Vodacom Bulls edge Sharks in Durban

articles.comments (34)

The Vodacom Bulls outmuscled the Cell C Sharks in a tense Vodacom Super Rugby encounter in Durban on Saturday, winning 17-10.

With the teams having scored one try each, it was the boot of Springbok flyhalf Handré Pollard that proved the difference.

His four penalties trumped the one penalty and one conversion of Fred Zeilinga.

Francois Hougaard scored a first half try.

Neat interplay between Hougaard and scrumhalf Rudy Paige saw the wing dash in and help his side to an 8-3 halftime lead in a game that never reached great heights as a spectacle.

That advantage was soon eroded as the Sharks briefly hit the front a minute into the second period when flank Marcell Coetzee raced clear to draw his side level and flyhalf Fred Zeilinga added the conversion.

 

The scorers:

For the Sharks:
Try: Coetzee
Con: Zeilinga
Pen: Zeilinga

For the Bulls:
Try: Hougaard
Pens: Pollard 4

Pin It

Apr 18, 2015

(34) Vodacom Bulls edge Sharks in Durban

 1. gravatar nitronic says:
  Lelik maar vat die 4 punte.

  J Dup was goed
  Nyakane in 20 min wow
  Spies was ok
  Arno was goed
  Lappies was goed

  Al wat my bekommer was Strauss ons verwag meer van hom. Reinach het hom geclean by n ruck waar sien jy dit?

  Ons kon ook maar meer effektief die bal gedra het.

  Mooi bulle. Onwards en upwards
 2. gravatar skippie says:
  Man Nitronic ek soen jou sommer!!!! So bek moet jam kry. Go BULLS!!! Ek glimlag breed my tjommas
 3. gravatar nitronic says:
  Hokaai skippie. Lol

  Ons het vooraf geweet dit gaan taai en lelik wees.

  Volgende week is die game wat die seisoen gaan bepaal.
 4. gravatar jurie says:
  Mooi wen bulle ..great weg wen . Ons sal selfde span volgende week sien behalwe dat Serfontein gaan terug wees . Sal graag Lappies , Arno en Spies wil sien begin . Ons sal knor in skrums teen Stormers sonder Nkanye Strauss en Marcel in begin . hoop Ludeke werk hard daaraan die week . Oms kannie agter raak teen wp en inhaal nie . Go bulle
 5. gravatar Theo says:
  Baie mooi my span. Ek voel dat alhoewel ons gewen het, moes ons meer punte op die bord gesit het die eerste helfte met daardie hoeveelheid balbesit. Maar ek gaan nie kla nie. Wen is n wen. En dit nogal in die Sharktenk. Ons subs het vir my uitstekend gedoen. Dit is jammer van Paige wat beseer is.Lyk nogal eina. Dit sou nou die ideale geleentheid gewees het om Hougaardt terug te skuif 9 toe met Jan op 13 en JJ op vleuel maar ons almal weet dit gaan nooit gebeur nie. Ek moet egter se dat Hougaardt baie goed doen op vleuel.

  Sjoe, toe ek sien Jaco Peyper blaas, toe knyp my hol sommer toe. (Sorry vir die taal). Ek voel net hy sal bitter min die 50/50 besluite vir die Bulle gee. Ek stem met Bloukaap dat hy bietjie moet gaan rus of Vodacom blaas.

  Wat ek nie kan verstaan nie, is dat daar somtyds n strafskop gegee word vir n onopsetlike fout. n Voorbeeld is waar twee spelers vir die bal spring met n up en under. Nou connect hulle mekaar in die lug en die een wat seerkry, kry sommer die strafskop ook.Toe Adriaanse vir Arno in die gesig trap(wat wel n ongeluk was), hoekom is daar nie toe n strafskop gegee nie. Dit was nie opsetlik nie maar tog gevaarlik nie waar nie. Ek vra maar net, of wil ek nou n strafskop melk. Of is dit nou een van daardie gevalle waar Peyper nie vir die Bulle die strafskop sal gee nie.

  Jurie dit is ook my lostrio wat ek graag sal wil sien

  Hoop die Bulle geniet die partytjie en berei goed voor vir die klomp stormers. Dit gaan n taaie wees maar ek weet ons kan die stormers op nuweland klop. Ons moet darem n slag aan die wenkant kom teen die stormers. Ek is moeg van al die verwaande en windgat wp supporters.
 6. gravatar Trompie says:
  My hart klop warm. Baie geluk Bulls. Dit was hard en moeilik maar julle het karakter getoon. Wedstryde soos die is goud werd , veral met dit wat nog voorle.

  Hopelik sal die beseringspook ons span nou los. n Speler wat vir my verbeter het is Dean Greyling. Die drie van Hougaard was n juweel met Paige die argitek.

  Uit n Bok oogpunt, ek stem saam dat Mtwarira en Jannie nie soos Bokke speel of lyk nie. Reinach is pure Bok. Dit bring my by ons Bok senter JJ Engelbrecht. In die ou NTVL dae sou Dr Dinkelmann hom ure lank alleen laat oefen het om beter te pass. Daai drie was aan!

  Indien die Bulls volgende week kan wen sal dit die jaar reeds suksesvol maak. Die Bulls kan oorsee geskiedenis maak en alles wen, maar realisties sal 3 uit 4 wenne fantasties wees.

  Sterkte vir die week se voorbereiding en mag FL die regte spelers kies.
 7. gravatar nitronic says:
  Peyoer was en is uiters swak.

  Daar is n hele paar strafskoppe wat nie na die sharks gegaan het in 1ste helfte en visa versa.

  moet seBok rugby is in groot moeilikheid
 8. gravatar bluebull says:
  Always knew this was going to be a very very tough away game. To win at Kingspark is a fantastic booster for our self confidence.

  Pollard looked a little bit rusty but his decision making was still very good. And Odendaal keeps on to impress me every Saturday.

  Good to see Flip and Arno Back again.

  Francois Hougaard had a blinder. teams are very cautious of the Bulls back three now. Awesome try Hougie!

  Thought Peyper had another bad run. Good point there Theo.

  The scrums went well. Breakdowns will have to improve but we akso had a lot of turnovers tonight. The plan with du Plessis worked very well.

  Just an afterthought: we played against a team who is struggling. Their flyhalf executed poorly in all facets of the game. They dont have a good hooker at the moment. Their decision making on oubter attack let them down several times. Our Bulls cannot afford the Stormers that much counter attack ball.
 9. gravatar Blouland says:
  Baie baie belangrike wegwen vir ons span, mooi Bulle.

  Ons hele agterlyn, behalwe ongelukkig JJE, klop aan die bokdeur. Hougies word nou groot staatmaker op vleuel. Hy is 'n ekstra losvoorspeler, daardie laaste turnover was die skitterend. Hoop Paige is OK.

  Ons bank nou ook heelwat sterker. Tian het ook goed gespeel van die bank af, hoop hy kry nog baie kanse.

  Ons kort nou net daardie een game wat alles click, hopelik Saterdag.

  Bulle!
 10. gravatar Blouland says:
  Wou nog bynoem: die wegtruie lyk pragtig, groot verbetering op die vorige paar jare.
 11. gravatar Bloukaap says:
  Kom nou eer sterug van 'n lekker rugbykuier af. Het saam met Sharks supporter srugby gekyk en ek moet sê, dis nogal 'n nice klomp supporters. Ongelukkig was die meeste mense wat teen die Bulls was, Stormers supporters. Ek is na vanaand dit nou nog meer eens dat ons die Stormers sateerdag moet opneuk en hulle geensins kans gun om asem te haal nie.

  Anyway, ek het halftyd geskrywe dat ons ons cleans by die breakdowns moet verbeter en ons het toe ook. Ons het lanklaas soveel turnovers as vanaand gesteel en dit wa svir my baie goed. Ons ondertseunende spel was goed, maar a sons die baldraer direk met bal en al gaan ondertseun gaan ons krgalopies kan maak i opposisie spanne heeltemal in trurat druk. ons het dit eenslag in die tweede helfde reggekry en ek het geidnk dis baie goeie taktiek.

  Die skrums was die beste in 'n lang ruk hoewel ek gedink het ons was paar keer gelukkig gewees om nie gestraf te word nie. Maar ek dink al die voorrye an baie goed voel oor hul vertonings vandag. Daar wa sduidelik baie harde werk ingesit vir hierdie game. En dna wonder ek ook watter verkil Flip vd Merwe maak in die oond?

  Wat my veral vanaand beindruk het was die effektiewe baldraers wat meters gewen het en die belsuitneming van die agterspelers. Ons het wel bietjie gesukkel onder die uppies id eertse helfde maar dit het mooi reggekom.

  Dit was 'n atwee game hieride gewees en daar wa s'n stadium wat dit enige kant toe kon gaan, maa roor die algemeen het ek altyd die idee gekry die Bulle is koelkop genoeg om vanaand te wen. Hieride feit alleen, gee my tog baie hoop vir volgende naweek. maar weet verskeer, Nuweland is ons heel grottste toets sover. Hieride een sal ons baie selfvertroue gee.

  Bulle, julle kan maar vanaand lekker gaan slaap en more lekker rus. Geniet hom.

 12. gravatar Blouboy says:
  My Boys!!!! Ek het geweet!!! Bloukaap, hulle gaan nie slaap vanaand nie maat, daai nooientjies i Durban gaan moet bontstaan vanaand, die sharks manne het almal vroeg gaan inkruip en die Bulle gaan die stad inneem!!! Kom ons geniet die celebrations en dan praat ons vlg week oor die WP game wat voorle. Ek hoop Paige is ok, ek rate hom. JDP is n yster en ons agterlyn is baie goed, ek het gedink as ons scrums net so klein bietjie kan verbeter ons ok sou wees en dit was die geval, geniet hom almal!!!!!
 13. gravatar Blouboy says:
  Ek wil ook graag noem dat ek dink Burger Odendaal groei met rasse skrede in elke game, hy het vanaand soos n ou campaigner gelyk. Blouland, stem saam oor die truie. Ek het gese die Bulle weet hoe om die haaie te klop, dis darem lekker om so n stil haatenk te sien, ek was al self daar as dit gebeur en dis nogal iets om te beleef, daai supporters het geen oomfh nie, net grootbek voor elke seisoen en dan kwyn hulle.. Jimmy, is daar nie n mooi song of drie voor ons moet gaan inkruip nie?
 14. gravatar Capo says:
  I can only laugh at a Bull supporter living in Cape Town ....and expecting Stormers supporters to shout for the Bulls.Just crazy.If you not happy BlouKaap you can always go back to Pretoria.
 15. gravatar jimmy says:
  Anders as wat Nitronic dink, was dit eintlik mooi. Dit was m@er mooi
 16. gravatar jimmy says:
  When you get so down that you can’t get up and you want so much but you’re all out of luck, when you’re so downhearted and misunderstood just over and over and over you could… Hold On Tight – Electric Light Orchestra
 17. gravatar jimmy says:
  Jungle life I’m far away from nowhere, on my own like Tarzan Boy. Hide and seek I play along while rushing cross the forest, monkey business on a sunny afternoon… Tarzan Boy – Baltimora
 18. gravatar jimmy says:
  When we all give the power we all give the best. Every minute of an hour don’t think about the rest. Then you all get the power you all get the best… Live Is Life – Opus
 19. gravatar jimmy says:

  Well we know where we’re goin’ but we don’t know where we’ve been and we know what we’re knowin’ but we can’t say what we’ve seen…. Road To Nowhere – Talking Heads
 20. gravatar jimmy says:
  Looking for you, you were looking for me. Always reaching for you, you were too blind to see. Oh love of my heart, why leave me alone? I’m falling apart, no good on my own…. Oh Lamour – Erasure
 21. gravatar jimmy says:
  Gee dit horings Blou Bulle!!!!
 22. gravatar Bloukaap says:
  Capo

  Nothing will make me happier than a Bulls win in Cape Town.
 23. gravatar Franscois says:
  Ek wonder hoe erg paige beseer is want hougaard moet op vleul bly my span sal so lyk vir die stomers!

  Kriel
  Hougie
  Jan
  Odendaal
  Basson
  Pollard
  Paige/piet
  Spies
  Botha
  Lappies
  Jdup
  Flip
  Marcel
  Adriaan
  Trevor

  Callie
  Dean
  Mellet
  Hatting
  Stegman
  Schoeman
  Akona
  Hanro
 24. gravatar Franscois says:
  Sal jj in die plek van akona op die bank sit!
 25. gravatar Muzi says:
  I thought the much maligned Pierre Spies yet again in a tight game was impressive...he outplayed Bothma...compared to two yearaago he is showing some brute force in the tight exchanges....there was one instance where he made massive metres with ball in hand...Bulls supporters underrate his leadership credentials..there is no way in hell Frans Ludeke will ever drop him on the bench...
 26. gravatar Theo says:
  @ Capo. Ek woon ook in die Kaap en is n groot Bulls supporter. Dit is mos n mense se vrye keuse wie jy wil ondersteun. Daar is redes hoekom ek vir die Bulle skree en hier is n paar Capo.
  1. Ek het in n huis groot geword waar my pa die ou Noord-Transvaal ondersteun het en hy het my so grootgemaak - om Noord Transvaal te ondersteun.
  Ons het op Saldanha gebly wat in rugby terme onder die Boland val. Obvious het ons ook die Boland daardie jare ondersteun. My pa se redenasie was dat die wp met Boland se kalwers ploeg. Volgens hom moes Maties, Van der Stel, Paarl ens onder die Boland val. Dit is tog die hartjie van die Boland. Alle ander sporte val in daardie gebiede onder die Boland maar nie die rugby nie. Vra jou hoekom.
  2. My pa was n stoere polisieman. Noord-Transvaal het baie goed na Polisie rugby gekyk. Dit kan egter nie van die wp gese word nie. wp het inteendeel nie tyd vir polisie rugby gehad nie. Ek praat nie van nou nie maar heelwat vroeer. Toe ons Kaap toe verhuis was my pa wedstryd sekretaris vir polisie rugby in die Kaap. Ek onthou nog baie goed hoe dit onluste was en my pa vir Dawie Snyman bel en se dat die spelers by die onluste betrokke is en dat polisie nie n volsterkte span kon kies nie. Wou weet of hulle die wedstryd op n later datum kon speel. Dawie het volstrek geweier en gese speel met wat jul het. Dit was hier in die 80's. So na as wat Polisie my pa aan die hart gele het, so het die Bulle hom ook na aan die hart gele. Hy is vandag 78 jaar oud en ondersteun nog steeds die Bulle ten spyte van die vernederende kommentaar van die mense wat rondom hom bly. Ek praat nou van die wp ondersteuners.
  3. Dan hoor jy ook die mooie Afrikaanse taal op Loftus. Iets wat jy nie op nuweland hoor nie. Ek praat van die aankondigings op die luidsprekers. Dan praat ek nie eens van die lekker Afrikaanse musiek wat op Loftus gespeel word nie.
  Ag en so kan ek aangaan - redes hoekom ek n Bulls supporter is
  Wat ek wel kan se : Die wp mense respekteer glad nie n mens se sienings nie. Dit is mos n mens se eie keuse vir wie hy wil ondersteun. Maak nie saak waar jy bly nie, respekteer daardie persoon se siening.
  Dit kom op dieselfde neer as kerk en politiek. As ek nie aan n sekere kerk behoort nie, is ek nie goed genoeg vir jou nie of as ek in die Kaap bly, MOET ek DA stem. Elke persoon het n vrye wil en die Liewe Vader het ons so gemaak.

  Nou wil ek vir jou se. Dit is jou keuse om hier op ons website te kom loer maar moenie kom krap nie. Ek gaan nie na die wp of sharks se website en lewer n klomp snert daar nie. As jy niks goeds oor die Bulle of sy ondersteuners te se het nie. Bly weg hier.
  Capotjie, jy sal verbaas wees hoeveel Bulls ondersteuners hier in die Kaap woon, en hulle het hier groot geword.

  "I can only laugh at a Bull supporter living in Cape Town" Sien wat ek bedoel. Dis nou tipies n wp ondersteuner . Geen respek vir niemand nie. Ek het al soveel haat van wp ondersteuners ervaar ek kry jul eintlik jammer. Word groot asb. 27. gravatar eugene says:
  Die bulle kook. Die span Moet so lyk,,, 15.jessie 14.hougie 13jan 12odendaal 11basson 10pollard9 piety 8 spies 7.jdup 6.stegman 5.grant batting 4flip 3marcel 2 Strauss 1trevor
 28. gravatar Bloukaap says:
  Lekker Theo!

  Ditsem my maat. Hierdie naweek MOET ons die WP verneder. Ek stem met jou. Ek het hulle nog altyd gehaat en sal ook altyd. Ek het al op Nuweland gesit dat 'n WP supporter sy vinger onder my neus indruk en sê f.... You, net omdat ek vir Morne Steyn hande geklap het.

  Dis hoog tyd dat ons weer bordjies verhang. Dink ons het laas in 2011 op Nuweland gewen.
 29. gravatar Franscois says:
  Wonder hoe so agterlyn sal doen

  Schoeman
  Hougie
  Jessie
  Jan
  Basson
  Pollard
  Paige
 30. gravatar kabous 23 says:
  Francois

  Jy wil 2 losskop stutte op die bank kies, en dan vir Jessie en tiaan uit posisie uit. dink weer ou maat.
 31. Pierre Spies is stadig besig om al die haters stil stil verkeerd te bewys. Hy raak elke wedstryd beter en beter...
 32. gravatar Bloukaap says:
  Dit was waar wedstryde gewen en verloor is, maar deesdae is dit die skrum waarheen rugbywedstryde op pad is om stadig te sterf.

  Dit is ’n gevallery, ’n geregopstanery, ’n gesakkery en ’n lukrake metode wat skeidsregters gebruik om te bepaal wie watter soort strafskop kry.

  Die skrum is in ’n krisis – grotendeels as gevolg van die Australiërs, wat niks van dié gedoente hou nie en die hele 21ste eeu lank al óp die veld lêplek soek as dit skrumtyd is en van die veld af probeer om dié faset in die raadsaal te kapater.

  Ou rugbymanne wil kat skiet by die blote gedagte dat skrums afgeskaf kan word, maar ou rugbymanne wil eweneens kat skiet as daar klokslag twee, drie minute verbygaan voordat die bal suksesvol via ’n skrum in spel geplaas word.

  Die skeidsregter-ghoeroe Freek Burger het aan Rapport gesê die swetterjoel bevele wat skeidsregters met skrums gee, moet drasties gesnoei word. Slegs die bevel om te sak (crouch) is nodig. “As dinge aanhou soos dit nou aangaan, kan hulle net sowel die skrums afskaf,” was ’n gefrustreerde Burger se mening.

  Die gewese Springbok-vaskopstut Cobus Visagie en sy loskopkollega Os du Randt het in 1999 die Bokke so hittete heelpad Wêreldbeker toe geskrum – en het albei die toernooispan gehaal.

  Visagie dateer uit ’n era toe selfs die Wallabies geskrum het – en het ná sy Bok-loopbaan vir Saracens in die Engelse Premierliga gespeel.

  Visagie meen die probleem is eintlik maklik om op te los: “Hulle moet net volgens die reëls blaas. Die skrumskakels gooi weer skeef in.”

  As dit vasgevat word, sê hy, sal die probleme hulself oplos. “Almal sal onmiddellik hoër moet begin skrum sodat hulle kan haak. Dís die goue reël en sien toe dat die hoogte van die skrum dit vir almal moontlik maak om te kan skrum.”

  Ons leke het simpatie met die skeidsregters, wat selde self enige skrumervaring het en dikwels seker maar raai wat werklik in die oond gebeur. Maar Visagie sê dis g’n so moeilik nie.

  “As die skrum aan die begin daarvan val, is dit 90% van die tyd die loskop wat sy rug onder druk buig en dan jackknife. Hy kan maar onmiddellik gestraf word. Hou die skrum langer aan en die vaskop sukkel met die bal – val of gooi sy voete terug – dan’s hý 90% van die tyd die een wat gestraf moet word.

  “Maar almal sal onder minder druk wees om te val as die bal gehaak moet word.”

  In ’n spel waar mededinging om die bal die wagwoord is, is dit verspot dat skrumskakels toegelaat word om die bal skeef in te gooi. Maar daar is al ’n geslag toeskouers wat g’n ander manier ken nie.
 33. gravatar bluebull says:
  good to see every body in good mood.

  some interesting facts regarding our top juniors

  Junior Springboks:

  15. Warrick Gelant (Vodacom Blue Bulls, Hoërskool Outeniqua)
  14. Kanyo Ngcukana (DHL Western Province, Rondebosch Boys High School)
  13. JT Jackson (Vodacom Blue Bulls, HTS Oakdale)
  12. Daniel du Plessis (DHL Western Province, Paul Roos)
  11. Leolin Zas (DHL Western Province, Hermanus High School)
  10. Ernst Stapelberg (DHL Western Province, Framesby)

  9. Ivan van Zyl (Vodacom Blue Bulls, Affies)
  8. Hanro Liebenberg (Vodacom Blue Bulls, HTS Drostdy)
  7. Dan du Preez (Cell C Sharks, Kearsney College)
  6. CJ Velleman (EP Kings, Grey High School)
  5. RG Snyman ((Vodacom Blue Bulls, Affies)
  4. Abongile Nonkontwana (Vodacom Blue Bulls, St Albans College)
  3. Ruan Kramer (Cell C Sharks, Grey College)
  2. Joseph Dweba (Toyota Free State Cheetahs, HTS Louis Botha)
  1. Ox Nche (Toyota Free State Cheetahs, HTS Louis Botha)

  Replacements:
  16. Mzamo Majola (Cell C Sharks, Westville Boys High School)
  17. Jan van der Merwe (Vodacom Blue Bulls, Pretoria Boys High School)
  18. Frans van Wyk (DHL Western Province, Monument High School)
  19. Jason Jenkins (Vodacom Blue Bulls, St Albans College)
  20. Jean-Luc du Preez (Cell C Sharks, Kearsney College)
  21. Marco Janse van Vuuren (Xerox Golden Lions, Transvalia HS)
  22. Brandon Thomson (DHL Western Province, Ermelo High School)
  23. Grant Hermanus (DHL Western Province, Paarl Gymnasium)
  Head coach: Dawie Theron

  Varsity Cup Dream Team (Revised):  15. Rhyno Smith (NWU-Pukke, Paarl Boys High)

  14. Maphutha Dolo (UFS-Shimlas, Ben Vorster)

  13. Rowayne Beukman (NWU-Pukke, Outeniqua High)

  12. Johan Deysel (NWU-Pukke, Windhoek)

  11. Jean-Paul Lewis (Maties, Paul Roos Gymnasium)

  10. Innocent Radebe (UKZN-Impi, St Stithians Boys College)

  9. Dillon Smit (NWU-Pukke, Middleburg)

  8. Jeandre Rudolph (NWU-Pukke, Oakdale Landbou)

  7. Henco Venter (UFS-Shimlas, Grey College)

  6. Wiaan Liebenberg (UP-Tuks, Drostdy HTS)

  5. Reniel Hugo (captain) (UP-Tuks, Paarl Gymnasium)

  4. Irne Herbst (UP-Tuks, Waterkloof)

  3. John-Roy Jenkinson (NWU-Pukke, Glenwood)

  2. Chad Solomon (UCT-Ikeys, Paul Roos Gymnasium)

  1. Johan Smit (NWU-Pukke, Hoer Volkskool)  Replacements:

  16. Nqobisizwe Mxoli (UP-Tuks)

  17. Elandre Hugget (UFS-Shimlas, Hoerskool Pionier)

  18. Dayan van der Westhuizen (UP-Tuks, Hugenote)

  19. Walt Steenkamp (NWU-Pukke, l/s Rustenburg)

  20. Gerhard Olivier (UFS-Shimlas, Grey College)

  21. Mthokozisi Mkhabela (UFS-Shimlas, Glenwood)

  22. Johnny Welthagen (NWU-Pukke, Affies)

  23. Lihleli Xoli (UCT-Ikeys, Kingswood College)

  Head coach: Franco Smith
 34. gravatar Blouland says:
  As Ludeke vir Burger en Jan as senterpaar kies, dan is my jaar gemaak. Jan gaan 13 vir Bokke speel, so dit sal 'n meesterskuif wees vir beide Bokke en Bulle.

  Kan nie nou vir Burger drop nie, hy is in topvorm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *