Vodacom Bulls hang on to beat Cell C Sharks

articles.comments (81)

Centre Jan Serfontein earned a bonus point on the hooter for the Vodacom Bulls as they claimed a first win of the Vodacom Super Rugby season with a 43-35 victory over the Sharks at Loftus Versfeld on Saturday.

Springbok Serfontein powered over the line with the last play of the game to go with earlier tries for scrumhalf Francois Hougaard and loose-forwards Deon Stegmann and Pierre Spies.

Flyhalf Handre Pollard converted three of those and added four penalties with a perfect kicking performance, while his replacement, debutant Tian Schoeman, 23, added a conversion and penalty of his own.

The Sharks had No 8 Ryan Kankowski and scrumhalf Cobus Reinach cross the line, but were only briefly in front in a game where they trailed 23-16 at halftime.

Pollard's Springbok rival Pat Lambielanded seven penalties and two conversions for a match haul of 25 points, reported Reuters.

Scorers:

Vodacom Bulls - Tries: Deon Stegmann, Francois Hougaard, Jan Serfontein, Pierre Spies. Conversions: Handre Pollard (3), Tian Schoeman. Penalties: Pollard (4), Schoeman.
Sharks - Tries: Cobus Reinach, Ryan Kankowski. Conversions: Pat Lambie (2). Penalties: Lambie (7).

Pin It

Feb 28, 2015

(81) Vodacom Bulls hang on to beat Cell C Sharks

 1. gravatar nitronic says:
  Stukke stukke stukke beter. Skippie J Dup het gejol my maat. Nou moet net aanhou. Spies bietjie beter. Paige vinnig skoon gemaak maar glo nie hys ons antwoord op 9 nie.

  Bietjie geluk gehad. Ons moet nou nie dink frans is die best coach nie na die wen nie.
 2. gravatar wayne says:
  Happy Happy!! Baie geluk Bulle. Welverdiend!! Mooi Jimmy.
  Laat waai asseblief met Paint it Black van die Stones vir my Sharkies....
 3. gravatar chris says:
  En nou Ludeke? Die druk bietjie erg geraak he? Bietjie die manne gekry om rugby te speel? Ons watch jou boytjie, ons watch JOU!! Volgende slip hang jy pappa.
 4. gravatar victoriabok says:
  Mooi gespeel, geluk kêrels

  Ek hoop hulle hou vir Tian Schoeman, hy's 'n beter belegging vir die toekoms as JLP
  Ons skrum was goed en die loosies het gewerk hierdie keer
  Dean was woelig, ons het sy workrate gemis in die eerste twee wedstryde

 5. gravatar skippie says:
  Haha ja Nitronic. In my oe n yster. Aan al die onderzteuners wat vn hier was. Baie dankie. Dis julle motivering wat ons span deurgedra het. Se mos nog heeltyd dit het n positiewe effek op enige iemand. Die klomp wat wens ons moes verloor. Wel wat kan ek se. KRY VIR JULLE!!!!!!
 6. gravatar Franscois says:
  Baie mooi hougaard op 9 en i nuwe 11 ons lyk warm
 7. gravatar Fred says:
  Frans jy het na `n BAIE BEKOMMERDE afrigter gelyk tydens die wedstryd.....maat groot was jou verligting met die wen - ons kon dit alles op TV waarneem.

  Ek hoop die volgende prioriteite is op jou agenda.....
  .(1) Vat die span polisie Kollege toe dat hull die trappe gaan klim soos van ouds - hulle is nie fiks nie! Dit het ons amper weer die wedstryd gekos - geen losvoorspeler by die afbreekpunte teen die einde vd wedstryd nie!!
  (2) Ontgin die jong manne en vergeet van "NICE WEES" met die OU MANNE........kyk na Jesse, Tiaan........en al die ander wat jy nog moet gaan haal!!!
  (3) Victor & Pierre Spies het vandag weer besef hulle word nie verniet betaal nie en darem weer hul lywe op lyn geplaas.

  Vergeet van voorskrifte deur HM......hy moet sy oog oopmaaK en kyk na die jong manne - ANDERS GAAN HY `n WIND SLUK MET DIE WERELDBEKER!! Help hom!!
 8. gravatar Kaap'se Bul says:
  Well done Bulls! met 4 driee! Dit blyk of die spelers dalk meer vryheid gegee is om te speel as mens kyk na die min skoppe. (behalwe vir die stukkie indie 2de helfte waar altwee gebieds voordeel probeer kry het).

  On skrummies moet nie box kick nie, hulle telegrafeer dit.

  Ook daar was min skrums (3/4 in totaal) om regtig te oordeel of daar n verbetering was.

  Van die ou spelers het weer hand op gesteek, VM, PS, AS en DG.


 9. gravatar Fred says:
  Frans ASSEBLIEF....KIES HOUGAARD OP SKRUMSKAKEL - Page is nie in sy klas nie - hy het geen oordeel op die vlak Pnie......so amper ons die wedstryd gekos - hou hom op die bank vit `n noodgavak - hy is viniger as Piet - stuur Piet na die Vodacom span!
 10. Frik says:
  Fred jy weet nie waarvan jy praat nie....
 11. gravatar bluebull says:
  What a thrill!!!

  we needed this win desperately. Pack looked like a team today and looks like they sorted out some of the inner politics.

  Overall great team effort and captaincy and they buried all my pre-match worries. tyhe contest between Steggies and Coetzee was a huge one.

  And thanks TMO ref for that forward pass! We flippend needed that! On yhe othe rhand he misjudged hiom with a not-knock on from Mellet and Page gave them a try.  .
 12. gravatar jurie says:
  Mooi wen manne . Kaptein beter en span volg . Sal meer van Liebenberg wil sien . Well done bulle
 13. chris says:
  Nee wat Skippie, nie so maklik nie, Ludeke weet hy sou hang sou ons verloor vanaand, n nervous coach, duidelik sigbaar. Ons negatiewe supporters wat ons misnoe duidelik maak, dis ons wat verandering bring, nie julle wat net aanhou support nie, maak nie saak wat nie, BS!!! Deliver of vat die pad!!! En klaar!! Wanneer ons weer verloor is ons weer op Fransie, ons lek ons lippe en wil he hy moet vooroor val.
 14. gravatar bluebull says:
  Ive seen some funny moments in the rugby field but today Victor M. deserved the cherry. Who saw him running over the Sharks strategy team circle in the first half to spy on them? And the way he teased Bismarck? He really @#$ them off.

  If Victor can be a Sean Fitzpatrick - then we need him for that.
 15. gravatar jong bulle says:
  Baie gelyk bulle. Moet met party mense verskil oor Paige. Hy is die enigste van ons 3 skrummies wat die voorspelers in die spel bring en gee ons span momentum. Voel vir my hy gee nie sulke bullet passes soos hougaard partykeer doen nie.
 16. gravatar Shannow says:
  Voorbeelde waar die ref die Sharks gehelp het:

  Bismark se vuishou: Maklik n rooi kaart, en op die minste n geel kaart werd.

  Die herhaaldilike lrolmaal oortredings was n geelkaart werd.

  Coetzee se herhaaldelike losskrum siniese oortredings, wat deur die ref laat gaan is omdat die Bulle steeds n drie gedruk het na die voordeel toegelaat is. Hy moes steeds n kaart gekry het.

  Lambie se laaste strafskop. Deysel het die tap vinnig gevat BINNE SY EIE HALFGEBIED, en slaan toe die bal aan toe hy getackle word. Die ref se toe die Bulle was nie tien tree terug nie. Maar die nuwe strafskop was ver binne die Bulle se 10 tree lyn. Duidelik het hy 10 tree gehardloop, so dit moes n skrum vir die Bulle gewees het.

  Vraag: Vir wie het Bismark so gevloek? Was dit Matfield? Daai Bismark kort n helse klap van iemand wat groter as hy is. Klein bedorwe seuntjie in a groot man se lyf.

  Welgedaan Bulle.

  En Frans, Jou glimlag toe Pierre ongaangeraak deurhardloop onder die pale het sekerlik die hardste hart laat sag word. Ons weet hoe baie die wen vir jou beteken. Maar laat dit nou net aanhou, asseblief.
 17. gravatar Muzi says:
  Jesse Kriel is the real deal, it took a couple of games for FL to see that he's a better player than Visser....
 18. gravatar Muzi says:
  Lol...Bulls won this game when Bismark lost his cool in a scuffle with Oom Maftield...
 19. gravatar Muzi says:
  I think the pack played well as a unit, I was a bit disappointed Hanro Liebenberg didn't come on, Geez but how good is Marcel vD Merwe?!?! it's a shame he's injury prone top player!!!
 20. gravatar Muzi says:
  Piage had a hand in two tries without a doubt he played well but he's error prone....Hougaard needs to move to 9 IMHO...Akona, Jamba or Travis at wing....
 21. gravatar Shannow says:
  The weak moments are still there, though.

  Kakowski's try should never have happened. Weak tackle from Hougaard on that blonde Shark guy. And a stupid kick off, with all our guys running up to contest, and no one in the defensive line behind them.

  Paige's charge down right after we had scored was just comical, and so typical of the Bulls hot and cold mindset. The Bulls of old would have turned the heat up even more after Spies's try, and run in two more tries to break the opposition's back there and then.

  And Hougaard's poor up and under should have cost us the game. It came down within the 10 metre radius, and should have been a penalty to the Sharks. The last 5 minutes would have turned out very differently then.

  Those type of moments still mean that we are not nearly in the league of the top teams in this competition. But maybe, just maybe, we are on our way to getting there.

  We shall see.
 22. gravatar Muzi says:
  Lappies give that man a bells what a player!!!
 23. gravatar skippie says:
  CHRIS
  As die skoen jou pas trek hom aan my mater.
 24. gravatar Wessie says:
  Ek soek die rioolpypkomando. Hulle wat skryf dat dit na 'n rioolpyp se bek ruik. Dankie vir die ondersteuners wat op Loftus was Dis ons ondersteuners wat die span kan dra en nie die ander spanne se ondersteuners wat kamma Blou Bulle is nie. Baie geluk aan Frans en sy span.
 25. chris says:
  SKIPPIE!!!! Wat n dom aanmerking!! Liewe hel, ek se dit mos, ek is een van die negatiewe supporters!!!!!!!! Lees of verstaan jy stadig of iets. Kom ek herhaal myself, vir jou Skippie!!!! Ek IS een van die negatiewe supporters, ek wil he Ludeke moet hang, dus wil ek he die Bulls moet game na game verloor!! Sodat Ludeke kan hang. Verstaan jy nou Skippie, die skoen pas my, ek dra dit, los daai bottel en gaan slaap of lees more weer verder.
 26. gravatar Max says:
  Well done BULLS!!

  Wie was man of the match?
 27. gravatar bluebull says:
  Muzi

  Jesse 's got that x factor. He us sometines still bit stupid, but atleast you get the impression he faults in the right direction. His got that Sonny Bill pass on him.

  Page got the backline and momentum away today, but I still think Hougie must move to 9.

  Peter Steph really rocked us.
 28. gravatar skippie says:
  CHris
  As jy n issue het met FL gaan sort dit uit met hom. Hoe kan jy wens dat jou "kamtige" span MOET verloor. Jy is so waar as wraggies die 1ste supporter wat ek teekom wat wil he sy span moet verloor om a coach by te kom. Aijajaijajai. Klim eerder van jou troontjie af en gaan support groot asb n ander team. Jy is nie n BB supportwr nie man. Jys pleinweg bleddie kinderagtig.
 29. My BUlL hart is baie baie baie donners bly. My verstand se vir my ons het darem vir n verandering swakbeslissings gekry in ons guns. Hoe dit ookal sy ons sal hulle vat want ons kry dit min genoeg.

  Stem saam dat bimarck tempertantrums gooi en dit kan die bokke kos in die wereldbeker. FL se get out of jail free kaart vir die seisoen.

  Kom ons hou duimvas hy maak my bek stil. Niemand sal blyer wees as ek nie.

  Kriel is champion. Pollard is champion. Hougie moet nege speel . Ons gesonde stutte het n verskil gemaak. Wors en Marcel.

  Overall het ek meer moed. Dankie BULLE. Baie dankie ek waardeer julle 100 persent effort vanaand.
 30. gravatar BULLY BEEF says:
  Lekker Bulle!!!!!!!!!!

  Chris jy is 'n disgrace, sommer kommin rubbish.

  Jimmy gooi daar 'n bietjie rock.
 31. gravatar Stapper says:
  Dis 'n groot sot wat reken negatiewe aanmerkings maak 'n verbetering. Spelers waardeer wel positiewe ondersteuning.

  Die Bulle se groot probleem bly dat hulle te maklik punte afstaan. Dit was vanaand weereens die geval
 32. gravatar Eugene Makok says:
  Wel gedaan bulle. Eks trots op julle.
 33. gravatar jimmy says:
  Nee d@nner Chris, hoe werk jou kop? Ek was so vol bewerasies na die game dat toe my ma my na die game gebel het om geluk te sê het ek tweemaal na mekaar die verkeerde knoppie gedruk. Vang jy dit nie, dis nie net FL en die span wat onder m@erse stres is nie. Ek stres al die hele flippen week. Ja ek raak ook bem@erd as dinge verkeerd loop maar weet jy wat, ek laaik die Bulle stukkend. So ek vreet ook maar baie dinge op sonder om my mond op die blog uit te spoel. So waar as wragtig, die laaste ding wat ek en die Bulle nodig het is jou gesanik. Kom by of soek ‘n ander lê plek.
 34. gravatar jimmy says:
  Beter Bulle, baie baie beter. Frans, niks minder as die Beker sal ons gelukkig maak nie. So good luck vir jou en die spelers, ons staan agter julle.
 35. gravatar jimmy says:
  BULLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 36. gravatar jimmy says:
  I look inside myself and see my heart is black. I see my red door and I want it painted black. Maybe then I'll fade away and not have to face the facts. It's not easy facing up when your whole world is black…. Paint it Black – Rolling Stones. Dankie Wayne. Cool song, sekerlik een van hul heel bestes. Los nou die swart gemors en kom wei in die Bulkraal.
 37. gravatar jimmy says:
  Well I saw Uncle John - with bald headed Sally. He saw Aunt Mary comin' and he ducked back in the alley. Oh baby, hey baby, oo baby, havin' me some fun tonight… Long Tall Sally – Beatles
 38. gravatar jimmy says:
  Once upon a time not so long ago, Tommy used to work on the docks. Union's been on strike he’s down on his luck...it's tough, so tough… Livin’ On a Prayer – Bon Jovi
 39. gravatar jimmy says:
  She’s got a smile that it seems to me reminds me of childhood memories, where everything was as fresh as the bright blue sky…. Sweet Child O’ Mine – Guns N` Roses
 40. gravatar jimmy says:
  Pour some sugar on me, ooh, in the name of love. Pour some sugar on me c’mon fire me up, pour some sugar on me… Pour Some Sugar On Me – Def Leppard
 41. gravatar jimmy says:
  She was a fast machine she kept her motor clean, she was the best damn woman I had ever seen. She had the sightless eyes telling me no lies knockin' me out with those American thighs…You Shook Me All Night Long – AC/DC
 42. gravatar jimmy says:
  Pretoria se strate is almal Blou, my ouma se Peugeot hy was ook Blou, die speed cops se ligte hulle is Blou, my meisie se oge altyd nog Blou… Go Bulle Go.
 43. gravatar Bully beef says:
  Lekker Jimmy!! As ek mag vra , Queen asseblief.
 44. gravatar jimmy says:
  Is this the real life? Is this just fantasy? Caught in a landslide no escape from reality, open your eyes look up to the skies and see, I'm just a poor boy I need no sympathy… Bohemian Rhapsody - Queen
 45. gravatar jimmy says:
  HOU BY DIE BLOU MY VOLK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 46. gravatar BarryBul says:
  It is nice to read the posts this morning, not many unsatisfied supporters, well done to the team with this performance, the supporters needed a win, maintain the momentum please, we need to beat the Cheetah's next weekend as well, the season is still far from over, the "Guppies" toothless mouths are silent, just complaining about the ref, Go Bulls!
 47. gravatar Gerrit says:
  Hoe se hulle? Sometimes you have to be cruel to be kind?
  Nou ja, miskien het laasweek se negatiewe kommentaar vrugte afgewerk want die Bul span van gister het weer na n kampioenspan gelyk.

  Stukke beter manne stukke beter. Hou net asseblief so aan en Loftus gaan binnekort uit sy nate bars!
 48. gravatar Roepman says:
  Die bulle was vanaand 100% beter, hulle wou speel en was gemotiveerd - dit was die groot verskil. Ek wens die ouens wat Matfield so kritiseer wil net bietjie kyk wat die ouman alles op die veld doen. "n Doeltreffende en eerlike speler. Jaques d P het vir die eerste keer soos 'n slot gelyk, alhoewel ek steeds voel hy doen beter op 7, Lappies moet dan 6 toe skuif. Ek dink Steggies doen goed en speel sy hart uit, maar die refs hou aan om hom onskuldig te straf - eintlik blaas hulle hom uit die wedstryd uit. Daar moet beter maniere wees om omkeer besit te bewerkstellig.

  Ek glo steeds die ref het twee groot tekortkominge gehad wat aangespreek moes word gedurende halftyd. Eerstens moes die sharks 'n geelkaart gkry het vir herhaaldelike oortredings en ook vir Bismark se agressie - maar SA refs hanteer sy temperament mos soos Richie Macaw in NZ. Goue seuns wat mos nie 'n voet kan verkeerd sit nie. Gelukkig is Jannie gestraf vir sy onwettige skrumwerk. Die ander groot area waar die ref ons amper die wedstryd gekos het, is dat hy nie die Sharks gestaf het vir onkantspel by die losskrums nie. Dit het bv aanleiding gegee tot Reinach se drie - goed Page was stadig, maar Reinach was nie agter die agtersteman se voete nie. Dit is 'n onwettge manier van speel wat die Sharks en Stormers gereeld mee wegkom. Meeste SA refs mis dit heeltemal - manne is altyd so half meter onkant. Hou dit bietjie dop, en Frans, dis julle werk om dit met refs uit te sorteer.

  Ek dink nie een speler het 'n swak dag beleef nie, sou graag vit Liebenberg op die veld wou sien, maar die druk was op die einde miskien net te groot om hom op te bring.

  Hou by die Blou
 49. gravatar Franscois says:
  Ek dink net dat toe dean en marcel op die veld was ons beter in die los gespeel het altwee baie goed gedoen ek hoop die week sien ons marcel en trevor met dean op die bank! Ek sal ook daarvan hou om akona weer terug te sien en hougaard op 9 alhoewel ek dink agter gan die span net so bly!!
 50. gravatar Mark says:
  Frans luister vir Fred......Fiksheid en Dapperheid kort nog en ons het al ons geluk rondom beslissings opgebruk!!!
 51. gravatar jurie says:
  Geluk FL sien Wiaan gaan ookn Jake White speel . Jy met jou blerrie Jonno Ross heeltyd ..is ek enigste ou wat Liebenberg rate
 52. gravatar Oom Koos says:
  Dankie Bulle. Dit was nou lekker. Julle het my verkeerd bewys en ek is so dankbaar daarvoor. Dit was n skitterende spanpoging en n mens kon dit selfs by die manne op die bank opmerk. Hulle het behoorlik uit hul nate gebars as ons punte aangeteken het. Wil net weereens se dat 2cm ons verlede week van n oorwinning weggehou het. Ek het ook van die manier gehou dat die manne die bal meer in die hand wil hou. Ek glo dit sal net beter gaan vorentoe. Jurie ek rate Liebenberg ook hoog. Hoop net nie sy broer gaan ook pad vat nie. Die bleddie Jake White het die Bulle gehaat maar nou melk hy ons. Sal maar nie se wat ek van hom dink nie
 53. As ons so die eerste 2 games gespeel het, het ons daar ook gewen, maklik. Paige het sy kritici (waarvan ek een was) stil gespeel. Victor het ook sy kritici (waarvan ek NIE een is nie) ook stil gespeel.

  Wie is Pieter Steph. Bulle het 3 balle by hom gevat, een deur die oom en ook sheep wat vir ñ slag gejol het soos teen sarescens. Was dit nie lekker om te sien hoe die oom sy koppie vryf na hy sy bal gesteel het nie?

  Jammer Hanro het nie speelkans gekry. Is aangenaam verras met Tiaan Scoeman. Hoop FL sien nou dat dit ok is om die jonger/ onervare ouens ook game time te gee. Hulle verras nou dalk net en speel goed.

  Enigste bron van kommer is dat die bulle goed doen om druk op die opponent te laai en dan weer self daai druk verlig.
 54. gravatar bluebull says:
  One of the concerns that i highlighted last week, was the way the Bulls could not really attack space in front of them, or looked confuesed as what to do with the space. yesterday was a marked improvement and three fantastic tries - Hougaard's, Stegman - and Spies's came from this. So well done to the back line/attacking coaches for getting this aspect in order. Jessie Kriel is definitely the type of player that can ignite your dangerous attackers like Basson, JJ and Hougaard. So it is important to bring him into your attack. He has got the ability to keep 2 players guessing all the time and that is a skill the Bulls were missing now for a couple of years after Habana and Fourie du Preez left.

  The only concern for Jesse will be his performance under the high ball - the Sharks stole 3 from him - an aspect that was very very good with Zane Kirchner at fullback.

  What also pleased me, apart form his charged down kick that was really way too predictable, was Rudi paige's options. Page definitely made the attacking play quicker. He is not really an up and under kicker, but at least he got us away - and off course the cleaning were better- because the bloody forwards for a change stood up and put their bodies on the line - Strauss and Du Plessis has finally joined the party.

  Overall, yesterday the set pieces much improved after two weeks of absolute disgrace - and that is probably because the senior players took more accountability for the team's lackluster performance.

  Also, the ref liked us a bit, probably too much. last week we were blown for not releasing. So our players still need to up the tempo when it comes to support at the breakdowns. if the Bulls can get this aspect of their game in order, they will be very tough to stop going forward and score more tries. last night Marcel vd Merwe almost scored a try that was held up but had he ample support it would have been game set and match in the 65th minute.

 55. gravatar Franscois says:
  Hoe werk dit met die bokke hulle mag mos nie meer as 3 wedstryde aneen speel nie of hoe??
 56. gravatar Max says:
  Hi, anyone know who was man of the match?
 57. gravatar bluebull says:
  Francois

  It hink they can play in 4 consecutive matches.

  Not sure how this will effect us: is it Victor, Adriaan, Marcel, Pollard, Jan, Hougie?

 58. gravatar Matador says:
  http://www.netwerk24.com/sport/2015-03-01-jake-white-raap-ng-n-blou-breker-op

  wie moet ons bedank? kon nog nooit verstaan hoekom Ludeke nie in hom glo nie. help nie ons is vir Jake kwaad nie. Wonder of kleinboet ook sal volg? (ek verstaan daar is nog jong Bul spelers op sy lysie)
 59. gravatar Bulperd says:
  We take the win just a pity under such circumstances. Hougaard try should never been allowed and the Sharks disallowed try was one. We must go and beat the cheechas first before I going to change my view, on the end of the day we had assistance from the Ref and TV ref weather we admit it or not.
 60. gravatar Max says:
  Matador, I think he is over rated. Last year he struggle when he come on the field. His brother on the other hands is far better then him.

  Steggies, Arno, Lappies, Spies, Jdp, Hanro, Nardus who needs more?
 61. gravatar Bullsrbest says:
  Take back my words from last week - what a brilliant match - I am sure that will be the match of the season. Well done Bulls - just two things from me :

  1. Please put Hougie back at scrummie
  2. Bulls please play like that in every match - don't drop back again to mediocre - that was such good rugby.

  That was NOT a forward pass !!!!!!!!!! All the Shark supporters are complaining that it was a forward pass and should not have been allowed - sour grapes.

  GO BULLS !!!
 62. Bulperd, ek stem saam oor die vorentoe aangee. Ek dink egter nie die sharks try moes wel een gewees het nie. Aan die ander kant sal ek graag weer na Reinach se drie wil kyk. Hy was bitter naby die onkantlyn.

  Ek dink die ref het 'n swak game gehad. daar was foute wat hy beide kante toe gemaak wat op ausie standard is. Ons was net gelukkig dat ons vir ' slag voordeel getrek het uit swak beslissings
 63. Môre Max,

  Ek dink Wiaan het net sy voete begin vind in CC as fetcher, maar het nie genoeg game time gerky nie. Ross was as fetcher bo hom gekies. Het laasweek goeie game gehad vir tuks, en ja ek weet dis VC.

  oor die ander loosies die volgende:

  Steggies,- gaan nie die seisoen deurgaan sonder 'n besering nie en hy staan aan die einde van sy loopbaan.
  Arno,- Die beste wat ons het by 'n myl, maar hy is nie 'n fetcher nie en ai, die beserings.
  Lappies,- nie ware fetcher nie.
  Spies,- dankie tog dis sy laaste seisoen.
  Jdp,- eerder 'n slot (imo) en gaan oorsee einde van die jaar.
  Hanro,- great talent, maar nie 'n getcher nie.
  Nardus- great talent, maar ook nie 'n fetcher nie- hoop hy kry bietjie meer geleentheid.

  Die slotsom is, ons kan doen met Wiaan. Hy het 'n hoë werkverrgting en is 'n goeie leier. Daar is ook nog Roelof Smit en Ruan Steenkamp, maar wat het van Shaun Adendorf geword en waar is Jean Massyn?
 64. gravatar Cornelius says:
  Wel gedaan Bulle, nou wag die Cheetahs vir ons Saterdag, kom ons hoop ons kan weg wen, Cheetahs ry op die kruin van die golf, Frans hoekom kan ons nie altyd so speel dan het jy nie nodig om so bekommert te lyk, as ons so speel soos Saterdag dan kan ons enige span in die kompetisie klop en loftus sal weer vol wees
  Sterkte vir Saterdag
 65. gravatar Barry says:
  Daar is 'n paar dinge wat vir my uitstaan van die wedstryd. Soos Pierre Spies na die wedstryd gesê het die 50/50 calls het vir 'n slag in die Bulle se guns getel, en ek glo hom. Daar was 'n paar kere wat ek dinge anders gesien het as die skeidsregter, maar ek's dankbaar.

  Matfield het vir ons gewys hoe om 'n speler te irriteer. Hy het presies geweet wie se knoppie hy moes druk, en hoe hy daardie knoppie moes druk. Die sardyne het hulle huiswerk gedoen en geweet Matfield sou hulle lynstaangooie uitwerk daarom het hulle 'n kringetjie voor die lynstaan gemaak om te besluit wat hulle gaan doen......waar was Matfield? Natuurlik tussen hulle (ha-ha) .....ek't eintlik lekker gelag vir sy taktiek. Saam die grysheid kom wysheid.....

  Paige het my verras. Hougaard was baie goed op vleuel maar ook op skrumskakel. Jacques du Plessis begin baie beter speel. Ek sou teen die einde van die wedstryd wou sien dat Lappies na 6 toe geskuif word, Jacques du Plessis na 7 en Liebenberg op 8. Matfield kan dan die kapteinskap oorneem.

  Strauss het baie beter gespeel en begin sy vorm herwin.

  Dan wil ek ook net sê dat Renaldo Bothma, Cobus Reinach baie goed gedoen het. Renaldo speel ook plaaslik hier by die Pumas en ek't die laaste drie seisoene gesien hoe goed hy vir die Pumas gedoen het. .....en hy kan 'n gholfbal baie ver dryf ...

  Die kommende naweek teen die cheetahs gaan hard en moeilik wees. Die Bulle moet vergeet wat vroeër die jaar gebeur het en op die dag fokus.
 66. gravatar Franscois says:
  Span vir saterdag

  Kriel
  Basson
  Jje
  Jan
  Hougie
  Pollard
  Paige
  Spies
  Lappies
  Steggies
  Vic
  Jdup
  Marcel
  Adriaan
  Trevor

  Callie
  Dean
  Mellet
  Hatting
  Liebenberg
  Schoeman
  Travis
  Piet
 67. gravatar nitronic says:
  Sal dieselfde span kies Francois, maar ek is nogsteeds nie convinced met JJ op senter, en Paige op 9 nie.
 68. gravatar Franscois says:
  Ek sien in die rapport se hulle die bulle moet meer kleur kies al wie reg is is stomers da moet 7 yt di 23 wees!
 69. gravatar Oppies says:
  Beter game en n wen is n wen maar Ludike moet nogsteeds trap. Een wen maak nie op vir 5 jaar se geploeter nie.

  Paige het vir my nie bad gespeel nie. Dienslewering was goed. Ek wil n klip in die bos gooi. Hougaard op 13 en JJ op 11. Wat dink julle?
 70. Geluk Bulle! Dit was baie beter, maar hoekom moet ons eers op julle skree voordat julle wakker skrik? Die geluk was vir 'n slag ook aan ons kant en ons kan dankbaar wees daar was nie baie skrums nie. Ons skrumprobleme is nog lank nie uitgesorteer nie.

  Greyling doen goed met bal in die hand as hy opkom, maar hy is nié 'n goeie skrummer nie. Hy skrum meestal na binne en is 'n groot risiko vir strafskoppe en selfs 'n kaart of twee.
 71. gravatar Lourens says:
  I also thought of Hougie at 13, but,,,,, and i mean a big but like my mother-in-law's,,, he is struggling to hold on to tackles on the wing so he might be a bit of a dicey pick at 13. It remains a specialized position as is most positions these days, it remains a problem for the Bulls and the one guy that could help in this regard is injured, I also did not see him on the medical report on Super sport which is concerning,,,WWS has as much class as Pollard and Kriel, problem he knows he is being sidelined every other weekend and he has to shine or get dropped completely. They should get him back soonest and give him enough game time so to first proof to him self that he is good enough.

  If we want this back line to fire, we need more of the Jessyinjector, let the boy play like he sees it. He has the potential to become the best fullback in SA. Get him to run on Serfie's shoulder in between JJ from the back on full pace and pop the pass before contact, they will never expect Serfie to pass. Sorry,sorry i forgot its not Saturday yet and i am not coaching its just the armchair syndrome come out prematurely, can wait for the weekend. Go Bulls!!!!!!
 72. gravatar Franscois says:
  Ek sal graag een wedstryd die agterlyn soos volg wil sien:

  Schoeman
  Jje
  Jessie
  Jan
  Basson
  Pollard
  Hoigie

  Wat dink julle?
 73. gravatar SUIDKAAPBUL says:
  Die wen was lekker ma ons was ok maar gelukkig..Ek voorspel die sharks gaan nie onder die top 6 eindig nie.Hoop nie Frans se kontrak word nou verleng na die wen nie.
  Nie te min die maandag is baie lekkerder as die vorige 2
  Hou nou die voet op die petrol BULLE
 74. gravatar Barry says:
  Jake White is werklik besig om 'n groot irritasie te word. Hy steel sonder skaamte by ons SA-spanne en in besonder huidiglik by die Bulle. Maar ek vra weer die vraag kan ons hom regtig blameer?

  Jong spelers het die opsie om groot geld in Frankryk te gaan maak en een besering kan 'n loopbaan verongeluk. Vat Chris Le Roux jare terug. Hy is oorsee en in sy tweede of derde wedstryd daar is sy knieg beseer tot so mate dat hy moes ophou rugby speel. So wie is reg of wie is verkeerd? Speel geleentheid vir sekere spelers word minder omdat transformasie soos 'n vrot vrug voor almal se koppe gegooi word. Vir ander is daar dus meer speelkans.

  Spelers en agente word offers gemaak en hulle besluit daarna wat die opsie vir die speler is. So dis ook nie altyd die 'jagters' wat die skuld moet kry nie want elke speler het 'n keuse. Jake weet dit en gebruik die voordeel want Sa rugby speel reg in sy hande.

  Ek sien reeds daar is vingers wat Bulle toe gewys word oor die situasie van transformasie in die 'match day 23'. Ek dink daar is heelwat ander spanne wat ook met die situasie sit. Hier kom 'n ding, maar dit gaan 'n lang ding wees. Wette vereis verandering maar prakties is dinge so eenvoudig nie.
 75. Barry ek stem saam met jou. Dis nie lekker om spelers oorsee te verloor nie, veral nie jonges wie nog 'n goeie toekoms hier het nie.

  AS ek myself in hulle skoene moet plaas, sal dit 'n baie maklike besluit wees veral in ag genome jy kan nog steeds in aanmerking kom om vir die bokke te speel. Daar is baie spelers wat in gewone klubspanne (2de liga) speel teen klein salarisse, maar wat in elke geval nie hier in 'n SR span sou speel nie. Soos jy genome het gaan dit nie net oor die geld nie maar ook geleenthede en 'n beter leefstyl. Ten minste is daar krag in Europa.

  Ek sien Fourie Du Preez is terug in Pta en bereid om te speel vir wie ookal hom wil hê. Dis nou as mens reg tussen die lyne lees.
 76. pieta says:
  Muzi, Jesse is goed maar ongelukkig baie kwesbaar onder die hoë bal. Saterdag minstens 3 keer gevou en amper 'n drie weggegee. Hou dop, ander spanne gaan hom hier teiken en peper met hoë balle. Sal maar moet sien of hy gaan cope.
 77. cenic says:
  Ai !!!! Wat 'n interresante twee rugby dae het ons nie so pas beleef nie. 'n "Patetiese / Ongemotiveerde" afrigter en sy ewe patetiese/ongemotiveerde span wen toe Saterdag teen die wonderlike Sharks.
  Wat doen die uiters gemotiveerde Tuks span??? Hulle verloor teen 'n" No Name" Pukke span.!!!!
  Hoe is dit moontlik
  Hoe was dit moontlik dat die" hopelose" Frans sy span so kon motiveer.??
  Het Pote vergeet om sy span te motiveer?? Het sy span geglo hulle moet net opdaag by die veld??
  Terloops ek sal graag wil hoor wat was die een ondersteuner se kindjie se waarneming rakende die Bulls se opwarming sessie Saterdag?? Het hulle gemotiveerd gelyk??
  Bostaande is alles tong in die kies gese, want as iemand wat taamlik lank afgerg het, weet ek hoe wispeltirug die ovaal
  bal spel is. Soms verloor jou span weens 'n vingernael breedte en 'n ander keer wen jy al storm die opponent jou skop af en kos dit die span 7 pinte.
  Sterkte aan al die "SOGENAAMDE " Bulls ondersteuners en kermgatte.
  Groete vir eers aan al die STOERE en getroue Bulls ondersteuners.
  O ja. Iets wat my nogal pla is die ONGEVEER 50 PLUS " gekontrakteerde 0/20 s wat tans nie kompeterende rugby speel nie. Sommige is sterk aanspraakmakers vir die SA 0/20 span, maar Theron kan hulle nie opweeg teen ander aanspraakmakers nie. Beide DIE SPELERS en Theron verloor uit.
  Sal anderdag meer volledig daaroor Post.
  Gooi mielies Jimmy..
 78. gravatar bluebull says:
  Cenic the maths is easy

  The Bulls are not there yet, so dont get too carried away so soon or ahead of yourself. The Bulls still need to win on the road and claim two away wins back that they threw away. 79. gravatar nitronic says:
  En daar dink Cenic ou Frans is weer die beste afrigter in die wereld.


  Cenic ag ek bedoel Frans ons weet dis jy ; )
 80. gravatar Barry says:
  Fourie du Preez is terug in Pretoria, en wil speel? Daar was teen die einde van verlede jaar blykbaar 'n gesprek of twee tussen Barend van Graan en Fourie du Preez. Indien die berigte waar is, is die monntlik dat hy iewers in die Super Rugby tydperk by die Bulle sal aansluit. Dit sal goed wees vir beide Pollard en du Preez as hulle op hierdie vlak reeds saam kan speel voor die Wêreldbeker.

  Dis dalk ook een van die redes hoekom Hougaard eerder op vleuel ingespen word.

  Kom ons hoop al die geugte is die waarheid, want du Preez was en is steeds 'n begaafde speler wat rugby eet, slaap en aantrek. Wonder of die Bulle se Bestuur nie iets oor die aangeleentheid wil rep nie?

  Het enige iemand meer inligting of kan iemand vir ons meer inligting kry?
 81. gravatar bluebull says:
  Nitronic

  I dont think Frans would be such an idiot # lol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *