Van der Merwe, Du Plessis off to France

Van der Merwe, Du Plessis off to France

articles.comments (48)

Van der Merwe, Du Plessis off to France
The Blue Bulls Company (Pty) Ltd on Friday confirmed that efforts to keep Vodacom Bulls locks Jacques du Plessis and Flip van der Merwe in Pretoria have been unsuccessful, with both players taking up contracts in France at the end of the domestic 2015 season.
Du Plessis has signed a two year deal with Montpellier and Van der Merwe will join Clermont, also after the completion of the Absa Currie Cup competition.
The BBC's High Performance Manager, Xander Janse van Rensburg said talks with both players have been ongoing for some time.
"We want to thank both players, who were upfront with us from the start about offers from abroad. Flip has been a loyal servant to the Vodacom Bulls since 2009 and always made it clear that he would consider offers from abroad after the 2015 Rugby World Cup, especially as he does not have a Springbok contract. He has been a tremendous asset to the whole team and franchise over many years," Janse van Rensburg said.
The offer made to the 21-year old Du Plessis was way beyond anything the BBC could even dream of putting on the table, according to Janse van Rensburg.
"Jacques is one of the real upcoming stars in the game and this offer received from France is testament to that. We have been negotiating since June 2014 and he has indicated that he would like to return to the Bulls after the two years. That is good news to us, as he should also be in Springbok contention by that time."
The Vodacom Bulls have some good back-up coming through the ranks, as they have planned for a possible loss of players after the RWC 2015.
"We have planned for events like this and have some of the best young locks in the country on our books already. Guys like RG Snyman, Dennis Visser, Nicolaas Janse van Rensburg, Marvin Orie, Irne Herbst and Jason Jenkins are all amongst the best in their age groups and will be able to compete at a very high level," Janse van Rensburg said.
"It remains a massive battle to compete against the massive offers from abroad, especially as the exchange rate counts heavily against us, but we are confident that through good planning and scouting, we will be able to remain a very competitive franchise at all levels."
•The BBC also confirmed the release of Ulrich Beyers, who will join Bordeaux-Begles in France with immediate effect.

Pin It

Feb 06, 2015
Flip Van der Merwe

(48) Van der Merwe, Du Plessis off to France

 1. gravatar jimmy says:
  Dis jammer....

  BULLE!!!!!!!!!!!!
 2. gravatar jimmy says:
  I'm gonna tell your mama what you're gonna do come on out with your dancing shoes. Here we go, rockin' all over the world and I like it, I like it, I like it, I like it…. Rockin All Over The World – Status Quo
 3. gravatar jimmy says:
  Color me your color, baby. Color me your car. Color me your color, darling. I know who you are come up off your color chart I know where you're comin' from… Call Me – Blondie
 4. gravatar jimmy says:
  Some like it hot and some sweat when the heat is on. Some feel the heat and decide that they can't go on. Some like it hot, but you can't tell how hot 'til you try…. Some Like It Hot – The Power Station
 5. gravatar jimmy says:
  Rising up above the earth, moving into the universe, drifting this way and that. Not touching ground at all up above the yard. She was glad about it... no doubt about it... And She Was – Talking Head
 6. gravatar jimmy says:
  We can go where we want to, a place where they will never find and we can act like we come from out of this world leave the real one far behind, and we can dance… The Safety Dance – Men Without Hats
 7. gravatar jimmy says:
  So I look back upon my life forever with a sense of shame. I've always been the one to blame for everything I long to do, no matter when or where or who has one thing in common, too… It’s a Sin – Pet shop Boys
 8. gravatar jimmy says:
  HOU BY DIE BLOU MY VOLK!!!!!!!!!!!
 9. gravatar Stapper says:
  Blykbaar is Jan Serfontein ook hoog op aanvraag.

  Vir Frankryk bly die getal dieselfde die rand word vervang deur die euro
 10. gravatar Werner says:
  Is ek die enigste een wat dit irritating vind as jimmy sy songs quote? Wat het dit met die bulle uit te waai

  Anyways slot gan ñ kop seer wees vir ons
 11. gravatar Bloukaap says:
  Dis baie hartseer. maaer nou ja, as jy lojalitiet soek, koop vir jou 'n mooi hondjie. Professionele rugby is 'n totaal ander ball game,.

  jacques du Plessis is een van die beste jong talente wat nog deur gekom het by die Bulle. Ongelukkig kan ons net nie kompeteer met die Euro nie. ek weet nie hoe ons SA spanne hiermee gaan cope op die lang duur nie. Jacques is gegroom met 'n spesifieke rol by die Bulle en nou moet daar weer beplan word met eimand anders terwyl jy nie eens weet hoe lank daardie iemand anders gaan bly nie, Ek het die tendens, waar jongtalentvolle ouens soos CJ Stander ens. na twee jaar se naam maak oorsee sal gaan, al in 2010 begin sien, toe die kontrkate opmerklik korter begin word het. Jacques kan nie eens sê hy het tekort aan game time by die Bulls nie, ditto Paul Willemse.

  Hoe afrigters kontinuitieit gaan bou met hul spanne en verder as 2 jaar vooruit moet beplan, gaan my verstand te bowe. Dit beteken dat SA rugby se supperrugby spelers al hoe jonger gaan word en dat, indien die maatreels rondom Springbokke wat oorsee speel, aanhou voortduur, dat ons topsspelers nooit weer in SA gesien sal word nie. Rugby gaan so globaal word dat jy nou 'n favourite team in RSA, Japan en Europa sal hê.

  Vir Flip vd Merwe, is dit lekker om dankie te se, en hy gaan op 'n goeie tyd.
 12. gravatar Oom Koos says:
  Dis nou slegte nuus. Ek is mal oor JDP en hy kon nog n grote geword het. Flip kan ek nog amper verstaan. Hy het goeie diens gelewer. Ek vermoed daar gaan sommer nog baie name in die loop van die jaar genoem word wat oorsee gaan speel. Spies is een van hulle.
  Daar moet nou n besluit geneem word dat as jy oorsee gaan speel jy nie vir die Bokke gekies kan word nie. Ek dink nie die AB en die Aussies kies hul spelers wat in Europa speel nie.
  Op die slegte noot sal ek seker nou maar n lemonadetjie en ys vir die sooibrand gaan vat
 13. gravatar Passdiebal says:
  Dis nie verbasend dat JP oorsee gaan speel nie. Ek hoor sy kontrak is een van die grootste ooit. En in 3 jaar kwalifiseer hy en Willemse om vir Frankryk te speel!
  Dit sal n gatslag wees.
 14. gravatar Blouboy says:
  Sover ek dit het het Willemse gese hy sal graag later terugkom want hy wil graag vir die Bokke speel, hy is Frankryk toe want hy het homself nie in die Bokspan gesien binne die afsienbare toekoms nie, die Bulle het hom blykbaar laat gaan op voorwaarde dat hy weer vir ons sal kom speel. Klink my JDP het min of meer dieselfde in gedagte en sal weer op n stadium terugkom.
 15. gravatar Martin says:
  Sarfu moet wakker word, hulle sal moet uit haal en wys. Die unies kan nie al die kostes dra nie. Die bulle gaan weer vrystaat moeg koop en dan koop die franse die bulle.

  Al hoe ek sien dit kan beter kan gaan is om super rugby te los en in Europe te gaan speel en hopelik borge te kry wat in ponde of euros betaal.

  Toulon se budget is +- 40 miljoen euros. ONGEVEER R 640 miljoen. Ons 5 groot unies saam glo ek is nie eers so veel nie.
 16. gravatar Stapper says:
  World Rugby, voorheen die IRB het reels waar 'n speler kan verwissel tussen lande. Paul Willemse kan in die toekoms vir Frankryk speel, Jacques du Plessis sal volgens huidige reels nie toegelaat word nie.

  Die uitsondering om van land temag verwissel geld slegs die sewes rugby, en Jaques du Plessis het nooit vir SA sewesw gespeel nie.
 17. Jimmy, gaan huil asseblief op 'n ander plek. Hierdie blog is vir rugby, nie vir iemand met dronkverdriet nie.
 18. gravatar passdiebal says:
  Stapper - Kwalifiseer JdP nie omdat hy in die Bokke oefengroep was? Of in die o20's?
 19. gravatar Franscois says:
  Hatting moet nou meer kans kry en dalk da na kyk om lappies i slot te maak hy het die lengte daarvoor!
 20. gravatar Stapper says:
  WR, die nuwe naam vir die IRB se basiese reel is:

  As jy 'n land se nasionale span, of sy naasbeste span of sy sewe span verteenwwordig het dan kwalifiseer so 'n speler om vir geen ander land te speel.

  Die uitsondering op hierdie reel geld vir sewes waar die Olimpiise kwalifisering reel geld, naamlik geldige paspoort van 'n land.

  Tot en met 2013 was SA se naasbeste span die SA A-span. Vanaf 2013 is SA se naasbeste span die SAO-20 span.

  Paul Willemse het 2012 SA O-20 gespeel en kan dus vir 'n ander land kwalifiseer.
  J du Plessis het in 2013 SA O-20 gespeel en het vir SA se naasbestes gespeel. Die WR het alreeds aangedui slegs spelers wat sewes KAN speel oorweeg sal word onder die paspoort reel. Jacques du Plessis was nog nooit 'n sewes speler nie.
 21. gravatar jong bulle says:
  Ons kan nie dieselfde reels as Aus gebruik nie. Die Aus dollar is in 'n ander klas as die Rand. Hoekom sal ons wil he 'n speler met 'n 10 jaar loopbaan moet kies tussen die Bokke en geld? Hy moet albei kan he.

  Ek se ons moet begin hard vry na 'n plek in Noordelike halfrond rugby. Ons het die talent, stadions, ondersteuners, weer, regte tyd zone, etc.
 22. gravatar marisa says:
  Ek sien in die Rapport Hanro en Wiaan Liebenberg se droom is om 1 dag saam vir die Bulle te speel. Dis baie goeie nuus en ek glo Wiaan sal weer 'n kontrak kry by die Bulle na sy studies. Baie spelers gaan seker die pad vat na die wereldbeker. Spelers soos Spies en Steggies behoort seker geld te gaan maak oorsee en ek dink Wiaan sal Steggies se skoene kan vol staan. Hanro het baie talent en die Bulle moet hom sommer nou 'n langtermyn kontrak aanbied. Ons verloor 'n yster in JDP en dis baie jammer, ek dink nie hy was meer baie ver van daai groen en goud af nie. Dis darem goeie nuus dat hy en Paul Willemse wil terugkeer na die Bulle toe na hulle kontrakte oorsee, ek glo hulle sal as nog beter spelers terugkeer. Ek suen ook uit om te sien wat Jason Jenkins na die span toe kan bring. Gelukkig behoort die bulle nie so baie spelers soos ander unies die jaar te verloor nie. Ek weet Jan en Handre is vasgeteken tot 2017. Sien uit na die naweek se game op loftus! Mag ons die stormers 'n rugby les leer!! Ons bloed is blou!!
 23. gravatar passdiebal says:
  Stapper - dankie vir die verduideliking.
  So al bly JdP in Frankryk - kry n Franse paspoort ens ens kan hy nooit n Haan word nie.
  Die 2e beste span is seker te verstane. Op die manier kan n land al sy beste juniors optie.
  Nouja - ek wens die laaitie sterkte toe in Frankryk.
 24. gravatar Stapper says:
  Passiebal, ek het probeer om die J duP se speelkans vir Frankrykop anders uit te werk.

  Daar is slegs 2 maniere om vir 'n land te kwalifiseer nl paspoort of verblyf. Paul Willemse kan op verblyf kwalifiseer, dis 3 tot 5 jaar. J duP moet op 'n paspoort van Frankryk EN speel van sewes kwalifiseer. Om sewes vir Frankryk te speel moet hy toestemming van die WR verkry. Daarvoor sal Frankryk moet aantoon dat hy 'n sewes speler is, nie 'n maklike taak nie.

  Werk moontlike datums uit: Vyf jaar vir paspoort. dit bring jou by 2020, te laat vir die Olipiese spele van daardie jaar. 2024 is die volgende spele en hy sal eers daarna vir Frankryk kan speel. Die tyd is teen hom.

  Die enigste ander uitkom kans vir hom is as hy op 'n manier vroeer 'n paspoort kan bekom, dan verander die datum na 2020
 25. gravatar Observer says:
  Marisa, ek is skepties of dit ooit sal gebeur dat die Liebenberg broers saam vir die Bulle sal speel - dalk vir n ander span. . Wiaan is nie weer gekontrakteer en dit het niks te doen met sy studies (reeds graad gekry) of sy eie keuse.Kan nie dink dat so n speler nie ander opsies sal opneem, veral oorsee... en heel waarskynlik sal kleinboet volg tensy daar nou reeds goed na hom gekyk word. Goeie junior spelers moet na gekyk word, soos Paul en Jacques is hulle kroonwild oorsee.
 26. gravatar Stapper says:
  Ek sien Stephen Kitzhoff van WP vertrek ook na Frankryk. Hy is dieselfde ouderdom as Paul Willemse.
 27. gravatar nitronic says:
  Ja nee kyk die is die nuwe IPL IMO.

  Sien Tjaarks het vir Claassens en Deysel geteken. Baie goeie kopies. Claassens mag dalk nie speedy, flashy of vol tatoos wees nie maar hy doen wat n skrumsakel moet doen baie goed en effektief
 28. gravatar Johannes says:
  Ons lewe in n droomwereld dat Paul en Jacques sal terugkom Blou Bulle toe na twee jaar.(Volgens Xander)
  Hulle word onderskeidelik +- 400 en 500 duisend Euros n jaar betaal.

  Daar loop klaar weer stories rond dat JdP weg is omdat die aanbod wat BB hulle hom gemaak het belaglik laag was en baie minder as wat hulle andere losvoorspeler aankopies betaal.

  Ek dink nie die jong spelers vergelyk Europese offers met SA offers nie. Ek dink hulle kyk na wat hulle medespelers wat om dieselfde plekke meeding betaal word.

  Maar jippie volgens XvR het ons darem die volgende jong spelers op ons boeke: RG Snyman, Dennis Visser, Nicolaas Janse van Rensburg, Marvin Orie, Irne Herbst en Jason Jenkins. Almal baie goed maar nie een reg vir Super 15 nie.

  Klink my dis weer n kontrakteer debakel.

  As die BB oordentlike rugby gespeel het en 30-40 duisend toeskouers deur die hekke kon kry Saterdae soos in die nie te verre verlede sou die koffers baie voller gewees het en die borgskappe baie groter.

  Miskien kon ons dan beter kompeteer met die Europese offers.

  Ek dink nie enige van die jong laaities gaan oorsee omdat hulle wil nie. Die ouere garde miskien - tipe pensioen bymekaarmaak.

  Ek vir een wens hulle sterkte toe. JdP sal soos JP Rives beroemd raak met daai bos blonde hare.
 29. gravatar Matador says:
  Johannes, ek stem saam met jou. Die juniors is deeglik bewus van wat die seniors se pakkette is - soms het hul dieselfde agent. So as 'n junior wat op dieselfde vlak presteer minder aangebied word (en ervaar dat ander reels geld vir senior spelers as vir hulle), dan is die oorsese aanbod baie aanloklik. Almal weet van die wisselkoerseffek en dat die pakkette groter is, maar dit is ook gerieflik om net daaragter te skuil en blind te wees vir die ander faktore wat ook 'n rol gespeel het in die besluit.
 30. gravatar Bloukaap says:
  eK ken baie mense wat nie vir groter salrisse skuif in die lewe nie, en ek ken baie mense wat weer vir groter salarisse sal aanhou skuiwe. Rugby is geen uitsondering nie.

  Hier is my teorie: Jonges wat Cravenweek gespeel het en ten minste by die top 5 unies in SA kontrakte kry alreeds vanaf O'16 vlak, of ten minste die moontlikheid van kontrakte op skool, sien hierdie top unies as hul next stepping stone na skool., maar beslis nie as hul volgende fort Knox nie. By hulle is twee jaar 'n langtermyn kontrak. As hulle baie goed is en span kry sal hulle vir 2-3 jaar vir die Franchise speel totdat hule hul eie naam gemaak het as uitskeende potensiele kandidaat vir Europa soos bv. CJ Stander. Spelers soos wat ons gehad het in die vorige dekade sal die uitsondering op die reel wees. vandag se generasie rugbyspelers kyk na hul loopbane as 'n 10 jaar tyd van hul lewens, kry grade en hou al hul opsies oop. hulle vat geleenthede wat hulle gaan kry en dis dit.

  Daar is jong spelers wat Springbokmateriaal is, spelers wat superrugby materiaal is, en spelers wat hoogstens CC vlak sal haal by enige Franchise. Wat bekommer is die anatal superrugby spelers wat die land verlaat - want dit is waar die Franchises se krag lê - nie in die CC vlak spelers nie. SARU kan net vernatwoordelikheid neem vir die internasionale spelers in jou Franchise.

  As hulle (superrugby level spelers) nie die Bokspan gaan haal voor 23 nie gaan hulle verseker begin kyk na ander weivelde. 1 CC seisoen en 2 Superrugby seisoene voordat jou beserings erg begin lol, en die agent het iets om te bemark.

  Die Franchise waar jy dus speel help jou om jou eie naam en brand te ontwikkel totdat jy raakgesien word oorsee en moontlik 'n kontrak kan losslaan. daarom is ons kontrakte deesdae nie meer 5 jaar soos dekade gelede nie, maar op die langste 2 jaar. daardie 2 jaar gee die Franchise en speler genoeg kans om te sien hoe sy loopbaan ontwikkel.


  As jy geen vooruitsigte het om vir die Bokke gekies te word nie, of jy staan tweede in die tou by jou franchise, maar jy gaan jaarliks op dieselfde salarispeil gekies word, jy het nie kinders nie, gaan jy beslis 'n groter salaris, plus die ander voordele wat elke jong mens begeer - om Europa te sien, kies en geniet.


  Ek twyfel of hierdie spelers sommer gou sal terugkom tensy hulle vir SA gekies sal word. Ek het al geleer by die verlies van groot name by 'n maatskappy is dit maar die nice manier om uitmekaar uit te gaan, tensy die kontrak anders lees. Twee jaar is 'n lang tyd in 'n rugby speler se lewe.

 31. Hartseer soos dit is moet mens ook in gedagte hou dat rugby 'n kontaksport is met beserings en kan jou loopbaan tot 'n skielike einde kom. Frik dien as voorbeeld. Arno Botha was ook vir bykans 2 jaar uit en so ook Pierre Spies. Dinge kan skielik verander as jy 'n topvlak rugby speler is en as jy kan moet jy seker maar skep terwyl die pap reen....
 32. Ek sien die span is nou redelik opgedateer. By die coaches wys hulle nog Vlok Cillie as kicking coach. Dit kan seker nie reg wees nie want hy is terug WP toe. Verlede jaar al of het ek iets gemis iewers???
 33. gravatar nitronic says:
  Bloubefoetered Vlok is by die WP. Dis een ding van die webtuiste hulle is baie stadig om enige te update. N mens lees dikwels nuus oor die Bulle op al die ander sites en dan hier. Moet eintlik anderste om wees.

  Mark my words daar gaan nog baie Sa spelers die pad vat.....
 34. gravatar Werner says:
  Ek persoonlik dink hier is n slang in die gras - glo nie alles wel by Bulle is die spelers nog n familie wat vir mekaar speel?? Het hulle nog vertroue in die bestuur? Ek kyk maar na Sharks hulle koop spelers uit Europa teen die magtige Euro !!!! die Sharks spelers se Nee Dankie vir groot offers uit Europa (Steph Du Toit is deur Jake genader voor n aanbod aan JDP gemaak is) maar hulle wys dit af (loyaliteit!) . Terselfde tyd hou hulle vas aan hul hoe profiel Bokke nie ons (Bulle) nie ons ouens loop nou al n paar jaar gereeld - Hoe kry die Sharks dit reg miskien moet ons bestuur by hulle gaan leer????? selfs Deysel gaan nou terug Sharks toe - die Sharks sit met hope briljante spelers wat enige club in Europa na smag maar weerstaan die "grootgeld nou al n paar jaar? Ek dink die Bulle gee net swak verskonings vir swak werk wat gedoen word!!!!
 35. gravatar bloubul3 says:
  I wonder why Frans Ludeke, Pine Pienaar, Werner Kruger, Dean Greyling haven't been poached by overseas clubs yet?
 36. gravatar Blouland says:
  Het nie 'n probleem dat spelers aan die einde van hul loopbane gaan pap skep oorsee nie.

  Maar die kinders wat op jonge ouderdom reeds blindelings agter die geldgod aanhardloop is ongelukkig niks anders as geldgierigheid nie.

  Dit is nie asof rugbyspelers in SA die arme karige salarisse van ons onderwysers, polisiemanne en gemeenskapswerkers betaal word nie, hulle kry oor as genoeg geld om 'n goeie bestaan te maak in SA of elders.

  Tragies wat geword het van ons mense, daar is nie meer iets soos lojaliteit nie, so ons moet dit dalk ook nie van die ondersteuners verwag nie.

  Dit is hier waar ek groot respek het vir manne soos Werner Kruger wat baie vir lank al baie lojaal is aan die Bulle, ongeag al die kritiek wat hy ontvang. Dalk die laaste van die ouer geslag ?

  In die toekoms gaan dit lyk my net oor money money money.
 37. Werner, jy vra 'n baie goeie vraag.

  As ek reg is, verval Ludricous se kontrak aan die einde van die jaar. Ek hoop hy vat Xander saam met hom.
 38. gravatar Stapper says:
  Moet nie 'n slang in die gras gaan soek waar daar nie een is nie,

  1) Daar is 100+ SA-spelers wat tans oorsee speel. Dit is al vir meer as 10 jaar die geval.
  2) Die beweerde bedrae waarvoor Paul W en J duP verdie is saam 700 000, hetsy dollars of euro's. Dit is feitlik die totale spelers begroting (omgeskakel na rand) van spanne soos die Pumas en die Griekwas.
  3) Waaroor niemand praat nie is die 50% kwota wat vanaf 2016 vir die nasionale span gaan geld. Jong spelers weet dit, dus begin hulle aanpassings maak. Hoe vroeer hoe beter.
  4) Daar is tans geen beperking op oorsese spelers sover die kies van die nasionale span nie
  4) Kortom kom dit daarop neer, daar is te min geld vir rugby in SA saam met'n swaard oor hulle koppe.

  Die keuse vir 'n jongman is maklik. Vat die geld, bobbejane eet grondboontjies
 39. gravatar Johannes says:
  Blouland -
  JdP en Willemse moes kies tussen +- R600,000 pj by Bulle en +- R6Miloen n jaar in Frankryk.
  MAW 10 jaar speel in Pta of een jaar in Montpellier.
  As hulle Bok kontrakte het kry hulle ongeveer nog R2m pj.
  PSdT het n 3 jaar nou die dag by die Sharks geteken teen R1mil plus baie en met n Bok kontrak verdien hy nog so R2milpj.

  Hy kon nie Frankryk toe gaan nie al wou hy.

  JdP se kontrak het in vroeer vanjaar verval en was in onderhandeling met BB.
  Ek hoor die finale aanbod was ver onder sy SA markwaarde - let alone sy internasionale markwaarde. En ook baie minder as sy direkte opposisie.

  Dis common sense - nie geldgierigheid nie.
  As een van hulle jou seun was, sou jy aan hom aan beveel het on te bly?

  Maar ja dis interresant dat die Sharks amper niemand verloor nie - en buitelandse spelers wat wil terukom huistoe, teken.
  Miskien moet BBU gaan kers opsteek by hulle kontraktering span.

  Ons kontrakteer en ontwikkel briljante jong talent - net om hulle te verloor aan ander unies na hulle eerste of tweede kontrakte verstryk. 40. gravatar Paarlbul says:
  Daar is beslis meer as 'n groot Franse kontrak ter sprake.met JdP. Bulle se salaris,
  Gerugte: Lappies Labus wat baie meer verdien as JdP. JdP wil nie eintlik slot speel nie.
  Steph du Toit is 'n beter slot as JdP, hy het die aanbod van die hand gewys.

  Ja nee ou Xandertjie, jy lyk soos 'n outjie wat baie voor op die wa is en dink ons dink perde drolle is vye.

  Die Bulle word nou 'n sirkus
 41. gravatar Johannes says:
  Stapper - jy raak aan n interresante en baie seer punt.

  Stel jou voor dat in 2016 (50% kwota) Marvin Orie, Nizzaam Carr, Oupa Mohoje, Sia Kolisi en Lubabalo Mtembu almal
  in die Bok ry staan voor JdP. Dit is n werklikheid.(3 is klaar Bokke!)

  JdP se bynaam kan wel Sheep wees - maar hy is definitief nie een nie!

  Ek voorspel hy gaan n" folkhero "word met sy hare en looks in Frankryk. 42. gravatar Observer says:
  Rumour (?) has it that the Liebenberg brothers are also on their way to France. Any confirmation?
 43. gravatar Stapper says:
  As jy 'n hond wil slaan sal jy 'n stok vind. J duP maak sy eie besluite en behoort nie sy vinger na Lappies te wys nie.

  As die kalf in die put is gaan haal hom uit. Die Bulle het tans 'n slot probleem en die beste opsie is J duP op slot. 'n Speler moet somtyds die afrigter se besluit aanvaar. Jan Serfontein was verlede bereid om buite senter te speel.

  Geld wat stom is maak reg wat krom is. Oorsese geld praat die hardste
 44. gravatar Blouland says:
  Johannes, ek sal vir my seun sê - geld is nie alles nie. Speel tot einde van jou 20 jare s in SA, word 'n Boklegende en gaan dan na Frankryk om aftreegeld te maak.

  Selfs om R600 pj te verdien is baie geld vir 'n jongmens - wel ten minste vir sommige van ons.
 45. gravatar Blouland says:
  Korreksie: R600 = R600 00 pj.
 46. Nitronic, Wat wil jy/FL maak met drie skrumskakels?
 47. gravatar nitronic says:
  Poep jy moet dit maar vir ou Fransie vra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *