Top provincial Sevens players to display their skills in Saldanha

Top provincial Sevens players to display their skills in Saldanha

articles.comments (30)

Top provincial Sevens players to display their skills in Saldanha

South Africa’s top provincial Sevens players will have the opportunity to show off their skills at the SARU Interprovincial Sevens tournament in Saldanha on Friday and Saturday when they compete for title as champions in the annual event.

The tournament, which will be hosted at West Coast School, features 34 teams of which 16 are men’s teams and 18 women’s teams, each divided into four pools.

The teams’ results on the opening day will determine which sides advance to Cup and Plate sections of the competition on Saturday.

The participating teams and spectators will also be in for a treat as the Springbok Sevens and their female counterparts the Springbok Women’s Sevens will attend the tournament in support of the event and to offer guidance to the players and coaches.

The Leopards men’s side and Eastern Province women took top honours last year and will be among the favourites when they take to the field. But they are expected to face tough competition given the high quality of the opposition teams, as several teams feature top provincial and a few international players.

The men’s division includes former Springbok Sevens players Danwel Demas, Alshaun Bock and Baldwin McBean, while the women’s division features Springbok Women Denita Wentzel, Natasha Hofmeester and Nicolene Barendse.

Western Province will host the Leopards in the opening match in the women’s division at 09h00, while men’s defending champions the Leopards take on Limpopo in the opening game in the men’s division at 09h30.

Friday’s matches will conclude at 18h20.

The Blue Bulls team is: Anton Beswick, Emile Temperman, Impi Visser, Pieter Jansen van Vuren, Pieter Griesel, Theuns Kruger, Willie Engel-brecht, Marcel Steyn Scholtz, Jovan Cookson, Leon Potgieter, Andries Kruger, Duncan Matthews
Pool MEN
A: Leopards, Border, Blue Bulls, Limpopo
Schedule:
Match 3 09:40 Border vs Blue Bulls Men
Match 11 12:20 Leopards vs Blue Bulls Men
Match 19 15:00 Blue Bulls vs Limpopo Men
Blue Bulls Women's team is: Megan Comley, Jane Mothumi, Noliswa Hlabangane, Anja Kleingeld, Vuyolwethu Vazi, Mmat-shepo Modipane, Libby Janse van Rensburg, Frances Muir, Sone Janse van Rensburg, Melanie de Bruyn, Duduzile Mahlangu, Scherren Long
Pool WOMEN
D: Blue Bulls, Boland, Free State, Golden Lions
Match 8 11:20 Blue Bulls vs Golden Lions Women
Match 16 14:00 Blue Bulls vs Free State Women
Match 26 17:20 Blue Bulls vs Boland Women

Pin It

Oct 30, 2014

(30) Top provincial Sevens players to display their skills in Saldanha

 1. gravatar BlueMachine says:
  Gosh this is the new professional era WP even lost Pollard...I don't know why everyone is moaning and complaining about the bulls losing players to other unions..one would think we've actually lost Arno..Jan..Pollard..Kriel ect.
  Sampie,Jacobs and Orie were NEVER elite youngsters in this union in fact I will go as far as to say I don't rate any of those three players...they are not major losses for the Bulls.
  I expected Rohan Janse Van Rensburg to leave...the lions have Watermeyer,Hollenbach,Vorster and Msini at inside centre so where will he get the game time that he desires huh?!?!...let's be honest Jan Serfontein is in his own class at inside centre.
  Daniel Kriel,Burger Odendaal or even Dries Swanepoel can easily slot in as options at 12...one can also add 2014 SA schools inside centre JT Jackson and that laatie from Garsfontein Franco Nuade,
  FL is even spoilt for choice at 13..WSS...Jurie Linde..Dries..we will be ok!
  Wing is a an issue but the talent is there...Duncan Matthews,Duhan Van Der Merwe have potential to be Springboks IMHO...I hope JJ moves back out wide I still believe he has the ability to be a quality finisher in that position.
  Bulls have the best U20 enforcer in young Jason Jenkins...that lad is bulit like a brick boy he's way better than Herbst,Visser...RG Snyman will play CC in 2015 he's going to own the number 5 jersey once Oom Matfield retires.
  Wilco Louw's is overrated yes he's big but in the JWC he wasn't that impressive Dayan vD Westhuizen had a far better tournament alongside Pierre Schoeman.
  FL has no choice but to deliever the goods in 2015..Bulls will have a very good 2015 Super Rugby Squad.
 2. gravatar Cornelius says:
  Vandag se hoof opskrifte van Beeld heet , GROOT KOMMER DAT LOFTUS LEEG LOOP, Mooi, so hulle kom agter daar is groot fout, maar gaan hulle iets daaraan doen, maklik blou bul land, skop die bestuur en afrigter uit en kry mense wat hulle werk wil doen, nie net daar sit en pay kry, kry vir Jimmy stonehouse, hy brand om ons af te rig, of ploeter so aan en julle is volgende jaar bankrot
  N mens kan jou self vergelyk soos n Besem, as hy baie hare het vee hy lekker, maar as die hare uit geval het, gooi jy hom weg, nou so die bestuur en afrigter is te lank daar, die hare het uit geval so hulle moet gaan, indien nie, wel dan moet jalle maar die Punch vat soos die engelse sê
 3. gravatar blouland says:
  Kom nou Bulle bestuur,

  Dit is NOU tyd om eerlik te wees, om met die getroue Bulle ondersteuners 'n oop gesprek te voer. Om ons te laat weet wat aan die gang is en wat die toekomsplanne is.

  Dit is nie vir ons een trotse unie, vir ons as ondersteuners, die bestuur en afrigters en VERAL vir die spelers goed wat nou aan die gang is nie. Kan my nie indink julle is gelukkig nie, veral nie nou dat die hele Pretoria teen julle gedraai het nie, en seker ook die spelers, wat te bang is om te praat ?

  Erken maar as daar groot blapse gemaak is, solank mens net daaruit leer. Of wil jul nie leer nie?

  Laat weet of die plan is dat HM en Schwartz terugkeer na die WB, of Vic en FDP oorneem na 2015, sodat ons ondersteuners weet hoe lank ons nog moet knyp totdat Ludeke klaar is.

  Dan weet ons ten minste daar is hoop vir die toekoms, en kan ons volgende jaar op AWOL wees, en dan met mag en mening terug wees in 2016.

  Is daar nog nuwe spelers aangekoop, of is die unie bloot tevrede met die 3 vrystaters wat kom, waarvan eintlik net Strauss regtig 'n groot aanwins is ?

  Maar hou tog om ons dood te probeer ignoreer, dit gaan nie werk nie, julle kan nie aanhou wegkruip nie.

  Gee bietjie antwoorde, en as jul nog steeds dink - teen die res van die rugbywereld in - dat Ludeke se wedstrydplan en Ross spankeuses die regte pad is, kom bewys dit vir ons ?

  Wys vir ons al die bekers wat gewen is met jul spankeuses en wedstrydplan ?

  Kom gee vir ons statistiek dat jul skop wedstrydplan die ander spanne tot oorgawe gedwing het die afgelope 4 jaar ?

  Kom oortuig ons dat dit nie Ludeke se skuld is dat goeie spelers nou swak spelers by ons unie geword het en baie loop en wil loop nie ?

  En die belangrikste, as Ludeke gaan bly, wat gaan hy anders doen volgende jaar ?

  Ons ondersteuners is nie onredelik nie, maar julle moet met ons gesels, asb.

  Altyd 'n Bul, maar ons kort 'n nuwe bestuur en afrigters om ons unie te red, as dinge so gaan voortploeter en ons heel tevrede is met 9de en 4de plekke terwyl ons die TALENT HET OM TEN MINSTE FINALE TE HAAL !
 4. gravatar Loftus says:
  Ons grootste probleem is Ludeke en Janse van Rensburg, maar hulle is aangestel deur van Graan en die bestuur. En al die gemors wat die afgelope 4 jaar gebeur het, het onder van Graan en die bestuur gebeur. Ek kyk altyd na die oorsaak, en minder na die simptome.
 5. gravatar Bully says:
  Hoekom skryf ons op 'n sewes berig oor die probleme by Loftus, want nie EEN berig vanaf die bestuur verskyn op die website nie.
  Hulle is doodstil en GEEN kommentaar oor nog 'n rampspoedige seisoen.
  Maar kom ons gee FL en van Graan 'n kans met ons BOGEMIDDELDE span in die S15 volgende jaar, maar ons wil 'n oper en beter spelpatroon sien, anders moet ons saamstaan en hierdie ding eindig.
 6. gravatar Jan Venter says:
  Bvg was voorheen daar toe het die Bulle ook swaar gekry tot doe oudspelers het n mosie van wantroue ingestel nou is hulle monde ook gesnoer al wat oorbly is boycott Loftus of wys hoe julle voel wanneer julle Loftus toe gaan
 7. BULLY Hulle plaas die berig in die hoop dat dit ons fokus sal verloor.....
 8. Om die waarheid te sê irriteer al hierdie ou artikeltjies oor bikes en monstertrucks op Loftus (verbeel jou) en sewes toernooitjies en goete my effe.

  Ek kyk 'n paar elke dag of daar uiteindelik 'n oopgesprek van bestuur met die fans gaan wees. Of 'n posting waar ons hier darem eerste ingelig word oor splers en afrigters wat dalk gaan waai of bly of bykom.

  Asseblief bestuur kommunikeer net met ons. Ons wil weet wat gaan julle doen. Die oudspelers se monde is nou gesnoer en geneutraliseer maar die fans s'n sal moeiliker gesnoer word en ons stem met ons voete.

  Die losies mag dalk vol wees want nie se nou nee vir gratis kos en drank op Loftus veral as jy 'n wiepie leeus of sjaarks fan is en as bonus kan jy sien hoe die bulle se gate blougeskop word........

  Maar ag wat, ek mors my tyd. Ons, die fans, as "belangegroep", of moet ek eerder sê "irritasiegroep", is te onbelangrik vir die haai en maaitie om tyd op te mors....
 9. Ek wens die ape wat Loftus boikot wil ook die forum boikot. Lanklaas soveel getjank gelees.
 10. gravatar nitronic says:
  Kom nou blou karnallie ons weet dis jy Frans Ludeke!!! Erken tog nou net toe
 11. gravatar Lourens says:
  Hahahaha! het jou katvis!!!!!!! Lekker een Nitronic,,,,lekker gelag dankie.
 12. Well said Bluemachine, I fully agree with your observations concerning that we are in the year 2014 and the era of professional sport. Its easy to point fingers to the Management of the Vodacom Blue Bulls and especially Frans Ludeke and Co. All franchises are losing players whether its the Bulls, the Stormers, or the Sharks etc. Its interesting to read Rugby15 and check the u/19 rugby players contracted by the Sharks for 2015. Not impressive at all and while it is true that most Unions (WP) and media seek to spin the truth, especially during their winning of the Currie Cup, their powerful media (Media24) and branding machine often use inaccurate or selective statistics to give the impression that the Stormers is somehow better run than other South African franchises!!. As their complete front row is leaving their Franchise i.e, Brok, Pat and Tiaan, hence good luck to Vincent, Bongi and Wilco.KZN BULL.
 13. gravatar BlueMachine says:
  @WesselSerfontein...you hit the nail on the coffin...every time a young player leaves the Bulls Brenden Nel and his friends in the media make a big deal out of it...what about the sharks...WP...lions.?!?! The lions poached more than 7 Glenwood craven week players this year from KZN yet no one makes a big deal out of it?!?! Brendenel Nel and News24 have made a big deal out of that Wilco Louw move all of a sudden he's a world class prop because he signed for WP?!?!In 2013,WP signed more than 43 school boy players yet again no one said nothing about it....people are pointing fingers at FL and Xander if it wasn't for them would we have signed Pollard..Jan...Kriel..Adrian..Marcel
  .Arno..RG...Bulls have been losing your players since 2004 it happens it's just that the media and everyone is making a big deal out of it.
 14. gravatar Bullebakkies says:
  Hoekom stel geen ander unie daarin belang om Jono Ross weg te lok nie?????
 15. The Sharks have lost and going to loose the following players: Tenderai Mtawarira, Jaques Botes (retiring), Keegan Daniel, Jean Deysel, Ryan Kankowski, Charl Mcleod, Anton Bresler, Peet Marais and Tim Swiel. 5 Springboks!!. With their typical 'dog-and-pony show', they announced in 2014 the signing of the u/19 Blue Bulls coach, Paul Anthony and without consulting with his current coaching staff, John Smit appoint Gary Gold and Brendan Venter and the roles of the assistant coaches i.e Paul, Shaun and the previous head coach during the Currie Cup?. So, not only the Blue Bulls loosing players. I will forever be loyal to the Bulls, their Managment, coaches and players. With acquisitions such as Adriaan, Trevor and Lappies and the return of Jan, Huandre, Francois, Victor, Arno, Marcell, Pierre. a team to watch in 2015.
 16. gravatar bloukaap says:
  Beste Wessel en Bluemachine

  Die issue is nie al die name wat jy noem nie. Die issue is kommunikasie. Wys asb. Vir my waar en hoe die Bulls hul planne vir die toekoms kommunikeer. Natuurlik gaan mense ooremosioneel raak. Maar gee dan feite om persepsies in die kiem te smoor. Eers as jy die basiese feite gekommunikeer het kan jy dan mense se persepsies begin aanspreek. Jy sal sien Brendan Nel het genoem dat hy vra dat Xander reageer op vrae maar hy doen nie. Myns insiens moet jy dan maar opgeeet word deur die monkeys as jy hul peanuts wil voer. Reuse fout. Sosiale netwerke is kragtige fenomeen wat persepsies voer.

  Die huidige issues se eintlike verwarring kom eintklik 'n lang pad. Van ons senior spelers soos Janu Vermaak, Dewald en Jacques Potgieter het vkgs die media kleiner kontrakte gekry en hulle is toe weg. Het die Bulls dit ooit in die regte perspektief gestel? Waar? Kan julle dit vir my wys? Ons sit wel met talentvolle spelers wat nie eens kans gegun word nie twv senior spelers wat totaal van vorm af is of glad nie daar hoort nie. Dit help nie jy kommunikeer eers wanneer jy 'n boek wil skryf hieroor nie. Praat met jou ondersteuners en lig hul in. Hou gespreksforums een maal per maand en deel met die ondersteuners hoe die planne loop. Die Bulle het in 2011 hul planne en visie opgestel en gekommunikeer aan die publiek olv Heyeneke Meyer. Meyer is vroeg 2012 met al die topafrigters daar weg. Daarna is daar nooit weer hieroor gepraat of weer Direkteur van afrigting aangestel nie. Doodse stilte.

  Loftus is bykans leeg. Hoekom? Die span speel nie goeie.rugby nie. Hoekom? Ons weet nie of dit gaping is tussen afrigting en span of swak spankultuur is nie. Ons weet nie wat Frans se olan is met huidige spelpatroon nie. Ons weet nie hoekom soeel hy nie die Bikke se nr. 1 lossakel nie. Ons weet nie hoekom speel hy nie sy top junior loosies soos Wiehan Liebenberg en Roelof Smit of Ruan Steenkamp nie. Ons weet nie hoekom laat kom die Bulls weer vir Wimpie vd Walt vanuit Japan en waarom hy nie speelkans kry nie. Ons verstaan nie hoekom.moet Dewald laat kom word nadat hy die vorige seisoen geweeg en te lig bevind is nie. Ons verstaan nie hoekom Adruaan Strauss gekoop word en Bongi laat gaan word nie. Kan julle vir my sê? Wat sê Xander?

  Kommunikeer net. Punt.

  As jy puzzles oorlaat aan joernaliste om self te bou sonder om vir hul prentjie te skets, moet jy nie kritiseer as die prentjie anders lyk as wat jy eintlik wou gaan skets nie.


  Die Bulls het inderdaad ingelooflike talent. Maar ons wil begin sien dat dit explode op.senior level. Ons wil ook sien dat ons juniors met gemak senior rugby kan betree soos wat die coach ons beloof het. Ons wil.sien Bongi kry plek en jessie Kriel behou sy plek.
 17. gravatar jimmy says:
  BULLE!!!!!!!!!!!!!!
 18. gravatar jimmy says:
  Nee hel Paarlbul, daai “Those were the days” song is darem te sad… Nou vir 2015!!!
 19. gravatar jimmy says:
  Dire Straits vir die laatnag..
 20. gravatar jimmy says:
  Dire Straits vir die laatnag..

  And what have you got at the end of the day? What have you got to take away? A bottle of whisky and a new set of lies, blinds on the window and a pain behind the eyes…. Private Investigations – Dire Straits.
 21. gravatar jimmy says:
  Here I am again in this mean old town and you're so far away from me. And where are you when the sun goes down, you're so far away from me… So Far Away – Dire Straits.
 22. gravatar jimmy says:
  You get a shiver in the dark it's raining in the park but meantime, south of the river you stop and you hold everything…. Sultans of Swing – Dire Straits.
 23. gravatar jimmy says:
  Selfs die blog ly aan vertraagde aksies..
 24. gravatar jimmy says:
  Now the sun's gone to hell and the moon's riding high, let me bid you farewell every man has to die. But it's written in the starlight and every line on your palm… Brothers in Arms – Dire Straits
 25. gravatar jimmy says:
  Here comes Johnny singing oldies goldies be-bop-a-lua, baby what I say. Here comes Johnny singing I gotta woman down in the tunnels, trying to make it pay…. Walk of Life – Dire Straits
 26. gravatar jimmy says:
  GOOI MIELIES!!!!!!!!!!!
 27. gravatar bb1 says:
  Ek sien op Facebook dat Fourie volgende jaar terug is weet iemand daarvan
 28. gravatar JP says:
  Baie ongelukig vandag sien in Beeld Van Graan gaan geen verandering maak nie selfde gemors volgende jaar die selfde afrigting span en bestuur dit is die eiende van blou bul rugby
 29. gravatar tinus says:
  if I am an south african rugby player I will also go and play in Japan:

  play against kroks,who is far below par ,always stand out ,get big salaries,extend your careers by years ,and springbok coach always choose you because you stand out.


  what a joke ,shame lost by 40 points to a 4th string side
 30. gravatar Honibal says:
  Hoe het ons in die situasie beland as ons die volgende statistiek in ag neem:

  Franchise With The Most SA U20 Representatives

  Franchise Players

  Blue Bulls 66
  Sharks 33
  Western Province 31
  Golden Lions 30

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *