Vodacom Blue Bulls Fitness Report – presented by Medihelp

articles.comments (20)

Vodacom Blue Bulls Fitness Report – presented by Medihelp

 

Small-Smith out of Cheetahs clash

Vodacom Blue Bulls midfielder William Small-Smith has been ruled out of Saturday's Absa Currie Cup match against the Toyota Free State Cheetahs in Bloemfontein due to a knee injury.

The midfielder sustained a bone bruise against the Cell C Sharks on the weekend and will not be fit to face the Cheetahs, team doctor Org Strauss confirmed.

Flanker Jacques du Plessis will sit out training on Monday due to a quad contusion, but will train Tuesday.

Scrumhalf Lohan Jacobs has been declared fit following a hamstring strain.

 Ryan Nell is also fit following an ankle sprain.

 

Small-Smith uit Cheetahs-stryd

Die Vodacom Blou Bulle-senter, William Small-Smith loop Saterdag se Absa Curriebekerwedstryd teen die Totoya Vrystaat Cheetahs weens 'n kniebesering mis. Small-Smith het die besering tydens afgelope Saterdag se wedstryd teen die Cell C Sharks opgedoen en sal vir 'n week buite aksie, het die Vodacom Blou Bulle se spandokter, Org Strauss, bevestig.

Jacques du Plessis (lamboud) oefen nie Maandag nie, maar sal weer Dinsdag op sy pos wees.

Lohan Jacobs is fiks verklaar. Die skrumskakel het las van 'n dyspier gehad. Ryan Nell het gesukkel met 'n enkelbesering, maar is weer fiks. 

Pin It

Sep 22, 2014

(20) Vodacom Blue Bulls Fitness Report – presented by Medihelp

 1. gravatar Cornelius says:
  Ja en ons is ook uit die curriebeker, wonder wat së Frans en Van Graan, hulle voel seker goed hier oor
 2. gravatar rob says:
  will have to go out on Friday night, and enjoy myself, so I wont be at home at 19h10 to watch another bad game
 3. Wynand says:
  Ai, vir jare was ek n stoere Blou Bul ondersteuner. Vandat Frans Ludeke weer op die toneel verskyn het, het baie mense seker vergeet dat hy die Bulle tot onderaan die punteleer laat eindig het n paar jaar terug! Ons is vinnig weer oppad soontoe. Asseblief raak ontslae van Slaptjips oftewel Pieter Rossouw as agterlyn afrigter! Vir n klompie jare het hy met van die beste agter-spelers in SA rugby net mooi niks uitgerig. Kyk na die Pumas en Leeus. Deur basiese afrigting het hulle met onbekendes uitgetroon. Ek kyk deesdae krieket en loer af en toe net om te sien hoe leeg die stadion van Loftus word. Dit maak seer en dis die bestuur se skuld!
 4. gravatar Tokkie says:
  Ek is vir 45 jaar `n Bulle ondersteuner en is vir 24 jaar `n siesoenkaartjie houer en het nog nooit `n Bulle span gesien wat so swak afgerig is nie.Dit sal ook die eerste keer wees dat sedert ek `n seisoenkaartjie houer is dat ek nie een CC wedstryd op Loftus in `n seisoen gaan bywoon nie want ek gaan my nie verder verneder om op my geliefde Loftus so `n gemors te kyk nie.GROOT ASB BBRU Bestuur gebruik gesonde sake beginsels soos die Sharks en vervang Mnr Ludeke met `n vaardige afrigter.Moenie verder soek as in Nelspruit nie want ek het nog nooit `n swak span gesien wat Jimmy Stonehouse afrig nie en dit sluit sy dae by Waterkloof Hoërskool in.Die bekers wat FL gewen het is met ander se kalwers gedoen en hy het briljante spelers rondom hom gehad wat basies hulle self afgerig het.
 5. gravatar Cornelius says:
  Wynand jy slaan die spyker op die kop, Daar was n tyd dat Blou Bulle en Daai tyd Noord transvaal onkeerbaar was, dit sal Oom Buurman Van Zyl nooit toe gelaat het wat nou aangaan met ons rugby, dit is n absolute skande om te dinlk 4 jaar in n ry en ons gaan nie uitspeel rontes haal, nee wat as die bestuur gaan aan bly vir volgende jaar dan koop ons net nie kaartjies
  Ek wonder of hulle ooit lees wat ons hier skryf
 6. Duane says:
  Dit maak my bang as mens hoor van Hattingh wat die leier is by lynstane, en ross kaptein is en dat Visagie speel omdat hy n stabiliteit in die scrums bring. As dit die denk wyse is gaan julle nog baie verloor
 7. Saterday was die 5de wen in 'n ry vir die Sharks vs. Bulls in Currie Beker rugby EN....hierdie sal die derde jaar in a ry wees wat die Bulle nie die semi-finaal haal nie. Ek dink Loftus het twee slotte nodig - en vir die voor hek en een vir die agter hek.
 8. Small-Smith was die beste Bulls speler Saterdag....
 9. gravatar Franscois says:
  Ek dink jlp is die grootste probleem b bulls hy is i slegte skakel in die lyn ek voel ons moet i jong ou kry op 10 of vi kriel da probeu en ek voel os mut nell i kans gee op vleul mastriet en basson is nie op vorm!! My span vi vrydag aand se m wat dink julle asb!!

  Kriel
  Nell
  Wss
  Odendaal
  Basson
  Tian
  Lohan
  Vleis
  Jdup
  Steggies
  Hatting
  Willemse
  Werner
  Visagie
  Dean

  Bongi
  Mellet
  Nicolas
  Wiaan
  Piet
  Jlp
  Mastriet
 10. gravatar Johann says:
  Eerstens wonder ek of mnr van graan saterdae rugby kyk. Ek twyfel want geen hoof van enige instansie sal sulke swak resultate duld nie. Miskien het hy net geem rugraat nie. Dan mnr ludeke. Ons vergeet dat hy die leeus tot onderaan die punteleer gevat het. Die trofees wat hy gewen het was met n span wat hy oorgevat het wat min coaching nodig gehad het. Hy het geen spel patroon nie. Spelers soos piet van zyl wat goed by die cheetahs was, is swak bydie bulle. Basson wat by die griquas driee rekorks opgestel het, doen niks by die bulle. Vervang die manne gou of dit gaan nog slegter by die bulle gaan.
 11. gravatar Franscois says:
  Vervang jje en wss vergeet hy is beseer
 12. gravatar BB1 says:
  Francois jy vergeet van kwota nog iets waarmee ons ver agter is ons laat gaan almal wat lyk of hul dit kan maak
 13. gravatar kabous 23 says:
  Ek wonder of FL se onderhoud frydag soos volg gaan wees. Ons uitvoering van die wedstryd plan was nie akuraat nie, en ons het beserings aan sleutel spelers, en alle kridiet aan ons oponente, en ons kan nie die druk goed verwerk het nie en laastens ons bly by ons sisteem en die resultate sal kom. Moenie vergeet van die jong span wat tyd moet kry vir ontwikkeling nie.
 14. gravatar kabous 23 says:
  As ons realisties na die log kyk, dan moet ek se. daar is nie 'n kans dat ons vir die wp, leeus of sharks kan inhaal nie. Die pumas is nog onoorwonne in nelspruit, maar as die wp hul daar kan wen die week, en die bulle volgende week kan die bulle hulle dalk by hul verby kom op die log. Ek is seker die pumas gaan die kings wen wat kan beteken hulle kan op 25 punte eindig. Die cheetas speel teen nie bulle, WP en leeus. As die bulle hulle kan wen, is ek seker die WP of die leeus gaan hulle ook wen. As hulle ten minste 2 wedstryde verloor en nie meer as 2 bonus punte kan kry nie, kan hulle ook op 25 punte eindig. Ek is seker die bulle kan vir GW wen op loftus in hul laaste wedstryd. as hulle hul volgende 2 weg wedstryde, teen die cheetas en pumas kan wen, sal hulle op 26 punde en 4de op die log eindig. Hoop maar vir die beste vir Die week.
 15. gravatar kabous 23 says:
  Het nooit gedink ek sal dit ooit se nie, maar volgende 3 weke skree saam met die bulle , vir die "wp" en "leeus".
 16. gravatar Bloukaap says:
  Kabous

  Dis hoe ek dit ook uitgewerk het.

  As on shierdie een verloor hierdie naweek, dan is dit finaal tickets. Ek het egter nog net nie gesien dat hierdie span die BMT openbaar om onder druk die beste na vore te bring nie. Iets daarvan was sigbaar teen die Leeus, maar dit het sleg gebackfire in die tweede helfde teen die Sharks. Ons ou siekte - balle verloor in kontaksituasie het toe weer ingesluip. maa rhierdie naweek is Steggies terug en hopelik akn 0ns dan enduit volhou.
 17. gravatar nitronic says:
  Bloukaap en Kabous

  Met alle respek maar hoekom wil julle he die Bulle moet die semi's maak?

  Die Bul span verdien nie om enige semi te maak nie. En dink net daar aan maak ons die semi's dan is FL en Van Graan weer in hul noppies en FL se kontrak word dan met nog 5 jaar verleng.

  Maak ons die jaar se semi's dan glo almal weer die Bul is op die regte pad vorentoe.

  Changes needs to happen at top management level, coach level and also players level.
 18. Ek wonder of FL se onderhoud frydag(Vrydag) soos volg gaan wees. Ons uitvoering van die wedstryd plan was nie akuraat (akkuraat) nie, en ons het beserings aan sleutel spelers sleutelspelers), en alle kridiet(krediet) aan ons oponente (opponente), en ons kan nie die druk goed verwerk het nie en laastens ons bly by ons sisteem en die resultate sal kom. Moenie vergeet van die jong span wat tyd moet kry vir ontwikkeling nie.

 19. gravatar JP says:
  Jong span se voet die W.P en Leeus is jonger as die bulle swak beplaning mr. Van Graan is die regte antwoord waar is Mr. Nel is hy nie die man in beheer nie rapporteer niemand aan hom nie of kry hy maar sy salaris wen of verloor
 20. gravatar Bloukaap says:
  Nitronic,

  ek sal nooit teen my eie spoan skreeu of hoop hulle verloor nie, al vaa rdie coach nie goed nie. Dis vir my 'n beginselsaak om nie mense te skop as hulle le nie, en het niks met blinde lojaliteit te make nie.

  Ek was al einde 2007 baie skepties oor Frans se aanstelling by die Bulle nadat hy nie die mas kon opkom by die Leeus nie.Ek het gereken Alan Solomons, een van die kandidate, sou die geskikte opvolger wees. Maar sededertdien het ek agter Frans en die span gestaan en ook al baie kritiek gelewer. Die Bulle het 'n Heyneke man gesoek en Solomons sou nuwe paradigma by Bulle vestig. Ek reken egter die senior spelers by die Bulle op daardie stadium, het die deurslag gegee vir die aanstelling van 'n nuwe coach.

  Kom ons gesels oor boikot:


  Realisties gesproke maak jou voorstel glad nie sin nie, want dit gaan die Bulle nie loon om afrigter uit sy kontrak te laat loop en dan nog personeel te laat gaan en nuwe weer aan te stel voor die begin cvan die super 15 nie. Dis 'n baie duur proses. Jy kan dus hoop vir die slegste om Ludeke te laat gaan, maar die Bulle sal tot 2016 moet wag.

  Dan moet ek vir jou se: Die CC, hoe geheg ons publiek ook al daaraan is, is nie die Super 15 nie. Binnekort is dit Super 16. Frans se spanne vaar jaar na jaar beter as die ander SA Franchises. Vanjaar het hy 'n baie jong span moes inlei. Onder hom het Flip vd Merwe, marcel vd Merwe, Francois Hougaard, Handre Pollard, Jan Serfontein, Bjorn Basson, Arno Botha en Chilliboy Rallepelle Springbokke geword. Die volgende sal wees Jacques du Plessis. Al hieride Springbiokke moes dit eers maak op Suyper rugby vlak. Heyneke was nie by die Bulle betrokke vanaf 2008-2010 nie.

  In 2012 is al die seniors en Heyneke en die top afrigters weg. FL moes met die oorblywendes die supeerrugby aandurf. In 2013 het sy span die konferensie beker gewen sonder die Heyneke kalwers. daardie span is deur swak besluitneming deur die bestuur en kontraktering met die helfde verminder.

  In 2014 moes Frans weer van voor af begin, en die CC van 2013 is gebruik om Pollard, du plessis, Mbonambi, ens. te skool. Vanjaar het ons al ons tuiswedstryde met hieride span gewen en 'n paar grotes geklop op Loftus wat baie meer ervare was as ons. So het ons die Sharks geklop wat bo-aan geeindig het. Ons negende plek was nog steeds beter as die Leeus, Stormers en die Cheetahs.

  Die CC 2014 is baie swak en ek is een van die duisende teleurgestelde Bul-ondersteuners. daar is spankeuses wat glad nie sin maaak nie en eik raak vies vir FL daaroor. Ek kan ook sy gebreke insien. Maar ek het ook al die potensiaal van hierdie span gesien, en ek glo, as hulle reg gaan inskop en kliek, gaan hulle baie baie goeie span word en kan hulle enige span enige dag klop. Die basiese fasette is die spelers se verantwoordelikheid. Kondisionering, spelpatroon, bestuur van spelers tussen wedsrtyd-dae, is die coaching staff se verantwoordleikheid.

  Die beste ding wat kan gebeur is dat direkteur van afrigting aangestel sal word en dit moet myns insiens nie Frans wees nie. Leierskap word gemeet aan kultuurverandering en of jy strukture in plek kan stel om die verandering deur te voer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *