Vodacom Blue Bulls win again

articles.comments (16)

Blue Bulls speed past Griquas in second half

Vodacom Blue Bulls flyhalf Tian Schoeman contributed 21 points to help his team to a 36-12 victory against the ORC Griquas at Loftus Versfeld in Pretoria on Friday evening. The Griquas led 12-9 at halftime, reports Dan Lombard.

The first half proved to be an absolute dog fight as neither team gave an inch on defence. Schoeman opened the scoring for the home side when he made easy work of his penalty attempt.

The Blue Bulls showed their attacking intent by opting to swing the ball on many occasions. Former Blitzbok and Griquas winger Ruhan Nel read one of the Bulls' attacks brilliantly to score an intercept try with three defenders hot on his heels. Fullback Gouws Prinsloo's conversion hit the upright.

The Blue Bulls almost replied through fullback Warrick Gelant but the TMO denied the try as the last pass was ruled as forward.

The teams continued their relentless attacks with both defences holding strong. Griquas wing Ntabeni Dukisa swiveled out of a weak tackle to score in the corner with halftime fast approaching. Prinsloo kicked the extras to allow the visitors to pull nine points clear.

Schoeman pulled three points back for the Bulls with a minute left on the clock but the Griquas had the opportunity to nullify his gain through a Prinsloo penalty which went wide. The teams headed back to the tunnel with the Griquas leading 12-6.

Schoeman was called upon early in the second half to punish the Griquas through a penalty goal which he duly did. He added another penalty goal to level the scores with 20 minutes of the match remaining.

The Bulls kept the scoreboard ticking when replacement prop Dayan van der Westhuizen scored a breakway in the corner from broken play but the angle proved too much for Schoeman who missed the conversion.

Schoeman showed his twinkle toes as he danced his way past two would-be tacklers to score the Blue Bulls' third try of the match minutes later and converted to give his team a 24-12 lead.

Bulls scrumhalf Francois Hougaard added his name to the score sheet when he finished off a great team try as the Pretoria outfit began to run away with the lead. Schoeman was successful with the conversion.

Wing Jamba Ulengo scored the Bulls' bonus point try in the 77th minute. Nel was denied a consolation try for the Griquas in the dying seconds of the match due to a knock-on which allowed the Blue Bulls to take the 36-12 win.

Scorers:

Vodacom Blue Bulls: Tries: Dayan van der Westhuizen, Tian Schoeman, Francois Hougaard, Jamba Ulengo; Conversions: Schoeman (2); Penalties: Schoeman (4).

ORC Griquas: Tries: Ruhan Nel, Ntabeni Dukisa; Conversion: Gouws Prinsloo.

Pin It

Aug 14, 2015

(16) Vodacom Blue Bulls win again

 1. Man, hierdie ouens maak my opgewonde. Daar kan nog baie verbeter word maar vir die eerste keer in jare voel ek weer positief oor Blou Bul rugby...
 2. gravatar nitronic says:
  Goeie wen. Eerste halfte dalk effens te gemaklik gewees. Ons verdediging kort nog werk. Ons offloads is uitstekend.

  Jammer maar WSS wil dalk nie in PTA wees nie. Dries was beter.

  Mooi Bulle en Nols.
 3. Veels geluk Bulle, julle het jul doelwit behaal deur 5 punte te kry MAAR dit was nie maklik nie. Die Griekwas was duidelik ingesteld op verdediging en het in die eerste helfte geslaag met hul taktiek. Gelukkig het hul skopper misluk want die telling kon n ongemaklike 20 - 6 gewees het kort voor rustyd. Vir my is dit verblydend dat hulle koelkop gebly het en nie terug geval het op doellose skoppe nie - Tiaan het wel n paar gehad.

  Wat vir my teleurstellend was, toe die muur kraak en ons vinnig drie driee gedruk het, tree die euwel van reserwes weer in. Die span se momentum het daarmee verlore gegaan. Ek sou graag wou sien dat die spelers eers die vierde drie gekry het, en dan kan die reserwes die wedstryd voltooi. Gelukkig het dinge mooi uitgewerk. Ek hou van die Van Zyl skrummie se vinnige en aanvallende speelstyl.

  Ek wil tot die slotsom kom dat SA refs die Bulle blindelings straf in die skrums. Kan dit wees dat die Bulle soveel meer skrumoortredings het as die ander spanne? Ek het gewens Nollis trek n Rassie Erasmus op die ref. Haal jou kastig beseerde stutte af en wen die wedstryd met "uncontested" skrums. Sweerlik sal n blinde ref die Bulle straf in die skrums.

  Gelant het 'n lastige systappie of iets aan hom wat die verdediging nogal toets. Die hantering was swak en sal hopelik baie aandag kry. M Orie verdien n sterretjie. Na twee wedstryde lyk hy vir my na n slot vir die nabye toekoms. Ek is egter bekommerd ons slotte skrum dalk nie so sterk nie. Lappies was vir my die speler van die aand. Dis hoe n flank moet speel.

  Nou vir ons werklike toets Saterdag. Die WP gaan n groot toets wees. As die Bulle hul foute kan beperk, gaan dit n fees van rugby wees.
 4. gravatar skippie says:
  Geluk manne. Vat game net van begin af vas. Jul was boetjie platvoet in eerste helfte. Coach Nollis jy doen goeie werk. Pasop net vir oor oefen. Manne moet dam krag oor he teen einde van die wk om die game voluit te kan speel. Nogmaals well done. Doen so voort. Trots op julle.
 5. gravatar skippie says:
  Geluk manne. Vat game net van begin af vas. Jul was boetjie platvoet in eerste helfte. Coach Nollis jy doen goeie werk. Pasop net vir oor oefen. Manne moet dam krag oor he teen einde van die wk om die game voluit te kan speel. Nogmaals well done. Doen so voort. Trots op julle.
 6. gravatar jimmy says:
  Hoe “sweet” is dit om weer te lees van Blue Bulls win again!!!

  Veral na die geploeter van: Bulls lose in… Bulls come up short… Bulls drop the ball… Bulls go down…
 7. gravatar jimmy says:
  ‘n Song van die Bee Gees vir die laatnag en hopelik binnekort vir enige span wat met die Magtige Blou Bulle swaarde sal kruis.

  You win again so little time we do nothing but compete. There's no life on earth no other could see me through you win again…You Win Again
 8. gravatar jimmy says:
  Ek kan onthou jare terug het Sooi Brandt geskryf dat ons eers sal moet sien hoeveel drank ons sal moet koop om ons deur die seisoen te dra… Ou maat ek weet nie of jy nog hier lees nie, demmit, koop bleddie alles wat jy in die hande kan kry! Hier kom ‘n ding en daai ding het moese Horings!

  HOU BY DIE BLOU!!!!!!!!!!!!!!

 9. gravatar Muzi says:
  WSS?!?!......better shape up or ship out....that Dries Swanepoel is a quality player damn STRONG in contact....Orie impressive.....WP will be favourites next weekend BUT it's going to be a very close game...
 10. gravatar Muzi says:
  Scrums?!?! a bloody mess!!!!! but then again that's nothing new....
 11. gravatar Bully says:
  Sal nie kla oor die oop en hardloop rugby, ons wou dit sien.
  Maar oppas teen beter spanne soos WP en Leeus, daai eerste helfte sal ons duur kos.
  Net beter hantering en afronding.
  WSS sal moet sokkies optrek.
 12. gravatar David says:
  Is dit net ek of kort ons nuwe voorry ek kan nie ontdou wanneer laas ons n span ore aan gesit het in die skrum nie??????
 13. gravatar Blouland says:
  Die eerste helfte gedink, hier gaan ons weer ......

  Maar gelukkig nie, die manne het dit mooi omgedraai in die 2de helfte.

  Om na 58 minute 12-12 te wees, en dan 22 minute later 36-12 tr wen, wil gedoen wees, mooi Bulle.

  Onthou egter, dit is goed om meer bal in hand te speel, maar dit kan alleen gebeur as jy voor sag maak, en die fases eers opstel.

  Basics moet bly, in 1ste helfte te min voorspelers by die afbreekpunte gehad, hande het soms gelol, en weer 'n paar onnodige rolskoppies. Dit het reggekom in 2de helfte.

  Hopelik sal die manne groei met elke game, om aan te pas op die veld, gou die wedstrydsituasie op te som.

  Lappies lyk na Kaptein Yster !

  Bulle, Lions, Pumas en WP lyk na die spanne om te klop.

  Sal nog hard moet werk aan die skrums, in tight games gaan ons dit kos, veral as ons teen beter spanne speel.

  Hier is my span vir komende Saterdag, dit is ons eerste werklike groot toets, gaan groot Bulle.

  Galant
  Ismael
  Dries
  Burger
  Ulengo
  Tian
  Hougaard

  Hanro
  Lappies
  Roelof
  RG
  JDP
  Dylan
  Jaco
  Werner


  Wat die 0/19's betref, wie is die afrigter daar, lyk my hulle sukkel ?
 14. gravatar Oom Koos says:
  Ek weet dit het nou niks met die Bulle uit te waai nie maar ek moet die volgende se :
  EK salueer vir Richie McCaw. Een van die beste rugby spelers ooit!!!!!

  Ek het ongelukkig nie gistraand se wedstryd gesien nie, so ek kan nie kommentaar lewer nie.

  Kom Bokke , maak ons trots en speel die klomp linkse politici stil.
 15. gravatar agrob says:
  Ek het my familie gisteraand loftus toe gevat. Baie lekker behalwe een of twee mense wat hulself nie kon gedra nie, maar niks ernstigs nie. Kaartjie vi my , di vrou en 2 kids was maar R100-00. My opinie was dat die kwaste ons baie goed in toom gehou het met hul verdediging en skrums. Lyk nie of ons voorye se probleme en tegnieke deur WR en GB uitgesort is nie. Ons heelagter is GOEEED!! Lappies, Tian(met tye), Buger en Dries, RG en Orie ook goed gelyk. Mens kon Nollis se impak na rustydpraatjie opmerk. Eks egter baie bekommerd oor vlgnde naweek. Wp lyk giftig!!!
 16. gravatar BB1 says:
  Hoekom het ons slim bestuur vir Bongi n bogemddelde swart speler en Wilco n bogemidelde stut laat gaan???????? 2 goed wat ons kort??????? Barens en Xander dink julle tyt is ook verby gaan help vir Fl asb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *