Hougaard to start for Springboks

Hougaard to start for Springboks

articles.comments (17)

 

The Springbok starting line-up to face Australia shows three changes, with Teboho “Oupa” Mohoje and Francois Hougaard included for Saturday’s fifth round Test in the Castle Lager Rugby Championship at DHL Newlands in Cape Town.

Francois Louw’s injury means a positional switch for Marcell Coetzee in the starting team. There is a further four changes on the bench, with Cobus Reinach in line to make his Springbok debut alongside the experienced trio of Bakkies Botha, Schalk Burger and JP Pietersen.

The Springbok selectors opted for continuity, retaining the core of the squad that performed well but came up short in tough away fixtures against Australia and New Zealand earlier this month.

“Injuries forced our hand with Francois and Ruan Pienaar not available, but Hougie and Oupa have been part of the squad for the entire season and I’ve got the utmost confidence in them making the step up,” said Springbok coach Heyneke Meyer.

“Francois brings different strengths to the team at No 9 and has an opportunity to demonstrate the contribution he can make on Saturday, while Oupa is more of a traditional blindside flanker who will get another opportunity to show what he can do in his breakthrough season. He has really come on in leaps and bounds this season and responded to the goals set for him.”

Mohoje will get his first start for the Springboks after making his debut off the bench against Scotland in June. It will be another milestone in a remarkable season, in which he started playing Varsity and Vodacom Cup rugby before getting his break in Vodacom Super Rugby after the Toyota Cheetahs lost a number of loose forwards to injury.

It will be Hougaard’s first start for the Springboks since the final Test in 2012, against England at Twickenham.

Meyer said tactical needs had led to the changes on the bench: “We felt we needed a couple of cool and experienced heads late in our matches and that is where Bakkies, Schalk, JP, Pat Lambie and Bismarck du Plessis will play a vital role – all of them have more than 30 caps.

“I’m also very happy for Cobus, who will follow in the footsteps of his late father having never even played first team at school or any national representative rugby, which is a great compliment for the structures at the Sharks.”

Meyer said the team was under no illusions about Saturday’s Test: “It will be a very tough outing and we will have to fire on all cylinders for the full 80 minutes,” he said. “It’s great to be back in South Africa after three tough matches on the road and we’re really looking forward to playing in front of our own supporters again.

“We’ve had a couple of great training sessions and have been working hard on all aspects of our game this week. There is a definite resolve to improve the quality of our performance on Saturday.”

In line with an agreement with the provinces, Lwazi Mvovo and Warren Whiteley have been released to play in the Absa Currie Cup this weekend. They will re-join the Springbok squad in Johannesburg on Sunday.

Note: An updated version of the Springboks’ Castle Lager Rugby Championship media guide for the final two Tests of the competition is available to download (size approximately 15.5Mb) – click here.

The Springbok team to face Australia in Cape Town is:

Position Name Test Caps Test points
15 Willie le Roux 19 35
14 Cornal Hendricks 7 25
13 Jan Serfontein 14 5
12 Jean de Villiers (captain) 100 125
11 Bryan Habana 101 280
10 Handré Pollard 4 34
9 Francois Hougaard 30 20
8 Duane Vermeulen 23 10
7 Teboho “Oupa” Mohoje 1 0
6 Marcell Coetzee 20 20
5 Victor Matfield (vice-captain) 115 35
4 Eben Etzebeth 27 0
3 Jannie du Plessis 58 5
2 Adriaan Strauss 38 25
1 Tendai Mtawarira 59 10
Replacements:
16 Bismarck du Plessis 64 45
17 Trevor Nyakane 7 5
18 Marcel van der Merwe 3 0
19 Bakkies Botha 81 35
20 Schalk Burger 71 65
21 Cobus Reinach 0 0
22 Pat Lambie 34 68
23 JP Pietersen 54 85

Pin It

Sep 24, 2014

(17) Hougaard to start for Springboks

 1. gravatar Jan Venter says:
  nog n speler wat sy natuurlike talent moes begrawe om by die Bulls se skop taktiek moes aanpas hoop hy speel sy natuurlike game Saterdag
 2. gravatar Franscois says:
  Sal nog daarvan hou om i bok span soos volg te sien:

  Willie
  De allende
  Jan
  De villers
  Mvovo
  Pollard
  Hougie
  Dwayne
  Minnie
  Kriel
  Victor
  Eben
  Marcel
  Adriaan
  Trevor
 3. gravatar Jimmy says:
  Ek sien daar is nog ‘n Jimmy. Hoe op aarde die webbie twee bloggers met dieselfde naam kan toelaat sal ek nie weet nie. Wayne hoor nou baie mooi…. SWART EN WIT GEMORS WORD NIE HIER TOEGELAAT NIE!!!!!!!!!!!!
 4. nitronic says:
  Ek dink eerder moes Reinach begin. Net soos met die bulle het die bokke n op en wakker scrummie nodig. Ongelukkig is daar in Hougaard se brein skop skop skop geforsseer. Hy benodig n coach wat vir hom se en toelaat om sy eie game te speel en te lees.
 5. gravatar kabous 23 says:
  Ek dink nie ons probleem gaan by FH wees nie. Teen IF gaan ons 'n 15 nodig he wat sy man op verdediging kan staan. Willie is briljant met bal in die hand, maar sy verdediging is power.

  As FH nie skop nie, lyk hy altyd beter. hoop net iemand se vir hom om minder te skop. Met JdV op 12 gaan ons vluels min bal sien. Jan sal seker weer 12 speel op verdediging en 13 op aanval.

  Ons skrums was baie beter. kom ons kyk of ons dit weer kan doen.

  Ek sien die leeus kla omdat WW nie deur Heinecke vrygestel word nie. Ag shame. Dis hul enigste speler in die groep. By die bulle is Marchelle, Victor, Hougie, Pollard en Jan daar. OVS, WP en Natal nog meer. Bulle het ook beserings aan Frik, Flip, Arno en Spies.
 6. gravatar wayne says:
  Ag ou Jimmy,

  Ek sal hierso kom draai gooi net om jou lte pla.

  Darem is dit amper weer naweek. So baie om na uit te sien. Ek voorspel mooi oorwinning vir die Bokke, en nog 'n victory vir die manne van DURBAN. Verder vergeet ek nie van Pretoria se team nie. Ondanks al die negatiewe kommentaar, dink ek Stegmann gaan 'n groot wedstryd beleef en die Jagluiperds wen. Dit kan dalk 'n close game wees.

  Jimmy, ek wens jou 'n mooi naweek toe. Maar jy bly steeds 'n peopol.
 7. gravatar jimmy says:
  Gebruik woorde wat jy kan spel Wayne.
 8. Dit was met 'n klipswaar hart maar ek moes teen die BULLS gaan op Superbru.

  Ek wens hulle bewys my verkeerd.

  Soms is dit moerse lekker om verkeerd te wees.

  Baie interessant op gisteraand se Boots'nAll het John Mitchell presies gese wat ons almal al lankal weet.

  Ons gameplan is verouderd en die spelers te veel in 'n rigiede struktuur in gecoach. Geen Vryheid om die situasie te speel of om hulle koppe en talente te gebruik nie.

  Sad but true
 9. gravatar Cornelius says:
  Weet nie hoe sal ons die volk ooit tevrede stel
 10. gravatar Le Blues says:
  ja ek luister na Mitchell en almal se kommentaar oor die rigiede struktuur en ek wonder wat sal gebeur as spelers op eie inisiatief uit die gameplan "wegbreek" ? Veronderstel die speler het 'n baie goeie game, druk 'n drie wat maak dat die span wen...... gaan hy Maandag uitgetrap word? Ek veronderstel die probleem is seker dat dit dalk nie voordelig kan uitwerk en dan word jy gedrop want jy hou nie by die struktuur..... Wens die hele span wil "wegbreek" want almal kan nie gedrop word!
 11. gravatar Max says:
  Miskien weet ek min van rugby af, maar as n ou mistakle is dit Frans se skuld?? As die span nie saam speel nie, is dit Frans se skuld? jy kan n perd tot by water vat, maar jy kan hom nie maak drink nie. Ek dink dis die spelers wat moet opstaan. Hulle is fantasties!!!!!!! Maar hulle moet leer om elke week vir mekaar te speel!!!!!, drie week het ons amper die beste span in die currie cup gewen. So wat het verander, niks!

  Ons probleem is nog altyd dieselfde, wen n span kry groot kop dan val jy so a vrot tamatie. Die Bulle het gesien hoe maklike het die Leeu en Dromer gewen laas week, toe dink die Bulle wel ons hoew nie te hard te speel nie. Toe sien hulle hulle gat.

  Hulle sal die cheeaths goed wen want hulle rug is teen die muur. So go Bulls!!!!!!!! maar hel wen speel voglende week weer hard!!!!!!
 12. Dis verseker nie FL se skuld as 'n ou mistackle nie maar miskien is die speller se hart nie in die ding nie want hy glo nie regtig in die prosesse nie... Dalk is die spelers te bang om iets daarteen te se want dit kan dalk career limiting wees
 13. gravatar Bloukaap says:
  John Micthell is die laaste een wat kan praat van "players mindset being coached." Hy het sy kaptein tydens 'n media konferensie reg langs hom verneder en arme Josh Strauss moes behoorlik bontstaan.

  Micthell het tydens daardie spesifieke konferensie verys dat sy span nie "by die game plan" gehou het nie.

  Toe Johan Ackerman paar weke later langs Strauss sit, was die atmosfeer duidelik minder gespanne.

 14. gravatar Paarlbul says:
  Bloukaap - John Mitchell is dalk bietjie kwaai en reguit, maar Johan Ackermann het baie beslis baie by hom geleer. Die Lions se ommeswaai het al begin met Mitchel daar.
  Max - samespel, spanwees is juis een van die hooftake van 'n afrigter. Die Bulle is 15 individue, behalwe partykeer in 'n skrum, partykeer met lynstaan dryfmaal!

 15. gravatar RuggaFanToo says:
  Ek sien daar is baie wat eerder vir Reinach as Hougie op skrumskakel wil sien speel. Persoonlik dink ek Reinach is heeltemal overrated. Kyk maar na die Sharks games - sy aangee is glad nie so wat womders nie en waar ander skrumskakels dalk te veel (moontlik op instruksie) skop is Reinach se probleem dat hy te veel op sy eie wil probeer deurbreek dan neem hulle die bal by hom af. Daarby is sy verdediging nie naastenby die van Hougaard nie.
  Dan reken Peter de Villiers ook nog Pienaar is die mees talentvolle speler wat hy ooit afgerig het. Shame, party mense het maar min blootstelling aan goeie spelers gehad lyk dit my. Ek wens nie graag spelers beserings toe nie maar ek moet eerlik sê ek het amper gedans van blydskap toe Pienaar van die veld is.
 16. Arra says:
  Fok weet ma die Bulle speel kak. Skop skop skop. Fok die coach en fok van graan vir die fokkon gemors
 17. gravatar nitronic says:
  ruggafantoo

  Ek stem oor Pienaar. Jislaaik maar ek sal ook myself stukkend dans as n paar bulle ook maar van die veld is. en dalk n seisoen of twee misloop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *