Vodacom Blue Bulls earn first win

articles.comments (58)

Vodacom Blue Bulls earn first win

The Vodacom Blue Bulls scored a hard-fought 30-25 win over the EP Kings in Pretoria

The Vodacom Blue Bulls won their first Absa Currie Cup match of the season in Pretoria on Saturday, beating the EP Kings 30-25. They scored four tries to secure a bonus point and move away from the bottom of the log of the competition. 

Akona Ndungane scored a brace of tries as the Vodacom Blue Bulls finally broke their Absa Currie Cup duck with a hard-fought 30-25 win over the EP Kings at Loftus Versfeld on Saturday, reports Brenden Nel of SuperSport.com

The victory signalled the Blue Bulls’ first victory of the season, but will hardly instill a plethora of confidence in their Currie Cup campaign as they made heavy weather of the victory and were less than convincing at times.

At least there were some positives, mainly provided by the changes that coach Frans Ludeke made as the youth brigade backed up the confidence in them with some sterling performances, not least that of fullback Jesse Kriel.

But considering the player budget, the proud history and the resources at their disposal, the Blue Bulls will feel relieved to finally be on the winning side of the results column, although they are a far cry from the level of play that is needed to win this competition.

The Kings can feel proud of their performance, and although they looked outgunned on paper, they managed to never give up and were in the game right until the end.

Given a bit more confidence and discipline and they could have turned a loss into a victory. In any case it was a much better performance than their 60-19 loss to the Xerox Golden Lions a week earlier and at times they really shook the Bulls' belief that they cannot be beaten at Loftus Versfeld.

Still, while the performance was better than the opening two weeks, the Bulls pack were hardly dominant and their execution of their game plan really needs work if they are to make an impact in this year’s competition.

Key performers included nuggety hooker Bongi Mbonambi, who was a constant thorn in the Kings’ side, while Marcel van der Merwe, Paul Willemse and Jono Ross put in solid performances, with Rudy Paige enjoying his time behind the scrum.

Tony Jantjies was solid at 10, although his missed kicks placed a lot more pressure on the Blue Bulls than they would have liked, and a lot more work on the practice field is needed if he is to continue at 10.

COSTLY YELLOW CARD

The Kings were the team that really started well, exploiting the Blue Bulls' lack of organisation on defence as they found a four-on-one overlap, and simply used the width of the field before sending the ball inside that Tim Whitehead could open the scoring.

But the Blue Bulls are nothing if not predictable, and they simply went back to their strength of the rolling maul, to capitalise on the Kings’ weakness as they rumbled 40 metres before Deon Stegmann planted the ball over the line.

Jantjies slotted a penalty in the 27th minute to extend the lead, but it was quickly pulled back by a Scott van Breda shot just before halftime to leave the home side just three points up at the break.

The Kings took the lead early in the second half again, as on attack they spotted a big gap around the fringes which prop Lizo Gqoboka took with ease to put his side into the lead.

The Blue Bulls lost Tony Jantjies as he tried to stop a quick tap penalty and was rewarded with a yellow card, as Van Breda extended the lead with a penalty.

But it was when reserve hooker Michael van Vuuren was carded for repeated team infringements that the Blue Bulls took control with Ndungane providing the perfect finish to two backline moves.

The winger scored in either corner to make the yellow card an expensive one and put his team back into the lead and it seemed as if the Blue Bulls had full control when Kriel took a superb gap to score the try of the afternoon and his first at Currie Cup level.

Van Vuuren did make up for the card by snatching a dropped ball from the kickoff to run in and score, bringing his team within five as the clock ticked down.

The Blue Bulls closed the game out well, trapping the Kings in their own half and forcing them to play from deep, while trying to capitalise from the mistakes.

Their street smarts and experience won the day as the Kings couldn’t exit from their part of the field and time simply ran out.


Scorers:
Vodacom Blue Bulls 30 (11). Tries: Jesse Kriel, Akona Ndungane (2), Deon Stegmann. Conversions: Tony Jantjies (2). Penalties: Jantjies (2).
Eastern Province Kings 25 (8). Tries: Shaun Gates, Loi Gqoboka, Michael van Vuuren. Conversions: Scott van Breda (2). Penalties: Van Breda (2).

Pin It

Aug 23, 2014

(58) Vodacom Blue Bulls earn first win

 1. gravatar nitronic says:
  Laat ek raai nou is die bulle seker weer reg om die all blacks te wen????

  30-25 teen die kings wat 60+ gekry het teen lions is glad nie n prestasie nie
 2. gravatar Chris says:
  VROT!! Boooo!!! Boikot!!
 3. gravatar Blouland says:
  Pateties en swak.

  Ludeke, van Graan en Xander bedank asb., wees eerbaar en loop, die pawiljoene het gewys jul tyd is verby.

  Alle ware ondersteuners, hou aan met die boikot, ons moet ons seuns red van hierdie situasie.

  Hopelik is daar nog minder ondersteuners komende Saterdag op Loftus om die pakslae wat ons daar gaan kry te aanskou.

  Bly om te sien ons ondersteuners staan saam teen die bestuur en afrigters.
 4. gravatar Jp says:
  Vandag het ons gestem met ons voete Frans , Barend en Xander julle tyd is verby loop nou asb. as julle die bulle eertste stel sal julle vandag bedank, swak wedstryd E.P. Kings moes gewen het
 5. gravatar nitronic says:
  Bulle verdien nie die wen nie!!!!
 6. Walter says:
  Narrow win means nothing. At least we can't blame the coaches. There aren't any. Coaching staff must leave before we will return to Loftus. Kings should have won, they were unlucky. Ludeke and his team can take the managment with them when they leave.
 7. gravatar Tom Dino says:
  Pumas wag vir julle, kak gaan julle kak.lol
 8. gravatar Tom Dino says:
  Frans ludeke, JIMMY STONEHOUSE gaan jou en van graan wys wat is AFRIGTING.
 9. gravatar Chris says:
  Laat Loftus leeg loop!! @Tom, ek wil he dat Jimmy vir Frons Ludeke wys, ja Frons, nie Frans nie!
 10. gravatar Tom Dino says:
  Frans....jy is maar net ñ tweede Loffie Elof, jy het mooi by hom geleer, JONG SPAN sindroom.
 11. gravatar Tom Dino says:
  @Chris, Floptus is al klaar leeg,WATCH VOLGENDE NAWEEK...DOL LEEG.
 12. Julle sal die strydbyl met Stonehouse moet begrawe en Ludeke moet vervang. 'n Oordentlike verdesigings- en skopafrigter moet aangestel word.
  Jaarliks is die Bulle se juniors die beste tot hulle in 'n uitgediende patroon gedruk word.
  Sterkte aan die BBRU en al die ontevrede ouens soos ek. As dit so aangaan sal ek teen my grein in naderhand die WP moet ondersteun. Ek bly in die Kaap maar my sweet en lojaliteit lê by die Bulle.
  Dawie Diedericks
 13. gravatar bluedog says:
  Onverdiende maar welkome 5 punter. Hoe swakker kan die bulle nog speel. Van Graan en jou patete kyk na die wp game. Kyk hoe trots is hul ondersteuners op hul span. Saterdag gaan hierdie wp span ons verder verneder. Daar is nie n manier dat ons hulle sal klop nie. Hulle gaan mors met die leeus. Trotse span met jong spelers. Geld is nie vir hul die hoofdoel nie maar die wp trui. Julle het bloubul rugby uitverkoop en goedkoop gemaak. Absolute skande. Geen trots op die blou trui of bul tradisies nie. Wat kan ek sê oor die Kings game behalwe dat die Kings die game kon gewen het. Swak swak spel. Gee my 15 Ndunganes en ek wen n beker. Al bul met trots. Jantjies en page is net so pateties soos die bestuur en afrigters. Bedank van Graan en jou aanhangsels. Bedank sommer nou.
 14. gravatar bluedog says:
  Saterdag sal loftus gepak wees met wp supporters en hul vlae. Jammer daaroor want ons soek n lee loftus.
 15. gravatar Chris says:
  Ja ander spanne se supporters moet ons dra, want ons eie wil nie meer nie, met bitter goeie rede! Boikot!! @Tom, persoonlik soek ek niks meer as 10 BB ondersteuners volgende naweek op Loftus nie, ek wil he Frans moet gejaag word!
 16. gravatar Jan Venter says:
  Geluk met die wen volgende naweek is dit weer 40 punte teen ons Ross het weereens gewys hy hoort nie in die span geen afrigting geen commitment van die spelers nie stamp kar rugby op sy beste hoop loftus is leeg van die ware bulls ondersteuners tot ons ontslae kan raak van die useluss bestuur
 17. gravatar Blouland says:
  Odendaal is verskriklik suinig, en glad nie die antwoord daar nie. Mastriet is 'n sewespeler. Ross en Hattingh moet uit.

  Nuwe afrigter moet met hierdie span speel

  Kriel
  JJE
  WSS
  Ruhan
  Akona
  Tian
  Piet

  Wiaan
  JDP
  Steggies
  Janse
  Willemse
  Marcel
  Bongi
  Dean (het goed gespeel vandag)

  Met hierdie span behoort ons net met so 20 punte te verloor komende Saterdag, as ons goed speel, maar dit gaan 'n verbetering wees.
 18. gravatar Chris says:
  Pffft, WP gaan ons rook, 40-6.
 19. Jade says:
  The reason why the Bulls won is because Jacques Louis Potgieter wasn't playing. He would've kicked possession away badly. Seriously, he isn't as good as some of you think. Hopefully someone will buy him.
 20. gravatar bloukaap says:
  Van trurat na eerste rat. Baie geluk Bulle. 'N wen is 'n wen, al is dit slordig. Maar daar lê nog harde werk voor. Ten.minste is die kinnebakke darem nou bietjie gelig. En dis belangrik.

  Tony Jantjies- nou ja hy is ons derde keuse losskakel, maar bmt ontbreek. Daai skop voor die pale.... dis daardie selfde onvoorspelbaarheid wat Fouche gehad het. You just never know.

  Gepraat van skoppers- wat de hel soek Pine as skopcoach daar en hoekom sit Derick Hougaard in die ateljee en Vlok Cilliers hardloop op Nuweland rond? Is Derick nou klaar met Bulle? Kan jie help om te dink Loftus is hoogs verwarrende setup deesdae nie.  Ons off loads het vandag al beter gegaan. Anders as wat ek verwag het het Dean toe 'n blinder gehad. Maar hy sal dit teen sterk spanne ook moet doen.

  Bongi se lynstane was nie baie goed gewees nie maar hy is derduiwel in die los. Wat en wie op Loftus besluit het om hom NIE 'n irdentlike teenaanbid te maak nie sal net die duiwel weet. Want broer Maku doen dit nie eens amper nie.

  Die agterste driehoek het gefire vandag en dis positiewe teken. JESSIE Kriel wou daar wees en het alls gegee. Page lyk ook beter op skrummie.


  Die Vaste vyf was goed maar die lynstane lol.

  Ek soek egter meer van die loosies. Jacques du Plessis kan baie beter as wat hu tans speel. Steggies is nog nie fiks genoeg nie en broer Ross...liewe Ross.

 21. gravatar Chris says:
  The fish is rotting from the head, the coaching staff and management must go 1st!!
 22. gravatar David says:
  Jade jy weet nie wat jy se nie JL Potgieter is op sy slegste dag beter as Jantjies
 23. gravatar Observer says:
  Ek verstaan nie hoe jy n onfikse speler kies en hom kaptein maak - dan haal jy hom na 45 minute af en maak iemand anders
  kaptein
 24. gravatar jimmy says:
  Om van almal ontslae te raak soos sommige bloggers dit wil hê gaan nooit gebeur nie. Daar word gedreig om hoogverraad te pleeg deur met die WP gespuis in dieselfde kooi te spring; die magtige vesting van die Bulle word selfs Floptus genoem? Om suksesvol te boikot moet mens ‘n magsbasis hê waarmee jy die uitkoms kan manipuleer anders gaan mense net agter jou rug vir jou in hulle mou lag.. Nie Barend of Frans gaan bedank nie, so snap dit asseblief. Ons sal maar deur lyding moet gaan totdat dinge beter raak, ons het al tevore en ons sal weer.. Hopelik sal Nitronic dan ook nie meer na die Bulle as blou koeie verwys nie.

  HOU BY DIE BLOU MY VOLK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 25. gravatar Chris says:
  Jimmy, ons het nie n magsbasis nodig nie, Frans en pelle is ons magsbasis, jy het gesien hoe leeg Loftus gister was, dit is maar die begin...
 26. gravatar Bully says:
  Het lanklaas 'n span so bly gesien om die bal uit te skop na 80 min, dink nie eens aan die ander span wat 'n bonus punt kry nie. Die Bulle speel net sulke k@k rugby soos die Bokke.
  All Blacks draf bo-oor ons. HM dink net soos FL, groter en lomper.
  Maak jaques du Plessis 'n slot, want 'n flank is hy def nie. Liebenberg 'n moet vir die beginspan, albei ons skrummies sal nie by enige ander unie span kry nie.
  Binne senter GROOT probleem, stadig, gooi die bal weg in kontak, verdedig swak. Jessie Kriel op binne senter, groot vinnig en sterk met 'n vinnige brein, hoekom hom mors op heelagter, of gee hom eie inisiatief soos Willie le Roux, maar ou FL weet nie wat die woord beteken.
 27. Ras Dumisani says:
  Wat n gesukkel!!!! Tony Jantjies lyk sommer k@k, en speel natuurlik nog k@kker! Wat n shocker, hy en two, three step Paige sal nie by een van die ander unies span haal nie. Jonno Ross ag shame! Hougaard se opmerking dat Jantjies die beste skopper in die unie is, se vir ons duidelik watter sirkus die BBRU is. Jantjies sukkel natuurlik al van verlede jaar om daardie extra kilos af te skud, en dit lyk of Dean Greyling ook heel moontlik n extra bordjie pap in die oggend eet. Le nog swaar tye voor, Mugabe van Graan en kie lyk nie of hulle vinnig oppad is nie. Bulle eindlik baie goed gister, hulle is net nie klinies en akkuraat genoeg nie, ek moet nou stilbly besig om soos die FL plaat te klink...
 28. gravatar Rian Malan says:
  WP gaan 50 posit saterdag.Bulle,v Graan,FL,Xandertjie en Nel moet hulle goed vat en f....off,hulle is k..... verby
 29. gravatar Oom Koos says:
  Vier spanne wat gister gewen het maar nie verdien om te wen nie.
  Blou Bulle - Wil maar eerder niks se nie
  WP - Die Leeus kan hulle self skop dat hulle die wedstryd verloor het. Of moet ek se dat die Leeus eeerder die wedstryd verloor het as wat die WP dit gewen het. Genoeg balbesit en kanse gehad om die wedstryd op Nuweland te kon wen.
  Sharks - Die tweede laaste beweging van die wedstryd moes die voorry van die Vrystaat net die bal aan die speler langs hom gee om oor die doellyn te stap en die drie te druk maar hy wil self probeer . Dit is 'n siekte in ons rugby. Almal wil die shine vang en dink nie aan die span nie. Dit is waar die AB ons ligjare voor is.
  Bokke - Die Argetyne huil seker nou nog dat hulle nie die wedstryd gewen het nie. Die Bokke moet sommer hul wedstryd geld aan daardie voorry gee wat die bal gerip het terwyl hy die duikslag uitgevoer en op die grond gele het'n paar minute voor die einde van de wedstryd.

  Wedstryd van die jaar sover . AB teen Aussies. Ek wens die Bulle kan die wedstryd oor en oor en oor en oor en oor en weer en weer en weer kyk. Dit is mos hoe rugby gespeel word. Die manier hoe die AB die bal lewendig hou en nie onnodig wegskop nie. Hul commitment op verdediging en hoe vining hulle weer in posisie kom nadat 'n duikslag uitgevoer is. Die lyne wat hulle hardloop en die ondersteunende spel was aanskoulik. Die tempo wat hulle gehandhaaf was ongelooflik. Ons Bulle lyk sommer baie onfiks as 'n mens die 2 wedsryde vergelyk. Die AB gee ook die bal aan 'n speler in 'n beter posisie voordat hulle grond toe gaan of voordat hulle kontak maak. Ag nee wat. Die Bulle kan die wedstryd ontleed en hulspel daarop skoei. As die Bokke nie drasties gaan verbeter nie, staan hulle volgens my nie 'n kans om die AB te klop nie tensy de AB 'n afdag het.

  Ek dink die WP gaan ons op Loftus kom slag - maar ek hoop nie so nie want die klomp WP vrinne van my is al so arrogant , dis om van naar te word. Asof ek nie al naar genoeg is van die Bulle se gemors nie
 30. gravatar Chris says:
  Ag nee man, moet stress nie, Frans en die span het weer BAIE geleer afgelope naweek. Maar wag, komende naweek, gaan Fransie NOG meer leer, soos hoe om tydens n GROOT skrik, iemand anders se boude ipv jou eie af te vee!
 31. gravatar BillyO says:
  JIMMY ek stem heelhartig met jou saam want jy is realisties. Niemand sal nou gefire word omdat ons hier op die site vloek en swets en Loftus boikot nie, nee dit gaan maar weer net soos n paar jaar gelede oor n laaaang periode agteruit gaan voordat drastiese stappe geneem word. Die probleem le by die topbestuur en glo my ons as ondersteuners sal nooit n woord hoor wat in daai vergaderings gese word nie. Nie eens n siniese oningeligte negatiewe rugby skrywer soos Brendan Nel sal weet wat die probleem is nie. Wat my wel bekommer is dat n mens aan die bodylanguage van ons spelers reeds kan sien hulle weet ook daars groot fout en net soos ons ondersteuners is hulle ook magteloos om iets daadwerklik te kan doen. OBSERVER ek vra ook die vraag, hoekom n kaptein kies wat nie op vorm is nie en net n halwe wedstryd kan speel. My keuse bly Wian Liebenberg. Hierdie hele dilemma waarin ons ons nou bevind is soos n pitsweer, dit gaan in sy eie tyd ryp word en oopbars. Al gooi ons klippe en brand geboue af sal dit niks verander nie, ons geduld gaan tot die uiterste beproef word weereens.
 32. Ras Dumisani says:
  As die Bulle die naweek klinies en akkuraat teen die WP gaan wees gaan ons maklik wen. FL se wedstrydplan is verskriklik dinamies en Xander wat die kontraktering hanteer weet hoe om talent te identifiseer. Die bulle gaan vir Jantjies die week weer terug op sy Mc Donalds dieet sit, dan gaan sy ritme en balans vir die skopwerk meer akkuraat wees. Callie Visagie is ook seker lekker uitgerus na sy loslooitjie en sal seker weer losgelaat word teen die WP. JJ het velcro op sy hande laat sit en hy gaan nie nou weer balle laat val nie, Jesse Kriel het te veel talent en Visser moet asb asap terugkom. Ross lyk vir my bietjie over played, bekommerd dat hy gaan uitbrand....
 33. gravatar Muzi says:
  Bongi played well though but he can't even throw straight..good riddance the Bulls signed Strauss.
 34. gravatar Muzi says:
  Derick Hougaard on SuperSport: "Tony Jantjies is the best kicker at the Bulls" hahahahahahahahahahaha....most Bulls supportersa haven't seen Joshua Stander play...he's the real deal like Pollard.
 35. gravatar marisa says:
  Dis baie seer om te sien hoe goed ons vyande die wp speel en hoe swak ons geliefde span speel! Die Wp speel met soveel trots en passie, hulle speel vir die trui en vir mekaar, Gert Smal weet verseker hoe om die beste uit sy spelers te kry. Daar sal dringend iets op loftus moet gebeur, die bulle sal 'n ordentlike direkteur van afrigting moet aanstel en 'n ordentlike afrigtingspan. Dit gaan die huidige situasie nie dalk dadelik verander nie, maar dit kan net beter gaan! Die bulle het geen selfvertroue nie, toe hulle die strafskop kry op die einde kon hulle nie gou genoeg uitskop nie. Ek weet dit maak nie sin om vir nog 'n drie te gaan as jy 5 punte in die sakkie het nie, maar daar is net niks selfvertroue nie en Frans Ludeke en sy span weet nie hoe om dit reg te stel dat die spelers weer in mekaar glo en in mekaar nie! Daar is geen passie nie! Ross is seker die swakste speler wat die bulle al ooit gehad het, dan word daar gese hy is 1 van die spelers wat hard probeer het? Hy verloor 2 keer die bal met die doellyn voor hom en kan ook nie verdedig nie! Stegmann is nie wedstrydfiks nie maar nog steeds strate beter as Ross. Ons beste losvoorspeler het van die bank af gekom en was Wiaan Liebenberg! Die rukkie wat hy op was het hy die meeste omgekeerde besit werkstellig, hy het sy als gegee! Hy is 100 keer beter as Ross en hoort in die span! Sal hom verseker in Ross se plek speel en kaptein maak as steggies af is! My span teen die wp sal so lyk, dit sal egter net 'n droom bly. 15. Jesse Kriel 14. Ndungane (as hy nie kan speel nie Jambo Ulengo, dink almal wag om te sien wat hy kan doen) 13. WSS 12. Dan Kriel 11. Engelbrecht 10. Schoeman 9. Van Zyl (hy moet minder skop en sy tipe spel speel) 8. Liebenberg 7. Du plessis 6. Steggies 5. Janse Van Rensburg 4. Willemse 3. Van der Merwe 2. Mbonambi 1. Greyling. 16. Maku 17. Kruger 18. Dennis Visser 19. Roelof Smit 20. Lohan Jacobs 21. Visser 22. Basson. Pierre Schoeman jong stut by die bulle het 'n groot toekoms voor hom, en ek dink die bulle moet hom 'n kans gee nes die sharks met Thomas du Toit doen.
 36. gravatar BillyO says:
  Marisa jy is reg, maar ek hou nog steeds by my standpunt dat die groot problem le in die top struktuur van die Blou Bulle Rugby Unie. Hulle is die mense wat besluit wie die direkteur van afrigting gaan wees, wie die afrigtingspan is en heel moontlik ook watter spelers aangekoop word of laat gaan word. Hulle is soos n mafia, feitlik untouchable en hulle glo hulle besit Blou Bul Rugby. Ons maak miskien n fout om die probleem altyd oppervlakkig en eertse by die spelers en afrigtingspan te soek. Ek gooi maar net n klip in die bos or what do you think of the transparency of our top structure MUZI??
 37. gravatar Franscois says:
  As ons i kans wil staan teen wp moet die span soos volg lyk:

  Kriel
  Akona
  Jje
  Wss
  Basson
  Visser
  Piet
  Wiaan
  Steggies
  Bongi
  Jdup
  Willemse
  Marcel
  Vissagie
  Mellet/kruger

  Maku
  Werner
  Nicolas
  Roelof
  Paige
  Odendaal
  Beyers
 38. gravatar Bloukaap says:
  Die Bulle se spelpatroon het om twee redes probleme vir hulself geskep:

  Ons set pieces was ons sterkpunte gewees en dis van hier af wat ons games gewen het. Maar tans is dit nie meer die geval nie. Bongi se lynstaaningooie was beroerd. Ons taktiese skopwerk is nie goed nie.

  Opponenrende spanne hoef net twee goed te doen met ons ballcarriers: tackle laag, maak gebruik van counterdefence met vinnige opskietverdedigers en kry nog spelers om vinnig druk te plaas op die ball carrier, want ons is te stadig by afbreekpunte.

  Wanneer die bulle fisiek gecounter word by die rucks val ons hele patroon plat en staan ons magdom turnovers af. Ons het nie die finesse in die agterlyn om dan gapings agter te vind om die game op sy kop om te draai nie.  Ek kan egter sien die Bulls probeer om die bal vinniger wyd te speel. Dit werk soms vir ons. Maar ons support play sal nog baie beter moet word en ons set pieces sal op die tiekie moet wees. Jantjes is nie die antwoord as taktiese losskakel nie. soos Fouche het hy altyd twee games in een game. Jy het geen sekerheid met hom nie. Joshua Stander is opwindende outjie en sy skopvoete is nie bad nie. Tiaan Schoeman is ook nig daar.
 39. gravatar Chris says:
  @Francois, ons staan geen kans teen die WP hierdie naweek nie, maak nie saak watse spelers ookal gekies word nie.
 40. gravatar Franscois says:
  Haha chris dink ook so maar moet bly glo solank ons nie pak kry
 41. gravatar Chris says:
  @Francois, nee wat, I don't think so, 45-6 WP, my score.
 42. gravatar Anton says:
  Die Groot Probleem by die Bulle is by die skakelpaar, Hulle is hoopeloos en ons sal moet dringend 'n nuwe skakelpaar moet kry.
  Piet en Paige is versekker nie die antwoord nie en om nie eers van Tony Jantjies te praat nie Hopeloos.
  Weet nie wie hulle gaan kies nie maar die probleem le daar.
 43. gravatar Dievan says:
  The major problem with the Bulls and Management is that the so called loyal supporters are not so loyal. Wake up and smell the rot, yes it you. its time to knuckle down and stick with your team and colors. I am ashamed to be associated with you lot.

  I will be the one Bulls supporter @ Loftus this weekend!!!!!

  Go bulls show these idiots, i will be there till the end.
 44. gravatar BillyO says:
  DIEVAN you are correct we should support our team no matter what happens behind the closed doors of the BBRU and of the course the players, because they don't pick them selves. Go Bulls!!!!
 45. gravatar Honibal says:
  Ek verstaan werklik waar nie die bulle nie.

  Met die eerste afskop kry ons 'n strafskop voordeel. Instede daarvan dat ons 'n poging aanwend en voordeel probeer kry, roep die skrummie die voorspelers nader, vorm 'n verdedigings linie en skop hy die bal weg.

  Pokket....kan hy nie sien ons het voordeel nie? Hoor hy nie die skeidsregter nei?.....of is die bulle al so ingedril in 'n patron dat ongeag wat, jy in sekere zones op die veld net dit of dat mag doen?

  Ek weet ons het daarna 'n strafskop gekry en die lyn opgesoek, maar ek soek so bietjie meer inisiatief van die spelers. Die span gaan nog baie swaar kry as dit is hoe hul beplan om vorentoe te speel.

  Moet bieg, ek het na die 2de minuut die tv afgesit....

 46. gravatar Observer says:
  ek kry die spelers baie jammer wat op 'n mooi veld moet speel voor 'n lee paviljoen en met geen ondersteuning (hulle verdien dit nie). Ek was een van die min mense op die paviljoen - meer oor my lojaliteit teenoor sekere spelers wat ek goed ken, as teenoor die unie. Dat daar onder spelers diepliggende probleme is in terme van gesindheid, lojaliteit , spangees en veral vertroue is, is nie te betwyfel - mens voel dit aan en tel dit op uit gesprekke. Dit is ook nie van gister en eergister maar kom al oor 'n jaar of twee aan en het hierdie jaar die top van die ysberg bereik. Sonder daadwerklike ingryping en "behandeling" gaan hierdie seer nie gesond word en gaan sukses nie bereik word nie. Vertroue wat verbreek is word ook nie oornag herstel nie so weet maar dit gaan 'n lang en moeilike pad wees MAAR dit is moontlik met die regte hulp en plan van aksie. KRY ASB HULP om hierdie probleem op te los want dit kan nie deur huidige bestuur en strukture opgelos word nie want hul is deel van die oorsaak.
 47. gravatar Andre says:
  Muzi,
  You used to punt Tony Janjes.
  That is just the thing, school boy rugby is not senior rugby. Wonder how many SA school boys even make it to super rugby. I would be surprized if it is more than 50%
 48. gravatar Andre says:
  'n ware ondersteuner sal nie bywoning boycot nie. Net mooi weer ondersteuners doen dit, en die bulle het baie van hulle.
  So aan almal wat loftus boycot, gaan ondersteun gerus 'n ander span
 49. gravatar derkaiser3 says:
  Another week, another poor performance and no resignations?

  If this was a professional organization heads would have rolled a long time ago!

  Any idea what the attendance at Loftus was on Saturday, #1895 ?

  Oom Barend & Ludeke can expect an away game at home this weekend...
 50. gravatar Andre says:
  My indrukke oor die game:
  1. Lyk nie of ons span afgerig is nie.
  2. Almal probeer een een ingaan, geen spanwerk nie, geen afrigting nie, geen ball sense nie.
  3. As 'n span nie tackle nie, beteken dit die spangees is daarmee heen...laat mens dink daar is groot probleme
  4. Hoekom is Hatting so baie die eerste receiver, en hoekom is hy so baie in die agterlyn. Hy is hopeloos, word terug getackle op eerste receiver en die beweging eindig altyd as hy die bal in die agterlyn kry.
  5. Die bulle kan gerus na Gary van Asweging kyk as losskakel, baie goeie speler. So ook Sykes as 'n back up
 51. gravatar Franscois says:
  Ek moet se ek stem saam met jou Andre gary is baie goed maar ek sal se dai van staden by die pumas sal die antwoord wees hy is i baie goeie losskakel en was b tukkies!!! Ek sal nogal daarvan hou om i ou soos coleman of tim swiel op los skakel te he b bulle want jantjies mut stut speel hys stadig!!! Kevin luiters is i ytstekende skrummy sal hom enige dag in m span kies stukke beter as wat ons het!!
 52. gravatar NAMIB says:
  Ek lees Paul willemse en stegman is beseer. Nie goeie nuus vir die bulle nie.
 53. gravatar Barry says:
  Kyk as daar een man is wat weer hoe die Bulle speel is dit Vlok Cilliers. So weereens gaan die Bulle suurlemoene halftyd en na die wedstryd eet.. Vlok weet presies hoe om die Bulle te uitoorlê en hy sal beslis die inligting gebruik.

  Wag, ek's te negatief, ons moet positief wees. FL weet dat Vlok weet!! FL gaan met 'n heel nuwe wedstrydplan kom Saterdag en die WP 'n pakslae van formaat gee. Julle sal sien, wag net!!
 54. gravatar Riaan says:
  ai my bulle ma jmr; as enigge iemand dink dit was beter of n tree vorentoe.........nee jmr dit is regtig swak swak en swak; gemeet teen teenstander......
 55. gravatar Chris says:
  @Dievan, if support this rubbish, and agree with the distruction of our union, then you must be satisfied with very little in life. Can you blindely support, and see nothing wrong?, only my children enjoys this tipe of unconditional love. Not only did the Sharks clean up, but WP made a plan with calling up Gert Smal as well. We have become a typical Gauteng institution, disfunctional and pathetic! Useless! Boycott!!!
 56. gravatar Bullsrbest says:
  What a shocker - how we finally managed to screw a win out of that I will never know. What is happening to the Bulls? We have such good players and yet they cant seem to put a game together - playing amateur rugby.
 57. gravatar Bullsrbest says:
  Its no so much a matter of not standing by our team but watching them throw the Bulls name away week in and week out both in Super Rugby and now Currie Cup is more than I can stand. Ludeke has run out of luck he was never a good coach he was just riding on Heyneke's let overs. The proof is what is happening now. Bring in Mallet.

  My blood will always be blue !!!!!
 58. gravatar Piet Loftus says:
  N woonstel in Pretoria brand af en almal brand dood behalwe op die heel boonste vloer waar die boere bly. Nie een van hulle het n merkie nie. Julius is de moer in en soek n verduideliking by die hoof van die brandweer. Why are all the white people 100%? vra Juju? Omdat hulle almal by die werk was sê die brandwerhoof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *