated. Bongi en Maku is beter. Dankie tog vir Adriaan vir Super rugby.
  8 Ons kort 'n nuwe scrum afrigter. Iemand wat ons agterlyn woema kan gee. En 'n afrigter wat spelers kan motiveer en hul tot nuwe hoogtes kan ly.

  Ek hoop regtig daar kom 'n paar veranderinge by die bulle. Ek bly 'n getroue ondersteuner, en sal nie die unie probeer saboteer deur massa aksie by die hekke nie, maar hoop regtig vir 'n paar veranderinge in ons doen en late. 'n paar jaar terug was ons bo aan die leer en almal het by ons geleer, maar ons staan nou al stil vir 5 jaar en die ander het by ons verby gegaan.
 33. gravatar bluedog says:
  Vernederend. Dit is wat bloubul rugby tans is. Vier jaar ploeter ons voort. Barend van Graan oftewel bb23 kruip weg. Hy het nie die guts om n vraag en antwoord sessie op hierdie blad te hou soos voorheen nie. Bestuur moet gaan. Afrigters moet gaan. Die aangekoopte gemors vanuit die wp en leeus moet gaan. Die bulle het nou n easy pay geword vir spelers wat dit nie by ander unies sou maak nie. Dit gaan net erger word as die 50% kwota volgende jaar deur die regering afgedwing gaan word. Dis egter volgende jaar se probleem. Dis lekker om na wedstryde te kyk waar ons weg gejaagde spelers in speel en dan puik vertoon omrede hulle onder goeie afrigting is. Bloubul lekker. Ludeke was nog nooit iets as afrigter werd nie. Pieter Rossouw kry easy pay want waar anders sal hy n werk as afrigter kry. Ek voorspel noual groot pak slaes wat kom as iets drasties nie sommer hierdie week gebeur nie. Dit is nie die einde van die wêreld om n weg wedstryd te verloor nie maar die wyse hoe jy verloor. As die leeus nou skrikwekkend goed was gister sou ek dit verstaan het en ook die pak aanvaar het maar hulle was nie. Die bulle se body language vanaf die afskop was pateties. Van die afskop was dit duidelik dat daar fout was. Ons moet nie net loftus boikot nie maar die spelers moet saam staan en weier om onder ludeke en kie verder te speel. Due bulle was swak verby. Waar is die talent in Pretoria. Is daar absoluut niks op klub vlak nie.
 34. gravatar Doring Danie says:
  Ek verwag van die bulle om te wen, sonder hulle springbokke, en beseerdes. Ons het die grootste speler groep(en diepite) van als die unies! Afrigting is die probleem, en respek en selftrots loop hand aan hand daarmee! Neewat ek se boikot, laat die manne in beheer(of DINK) hulle is in beheer se oe kann oopgaan!
 35. gravatar Chris says:
  Die manier waarop Jurgen Visser sy kop op n stadium vir homself geskud het, vertel vir my die storie van wat aangaan by die BBRU. Spelers lyk lusteloos, lyk of daar geen gameplan is nie, geen trots, n dooie punt. Die feit is, Frans verander ons in sy ou Leeus span, van hier gaan dit net slegter gaan. Ek het reeds my brief aan Beeld gestuur, boikot! Bly weg, ons moet die boodskap uitstuur, verandering moet gebeur. As die Sharks vir Plumtree en kie kon jaag, kan dit hier ook gebeur, ons moet erge druk begin uitoefen!
 36. gravatar kuvuki says:
  Ek glo altyd aan my Bullle;ek raak nie gou negatief nie.....ek rig my onder 13 spannetjie af en dai agterlyn weet van balle uitgee die Bulle sin nie.......jurgen Visser is uit sy diepte uit stuurr hom Club rugby toe......ndungane dankie vir jou diens oor die jare maar dus tyd om te gaan. JJE vleuel toe of klubrugby toe. Odendaal is dan 'n regte stampkar wat geen benul het om te pass nie. Mastriet het hard probeer.JLP geen aanvalsvernuf nie, piet was 'n slegte kopie vir die Bulle so ook Vleis.......vir Ross word daar plek gemaak aikhona.. Grant het gespeel soos 'n leeu.. Willemse is skerp.. Kruger; callie en dean moet so gou as moontlik weggejag word..... Is Arno en Spies se ses maande dan nie nou al verby nie................die team sal darem mededingend wees.. 15. Basson 14.mastriet 13. Jesse 12. WSS 11.JJE 10.jantjies 9. Paige 8. Liebernberg 7.mbonambi 6.steggies 5. Janse van rensburg 4. Willemse 3.marcel 2. Maku 1. Mellet
 37. gravatar Mark Kruger says:
  Uiters pateties. Die spelers wat Van Graan en Ludeke nie wil gebruik nie speel die wit waks uit ons uit. Hul is so behep met Ross en Crashball....Hoekom speel hul hom nie op 12 nie want regte senters hoort nie in 'n BlouBul span wat FL afrig nie, Kyk hoe het hy al vir Jan Serfontein een dimensioneel gemaak!!!! As Van Graan, FL en kie nie loop nie gaan dit 'n lang seisoen raak. Ongelukkig gaan die Pumas, Kings en Griekwas nie die pas kan volhou sodra beserings hul spanne begin teister nie, maar die FL BvG Bulle gaan met hul meeding vir die houtlepel, die nuwe 12 is power verby!!! JJ hoort nie eers in 'n Vodacom span nie Paige en Visser en Jantjies is pateties. Ndugane op pensioen en Mastriet moet liewer atletiek gaan doe. Speel die Kriel Boeties en WSS. Piet van Zyl het by OVS Springbok geword en hy sal nie eers nou die Pienk Puma span haal nie. SOLANK as Van Graan EN Ludeke en hul span daar is gaan Blou Bul Rugby sy GAT sien!!!!
 38. gravatar koekeMOER says:
  Dit voel so asof die bulle aspris so bestuur word ,swak afrigting die spelers lyk ongelukkig koop verkeerde spelers verloor spelers wat ons nie moet nie en soos ons almal weet spelers wat uit posisie gespeel word .Ek onthou nog wat die een shark speler gese het, dat die sharks doen alles in hulle vermoe om die spelers gelukkig te hou want hulle weet spelers is die belangrikste wat sin maak want dis hulle wat die games vir jou wen dis hulle wat moet speel ,gaan kyk maar by enige werk plek n ongelukkige employee gaan nie sy beste gee nie .En ook jy kan nie trots,passie,commitment en n ou maak om te tackle in hulle te coach nie daar gaan iets by die bulle aan wat groot fout is.
 39. gravatar BillyO says:
  Jimmy jy gooi n klip in die bos wat my ook ernstig bekommer. Iets wat ek opgemerk het met die naweek se rugby is dat skeidsregters met die hulp van 2 lynregters en n tv skeidsregter nog steeds swak beslissings maak. Ek glo nie daar is een skeidsregter wat werklik weet wat in die skrums aangaan en hoekom die voorrye grond toe gaan nie. Maar geen verskonings nie, ons was swak en ek dink dit het baie te doen met keuses van spelers wat nie op vorm is nie. Jesse Kriel beter as Jurgens Visser, JJ Engelbrecht beter as Akona, Wian Liebenberg eerder as Stegman as jy weet jy kan hom nie n volle 80 minute speel nie en hoekom kaptein as hy nog nie reg is vir n vol game nie?? Piet van Zyl het omtrent geen speeltyd gekry in die Super 15 nie en ons pluk nou die vrugte daarvan. Ons flanke het ook weinig saam met die pak geskrum en vroeg weggebreek wat nog meer druk op ons skrums plaas. Ek stem saam ons kan nie sonder goeie afrigting nie, maar spankeuses en gameplan weeg ook swaar.
 40. gravatar JRJ says:
  Dit was nou die laaste keer wat ek myself so verneder en my geld mors om die bulle te gaan kyk. Die manne/slapgatte was glad nie lus om te speel nie. Die leeus (bulle se rejects) speel met PASSIE. Hulle was trots om daardie blou trui oor hul koppe te steek gister. Hulle is almal onbekend, maar hul speel vir die trui en vir mekaar.
  Die bulle daag net op sodat hul kan betaal word aan die einde van die maand.
  Nee wat boys, Loftus sal my nie binnekort weer sien nie. Kyk, ek is nou gladnie 'n kenner nie, maar f@k weet. Iets moet drasties verander!!!!
 41. gravatar nitronic says:
  Die headline gee die dikgatte te veel krediet.

  Skop die bulle uit super rugby en currie cup rugby!!!
 42. gravatar nitronic says:
  Rohan, Dries, Jan, Pollard, en die res van die jonges teken asb by n ander unie. Die pievreters is besig om julle loopbane behoorlik op te dinges.

  JJ, Vleis, Piet was uitstekend vir hulle vorige unies.
 43. gravatar Loftus says:
  Hoekom is Kruger en Greyling in die span (hulle is swak al vir 3 jaar)? - want hulle is senior spelers. Hoekom speel Spies al vir 4 jaar in die span ( hy is pateties al vir 4jaar)? - want hy is n senior speler. Hoekom is Visser,JJ en Ross in die span? - want hulle word gesien as senior spelers. hoekom is Steggies kaptein? Uhhhhh.....hy is n senior speler.
  Al hierdie gemors wys na amateuragtige bestuur wat clueless is en sonder ruggraat is om die nodige veranderinge te maak. Veranderinge wat sommige bloggers saam met my al vir jare lank voor vra. Daarvoor is ons uitgehaal deur sommige ander ondersteuners en nie ware ondersteuners genoem... Daar is aan ons vertel die bestuur weet wat hulle doen(ek het lekker gelag vir daardie een). Ek wonder of hulle nog steeds so dink?
  Swak plekke het ek genoem laaaank voor afskop - Visser, die hele voorry, Ross, Odendaal(wie is hy?), JJ.... Hoe op aarde kan Ludeke dit nie sien nie? Ek het nog n idee vir ons geagte bestuur... Hoekom bring julle nie n boek uit nie? Julle kan dit noem Hoe om n magtige rugby unie in n lagwekkende gemors te omskep in 4 jaar.
 44. gravatar Rian Malan says:
  Flippen skande,nee hel so kan die Bulls nie aangaan nie.Die hele bestuur en afrigtings korps moet waai,is nou tyd vir vernuwing.Selfde patroon as voorheen,so voorspelbaar.Sies man Bulle.FL sal seker nou weer se die Bulle kon nie execute nie,ons kon vir die laaste 2 jr nie excecute nie maar wat doen hulle,donner aan op die ou trant,shit man begin vernuwe,die WP gaan ons saterdag n moerse pak gee.Die Bulle in gister se game was planloos,leierloos,balloos,slapgat,geen guts,n blerrie skande vir die blou trui.Dit lyk of nie een van hulle wou speel nie,was JJ en stegman op die veld en is van zyl beter as paige.Bring manne soos Dries Swanepoel,WSS,Jessie in.JPL kan weer nie pass nie,hy kan bly wees daar was net 1 onderskep drie,Kom nou Bulle,my hart is seer om julle so pateties te sien.Ek lewer kritiek omdat ek life is vir die bulle.Sterkte met saterdag
 45. Ek wil liewers niks se nie,maar daar is groot problem,tyd dat hele bestuur bedank asook afrigters,my ranglys vir die naweek wat verby is 1 Lions 2 WP 3 Pumas 4 Sharks 5 Griekwas 6 Cheethas 7 OP Kings 8 BULLE
 46. gravatar Rian Malan says:
  Loftus stem saam met jou.Ons trotse unie in 4 jr se tyd in sy moer in,klomp flippen gatkruipers by ANC
 47. Ek was reg verlede week met my aanmerkings dat Greyling die Bulle gaan kos en so ook dat die meeste stutte vinniger is as die Bulle se lostrio. Hoekom dink julle het die Leeus Ludeke laat gaan?
 48. Pta. Bull says:
  Die afrigters hou aan om sekere spelers te kies wat duidelik nie opgewasse op die vlak nie. Wat soek Greyling, Ndungane, Ross en Visser nog daar. Het hulle klosules wat bepaal hulle sal speel ongeag van performance. Nee man, hoeveel wil jy nog jou kop stamp voor jy luister.
 49. gravatar kuvuki says:
  As die Bulle wil begin wen dan moet hulle dai hele team drop van gister net Willemse hoort daar..... Ndungane mag maar sy uittrede aankondig
 50. gravatar Jan Venter says:
  Vandag of eerder gister was nog n hartseer dag vir Bulle rugby en nog n paar gaan volg as Bulls ondersteuners en oud spelers nie nou opstaan en se genoeg is genoeg nie n moesie van wantrou uitroep n spesiale vergadering nie. Skielik verloor die onder 21 ook want daar is geen passie in die span ni. Ek wil net se jy kan die beste 15 spelers te wereld koop maar sonder afrigting en game plan en die grootste van alles ons speel vir mekaar sal jy bly verloordie Bulle koop vir Adraan maarons laat n Bulls haker wat met trots en passie speel WP toe gaan ons kop spelers maar sit met hope talent. Jaag eerste vir Barend van Graan en Frans Luduke weg want n vis vrot van sy kop af ek glo elke ware Blou Bul NT ware ondersteuner en oud spelers sal dit wat nou aan gaan glad nie aanvaar nie
 51. gravatar Chris says:
  BOIKOT! Dis al wat ek se, hulle moet op hulle kniee gedwing word! Ek het reeds voor die wedstryd geweet wat die telling gaan wees, donker dae manne, donker dae.
 52. Tom White says:
  Stem met die meeste kommentaar saam maar net een vraag: Hoekom is daar nooit enige reaksie of kommentaar van Blou Bull bestuur nie? Julle gee regitig nie 'n flenter om van julle ondersteuners voel nie!
 53. gravatar Johann says:
  Ek wil voor begin. Frans Ludeke, Pine Pienaar en Slap Chip het die afgelope 4 jaar die bulle agteruit laat gaan. Ons het GEEN game plan nie. Ons skop elke goeie bal weg en wag dan dat die opponente ons stukkend hardloop. Wat die spelers aanbetref: Ons stutte kan nie skrum nie. On shaker speel nogsteeds vir die leeus. Ons slotte prober maar kry niks reg. Ons kaptein kan nie 'n volle wedstryd speel nie. Daar is beter flanke op skool vlak as Jono Ross. Engelbrecht se spel is besig om te verswak. Piet is verroes van al die tyd op die bank. JLP het goed gelyk toe hy by die Bulle aangekom het, maar onder FL en sy span is hy nou niks werd. Die bulle het ook nie senters nie. JJ is nie 'n senter nie. Ons 2 vleuels het prober maar nou ja. Visser is of warm of koud. Wat die reserwes betref, Jantjies lyk soos die OROS mannetjie. Die ander het ook geen inpak op die game nie. Swaar tye wat voorle vir die Bulle. Saterdag was pateties.
 54. gravatar Victoriabok says:
  http://www.supersport.com/rugby/currie-cup/news/140811/Bulls_already_in_crisis_mode


  Bulls already in crisis mode

  by Brenden Nel 11 August 2014, 07:00


  The Vodacom Blue Bulls are already in crisis mode – and it’s only the first round of the Absa Currie Cup season.

  Coach Frans Ludeke called in the players to Loftus Versfeld on Sunday night for an emergency meeting – following their humiliating 41-13 opening loss to the Xerox Golden Lions at Ellis Park on Saturday – where players were read the riot act.

  Following a disappointing Vodacom Super Rugby season, and this start to a much-vaunted Currie Cup campaign, the players were told to either shape up or ship out as Ludeke vented his anger after the loss.

  The meeting – extremely rare in Ludeke’s time as head coach – comes after fears the union may be on a downward spiral and much soul-searching will need to take place this week ahead of their next fixture against Western Province at Newlands on Saturday.

  Should the Bulls also lose that game against the old enemy, it will mean they are zero from two and just like their Super Rugby campaign will have to play catch up.

  This all a week after Ludeke was saying he was satisfied with the continuity as only one player – debutant Burger Odendaal – was not involved in the previous Currie Cup campaign.

  And the pressure will continue to mount, given Ludeke has been summoned to explain to the Blue Bulls board of directors Monday night as to the result, and just what is happening behind the scenes at the union.

  In the game against the Lions however, it was the same problems that beset the Super Rugby campaign that came back to haunt the Bulls.

  While Ludeke said afterward his side had given the Lions too much broken field ball, and had not executed well when they had possession, the problem lies deeper than this.

  As long as the Bulls continue on their current path they are unlikely to see the sort of success that brought two Super Rugby titles in 2009 and 2010, and made Ludeke the most successful South African coach in this regard.

  BADLY HANDLED NEGOTIATIONS

  Unhappiness in the changeroom has been mounting all season, especially with some of the decisions that have been made.

  Consistent negativity at the role of the contracting process – under the guidance of High Performance Manager Xander Janse van Rensburg – has seen a host of players leave over the past two seasons. While many of them were lured by the strength of the Euro and Yen, there are a number who have confided they would have stayed if only the negotiations weren’t handled so badly.

  One such situation is that of outgoing hooker Bongi Mbonambi, who was repeatedly told in his negotiations the Bulls weren’t negotiating with another hooker, only to see Springbok Adriaan Strauss sign for the union. Mbonambi made his decision as a result of that, and had the Bulls played open cards with him things may have been different.

  The problems lie deeper than that though, as on Saturday the Blue Bulls much vaunted under-21 side – made up of the core of players from the SA under-20 side – also lost against their Lions age-group counterparts.

  Couple this with selection headaches that have plagued management and an over-reliance on players who simply haven’t performed, it has made gaining any momentum difficult for the side.

  It isn’t a surprise then that, when players such as Handre Pollard and Marcel van der Merwe are given their Springbok caps while Ludeke prefers other players in their positions, that somewhere something isn’t right.

  Callie Visagie’s continued presence in the front row was apparently for his scrumming prowess, while Ludeke continues to believe that Werner Kruger and Dean Greyling are the way to go in the front row. This despite them being the most penalised front row in Super Rugby over the last two seasons and again receiving a lesson at the hands of the Lions on Saturday.

  And then there was the ineffective loose trio on Saturday – virtually the same one that hasn’t fired all season as a unit – and who were beaten on several occasions at the breakdown by the Lions once again.

  Ludeke, being a positive coach, has not thrown in the towel yet. It can be expected however, that since he was ordered by the board to coach the Currie Cup side again after three seasons without a trophy, the pressure will be on him and his team.

  But it is clear that he may have to take some big decisions this coming week if the team is to return to winning ways.

  Decisions that have not been taken all season long.
 55. gravatar Bulperd says:
  Ek het verlede week gese ons gaan n pakslae kry. Wel niks verder om te se nie net dat dat die Bulle de bestuur die een kan antwoord. (JJ, Basson, Vleis, etc) Hoekom speel die spelers so swak by die bull maar by hulle vorige provinsies was hulle briljant, Hoekom speel die spelers wat weg gaan skielik goeie rugby. (Boshof, Tecklanburg, en so kan jy nog baie noem
  Stem saam met die reg boikot Loftus tot die oorsaak van alles bedank het
 56. gravatar deon says:
  Definisie van Onnosel:

  As jy selle ding oor en oor doen , en jy verwag n ander resultaat.

  Definisie van Satisfaksie:

  Atamp jou kop 100 maal hard teen 'n muur ,,,,, hou dan op - ervaar Satisfaksie
 57. gravatar bull says:
  Swak, sien Fl trots op spelers in vanoggend se berig..... blah blah, al daai leeus omtrent ou tukkie spelers, Mooi Xander! jy duidelik blind! en dan is Akkies ook n ou blou bull. ....Is die haker van leeus nie die ou tukkie wat geskors was vir svebode middel nie? wat n speler!


  Ek sal nie weer na n game gaan kyk tot FL en kie bedank nie. .....
  Ek stem boikot!
 58. gravatar kuvuki says:
  THE BULLS IS NOT THE SAME BULLS AND THATS A MERE FACT..... YOU COULD SEE IT AS CLEAR AS DAYLIGHT THAT NUMBER 1,2,3,5,6,7,8,9,10,12,13,14 AND 15 IS NOT UP TO STANDARD.. jj ENGE,LBRECHT MUST MOVE TO LEFT WING OR HE MUST JEST GET OUT OF THE TEAM.. JESS KRIEL AND WSS MUST BE DRAFTED INTO THAT CURRIECUP TEAM AS SOON AS POSSIBLE.. PLAY THE TOGETHER AT CENTRE AND DRAFTED BASSON IN AS 15. TONY JANTJIES IS NOT A GOOD PLAYER BUT JLP IS KICKING EVERY BALL AWAY THE SAME WITH THAT GUY OF THE CHEETAHS PIET.... WE MUST GET RID OF THAT FRONT ROW AND LOOSE TRIO... GOODBYE JURGEN VISSER, A MAN WHO IS ONLY GET PAID FOR FREE SERVICES..WILL THE BULLS RISE AGAIN OR WILL THEY SUCCUMB TO A MATURE ENDING TO WHICH WAS SUPPOSED TO BE A FAIRYTALE
 59. gravatar passdiebal says:
  Ek lag vanoggend toe ek die Beeld lees:

  "Daar was in die algemeen weinig ligpunte aan die Bulle se kant. Die wyse waarop die bal ná rustyd rondgegooi is, het Ludeke wel laat moed skep."

  WTF - dis juis wat uit die spelers week na week gecoach word. Skop crash storm - maar onder geen omstandighede pass !!!
  Gaan grond toe met die bal dat 4 of 5 BB moet kom clean - senters vleuels almal - haal die moontlike runners uit die spel - dat die useless lui forwards net weer in agterlyn kan kom. Om te knock of te crash en bash ens ens ens.

  DIt het n paar sekondes gehou - die passery. Turnoverball net buite Leeus kwartlyn - Piet v Zyl SKOP en Coetzee vang mak.
  jurgen met 5 langs hom om te kan hardloop - SKOP - wen 20 tree veld - lynstaan Lions.

  Bliksem is die afrigting span dan blind?
 60. riaan says:
  swak en skaam vir die Bulle en bestuur.............
 61. Cala says:
  Goeie More almal..

  Weet julle wat, ek was saterdag aand alleen op die bank voor die TV en ook maar goed want as iemand langs my moes sit en sien hoe ek my persoonlikheid verloor sou dit nie reg gewees het nie.

  Ek is so moeg vir dieselfde ding oor en oor en oor.
  Wat se hulle nou weer as mens n ding oor en oor probeer maar dit werk nie..??? Is dit nie n teken van Insanity nie??

  Mense gan kyk wat se supersport van ons.

  http://www.supersport.com/rugby/currie-cup/news/140811/Bulls_already_in_crisis_mode


  Ons was so uit die game saterdag. Ek is seker Kempton Park Hoer skool se derdes sou ons gewen het.

  Nou kom nou FL tyd om uit te ship..
 62. gravatar Nguni says:
  Mnr van Graan,

  Hierdie is 'n versoek direk aan jou gerig. Kan jy asb begin om jou "leier eienskappe" te begin wys deur drastiese stappe te neem met jou huidige afrigting span? Soos alle uitvoerende bestuurders moet daar van tyd tot tyd drasties en moeilike besluite geneem word wat nie altyd lekke is nie.

  Die huidige stand van sake kom nou al vir 4 jaar lank - waar ons dieselfde spelpatroon, spelers en verskonings hoor? Hoe lank gaan dit vat dat iemand begin verantwoordelikheid vat daarvoor. Wat dit vir ons as ondersteuners baie moeilik maak - is dat ons almal kan sien dit WERK NIE! Maar dit word oor en oor en oor en oor gedoen!

  Ek is nie betrokke by julle dag tot dag bestuur van sake - maar wat huidiglik op die veld gebeur is 'n absolute skande vir 'n trotse unie soos die bulle. Dit kan ek op die volgende aspekte opsom - wat ek hoop julle as die bestuur ook raak sien:

  1. Houding/ingesteldheid van spelers
  2. Spelpatroon wat elke liewe rugby kenner se werk nie
  3. Spelers wat oor en oor gekies word, wat nie perform.
  4. Spelers wat die unie verlaat - omdat hulle nie "goed genoeg" was - maar speel uitstekend by ander unies.
  5. Afrigter was soos n cd klink voor en na elke wedstryd ( niemand luister meer vir Frans)
  6. Resultate/bekers - wanneer laas was ons by "bookies" gunstelinge om selfs die Vodacom cup te wen.

  Ek verstaan en glo dat niemand by huidige bestuur wil he die stand van sake moet wees soos dit nou is nie - maar verwag darem van die top bestuur om iets te begin doen as ding nou al vir 4 jaar dieselfde gaan - soos ek se dis nooit lekke om daai besluite te neem, dis menslik - maar dit moet ongelukkig gebeur.

  Ek sluit af - soos al die kommentare op die blog noem, ons is moeg vir die stand van sake. Indien daar nie iets drasties gebeur nie - is julle besig om die Loftus en die Bulls/Blou Bulle brand baie skade te doen. Inteendeel dink ek gaan dit al klaar 'n paar jaar vat om Loftus weer vol te kry, al begin hulle nou wen (ons almal kan seker droom). So asseblief asseblief - ek vra mooi, jy het nog geleentheid om dinge nou reg te maak - maar dit moet nou gebeur! nie eers na die currie beker.

  Groete
 63. riaan says:
  ai jmr ma nou lees ek in koerant blaaie Ludeke se hy het weet van proebleme ma nie verwag om so swak te begin nie maar sien ligpunte......!!!! wat???? jmr ma om die selfde ding oor en oor te doen wat nie werk nie mr. Ludeke en kie beteken verseker; DIT SAL NIE FLIPPEN WERK NIE KLA! die game het aan beweeg en ons het nie meer die spelers voor en agter om die gameplan van 2007 - 2010 te speel nie kla. almal oor die wereld weet dit en het die bulle se nr. by elke wedstryd, maar blykbaar dring dit nie deur na die bestuur en afrigting span nie. ek bly n Bul maar mense ek kan en sal nie mee n sent uitgee aan die tipe breinlose besluite en keuses.....
  dié gaan weer n lang swaaaaaarrrrr jaar vir my en my seuns hier in die kaap wees as dinge nie drasties omdraai.
 64. Ek stem saam met wat gesê word deur die ander mense hier. Dit is tyd dat ons Loftus boikot tot hulle nuwe bestuur aanstel, van bo tot onder. Daar is groot fout by die BBRU en duidelik sal daar niks verander totdat ons as ondersteuners ons ondersteuning heeltemal ontrek nie. Ek is moeg vir Frans se leuens oor hoekom die Bulle net meer en meer verswak nie, die probleem lê verseker nie by die spelers nie.

  Frans Ludeke en bestuur span, wees eerlik met mekaar, erken julle kom nie reg nie en maak plan. Bedank. Hou op lieg en soek ander werk.
 65. gravatar Dylan says:
  The bulls is playing unappreaciative rugby even naas and nick mellet cant believe or understand why they kick the ball away so much into the opposition just to defend again twat thinking. at least pine can feel better its just not him alone but ludeke also, ross cant play good solid rugby visser is a flop also.1 thing i can say is that jacque potgieter became so much better after leaving the bulls camp bottom line the damn whole coaching structure should be changed at the bulls
 66. gravatar Doring Danie says:
  Kom ons hoop die harde woorde het van al twee kante gekom by gister aand se vergadering.
  Ek hoop hulle het bietjie die afrigters ook aan gevat. Die problem kom van al twee kante af, SPELERS(op die vlak kan hulle jou nie meer leer hoe mens moet tackle nie, ook nie hoe om n bal te vang nie) en afrigters(dieselfde game plan as toe Heyneke ons af gerig het).
  Geen vooruitgang nie, ek onthou n seisoen of twee terug is Frans spesiaal na Amerika in die Currie beker seisoen om nuwe metodes en nuwe planne glo te gaan leer by die NFL???

  Lekker lang vakansie in Amerika, en niks om daarvoor te wys nie.
  Die spelers moet ook blaam vat, as hulle my so skrum, en ek soveel strafskoppe afstaan vat ek self my pakkie en gaan(ek sal terug kom as my kop,of lyf reg is)!!
  Die bal in jou hand is jou BABA, of jy pass hom of jy hou hom vas, niemand,NIEMAND kom gryp die bal sommer net uit jou hande nie, EN jy laat hom ook nie val nie!!!

  Wat se span stel julle manne voor vir die res van die seisoen? (DALK KYK DIE DIREKTEURE NA DIE BLOG)
 67. gravatar Johannes says:
  Ek weet nie of die Direkteure na die Blog kyk nie - maar waaragtig hulle kyk seker na die lee sitplekke en die Balansstaat.
  Dit is ooglopend.

  Ek dink net African Bank maak minder geld op die oomblik as BBR

  Hulle superster Spies is al twee jaar op beserings verlof - wat verdien hy ? R4m per jaar?
  EN as hy terug kom is hy nie goed genoeg om die span te maak nie.

  Praat van die Regering wat mense op "verlof" sit en hulle aanhou betaal!

  Daar is briljante rugbyspelers gekontrakteer by BBR. Ons soek iemand om hulle te ontgin.

  Wie het nou die dag na Robbie Deans verwys??

  Mallett sal nooit die job vat - ook nie Brendan nie - hy is nog in die moeilikheid by Rupert omdat hy die Sharks gehelp het om die Stormers te wen!

  Come to think of it Rupert het n groot aandeel in BBR - miskien kan hy Brendan oortuig met die voorwaarde ons moet in die final teen die Stormers verloor!! Hoe bly sal ons nie wees om in n finaal te speel nie.....

 68. gravatar bloukaap says:
  Ek hhey weer die game van saterdag gekyk en wonder as ek soveel pyne raaksien wat voel.die afrigter nie?

  Die span se "psyche" lyk nie goed nie!

  Ons het vir onsself 'n mindset gekweek dat ons nie goed kan begin in 'n wedstryd nie. Maw ons moenie die game van meet af na die opponente toe neem nie maar wag en kyk. Die wat die Bulle se rugby gevolg het vanjaar sou sien dat ons Loftus derbies ons wel teenoorgestelde effek gehad het. Wanneer ons goed begin, wen ons redelik oortuigend. Dus: begin hier dinge andera doen wanneer ons weg speel. Jy kan nie met 16 pinte agterstand eera jou alie in rat kry nie. Want teen daardie tyd is die game in die weegskaal vir jou.

  Dis opvallend dat die Bulle eers aanvallend speel wanneer die druk dan van hul af is, maw as hulle weet hulle gaan verloor en niks het om te verloor nie, speel hulle aanvallende rugby. Mastriet se drie kort na rustyd is my bewys en verskeie ander wegwedstryde ook. Dis 'n mental probleem.

  Dis in die 1ste helfdes waar ons reeds die game weggooi. Die spelers raak paniekerig selfs wanneer hulle mooi veld wen met bewegings en dan word balle aangeslaan en onderskep met overlap van drie spelers. Die wyse waarop Combrink se onderskepping nie eens gechase is deur enige iemand spreek boekdele van wat in die spelers se mental mindsets aangaan.

  Ons foute, veral in die skrums en lynstane in hierdie tyd kos ons momentum. My gevoel is Dean Greyling en Visagie is juis die manne wat ons kos. Dean is nou al deurwinterde speler maar sy wispelturigheid tel teen hom en in die proses kelder dit die hele span se momentum. Vandag se rugby gaan oor gebiedsvoordeel. As jy vier keer binne opponente se kwartgebied dieselfde foute begaan kos dit jou dubbeld soveel energie en punte om in die game te bly. Al hierdie foute word begaan in die eerste 30 minute. En waar bring dit ons?

  Wat die Bulle se spelpatroon aan betref: Die crash ball carriers word aanmekaar agter die voordeellyn getackle. Hy is geisoleerd en sy ondersteuning kom te laat by. So verloor ons aanmekaar balbesit. Die Leeus het dit geweet en heelwat van hul energie is op daardie aspek van die Bulle geplaas. Die beste opsie is om die vleuels te gebruik vanaf die skrumskakel en vandaar tweede fase te speel met crash ball carrier want dan is die opponent se verdediging meer gedisorganiseerd. Die heel beste speler om dit vir jou te doen is JJ engelbrecht. . Dis hoekom hy "goed" gelyk het by die WP want hy was reg gebruik. Maar ons speel te regop of te geisoleerd. Tensy jy Willem Alberts is of Duane Vermeulen kan jy dit regkry. Maar nie Jono Ross of Jacques Engelbrecht is daardie tipe spelers nie.

  Die hangskoptaktiek is hoofsaaklik ontwikkel om gebiedsvoordeel te wen omdat moderne verdedigingspatrone biar beter is. Die Bulle se opvolgwerk is so swak dat ons sterkpunt in hoë risiko punt ontwikkel het. In hierdie opsig speel jy teen jouself. Dis weereens ingesteldheidsprobleem. Die kaptein op die veld en die afrigter moet spelers se lyftaal in game voortdurend monitor en met mekaar in vesprek wees. Dit lyk vir my of hierdie bewussyn ontbreek.

  Die Bulle se agterlynbewegings uit selfs derde fase is heeltemal te voorspelbaar en te maklik om teen te verdedig. Na drie jaar se geploeter sien ek selde verrassingsaanvalle met heelagter wat onverwags opduik. Niks verras nie. Ons forseer nie spanne om twee maal te dink of te raai wat ons gaan doen nie. Dis in hierdie area waar die Bulle erg te kort skiet. Wanneer ons dit regkry om meters te maak, slaan ons balle aan of ondersteun ons swak by afbreekpunte. Met agterlyn bewrgings wat so lateraal raak het jy vleuels.met voetwerk nodig wat jou opponent gaan verras. Weereens: JJ Engelbrecht KAN dit doen. Hy is nie ball chaser nie, jy moet hom so speel dat ander hom gaan chase. William SS is by verre die beste organiseerder en denker wat ons kan aanwend. Jessie Kriel gaan jou aan die raai hou. Myns insiena het Jurgens Visser twee foute begaan Saterdag, maar hy het by drie geleenthede groot bresse gewen. Die onderstehnende spel was net te vrot en te stadig om bewegings af te rond. Ditto met binnesenter Odendaal. Hy het vermoë om lyn te breek en het dit drie keer gedoen, maar waar is quick ondersteuning? Dit is ingesteldheid. Myns insiens kan ingesteldheid net met behoorlike dissipline en spankultuur reggestel word. Jy kan vie WSS daar sit maar hy gaan nog steeds support nodig hê.

  Laastens, ongelukkig is aanslane, vorentoe aangeë, strafskoppe in die skrums, swak skopwerk, swak ondersteunende spel by die losskrums, parate verdediging basiese fasette van enige rugbyspan en is nie die afrigter se werk nie. Die span moet hiervoor VOLLE verantwoordelikheid neem.
 69. loftus gaan leeg bly vir n lang tyd . ludeke moet ook op n sondag ingeroep word vir al sy keuses . waar is William small smith en kry asb n ordentlike fetcher kan hy nie sien hoe k@k was die super rugby nou hou hy aan . . die bulle gaan al hulle awesome ondersteuners verloor . deur een ou .fl luister na bok van blerk DIS TYD OM TE TREK .
 70. MJ says:
  GATVOL GATVOL om so Verneder te word
  Komaan Bulle bestuur kry Nuwe afrigtingspan sommer die weeki volgende week is te LAAT
 71. MJ says:
  GATVOL GATVOL om so Verneder te word
  Komaan Bulle bestuur kry Nuwe afrigtingspan sommer die weeki volgende week is te LAAT
 72. MJ says:
  GATVOL GATVOL om so Verneder te word
  Komaan Bulle bestuur kry Nuwe afrigtingspan sommer die weeki volgende week is te LAAT
 73. gravatar derKaiserr says:
  BB23 gave Ludeke a new contract for making the 2013 super rugby semi final.. couldn't understand why..

  This union needs a major clean-up starting with the above 2 mentioned and yes get in Nick Mallett, our family atmosphere is the biggest problem and needs to be changed! We are in a professional era!

 74. LBBFA says:
  Kom ons dink. Wie was in beheer van die Bulle in die tyd 1999 tot 2001? Ene Mnr Van Graan. Die tweede keer wat hy ons so laat vernietig. Kom ons kyk na die ooreenkomste.
  Jaag die spelers weg.
  Verneder die toeskouers.
  Vernietig die strukture en bou geboue op loftus te grond.
  Kom aan!!!! Dis tyd om te gaan Mnr Van Graan.
  Ons weet Frans Ludeke kan ons laat wen. Hy het ten minste 2 Super titels gewen. Ons wee nou Mnr van Graan sal ons laat ondergaan. Hy het dit 2 keer gedoen.
 75. Chris says:
  Persoonlik het ek genoeg gesien van die huidige bestuur, afrigting en die hele spul!! Alles dui n afwaarste kurwe, boikot!! Tot dinge verander!!
 76. gravatar Bloukaap says:
  LBBFA

  Onthou net dat 1999-2001 Is Heyneke Meyer op aanbeveling van SARU by die Northern Bulls aangestel. Nick mallet was deel van daardie kommittee. Die Northern Bulls het hoofsaaklik gesukkel want die senior spelers van die Pumas, Blou Bulle en Valke was net nie goed genoeg nie en het nie met mekaar oor die weggekom nie.

  Barend het juis ingekoop op Heyneke se struktuurvoorstelle. Top jong spelers is gekoop en top afrigters is aangestel. Senior spelers is kleiner kontrkate aangebied sodat meer ble kon word in hierdie strategie. So het Joost bv. vir heelwat minder geld gespeel as al die ander Bokke.

  Die nuwe struktuur het bepaal dat alle afrigters van 0'19 tot seniors desielfde spelpatroon sou volg, dat nuwe kultuur by die Bulle gekweek sal word en dat Springbokke opgelewer sou word. barend van Graan het, of baie mense dit nou wil weet of nie, vir Heyneke die groen lig gegee om sy werk te kon doen. Die direkte gevolg hiervan was:

  1) spelers wat nie meer in kultuur van Bulle wou invqal nie, is nie weer gekontrakteer nie. Baie van hulle is na die Pumas toe.
  2) Afrigter shet voorheen teen mekaar se suksesse en mislukkings gewerk - hulle is ook nie meer gekontrkateer nie
  3) die hele Suid Afrika he tlater hierdie model begin implementeer - vandaar die onwtikkeling van rugby akademies.

  Die resultate in die jare wat daarop gevolg het spreek vanself: jong spelers is deur 'n pyplyn gebring en het presies geweet wat van hulle verwag word. Van daardie jong spelers het Springbokke geword. Spelers wat nie goed genoeg ws vir Super rugby nie, is mettertyd laat gaan, bekers het gevolg. Puik afrigters is ook ontwikkel en het almal vandag goeie poste, ook by Springbokrugby. Ian Schwartz is ingebring om landswyd netwerke te vestig waar jong spelers gekontrkateer sou word.

  Heyneke Meyer het uitsondelrike gawe gehad om in die toekoms te dink en mense te motiveer en agter sy visie te kry. Barend Van Graan het hom hierin ondersteun. Kyk ook na dit wat gewerk het, en nie net na teleurstellings nie.

  Ons probleem nou is dat ons super goeie spelers weg is na die World Cup 2010, en dat te veel jong spelers later geblyk het hulle sal net tot CC vlak of Superrugby vlak kon vorder. Die talent wat in die juniorspanne is het al die potensiaal om ook weer top hoogtes te bereik. Die vraga is of FL die skills gaan he om hierdie proses te guide en of die game plan wat 14 jaar terug ingebring is steeds kan werk. Eintlik moet daar Direkteur aangestel word soos wat ons met heyneke gedoen het in 2010 wat weer nuut kyk na die hele sisteem en game plan.
 77. gravatar Pieter says:
  Ek moet saam stem dis die eerste keur in my lewe dat ek skaam was om n Bul te wees, die huidige bestuur en afrigting span moet bedank en stel iemand aan wat iets weet van Rugby af, die trotse Bulle is nou die grap van die land
 78. gravatar Blou boelie says:
  Waaroor MOET Jono Ross en Rudi Paige speel. Hel Frans wat moet die twee ouens nou NOG doen om uit daardie span uit te kom.
  Hulle altwee is so uit hulle diepte uit dat selfs ek wat seker nie veel van rugby af weet nie dit kan raaksien.
  Kyk julle rerig die game terwyl hulle speel of speel julle dalk poker of iets dat julle dit nie sien nie.
  Hulle hoort nie eers op Vodacom vlak te speel nie man................maak nie saak hoeveel tyd julle hulle nog gaan gee nie, hulle is net nie opgewasse vir rugby nie man.
  EK IS MOEG VIR VERLOOR MAN........KOMAAN TOG BULLE ! ! ! !
 79. gravatar Will-Bul says:
  I'm willing to contribute money to a full page advertisement in a newspaper supporting a boycott of Loftus until a new management and coach is in place.
 80. gravatar Rian Malan says:
  Saterdag gaan die WP ons afslag as ons so gaan speel,Buurman van Zyl sou al die sleg...al lankal weggejaag het.FL ek kan nie glo jy hou aan en aan en aan met die dieselfde stront nie,en dan se jy jy het ligpunte gesien,jy verwys seker na die straatligte
 81. Philip says:
  Dit is reeds te laat om die Blou Bul om te draai. Die totale bloeding gaan uiters rampspoedig wees en is om-omkeerbaar.

  Arrogante, swak leierskap het hiedie tragiese verhaal geskryf. 'n Baie, goed deurdagte, nuwe begin met nuwe leiers is nodig.
 82. trublu says:
  liewe genade maar Die bulle is kak.
 83. Leeutjie says:
  Ja kerels, ek weet hoe julle voel, ek is die buurman anderkant die Jukskei, Ons Leeus is ook daar en kom nou eers reg na daai vreeslike dip, hou moed, dinge kom weer reg, onthou! die wiel draai.
 84. gravatar Johannes says:
  TruBlu - Is dit jou in diepte bydrae tot hierdie enorme krisis.
  Kort kragtig weldeurdag.
  Jy kon "liewe genade maar" uitgelaat het......
  Dankie.
 85. gravatar Johannes says:
  Leeutjie - dis waar maar julle het ook n paleisrewolusie gehad en Mitchell Spencer en kie gefire.
  Dit was n speler gedryfde aksie.
  En Johan Ackermann het met seker die minste geld, minste diepte ongelooflike goed reg gekkry.
  Want sy spelers het ingekoop - en daar is n kultuur van "ons kan almal wen" by die Leeus.
  Ek hoor julle kry n nuwe sponsor - maak my bly julle verdien dit.
  Ek wonder of die spelers van die Bulle ooit so iets sal kan doen?
  Dis donners cushie hier in Pretoria.
  Spelers word vir swak spel beloon deur nog n kans en nog n kans en nog n kans ad infinitum.
 86. gravatar passdiebal says:
  Terloops mede bloggers het julle daai klein van der Merwe haker gesien wat vir die Leeus opgekom het in die 2e helfte.
  Magtig hy kan jol! Ek sweer dit lyk of hy op sterk batterye is.

  En dan kyk ek na die patetiese hakerspel hier en wonder weer hoe die duiwel kon ons Bongi laat waai.
  Hy is great , hy help met ons kwota probleem - en verdien om daar te wees en hy is jonk en vir die toekoms.

 87. gravatar Johannes says:
  Ek sit nou en dink oor ons plan om Loftus te boikot en kry die spyseniers en kostalletjie mense by Loftus jammer.
  Daai mense tender op die kontrakte - hulle somme word seker gedoen met bywoning.
  Waar is die dae dat daar 30,000 mense by n BB wedstryd teen WP was.
  Ek voorspel dat daar nie 3000 mense oor 3 weke gaan wees met die game teen die WP - asook oor twee weke met die KIngs.
  As ek hulle is dagvaar ek BBM - wat definitief nie hulle deel van die kontrak eerbiedig nie.
 88. Ben says:
  Ludeke het nou klaar geploeg met ander afrigters se bulle. Nou moet hy met sy eie ploeg. Hy was nog altyd gelukkig om te wen.Hy is, was en sal nooit 'n goeie afrigter wees nie.Wat het hy met die ou Transvaal gedoen ?Die bulle loop dieselfde paadjie.Bestuur worry ook nie baie nie. Hulle maak seker genoeg uit die borge uit.

  Week na week sal die ou spannetjie verneder word.

  Nog so bietjie slaap, nog so bietjie sluimer om goed uit te rus. Julle kan, want julle werk julle bykans dood. Dit gaan nie meer oor wen nie maar om darem weekliks met minder punte te verloor. Sterkte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *