Vodacom Blue Bulls end season on high

articles.comments (14)

A hat-trick of tries from Bjorn Basson helped give the Vodacom Blue Bulls an emphatic 46-12 (halftime 20-12) mauling of the GWK Griquas in the Absa Currie Cup at Loftus Versveld in Pretoria on Saturday evening, reports MWP.

Basson’s third try gave the winger 50 Currie Cup tries in his career and capped off a wonderful evening for the speedster, who showed good pace and awareness while being solid under the high-ball, whether defending or on attack.

Griquas did not help their cause to avoid a bottom-two finish by having Simon Westraadt spend 10 minutes in the sin-bin and then having Ryno Barnes shown a straight red card for using abusive and foul language towards referee Pro Legoete with eight minutes remaining.

Griquas started the game strongly but an intercept try by Basson handed the Bulls and early 7-0 lead after just two minutes of play. The visitors struck back a few minutes later with a well-worked try of their own through winger Ederies Arendse. After some great work by the forwards to turn the ball over, the backline moved the ball to the left with some quick hands and Arendse side-stepped two defenders to score under the posts.

Two penalties from flyhalf Jacques-Louis Potgieter handed the home side a six-point advantage but a second try from Arendse brought the visitors to within one point of their hosts as fullback Jacquin Jansen missed a relatively easy conversion. The game remained tight for most of the first half despite the Bulls’ dominance in the line-outs and scrums as both sides struggled with their handling and the visitors struggled with their discipline.

The sin-binning of tigh-head prop Westraadt, opened up a chance for the Bulls to extend their lead just before halftime. From the resulting penalty, Potgieter setup a lineout five metres from the Griquas try-line. The Bulls setup a strong maul which was collapsed by the visitors, handing a penalty-advantage to the Bulls. But a second drive by the forwards gave the Bulls their second try through flanker Deon Stegmann. Potgieter converted the five-pointer to hand the Bulls a handy eight-point advantage heading into the break.

Stegmann came close to scoring his second try shortly after the restart but some great cover defence from centre PJ Vermeulen prevented Stegmann from going over in the left-hand corner. But Griquas lost the resulting lineout which put them under pressure and Rudi Paige, who had replaced the injured scrumhalf Piet van Zyl midway through the first half, went to the blind side to hand Basson the easiest of tries.

The flying left-winger had to wait another 15 minutes before bringing up his half century of tries as some quick hands down the line saw replacement hooker Callie Visagie sprint down the left side of the field and offload to Basson, who had to side-stepp his way past two defenders before going over for his third try. Potigieter converted as the Bulls opened up an 18-point advantage.

Worse was to come for the visitors as the assistant referee caught the attention of Pro Legoete and referred an incident to him where Barnes was alleged to have used foul and abusive language towards the referee. Legoete had no time for messing around and immediately produced the red card while Barnes looked on in amusement.

With the lineouts going astray, their scrums going backwards and their players leaving the field, the Bulls were able to close out the match with two more tries to complete the rout. First Handre Pollard, who had replaced Potgieter a few minutes earlier, jinxed his way through a couple of forwards to replicate a try he had scored against the All Blacks. The Springbok flyhalf converted himself as the hosts extended their lead to 27 points.

The men from Pretoria were not done as on the sound of the hooter, right wing Akona Ndungane went over for the Bulls sixth try to close out the match after some great work with a bouncing ball. Pollard added the two points to hand the Bulls a comprehensive 46-12 victory.

Despite their emphatic victory, the Bulls remain fourth and now head to Cape Town next week to take on the table-topping Western Province in the second Absa Currie Cup semifinal. The first semifinal will take place in Johannesburg where the Lions host the Sharks.

SCORERS:

Blue Bulls – Tries: Bjorn Basson (3), Deon Stegmann, Handre Pollard, Akona Ndungane; Conversions: Jacques-Louis Potgieter (3), Pollard (2); Penalties: Potgieter (2).

Griquas – Tries: Ederies Arendse (2); Conversions: Jacquin Jansen.

Pin It

Oct 11, 2014

(14) Vodacom Blue Bulls end season on high

 1. gravatar Franscois says:
  Wie gan binne senter wees as odendaal yt is??? Wow basson kook!
 2. gravatar nitronic says:
  Goeie wen goeie momentum. Is dit genoeg? Nee ek glo nie. Die paneel is reg baie baie swak 1ste halfte. Griquas was baie baie swak en so ook die ref.

  Goed gedoen om in semis te kom maar ek glo dis waar die seisoen eindig. Glo nogsteeds veranderinge moet plaasvind.

  Ons gaan Willemse mis volgende jaar
 3. gravatar Riaan Malan says:
  Vergeet die telling,so speel WP ons saterdag moer toe,Swak ,swak,swak.Hel waar is die afrigting en gameplan.GW was nog meer pateties>JLP is k...se koelte verby
 4. gravatar Theo says:
  Nitronic ek moet se Basson het seker ons kommentaar gelees en hy het verseker vir my 'n pit gedruk. Baie goed gespeel. Ek wil so ver gaan om te se dit was een van sy beste wedstryde die jaar.
  Pollard is absolute klas.
  Willemse ook baie goed en so ook Hatting.
  Binne-senter gaan kopkrap wees want dit lyk my Odendaal se arm was in sling langs die veld. Dit voorspel niks goeds nie..
  Ons slotte, ons hakers en ons voorrye doen meer as Ross. Ek wil nou nie vir Ross slegse nie want jy is net so goed soos jy is of net so swak soos jy is. Ek wil hier vir Frans Ludeke slegse want om Saterdag na Saterdag n speler van Ross se gehalte te speel is skandalig. Die man (Ross) doen seker die minste op die veld. Ek sou vir Hatting agsteman toe skuif en daai jong mannetjie saam met Willemse slot speel. Die paar minute wat hy op die veld was, het hy vanuit 'n slotposisie meer as Ross gedoen.
  Mallet het maar min goed te se van die Bulle. Ek onthou so paar jaar terug het hy en Brendan Venter en nog 'n klomp die Bulle so afgeskryf in 'n finaal. Wat gebeur toe. Die Bulle speel hul bekke stil en wen die beker.
  Dit sal verseker nie maklik wees om op Nuweland te gaan wen nie maar enige iets is moontlik. Sal dit nie 'n heugelike dag wees as die Bulle die WP kan klop nie
  Laastens: Arme Ryno Barnes. Ek ken hom persoonlik en hy is eintlik'n baie goeie ou. Jammer dat hy so afgestuur moes word. Hoeveel keer het ek nie daai word geuiter op die veld nie. Nie trots daarop nie maar dit gebeur soms in die hitte van die oomblik. Miskien het hy net gese : Jou Porsche. Niks daarmee verkeerd nie.
 5. gravatar bloukaap says:
  Goeie wen, en soos genoem is dit waardevolle momentum vir semifinaal.

  maar te veel hanteerfoute in eerste helfde. Vaardighede by backljne om overlap opsies uit te voer of off load in tackle is afwesig. Was beter toe Pollard en Kriel opgekom het.Basson bly een vd beste finishers in SA. Akona se verdediging was egter shocking.

  Ons grootste drawback in 2014 bly hanteerwerk. Bulle het vaardigheidsafrigting 101 nodig as hulle na vokgende vlak toe wil oorskakel. Met soveel balbesit afgestaan deur hanteerfoute sou beter opponente minstens 3 keer teen ons gaan druk het. Ross is steeds nie goeie skakel met skrums op voorvoet nie maar sy algemene soel was beter. Marcel moet liewers nie in backline staan nie.maar hy het baie goed geskrum.

  Verdediging was baie goed en die skrums was puik. Twee slotte is ysters en in vaste 5 het ons voorsprong bo die WP. Breakdowns het baie verbeter met Steggies op sy stukke. Hoop Bongi gaan haker wees.

  Hoop nie twee beseerde spelers het te seer vir semi gekry nie.
 6. gravatar Loftus says:
  Pollard,Kriel en Willemse is absolute klas. Wanneer WSS meer gereelde speelkans kry, sal Ludeke besef dat hy in dieselfde klas is. Hattingh is besig om baie mense stil te speel - maar enige persoon wat talent kan raak sien, sou dit sien kom. Ons kort net n agsteman in die span.
 7. gravatar JP says:
  Frans en sy afrigters moet nog steeds die pad vat swak wedstryd teen G.W. tweede span loftus sal leeg bly Mr. Van Graan .moenie dink die wen maak alles reg nie volgende jaar huil ons weer raak nou onslae van Ludeke en sy span
 8. Ons balhantering was skokkend,Beyers en Ndugane se verdediging skokkend.Ek wonder hoeveelkeer was daar omgekkerde besit teen die Bulle die jaar en hoeveelkeer Dean Greyling gestraf was.Dit was n wen maar n lelike wen.Kom ons hoop maar vir saterdag.So groot Bul wat ek is voorspel ek n verloor met 15 punte,ons agterlyn is net te swak met JLP daar.Laastens weet FL nou nog nie Ross is nie op standard nie en ja ek stem saam Marcell bly asb uit agterlyn.Sterkte BULLE
 9. gravatar Bulperd says:
  Die wen moet nie doekies oor ons oe sit nie. Die Griekwas was pateties en ons het 20minute teen veertien man gespeel. Nic Mallet, Willemse en Robbie Kempston is reg met hulle opsomming na die game, ons verloor balle in die tackle, ons pass agter die volgende man verby, ons mis tackles en Ross was weereens swak even in n wen span.So gaan ons nie n uit geruste WP span wen nie en ek is jammer om te se maar dit geld vir die Sharks ook. Hulle was net so swak soos ons en gaan nie die Lions so wen nie. WP en Lion final
 10. gravatar Bullebakkies says:
  Bulle was maar swak gewees. Ek dink Tukkies sou ook die Griekwas kon klop. By die Bulle verloor jy nie jou plek in die span as jy aanjaag nie. Ndungane en Beyers se swak verdediding is ok, Ross wat niks doen nie is ok. Dean staan al die afgelope 3 jaar elke game strafskoppe af, dis OK!!

  WP gaan ons n goeie pakslae gee, dis ook maar OK want ons het mos die semi9s gehaal!

  Burger Odendaal is niks meer as n stormram wat nie die bal kan uitgee nie! Dis maar wat met senters by die BBRU gebeur!

  Ludeke en sy maters moet gaan!!!!!!!! 11. gravatar nitronic says:
  Eintlik dink ek die WP kan gerus wees en weer hulle "second Stringers" in die veld stoot teen ons.
 12. Honibal says:
  Die Bulle het baie foute gemaak. Hulle was ook soms te oorhaastig en het te vlak gespeel.

  Later toe hulle dieper begin speel het en rustiger geraak het, het dit beter gegaan.

  'n Span kan ook net so goed speel soos die opisisie hom toelaat. By tye het ek gedink die Griekwas spelers wou eerder saam as teen die Bulle gespeel het, so vlak, of eerder onkant het hul gestaan.

  Ek dink van jul kritiek is geregverdig, maar van julle ouens/vrouens kla net omdat kla, kla is.

  Ek stem saam met julle dat Ross hopeloos is. Dis egter al. Hatting het by 2 geleenthede die bal aangeslaan wat kon uitgeloop het op punte.

  Dan kan ons ook Mastriet in Akona se plek speel.

  Dis egter al....o ja, en vir JLP drop.

  Speel Kriel senter die naweek met Pollard op 10. Die res moet so bly met net Mastriet en Engelbrecht wat op vleuel en agsteman moet inkom.

  Sit HJvR op die bank.
 13. gravatar chris says:
  Die opskrif hier is net te waar.
 14. gravatar RuggafanToo says:
  Ek wonder soms wat is die gemiddelde ouderdom van die mense wat hier kommentaar lewer. Heelwat lyk my is te jonk om te weet waarom Naas die gesegde gevestig het van "die Curriebeker word nie in April (deesdae later) gewen nie". Dit is beslis nie die eerste keer wat ons blou span 'n seisoen sleg begin het maar tog op die einde met die beker weggestap het teen alle verwagting in nie.
  Ek dink te veel mense hier lees Gavin Rich se snert. As jy sy artikels lees sou jy sweer die Sharks het al die Super Rugby titel meer kere as die Crusaders gewen en die Stormers dit meer as die Bulle. Om nie eens te praat van die Currie Beker nie! Die lekkerste van 'n Blou Bul wen sal wees om weer 'n keer die eier op die man se gesig te sien.

  Gaan groot my blou span!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *