Matfield returns at lock and captain for Vodacom Bulls

Matfield returns at lock and captain for Vodacom Bulls

articles.comments (12)

Matfield returns at lock and captain for Vodacom Bulls

The most capped South African Vodacom Super Rugby player ever, Victor Matfield, is back at the helm of the Vodacom Bulls when they take on the Emirates Lions at Loftus Versfeld on Saturday.

Matfield, who last captained the Vodacom Bulls in the opening round of the competition, will return at lock following successful knee surgery that kept him out of action for a month to play in his 145th match, replacing Grant Hattingh who drops to the bench.

Also back in the match XV that shows five changes to the run-on side that took the field at DHL Newlands last weekend, is Jan Serfontein, Arno Botha, Lappies Labuschagne and Trevor Nyakane.
Serfontein is back following a late withdrawal from the DHL Stormers match, whilst Botha, Labuschagne and Nyakane are all promoted off the bench into the starting team.
The Springbok midfielder replaces Burger Odendaal, who drops to the bench in place of Akona Ndungane, whilst Botha swops places with Pierre Spies at the back of the scrum. Nyakane starts in place of Dean Greyling.
Labuschagne replaces Deon Stegmann, who is rested after 10 consecutive starts.
Prop Andrew Beerwinkel could also make his debut as he is named on the bench.

"We are getting into the rhythm to play the type of match we want to play," Vodacom Bulls coach Frans Ludeke said when he announced the team in Pretoria on Thursday.
"Our defence structure is good and we are very competitive in every match we play. We need to tweak some aspects of our game though, but I am confident that we are creating a style of play that will make us contenders in the play-off stages of the competition. All said, we need to show up against the Emirates Lions, who have shown their endurance and determination week after week."

Matfield, who will captain the side for a South African and franchise record 84 times, pointed to the experience of his team.
"We are facing a team who expresses their personality on the field, but we are also a squad that are proud of being the most successful local franchise ever. You are only as good as your last match though and we came up short then. We need a solid performance before we go on tour, so a win is pretty much non-negotiable."

The team (with Super caps) is: Jesse Kriel (11), Francois Hougaard (82), JJ Engelbrecht (59), Jan Serfontein (33), Bjorn Basson (81), Handré Pollard (21), Piet van Zyl (53), Arno Botha (27), Jacques du Plessis (25), Lappies Labuschagne (34), Victor Matfield (c, 144), Flip van der Merwe (75), Marcel van der Merwe (27), Adriaan Strauss (114), Trevor Nyakane (52). Replacements: Callie Visagie (45), Morné Mellett (34), Andrew Beerwinkel (0), Grant Hattingh (44), Pierre Spies (113), Tian Schoeman (4), Burger Odendaal (5), Jurgen Visser (29).
Milestones:
•There are three centurions in the squad line-up - Victor Matfield 144 (Bulls 136 & Cats 8); Adriaan Strauss 114 (Cheetahs 97, Bulls 17) and Pierre Spies 1113 (all Bulls)
•Coach Frans Ludeke will extend his Vodacom Super Rugby as most experienced coach ever – He has coached the Vodacom Bulls in 121 matches and the Cats in 23 for a tally of 144.
•Victor Matfield will extend his Vodacom Bulls record as their most capped Super Rugby player to 145. He will also captain the side for a record 84rd time, which is also a competition record. It is also his 16th season of Vodacom Super Rugby, a record he will shares with Tony Brown and Tana Umaga.

Matfield keer terug as slot en kaptein
Suid-Afrika se mees ervare Vodacom Super Rugby-speler en kaptein, Victor Matfield, lei Saterdag die Vodacom Bulls op die veld in hul Super Rugby wedstryd teen die Emirates Lions op Loftus Versfeld.
Matfield het ook voorgedraf in die openingswedstryd van die seisoen teen die DHL Stormers en is weer fiks na 'n knie-operasie.

Die span toon vyf veranderinge van die een wat verlede naweek op DHL Nuweland begin het.
Jan Serfontein, Lappies Labuschagne, Arno Botha en Trevor Nyakane begin almal in die derby-stryd.
Serfontein vervang Burger Odendaal wat bank toe skuif met Akona Ndungane wat uitval, Botha ruil plekke met Pierre Spies en Labuschagne vervang Deon Stegmann wat 'n ruskans kry. Nyakane speel in Dean Greyling se plek.
Andrew Beerwinkel is vir die eerste keer op die plaasvervangerbank (in die plek van die beseerde Greyling) en kan sy Super Rugby debuut maak. 

"Ons begin nou die momentum en ritme kry om die tipe wedstryd te speel wat ons graag wil," het die Vodacom Bulls se afrigter, Frans Ludeke, gesê.
"Ons verderdigingstrukture is baie goed en ons is mededingend in alle fases van die spel. Hier en daar is klein verstellings nodig, maar ek is vol vertroue dat ons aansprake op die uitspeelfase lewendig sal bly as ons so volhou. Bygesê, jy moet elke week opdaag en teen die Lions, wat gewys het hulle speel tot in die laaste sekonde, sal ons op ons heel beste moet wees."

Matfield, wat die span vir die 84ste keer sal aanvoer, meen sy span se ervaring kan deurslaggewend wees.
"Ons speel teen 'n span wat hulself graag uitdruk op die veld, maar ons is ewe trots op die feit dat hierdie span die kompetisie al meer gewen het as enige ander plaaslike span. Jy is egter net so goed soos jou laaste wedstryd en ons het daardie een verloor, so ons het baie om te bewys. Boonop toer ons hierna, so 'n wen hier is ononderhandelbaar."

Die span (met Super-wedstryde) is: Jesse Kriel (11), Francois Hougaard (82), JJ Engelbrecht (59), Jan Serfontein (33), Bjorn Basson (81), Handré Pollard (21), Piet van Zyl (53), Arno Botha (27), Jacques du Plessis (25), Lappies Labuschagne (34), Victor Matfield (k, 144), Flip van der Merwe (75), Marcel van der Merwe (27), Adriaan Strauss (114), Trevor Nyakane (52). Plaasvervangers: Callie Visagie (45), Morné Mellett (34), Andrew Beerwinkel (0), Grant Hattingh (44), Pierre Spies (113), Tian Schoeman (4), Burger Odendaal (5), Jurgen Visser (29).

Pin It

Apr 30, 2015

(12) Matfield returns at lock and captain for Vodacom Bulls

 1. gravatar Cornelius says:
  Bulle vat 5 punte , ons moet die slag die Leeus pak gee
  HOU BY DIE BLOU MY VOLK
 2. gravatar honibal says:
  Ek glo en vertrou dit sal goed gaan. Vat die 5, ons gaan dit nodig kry.

  Ek hoop Burger kry speel kans langs Serfontein. JJ kan doen met so bietjie rus.
 3. gravatar Erhard says:
  Dink dis 'n beter span as verlede week, nog hier en daar 'n naam wat ek sou wou uit hê maar ek dink ons het 'n goeie kans.
 4. As ons voorry die game weer soos nat post toasties vou dan weet ek wragtag nie. Hierdie voorry MOET sy man kan staan. Magtag dit kan nie anders nie.

  Nie so seker of Grant Hatting verdien om nie te speel nie. Die man speel myns insiens met baie passie al maak hy soms foute. Hy gee darem alles wat hy het.

  Ek is seker FL sal Jan en Burger saam laat speel op een of ander stadium in die wedstryd.

  Kom BULLE!! Gaan julle klomp kom ondersteun. Munikakaanjani!!!!!!!
 5. gravatar Geraldt says:
  Span Ons Moet Die Nawiek 5 Punte Vat.
  Volgende Nawiek Het Ons n Los Loodtjie So Die Nawiek Se 5 Punte Is Belangrik.

  Ons Hou By Die Basics. Ons Hou By Die Blou
 6. gravatar bluebull says:
  Well its taken our coach 10 weeks,but let us compliment him for leaving Dean out for now and give someone else a chance. It is out best starting front row so far.

  I think it is a very good starting side.

  I do have the feeling that with Steggies and Dean both rested, and by not having a replacement scrum half and Visser being underplayed, our bench will not be that effective this weekend. Ludeke will probably not give Beerwinkel a run-on as he did not do with vd Westhuizen. I also have questions on starting with Matfield coming straight from a knee injury and rather not keeping him on the bench untill the 2nd half. Surely Strauss are more than capable of leading the Bulls and still give Pierre a chance from the bench?

  The reason I say this is because the Lions bench have made all the difference in their last 5 games. They won it all in the last 10 minutes or so. Hopefully Pierre and OIdendaal can ignite something Extra.

  This is a home game, and I will love it if things can come together for us against the Lions.
 7. gravatar Franscois says:
  Dean was in a car accident along with hencus van wyk and short!
 8. gravatar Bullebakkies says:
  JJ het seker nes Jono Ross n familielid in BBRU direksie!
 9. gravatar HouByBlou says:
  Uiteindelik ons sterkste voorry-kombinasie!!!

  Met die pak soos hy nou is kan ek nie glo ons sal sukkel in die skrums nie! As dit wel gebeur moet die skrum-afrigter dadelik sy tasse pak. Eks opgewonde om te sien wat Arno gaan doen en hoe Lappies op oopkant sal wees. As Spies later opkom moet Arno na 7 skuif - dit is dalk ons beste lostrio..

  Sal ook wil sien dat FL vir Burger kans gee op binnesenter en Jan op buite-senter. As Piet vinnige diens kan gee Saterdag sal ons hierdie een goed kan wen. Komaan Bulle!! Wys ons wat jul kan doen!
 10. gravatar Bluedog says:
  Die weglating van Dean Greyling is n seen vir ons span danksy n jagtog voor so n belangrike wedstryd soos Saterdag teen die leeus. Ludeke sou hom nie gedrop het nie. Ons kan Greyling nie meer bekostig in die span nie ondanks sy goeie spel in die vaste los. Goeie span. Bonuspunt wen moet gekry word.
 11. gravatar nitronic says:
  Kom Bulle.

  Groot toets vir Serfontein. Verster en Mnisi is op top vorm.

  Spies se rus kans wonder of dit beteken HM gaan hom kies vir Bokke?

  Baie bly dean is nie daar nie.
 12. gravatar Paul says:
  Nou net uitgevind tot my teleurstelling dat Matfield weer terug keer.Ek was seker ons sou more se wedstryd gewen het sonder hom ,maar nou ja hulle sit n ouman in en nou moet ons met 14 spelers prober om die wedstryd te wen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *