Vodacom Bulls Fitness Report presented by Medihelp

Vodacom Bulls Fitness Report presented by Medihelp

articles.comments (59)

Van der Merwe to miss Super Rugby opener

Vodacom Bulls prop Marcel van der Merwe will miss the opening week of the Vodacom Super Rugby season due to a medial knee ligament injury, it was confirmed on Monday.

The injury occurred on Saturday in London, when the Blue Bulls played against English club side Saracens in a warm-up friendly.

Van der Merwe injured his knee and pulled his hamstring in the second half and will be out for three to four weeks, team doctor Org Strauss confirmed on Monday.

The Springbok prop was the only casualty in the match and Vodacom Bulls coach Frans Ludeke should have a fairly fit squad to pick from for their first match, against the DHL Stormers at Loftus Versfeld on February 14.

The long term injury list remains the same:

Bandise Maku (pectoral, July), Flip van der Merwe (pectoral, mid-April), Hencus van Wyk (lisfranc fracture dislocation, end of February), Pierre Schoeman (ACL rupture knee, 15 July), Adriaan Strauss (calf, 9 Feb) and Jason Jenkins (quad, 2 Feb).

 

Pin It

Feb 02, 2015

(59) Vodacom Bulls Fitness Report presented by Medihelp

 1. gravatar Franscois says:
  Sterkte marcel hoop jy herstel vinnig dat ons nie elke game 10 scrum strafskoppe moet weg gee nie ek hoop adriaan is reg vir die eerste wedstryd callie sukkel steeds nog met party aspekte soos lynstanne!!
 2. gravatar Kaap'se Bul says:
  Webmeester damkie vir die update van spelers, maar waar is Hanro Liebenberg en Nico v Rensburg se detail.
 3. gravatar Stapper says:
  Dis weereens 'n vaskopstut wat beseer is. Sedert 2010 kon die Bulle nog geen vaskopstut, behalwe Werner Kruger, vir 'n lang periode beseringsvry kry nie.

  Inteendeel, Werner Kruger is een van die stutte die afgelope 6 na 7 jaar van Superrugbydie wat die minste beseer was. Gee hom daarvoor krediet.
 4. gravatar Oom Koos says:
  Dis nou n gatslag. Sou graag vir Marcel, Adriaan en Trevor daar voor wou sien teen die stormers. Ons het Saterdag pakslae gekry in die skrums maar ons voories sal meer as n eenheid moet saamskrum. Soss ons in die ou dae gese het : n agt man skrum. Kan die Bulle nie vir Pieter de Villiers of Balie Swart nader trek om te kom help met die afrigting voor die eerste wedstryd nie.
 5. gravatar nitronic says:
  Stapper aan die kant is dit n wonderwerk want Werner word week in en week uit gemors in die skrum. Aan die ander kant doen hy nie veel in any case nie.


  Ai tog jammer Marcel. Nou gaan ons met Werner sit. Ok so ons weet die Stormers het kla 12-15punte
 6. gravatar Franscois says:
  More manne ek sien op die nuus beyers het geteken in frankryk is dalk beter so vir hom en vir ons sal die graag kriel wil verloor oor hulle beyers bo hom kies nie!! Ek sien ook die stomers het baie beserings so ons moet dalk i paar manne op die bank begin soos i adriaan en spies en botha net seker maak hulle is fiks genoeg en dat hulle nie weer eerste wedstryd seer kry nie!! Weet julle dalk wie daar nog is wat kan speel in werner kruger se plek behalwe marcel kan trevor nie dalk skyf en ons miskien mellet begin op 1??
 7. gravatar Wessie says:
  Die arme Frans. Die een klae oor ons afrigters te bang is om jong spelers te kies, twee briewe later maan hom dat die jong spelers gaan seerkry. Kom ons bedank liewer vir Frans en die bestuur dat hulle, ten spyte van die kritiek en onder moeilike omstandighede vir, ons so 'n belowende groep speler groot gemaak het en selfs by gekontrakteur het. Dit was regtig deeglike beplanning. Sterktr Frans en bestuur en spelers.
 8. gravatar nitronic says:
  Wat dink julle van Spies op 7 en Arno op 8? Spies het lus geluk maar een ding wat oplettend was is, hy was weereens te stadig agter die skrum en wat toe gelei het na n drie van die saracens.

  Ek weet die kanse is min dat dit sal gebeur maar ek sa;l defnitief begin met

  6) Steggman
  7) Lappies
  8) Hanro
 9. gravatar kabous 23 says:
  Al reeds 6 spelers op die besiringslys, en superrugby het nog nie begin nie. 4 van hulle in die voorry. Dis nie goeie tekens nie, maar miskien verras ander spelers ons.

  Ek weet baie mense kritiseer vir Werner Kruger, Maar daar is geen manier dat 1 speler 'n skrum kan stabaliseer nie. Ek weet daar was ten minste 1 skrum waar werner goed geanker was, en waar die turf selfs verkrummel soos ons pak agteruit gegaan het. Die een skrum wat marchelle daar was het ons ook agteruit gegaan. Miskien het ons meer ondersteuning van ons slotte, haker en flank nodig.

  Ek is egter versigtig optimisties vir hierdie jaar. Hoop ons begin goed, want as dit lyk of ons nie die cup gaan wen nie, kan Sarfu dalk opdrag vir ons gee om ons bokke te laat rus.Sonder trever, adriaan, marchelle, victor, hougie, pollard en JJE mag ons dalk sukkel.
 10. gravatar Bullebakkies says:
  Ons gaan sukkel in die skrums met Marcel beseer. Hoop net hulle het Dean se bind probleme van die afgelope 3-4 jaar uitgesorteer!

  Ons het lanklaas sulke goeie loosies gehad, Ludeke kan die manne goed roteer vanjaar!!

  Ek dink ons kan die Stormers klap vlg saterdag!!

 11. Wessie, jy het 'n goeie punt en dis waar, die talent wat hier is en dit wat ons saterdag gesien maak almal opgewonde.

  die kritiek wat grotendeels laasjaar en nou nog steeds teen Frans is, is eerstens die spelpatroon. Dit sal sonde wees om met spelers soos Pollard, Serfontein, Kriel en WSS 'n skop en chase an bash patron te wil speel.

  Tweedens gaan dit oor sy hardnekkige volharding met spelers wat nie op vorm is nie ten koste van belowende spelers. Ross en Louis Fouche is hier goeie voorbeelde. Ons het Jean Cook en Marnitz Boshoff verloor wat strate beter as die ander 2 was. Dieselfde geld Spies, Visser, JJE en Werner.

  Laasjaar is Burger Odendaal gekies bo Rohan en daar verloor ons Rohan, wat nooit eens kans gekry het om te wys wat in hom steek nie. Dieselfde geld Beyers. Beyers het net sy voete begin vind. Ek weet nie almal voel dieselfde oor hom nie.

  Verder het ons ook Basil Shorts verloor wat blykbaar nou baie goed vir WP skrum en so-ook Wilco Louw. Dis nie asof ons kan kies en keur tussen goeie vaskoppe nie. Op Loskop lyk ons beter veral met Schoeman daar.

  Vir die afgelope 3 jaar staan die bulle by verre die meeste strafskoppe in die skrums af en sukkel ons week na week teen elke liewe moontlike span. Is dit die spelers? Die skrum coach? Hoekom verdra die bestuur die vlak van onder prestering nou al vir 3 jaar?
  Natuurlik gaan ons kritiek lewer en hulle verantwoordlik hou hiervoor.

  Jaar na jaar word die beste senters op die cravenweek gekoop, maar daar moes lankal in stutte belê word, sodat ons nie in die penarie is waarin ons nou is nie. Dieselfde geld fetcher. As Stegman seerkry is ons in ons knor in en dit gaan gebeur.

  Ek glo die jaar gaan 'n waterskeiding wees. Gaan JJE op vleuel getoets word- die wyse waarop hy saterdag om sy opponenet is vir Spiese se drie was klas. Gaan WSS voldoende kans kry om 13 sy posisie te maak? Gaan Roelof Smit, Hanro, Kriel, Ismael, Matthews, Snyman (daai moer lang slot) almal regverdige speelkanks kry om hulle kleim te kan afsteek?

  Gaan ons agterspelers se talente reg aangewend word en die belangrikste, gaan ons kan skrum die jaar? reg skrum?

  Ek weet so bietjie van Gert Wessels en hy gaan nie die wanprestatsie duld nie.
 12. Nitronic,ek sal ook met daai loosies begin,Hanro gaan n yster raak,is die skrum net Werner se skuld,kyk hoe hoog het die slotte gesak,hoe help hulle dan die stutte.Gaan ons nou vir Werner kruisig soos wat Ross laasjaar gekruisig is
 13. gravatar Franscois says:
  Rudel ek moet ook se dat callie ook nie regtig sy deel gedoen het nie sodra ons agter toe gan kom hy yt met sy kop hy lyk self baie sleg!!
 14. gravatar nitronic says:
  Rudel nee dit is nie net sy skuld nie, maar onthou sy strafskoppe kom nou al seker 3 tot 4 jaar. Callie gaan ek eerder stil bly. As die voory nie support het nie moet hulle moes praat of hoe.

  Ek kon nog verstaan as Werner soos Dean is in die vastelos wat lekker lopies in kry maar hy doen nie. En ek wil mos my broek vuil maak as Werner op skrummie opdaag by n ruck
 15. gravatar Franscois says:
  As jy saterdag weer kyk ons stutte se bene is so ver trug ek kan nie dink laat mens kan krag he in dai posisie nie en jaa dean gee strafskoppe weg maar hy is goed in die vastelos waar werner net kan scrum wat hy nie goed doen nie maar kom ons gee hom kans saam adriaan en kyk!
 16. gravatar Old Blue Eys says:
  Hi Frncois hukm mut werner ng kans kry hyt mos al nug kans had gee eere aner ous kans
 17. gravatar Franscois says:
  Old blue ek weet nie wie daar nog is wat op daardie kant kan scrum nie het trevor nie al van te vore??
 18. gravatar Matador says:
  http://www.sarugbymag.co.za/blog/details/talent-drain-concerns-saru

  hoop Hanro Liebenberg het 'n ordentlike kontrak. met die Saracens game wat oor die wereld vertoon is, mag hy dalk in aanvraag raak. Ander lande soek juis ons JONG talent en die Rand kan nie by die Pond byhou.

  op 'n ander noot - interessant dat Cheetahs verskeie spelers toets as kaptein en eers hul kaptein aanwys voor die 1e wedstry,. anders as die Bulle wat 'n kaptein aanwys voor hul weet of hy die beste in sy posisie is of wedstrydfiks is.
 19. gravatar Blondie says:
  Wil die Bulle bestuur nie geld bele in n goeie haarkapster nie. Nee o wragtag maar daar is manne met simpel haarstyle. Goue Lokkies sou trots gewees het.
  Ok ek moet toegee. K@k hairstyles maar hulle kan darem rugby speel
 20. gravatar Jakes says:
  Blondie, die Bulle kan verniet hare sny by 'n gewilde haarsalon. Die jong manne WIL so lyk. Gun hul dit, na 12 jaar op skool is dit seker hul reg - dit sal oorwaai. Dalk lê hul krag soos Simson in hul hare daarom kan hul op 19 en 20 die ou manne hanteer ;-)
 21. gravatar nitronic says:
  Hoe die manne lyk is defnitief nie ons besigheid nie
 22. gravatar Blondie says:
  Ok julle. Ek het darem gese hulle kan rugby speel. Ek het ma net geskimp. Miskien huur die Bulle my maar ek sal maar my pa en broers se hare sny.
 23. gravatar Bloukaap says:
  Hierdie drain van ons jong spelers was al laaaaaaaankal op Saru se tafel. Wisseling van afrigters en binnepolitiek het hulle fokus op die toekoms gesteel.
 24. gravatar Koekemoer says:
  Ai tog julle jaco peyper blaas ons eerste game teen stormers,nou is die game 60-40 vir die stormers.
 25. gravatar Chris says:
  @Rudel, Ross was darem met vrek goeie rede sleg gemaak, ons span lyk sommer beter sonder die ou. Niks fout met die manne se hare nie, los dit maar net so, hulle kort net n lekker lang baard daarby om baie scary te lyk!
 26. gravatar Bully says:
  Ons het goed vertoon Saterdag met di bal in di hand, in di 2e helfte weer begin besit wegskop, en was dan onder druk.
  Sal maar sien of FL regtig meer oop rugby wil speel, dit sal egter ons behoud wees.
  High kick en charge dae lankal verby.
  Jong ouens lyk skerp en belowend.
  Kom Bulle!!!
 27. gravatar Franscois says:
  Bly om te sien beeld berig dat adriaan gister al saam die bulle begin oefen het so sal reg wees vir die stomers wedstryd!!
 28. Francois, ek weet nie of Trevor kan vaskop sak nie. Ek dink persoonlik ons is in ons knor in met net Werner vir die eerste paar weke. Hoop hy speel/ skrum ons almal stil.

  Ek het ook al gewonder hoeveel van die strafskoppe teen hom en Dean is werklik regverdig. Die refs weet hulle word baie gestraf deur hulle kolegas en as die skrum val word Werner en Dean gestraf, sonder dat die refs eintlik regtig weet wat die werklike oorsaak was.

  So byvoorbeeld was daar een skrum teen Sarascens wat geval het en Werner gestraf is omrede hy op die Loskop se skouer gebind het. Ja, dit is onwettig, maar hulle vaskop het elke liewe skrum op Trevor en later Morne se skouers gebind maar is nie een keer gestraf nie omrede die skrum nie daai kant geval het nie.

  Dit gesê, hulle Loskop het van die 1ste skrum af vir Werner 'n das aangesit, so die refs sal dan meer geneig wees om die swakker skrum te straf as die skrum val wat beteken die sterker skrum kan letterlik met moord wegkom.

  Blondie, sarascens kan bly wees Hanro se hare is so lank en "sliertig". As dit nie nodig was dat hy elke 30 sekondes sy hare uit sy oê moes vryf nie het hy hy hulle man alleen opgedonner. lol
 29. gravatar Stapper says:
  Aan al die bloggers wat aanhou kerm oor Werner Kruger:

  Bulls. After making his debut against the Stormers in Cape Town on 16/2/2008, he has appeared in 40 consecutive games, before he missed his first game on 15/5/2010 against the Stormers when coach Frans Ludeke select a "B" team for that game as the Bulls has allready qualified for that year's semi-final. He then played against the Crusaders in the semi's and eversince in 68 consecutive games - total games: 108 (11/7/2014).

  Nog geen van die kermklaers kon tot in hierdie stadium enige naam van 'n vaskop noem wat gereed was om Werner te vervang.nie.
 30. Hallo Stapper, Wat beteken die stats? Moet Werner vir die volgende 5 jaar nog speel omdat hy nie baie beserings deur sy loopbaan gehad het nie? Ek sou eerder wou hê spelers moet gekies word op grond van huidige/ mees onlangse spelpeil eerder oor sy beserings record.

  Ek hoor egter jou argument, Hencus v Wyk en Frik Kirsten was gereeld beseer- Hencus met 'n baie lang besering. Ek onthou ook daar was 'n tyd toe Werner sy man gestaan het en meer as sy deel in die vaste los ook gedoen het. Dit was egter nie in die laaste 3 jaar nie.

  Ongelukkig is dit ook nou so dat Werner baie van die blaam moet vat van die kortsigtigheid van die coach/ bestuur om te beplan en ander spelers deur te bring nie. En daar was genoeg. Basil Shorts het goed geskrum in die varsity cup en was saam Vincent Koch ysters wat gedomineer het. Nou is Wilco Louw ook weg en oor hom gaan die Bulle nog spyt wees.

  Selfs toe Frik en Morne reg was, was Werner en Dean bo hulle gekies al het hulle die een strafskop na die ander afgestaan en al is hulle verneder deur letterlik elke liewe ander opponent. Ek onthou baie goed sodra Frik en Morne opgekom het was die skrum solid, geen strafskoppe nie en die hele agttal was op die voorvoet.

  Ons sal seker moet aanvaar dat Werner nou ons beste en enigste opsie is, maar Werner, Frans en ook jy moet aanvaar dat daar baie kritiek gaan wees as hulle nie perform nie en wat ons nou in 2 wedstryde gesien het, gaan dit weer dieselfde ou storie wees.

  Die kritiek teen Werner is heeltemal regverdig en wat hy in die verlede gedoen het en sy beseringsrekord beteken niks.
 31. gravatar Franscois says:
  Stapper wys jou hoe sleg hy is in der werklikheid hy speel soveel wedstryde na mekaar sonder i besering en het nog noit die springbok span gehaal nie!! En hoeveel strafskoppe het hy al afgestaan in sy 108 games?? Hy was daar vir so lank en is steeds daar net oor ons ander stutte beserings het wil hom baie graag teen die leeus sien druk dt sal sy toets wees!!
 32. gravatar Ballas says:
  Franscois en Old Blue Eyes. Julle moet asb terug gaan skool toe en leer spel.
  Die ouens se lang hare irriteer my ook. Hulle sal baie beter speel as hulle nie heeltyd die hare uit hulle oe moet vee nie.
  Nog 'n ding wat my irriteer is al die tattoos of tramp stamps wat die ouens deesdae het. Weet hulle nie net gekke en dwase skryf op mure en glase nie?

  As jy professioneel lyk sal jy professioneel speel.
 33. gravatar nitronic says:
  Francois ek dink Werner is eintlik n Springbok (help my maar reg as hy nie is nie)
 34. gravatar Ballas says:
  Jip Werner het so een of 2 toetse bok gespeel.
 35. gravatar Stapper says:
  Francois, dankie vir jou skrywe, jy erkrn jy is uiters stadig van begrip. Uiteraard vertel jy my niks nuut nie.

  My vraag is: wie is die alternatiewe speler of spelers wat hom moes vervang en gee my kulle getuigskrifte. Eers dan sal ek besluit of daardie speler of spelers beter as Werner is.

  By gebrek hieraan erken jy dat jy slegs duimsuig.
 36. gravatar Franscois says:
  Stapper daar sal ook nie somer imand wees nie want hy gan heeltyd op die bank moet sit agter werner so wat is die use tot marcel bench vi werner!!! Ek speel ver eerder trevor da as werner hy bied ons niks kani eers scrum nie!! Ag asb ballas die spelers kan seka lyk soos hulle wil en tatoos he wa hulle wil hulle is daar om rugby te speel nie modelle te wees nie! Gan kyk dan eerder netbal!
 37. gravatar Stapper says:
  Terloops Francois, die baie slim Dok van rugby van die ou tyd het 'n gesegde gehad:

  As jy rugby wil speel kom tree eers aan op die rugbyveld. Dan kan ek jou kies vir die span.

  Dit is hierdie soort van inligting aangaande 'n speler se beskikbaarhied om op 'n rugbyveld aan te kan aantree wat ek in 'n speler se getuigskrif soek.
 38. gravatar Franscois says:
  Dit verstaan ek stapper maar hoe kan ons i ou jaar in en jaar yt kies wat nie die mas op kom nie hoekom kan ons dan nie eerder in dai posisie spelers koop as om imand soos lappies te koop terwyl ons baie goeie jong flanke het nie?? En ek gan nou regtig nie stry oor werner nie ek voel net hy bring nie sy kant in die scrum nie al vir jare sukkel ons so!
 39. gravatar Rudi says:
  Gelukkig is Trevor Nyakane darem veelsydig genoeg en met ondervinding genoeg aan beide kante van die skrums om ook vaskopstut te speel.

  So, in die onderhawige omstandighede, met Marcel beseer, sal ek vir Morné Mellett begin op loskopstut (met Dean "Wors" Greyling op die bench) en vir trevor Nyakane op vaskopstut (met Werner Kruger op die bench - noodgedwonge).

  Marcel is darem net uit vir 'n rukkie.

  Adriaan Strauss sal verdere soliditeit bring aan die voorry (Met Callie Visagie wat nie 'n sterk skrummer is nie) en dan ook is die keuse van die slotte natuurlik ook kritieke belangrik, met Victor Matfield en Grant Hattingh moontlik die finale paar daar, siende dat die tight 5 as eenheid MOET skrum.

  Meer as dit nog, 'n skrum is slegs sterk wanneer al 8 voorspelers saam skrum - met die regte tegniek en deur die gebruik van die regte vektorkragte in dieselfde rigting vorentoe, gelyktydig.

  Dit vat myle se oefening om skrums te vervolmaak!

  Skrumtegniek en krag is pure fisika - sonder om te tegnies te raak, net soos 'n brug se sterkte bepaal word deur al sy komponente en kragte in die regte rigtings, so is skrumtegniek, voetposisies, liggaamshouding en reguit rugge, wat gelyk ingespan word, die somtotaal van 'n skrum se krag.

  In die verband het ek nog altyd Dean Greyling se skrumtegniek bevraagteken en kon mens ook teen Saracens sien dat Werner Kruger se tegniek heel af van peil is, en daarbenewens het die Bulle geskrum met proeflopie slotte.

  Die skrums kan reggedonner word, glo ek, binne 10 dae... mits Wessel Roux (skrumafrigter) weet hoe om dit te doen! Sy kundigheid twyfel ek ook in, want dis gewis nie die eerste seisoen wat hy afrig en die Bulle sukkel in die skrums nie.

  Ons kan van die kant af dophou en dinge bedroef berou, maar ek dink Frans Ludeke-hulle is nou deeglik bewus daarvan dat die skrums harde werk het om in te haal.
 40. gravatar Rudi says:
  Damn, die out tikvenstertjie hier se skrif is ook so klein vir ou rekenaaroë dat ek nie my eie simpel foute raaksien of 'n Edit Button het om hulle reg te maak nie... ek vra om verskoning vir die foute... nie dat dit van die ergste graad is nie!
 41. gravatar Franscois says:
  Haha rudi moenie worry nie ons is hie om rugby te praat nie spelling en taal te leer nie!
 42. gravatar Stapper says:
  Francois, baie duidelikverstaan jy nie. As 'n speler op die bank is is hy beskikbaar.

  Hier is Marcel se getuifskrif:

  2012 teken hy kontrak met die Bulle. Hy eindig by die Cheetahs met 'n ernstige knie besering.
  Hy speel sy eerste wedstryd by die Bulle in 2013 se Vodacom teen die Leeus Hy speel vaskop. Sy teenstander was JC van Rensburg. Marcel kom sleg 2de.
  Hy speel meesal as loskop in 2013 se Currrie beker. Sy skrumwerk op loskop was meesal onoortuigend. Frik Kirsten word meesal as vaskop gebruik. Werner en Dean word aanvanklik gerus. Dus was daar genoeg geleentheid vir die drie stutte (Morne Mellet was die derde) gegee om hulle self te bewys. Dit gebeur nie.
  Vir 2014 word Marcel as loskop plaasvervanger gebruik. Frik word met Werner roteer. Na Frik se besering skuif Marcel na vaskop. Na die toer kry hy geleentheid in die beginspan

  Met die Curriebeker gee die afrigter Marcel meer speelkans. Hy word egter vir die Springbokke gekies. Hy eindig die seisoem met 'n kniebesering.

  Vir die 2015 seisoen begin hy van die bank na sy besering. Jy het Saterdag die res gesiem

  Verduidelik vir my op watter stadium was Marcel gereed om wedstryd vir wedstryd vir 80 minute vir meer as 2 agtereenvolgende seisoene te vervang.?
 43. gravatar Honibal says:
  Ek stem nie heeltemal met julle ouens saam nie. Werner Kruger is nie so sleg nie. Die wedstryd teen Saracens het die Loskop teen hom ingeskrum. Die flank het ook heeltemal skeef geskrum.

  Werner is beter as Trever. Al wat Trever beter as Werner doen is om te dans.

  Marcel het met 'n besering vanaf die Vrystaat by die Bulle aangesluit en is sederdien constant beseer. Dus is daar nie beter as Werner nie.

  Vincent Kock is nou by die weepee gekontrakteer. Kom ons kyk of hy die op Super vlak gaan maak. Ek glo nie hy is opgewasse vir die taak op hand nie. Hy het nie veel teen die 'swak' Bulle laasjaar in Nelspruit uitgerig nie.

  Ek glo die Bulle is reg. Werner en Dean is die manne in die saal met Trever, Hencus, Marcel, ens om te help om die span deur die seisoen te dra.

  Kom ons gee die Bulle die geleentheid om ons te wys wat hul kan doen. Daar is ongelooflike talent wat op Loftus rondloop.

  Sterkte Bulle....geniet dit en gaan GROOT.
 44. gravatar Franscois says:
  Hoopelik maak adriaan die verskil die jaar in die scrum ek dink die span van SA om te klop is die sharks hulle het i baie goeie span kan nie wag om frans steyn teen jan te sien nie!
 45. @Chris ek stem saam met wat jy se oor Ross,hy was useless maar wat kon ek en jy daaraan doen FL het hom bly kies,hy het hom nie gesteur aan die publiek nie,wat ek daarmee se is dat ons trek vir Ross uitmekaar uit maar hy lag in sy mou want FL bly hom kies.Ek kan nie dink dat Werner so swak is nie,onthou julle die 1ste game op Nuweland teen WP in die CC 2013,daai dag het ons skrum vir WP met Malherbe en Kitshoff stukkend geskrum.90% se kommentaar gaan nou weer oor Werner wees wat net so boring gaan raak soos met Ross.Glo my FL gaan hom nie aan ons steur nie.
 46. gravatar Myler says:
  Vir die manne wat nog wonder oor Frik Kirsten. hy het op mediese advise ophou speel.

  Die skrums kan binne 'n week reggedokter word.

  Hier is my beskeie mening van wat fout is met die pak.
  1, Pak sak te hoog
  2. Rue is nie reguit in die skrums dit is hoekom hulle koppe uipluk ander knor die tussen rib spiere.
  Slotte se skouers sak bo teen die stuute se heuope en nie lekker onder die boude nie
  Flanke skrum nie skuins vorentoe nie en support dus nie die stutte nie.

  So dit is duidelik dat die hele pak verkeerd skrum en om Werner alleen te stenig is kortsigtig.
 47. gravatar Stapper says:
  Werner Kruger se sterkpunt is sy min beserings. Marcel met beserings in 3 agtereenvogende jare is nie gereed om Werner te vervang nie.

  Die speler wat Werner wil vervang moet dit doen op sy sterkpunt. Anders vervang jy een swakpunt met 'n ander. En dit is nie vordering nie, slegs watertrap.

  Trevor was nog altyd 'n bankspeler ('n swakpunt) en moet nog bewys hy kan Werner vervang.
 48. gravatar Loftus says:
  Wel, in daardie geval le die fout by ons skrum afrigter. Hoe is dit moonlik dat n unie soos die Bulls, met al hulle resources, nou al vir 5 jaar nie n sterk skrum kan he nie?
 49. gravatar Blondie says:
  Sjoe, gelukkig het die klem verskuif van swak haarstyle na arme Werner Kruger. Kom Werner, wys die supporters wat jy kan doen. En daarby wil ek ook die hele pak aanspreek. My Pa se die Bulle moet as 'n eenheid skrum - iets soos n agtman skrum.
 50. gravatar Blouboy says:
  Stem 100% saam Myler, ek dink op hierdie vlak is die ouens almal omtrent op par, wat beteken daars fout met ons tegniek, probleem is, WIE gaan ons regdokter? Die huidige ouens sukkel nou al baie lank. Dis eintlik hartseer dat die eens magtige Bloubulscrum nou die laughing stock van die rugbywereld geword het. Dis hartseer om te hoor hoe ander spanne top ouens aanstel (Gary Gold, Eddy Jones, Brendan V ens.) en ons sukkel om n scrum reg te kry. Kan ons nie maar n top scrumkenner inkry vir n kort rukkie om net die ding om te keer nie? Ons het die spelers en as ons ons scrum kan kry dat almal ons weer daar vrees, wen ons met die span al wat n trofee is.
 51. gravatar Bloukaap says:
  Net ter Info: hierdie was artikel so paar jaar terug wat gevoer is met Os du Randt Oor Marcel vd Merwe:

  His strength base is very good, but I want him to get his general play up to standard. As was the case with Coenie, I have a lot of hope for Marcel," said Du Randt, who is Free State's forwards coach.

  Van der Merwe will on Friday be the loosehead prop for an Emerging Free State team playing a compulsory friendly match against the Eastern Province Kings in Port Elizabeth.

  It was Du Randt who moved Van der Merwe from tighthead to loosehead prop - the former Bok prop initiated exactly the same move for Oosthuizen.

  "Marcel has struggled at tighthead for the past year or two. I want him to play (at loosehead) and I believe he could make it."

  The 20-year-old Van der Merwe, who weighs 121 kg and is 1.89m tall, showed as player for teams like Grey College, the Baby Boks and the Free State under-19 side that he is a strong ball-carrier.

  He also represented Free State in this year's Vodacom Cup.

  Nou ja. Os reken Marcel is beter losskop.

  Ons het gelukkig nie 'n backup op vasskop nodig nie want Werner gaan vir ewig hou. ;)

  Ek het ook al geleer sommige refs blaas die skrums so en ander weer sus. Verlede jaar het ons beter geskrum as in 2013. Maar laat id Superreeks en veral in CC het ons weer begin sukkel. Verlede jaar in LAASTE game van CC seisoen het ons Griekwas id skrums verwoes. Week later word ons op Nuweland vd veld af geblaas. Werner was Saterdag geblaas omdat hy aan die arm van die losskop bind. 'N paar daarvan was maar blerrie twyfelagtig.

  Maar Saracens het ons wel geroer Saterdag aan Werner se kant. Dit sal wel 'n plek wees waar ons getarget gaan word oor en oor en oor. Verlede haar se CC semi is nog vars id geheue. Hoe die Bulls hulself hiervoor gaan voorberei is die sleutel. Want of Werner nou die fiksste in die land is of nie, dit vat nie lank voor jou opponente sien waar hulle munt uit jou gaan slaan nie. So be ready for it. Werner is wel 'n workhorse in ander fasette vd spel.


 52. gravatar brickm says:
  Jinne Stapper, maak asb. net jou affiliasie met Werner Kruger minder ooglopend.
  As beskikbaarheid om te speel enigsins meer tel as skill / spelpyl dan kan enigeen van ons maar gaan speel! (Die Couch Potatoes sal dan eerste in aanmerking moet kom, want hulle sal dan volgens jou definisie meer beskikbaar wees.)
  Ek lees dat die slotte ook bietjie pakslae kry in die kommentaar, en ek het voorheen 2013 - 2014 gemoun daaroor dat hul nie hul deel bring in die skrums nie, maar ek moet se ek is die afgelope 2 games meer tevrede met hul bydrae.
  Ek sal eerder begin met ons lostrio se bydrae in die skrum.
  Een rakker het gese in een van die posts dat die saracens se flank ingeskrum het (eintlik bietjie lagwekkend) want dit is presies wat ek wil he ons flanke moet doen (let wel waneer nodig om die stutte te help in lyn te bly), want daar is geen reel teen dit nie. Verder veroorsaak dit ook dat die opposisie se skrumskakel wyer moet omkom om die skrum.
  julle kan maar na al die skrums gaan kyk waar ons die ergste pakslae gekry het, die vaste vyf was nie goed ondersteun deur die lostrio nie.
  Ek sal toegee dat toe die lostrio wel harder gewerk het in die skrum, toe het die Saracens makliker om die skrum oor die voordeel lyn gekom, maar om als in die skrum te sit EN nog goed te verdedig is 'n "skill" wat elke losvoorspeler self moet aan werk.
  Daarom sal ek se het Werner bietjie meer gesukkel as wat mens sou verwag. Nie-teen-staande die loskop van die Saracens. Verder het Trevor Werner nie veel gehelp nie en Callie het heeltyd "gepop", maar dit sal ek toeskryf aan die feit dat Trevor heelwat korter is as Callie, wat veroorsaak dat die Saracens se vaskop ingescrum het op Callie. (Want hy is 'n sterk scrummager, en verseker sterker as Strauss - wat nie 'n populere opinie gaan wees op die blog nie, want ons blog mos maar meer op sentiment as tegniese ontleding...?)
  Trevor kan vaskop skrum en vir een van die vorige komentators: Os was 'n loskop, heens sy onvermoe om vaskoppe se tegniek uit te sorteer, heens verder die feit dat hy vir Coenie, Marcel, Trevor ens. almal laat vaskop speel. dan koop hul maar net elke keer (of bring 'n ander vaskop deur).
  Hy het nog altyd met afrigting die vaskoppe afgeskeep.
  Anyho, my 10cents.
  Huidiglik is Mellett en Marcel ons beste kombinasie by vere, ongelukkig is Marcel nou uit, maar nou ja...
  Ek sal dan nou maar Saterdag eerder sak met Mellett, Callie, Trevor. Dean en Werner op Bench.
  Alhoewel Trevor 'n beter impak maak van die bench af, so dalk Mellett en Werner begin.
 53. Ballas- Wat is fout met my spelling? Ek het 1 post gespel soos Francois net om sy been te trek. Jy sal ook oplet die post was spesifiek aan hom gerig. Jy het die draakstekery gemis, maar dis ok.

  brickm- ek het nog altyd jou insette waardeer. Ek het ook maar my bedengkine oor Os. In my opinie moet Matthew Proudfoot seker die beste skrum coach wees, want hy kry met daai lig gewigte van die stormers reg wat geen ander ou kan nie. Ek kan nie dink hoe ouens soos kitskots en malherbhe so goed kan skrum nie. Dit sê vir my dit is alles tegniek en soos jy tereg sê, die hele pak skrum saam.

  Is die logiese gevolgtrekking wat 'n mens dan hieruit kan maak dat die probleem dan by Wessel Roux is? Indien dit dan wel so is, hoekom sukkel Marcel en Mellet (Frik het ook sterk gestaan en ek is baie spyt oor sy besering) nie soos Werner en Dean nie?

  Ek wil egter van jou verskil oor Adriaan vs Callie t.o.v. hulle skrumwerk, maar kom ons kyk wat gebeur volgende Saterdag. Ten spyte van die skrums is ek versigtig optimisties oor ons kanse.
 54. gravatar brickm says:
  Hi Old Blue Eyes, ek dink met so baie "variables" begin 'n mens (lees ek) 'n klomp "i=√-1" (i & j) antwoorde kry...! (",)

  Ek sal verheug wees as ek verkeerd is met die skrumwerk van Strauss, dan sit ons met twee goeie scrummagers op haker (onpupulere opinie weereens..), wat dan wel lekker sal werk is dat Frans dan die probleem met die vaskop wat op ons haker te veel druk plaas, te kan uit sorteer.

  Dit wil vir my voorkom asof Mellett sy haker beter beskerm en daarom nie veroorsaak dat die vaskop se las (wat al klaar 'n taai taak het) vermeeder met die dat die opponente se vaskop meer druk deurplaas na die haker - vaskop.

  Behalwe vir dit voel ek weereens (dink ek het dit al gese), gewilligheid om aan te hou skaaf aan mens se tegnieke, maak dat Marcel goed doen op vaskop. Daarin voel ek wel dat Wessel iets regekry het (in ag genome dat hy 'n "lost case" vir Os op vaskop was).

  Die Bulle is soos 'n aftree oord in sekere aspekte, as jou foto op die muur onder Loftus (in die kleedkamer) is (en jy kan nog speel) dan is jou possie veilig, spelpeil of de not, en of jy nou dink jy weet beter as die afrigter of nie.
  (Ek het nogsteeds 'n gal smaak in my mond oor 'n paar insidente waar spelers se wat hul wil en sal, coach se opdrag of nie.)

  My gunsteling spotlight op scrumwerk is soos hieronder aangehaal:

  Balie Swart, Saru’s scrum consultant, says Ackermann’s no-nonsense approach to applying the correct scrumming techniques has been key. “I’ve visited most of the teams in the Currie Cup to ensure they get their scrumming right and play according to the laws, but the Lions have always been a step ahead,” said Swart yesterday.

  “Ackermann has a no-nonsense approach regarding the laws at scrum-time. He makes sure his players do everything correctly. He’s close to his players and they know exactly what’s required of them. It’s that simple.”
  ut Swart admits there’s a bit more to it than simply scrumming correctly. “They’re a close-knit unit and for the Lions it’s a case of all for one and one for all. Look at their scrum, all 16 feet are working together, they’re all pushing.”

  Indeed. When the Boks took a beating in the scrums against Argentina earlier this year, Ackermann told The Star: “The locks aren’t pushing. The pack isn’t working as a unit. The secret to a good scrum is unity ... it requires an eight-man performance.”

  I rest my case. Skrum saam as 'n pak, los jou hare uit, en los die pronk ponie lopies vir die agterlyn!
 55. gravatar brickm says:
  En voor iemand nou weer my spelling aanval. Ek skryf maar selde in Afrikaans so kan julle my maar "pardon" asb?
 56. gravatar Bloukaap says:
  Dankie Brick M

  Jy moet meer hier kom kuier. Jou kyk na die skrums bring bietjie method in the madness.

 57. gravatar brickm says:
  Dankie Bloukaap,
  Ek kyk gereeld na wat julle manne se, maar dit het maar die afgelope paar maande rof gegaan en my bydraes (agv. my passie vir skrumwerk) is maar 1 dimensioneel (skrumwerk).
  So, julle ouens slaan gewoonlik die spyker op die kop, dan het ek nie veel by te voeg, raak net bietjie meer opgewonde oor die skrumwerk, dan jeuk my vinger op die sleutelbord.. (",)

  Andersins is ek ook soos old blue eyes optimisties! Kannie wag! Die manne van doer onder loop altyd breebors op na loftus, veral oor hul "wonderlike" voorspeler spel / skrumwerk, dan loop hul maar weer druipstert af na waar die wind weer bietjie "non-sense" in hul kan inblaas! ROTFL
 58. gravatar Rudi says:

  I have just received a mail from the Blue Bulls that both Jacques du Plessis and Flip van der Merwe have signed in France from after completion of the Currie Cup at the end of the year.

  Jacques will go to Montpellier for 2 years and Flip is off to Clermont Auvergne.

  Eishhhhhhhhhhhh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *