Blue Bulls Under-21 handed first defeat of season

articles.comments (3)

The Xerox Golden Lions Under-21 team has joined the DHL Western Province Under-21’s at the top of the Absa Under-21 Provincial Championship A-Division standings by beating the Vodacom Blue Bulls at Ellis Park on Saturday.
The 40-29 win handed the Blue Bulls their first defeat of the competition after five weeks of play and losing their top spot on the log.

Xerox Golden Lions 41 (24), Vodacom Blue Bulls 30 (20).

The Golden Lions handed the Blue Bulls their first defeat of the campaign with an impressive 41-30 win at Ellis Park on Saturday. The home side played with more purpose and drive and especially on attack, seemed to more hungry to reach the tryline.

Instrumental in the unexpected margin was Springbok Sevens player, Kwagga Smith, who starred as loose forward, often creating spaces and providing the linking play to outfox and outflank the Blue Bulls defence.

The Blue Bulls will also lament on their defensive effort, with a number of tries conceded coming from poor communication on defence. Their lack of creativity on attack was contrasted by the Golden Lions, who attacked from all over the field.

Scorers:

Golden Lions (Under-21) 40 (24). Tries: Damien Engledoe (2), Malcolm Marx, Kwagga Smith, Jacques Nel. Conversions: Hanco Deale (3), Ashlon Davids, Ruan van Rensburg. Penalties: Deale, Van Rensburg.
Vodacom Blue Bulls (Under-21) 29 (20). Tries: Rohan Janse van Rensburg, Jade Stigling, Roelof Smit. Conversions: Kobus Marais (3). Penalties: Marais (3).

Pin It

Aug 10, 2014

(3) Blue Bulls Under-21 handed first defeat of season

  1. gravatar JP says:
    Dankie Ludeke jou plan het geslaag om die Bulle te kom verneder , doen nou die eerbare ding en bedank ons sal beter speel sonder jou as afrigter, ek sal weer Loftus toe gaan as die hele afrigting span weg is maar nou ja Mr. Van Graan het nie my geld nodig nie , die borge betaal hom genoeg waar oor sal hy worry
  2. gravatar Franscois says:
    Wens ons kan i afrigter van new zeland nader trek want ons land se rugby gan agter yt as mens kyk teen aus en nz hulle verbeter by die jaar maar SA se spanne sak net al hoe meer yt en om nie eers van die bulle te praat daar is iewers groot fout kyk nou weer met die koop van trevor ek se nie hy is sleg maar daar is beter en jonger soos by die leeus hulle 2 stutte van gster was uitstekend hkm kan ons nie na sulke ouens kyk en ouens soos minie en kriel ruil vi ross en gee some vi visser en akona en vleis en kruger en greyling saam!!!
  3. Ek dink die Bulle moet meer akkuraat en klinies wees. Raak van FL ontslae.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *