Smit, Small-Smith back in action

Smit, Small-Smith back in action

articles.comments (28)

Vodacom Blue Bulls flanker Roelof Smit and midfielder William Small-Smith has been cleared to be considered for selection for this weekend's Absa Currie Cup match against the Toyota Free State Cheetahs in Pretoria. 

Small-Smith has been cleared following concussion and Smit will return to the training field tomorrow, having recovered from a hip pointer and will be available for Friday's match, team doctor Org Strauss said.

RG Snyman, Werner Kruger and Marvin Orie sat out training on Monday due to light niggles, but Dean Greyling will only know on Thursday whether his knee will hold up for the clash. 

Nick de Jager, who made his debut against Griquas on the weekend, strained his ankle and will undergo a scan. 

Deon Stegmann is two weeks away from action, as is Justin Forwood, who is recovering from a rib injury.

Duncan Matthews will also be back in two weeks after his knee operation.

Irne Herbst, Piet van Zyl, Morné Mellett, Dennis Visser and Callie Visagie remains out for the rest of the season andHanro Liebenberg is expected back in 4-6 weeks.

Pin It

Aug 31, 2015

(28) Smit, Small-Smith back in action

 1. gravatar Theo says:
  Baie bly RSmit is weer reg. Wonder wat gaan NMarais doen met al ons senters. JSerfontein is terug vanaf die Bokee en nou is WSS ook weer reg. DSwanepoel het egter vir my uitstekend gedoen op 13 en ek sal hom verseker nie drop vir WSS nie.
  Hoop nie De Jager is te ernstig nie.
 2. gravatar Muzi says:
  I'd be happy with this line up... 1.Pierre Schoeman 2.Bandise Maku 3.Marcel vD Merwe 4.Flip Vd Merwe 5.Marvin Orie 6.Roelof Smit 7.Jacques Du Plessis 8.Arno Botha 9.Francois Hougaard 10.Tian Schoeman 11.Jumbo Ulengo 12.Burger Odendaal 13.Dries Swanepoel 14.Travis Ismael 15.Warrick Gelant........16.Jaco Visagie 17.Mox Mxololi 18.RG Snyman 19.Jannes Kirsten 20.Ivan Van Zyl 21.Louis Touche 22.Jan Serfontein.................Clinton Swart exposed the @10 and @12. channel Tian and Burger may be good attacking wise BUT defensively a bit suspect.....Serfontein will not miss a tackle....
 3. gravatar Bloukaap says:
  hou van jou span Muzi, maar sonder Lappies is die Bulle maar vaal!

  Ek dink met Brussouw en boom Prinsloo terug vir Cheetahs sal ek twee baljagters kies.

  Ja ek dink ook Griekwas het Tiaan Schoeman se defense opgetel in die video analise en dit het gewerk vir hulle. Ek het wel gesien id vorige games het Deon Stegman daardie kanaal gehelp cover. Die Cheetahs sal met Benjamin die hele aand daar hardloop.

  Hopelik kan ons die twee stutte vervang.
 4. gravatar nitronic says:
  Bloukaap, Brussow is Japan toe. Boom gaan honger wees.

  my span sal wees

  15) Gelant 14) Ismaiel 13) Dries 12) Odendaal 11) Ulengo 10) Schoeman 9) Hougie 8) Botha 7) Lappies 6) Smit 5) Orie 4) J Dup 3) Marcel 2) Maku 1) Schoeman

  16) Mox 17) Visagie 18) Flip 19) Kirsten 20) Ivan 21) Fouche 22) Jan
 5. Is Pierre reg vir om so 'n kritiese game te begin. Hy het nie juis baie footies gespeel tot nou nie. Moet hy nie eerder die laaste 20 min speel nie?


  Vra maar net
 6. gravatar kabous 23 says:
  Ek weet nie of schoeman 'n beter skrummer as Dean is nie, Maar stem saam dat daar defnitief iets daar moet gebeur. Marchelle is 'n moet op Vasskop. Behalwe daarvoor sal ek vir jan ook dadelik in die beginspan inbring op 12. Niks teen Burger nie, maar Jan se balverspreiding en verdediging is beter. Ek dink hy gaan kook met Nollis se wedstrydplan. My lostrio sal Lappies op 7, R Smit op 6 en Hanro/Arno op 8 wees. Slotte steeds JduP en Orie met Flip op die bank. RG is ons toekoms, maar vir eers nog bietjie by die o/21's. Hoop nie Hougie is teleurgesteld van die bok span aankondiging nie. As hy aanhou speel soos in die eerste paar wedstryde is ons daar uitgesorteer. WSS as senter volgens my kom op
  12 na Jan en Burger, en op 13 na Dries, Dan Kriel. Gelant was still in die GW wedstryd, maar as hy kan speel soos 2 weke terug, gaan dit moeilik wees om te kies tussen hom en Jessie op 15. Jessie mag dalk selfs vir die bulle op 13 uitrdraf. Weet nie lekker waar gaan JJE inpas as hy terug kom vir Superrugby volgende jaar nie.

  Hoop Gary Botha se invloed begin vinnag vrugte afwerk in skrums, want met die uitsondering daarvan en verdediging (pine pienaar) lyk ons span baie goed. Ons moet ook vir meer as 20 minute lank speel. Laaste 2 weke lyk ons vir 20 minute briljant, maar die res van die tyd gemiddeld. as ons in 20 minute 4 drie kan druk, dink net wat kan ons in 80 doen.
 7. gravatar cenic says:
  Muzi. Please help.Jerry Danquah , Jan Caamphfer and Devon Henson??? Whats their situation? Not one appearance so far this year!!
  From when will Swanepoel be available,only next season??
 8. gravatar Muzi says:
  Lol....sorry gents forgot about lappies.....a massive head ache for Nollis....
 9. gravatar Muzi says:
  @Cenic.....I have no idea what's going on regarding those three players....I have a feeling Henson is not in the squad pity because he reminds of Danie Rossouw....frustrated with the situation regarding Jerry he's a quality player at wing but not getting game time...Van Rooyen from the Bulls is one of the best Under 19 hookers in SA....no wonder Campher is out of favour....Entienne Swanepoel will be available only next season good player tight head...go to Schoolboy rugby blog there you will see which schoolboy players Xander has signed for 2016.....it's a fantastic group....
 10. gravatar Muzi says:
  Gary Botha can only do so much...the fact of the matter is Dean and Werner can't scrum the sooner Nollis realises this the better for the Bulls.....
 11. gravatar Blue Bull says:
  We can spit and spat, but the Bulls has already made a watertight contract with Greyling till 2018!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  The ignorance in the BBM management was evident when some of them that were blogging here were defending Werner Kruger and Dean Greyling like hell after the Stormers demolished us in round 1 of the Superryugby. I knew we were in trouble when I read the comments from Stapper and co.

  So gentleman, Ludeke's legacy will still be with us for a while.

  Good news that Brussouw will not be playing against us Nitronic.

  If I look at te Bulls strategy, then I think the emphasis is getting the best young talent and build a team from there. The senior acquisitions are looking good.

  The question is still will the Bulls appoint a new Superrugby coach? Muzi, how close are your ears to the board room mate?

 12. gravatar cenic says:
  Thanks Muzi. Any one else with news on the matter.?? Especially Henson. May be some one from the Bulls management??
  As supporters we should be kept up to date, not so??
 13. gravatar Martin says:
  Hoop Dean en Kruger gaan net die bench warm hou volgende jaar.

  Ek is worry geen 4 slot vir volgende jaar nie.

  Is daar iemand wat iets weet.
 14. gravatar Martin says:
  Ek glo ons hoef nie eers te dominate in die scrums nie, maar kan ons net ons eie bal kry en asb op hou penalties afstaan.

  Die nume game plan is grate. Ons kan en sal weer super rugb dominate.

  SCRUMS ONLY PROBLEM
 15. gravatar Bullebakkies says:
  Ons het nou great senters! Glo Jesse gaan vlg jaar op 13 diens doen, met Gelant op 15.

  Jan, Burger, Jesse, Dries. Hoop net BBRU kan nou van JJ ontslae raak, wragtig nie plek vir hom in die span nie.
 16. gravatar Franscois says:
  Ek hoop dat jan saterdag begin want odendaal se verdediging was regtig nie baie goed dai swart ou het oor hom gehardloop en hy is regtig nie eers so goed nie.. ek sal volgende jaar vir jan en jesse op senter speel saam met jje en basson opi vleul en dan gelant op heel agter dink net dat op dai vlak gan van die jong ouens dt nie maak nie!!!
 17. gravatar Dylan says:
  @Bullebakkies moenie so vinnig JJE weggooi nie.
  Hy is nou in Japan en kan dalk nuwe skills optel, ek meen kyk net na Jantjies.
  Ons kan hom dan as 'n back-up vluel gebruik glo ek maar hy moet net wegbly vannaf senter af.
 18. Ek sal Flip nie eers op bank sit ni, vir die simpel rede dat hy nie dissiplienne het ni. Is gewoonlik net 5 min op en word gestraf. Partykeer nog geel kaart ook. Die van julle wat se Serfontein verdedig beter as Burger se geheue is maar kort. Daar was hierdie jaar ni n super wedstryd waarin hulle nie die kanaal tussen Serfontein en Pollard aangeval het met sukses ni
 19. gravatar enrique says:
  Ek dink ook jan sal meer op defence beteken,wonder of tiaan sal beter vaar op defence as jan aan sy buite kant is. dit is al waar tiaan bietjie sukkel. Verder great attacking speler,pierre schoeman het ma eers volg week terug gekom, ek verkies hom ook bo dean! Wernner defintief bench met marcell vdw wat terug is! Roelof smit op 6, al is stegman terug.. Roelof speel meer na bal toe....met 7 lappies en 8 arno botah...
 20. gravatar Franscois says:
  Sien die wp is agter marnitz boshoff an ek kan nie verstaan dat ons unie nie een van die groot spelers kon teken wat wp en selfs die sharks geteken het nie ons het i goeie span maar daar is te min back up in meeste van die posisies!!! Ek dink stutte en slot is i probleem so ook vleul dink nie ons is op standaard in daaedie 3 posisies nie!
 21. gravatar kabous 23 says:
  Ek is weer baie bly ons teken nie 'n paar groot name nie. Ons het baie ondervinding, en dis tyd dat ons ons junior strukture begin vertrou. Onthou Victor het steeds 'n kontrak as Speler/afrigter volgende jaar. Met Orie, Victor, RG en nog vele meer in junior rugby is ons solied op slot.

  Ons stutte in superrugby lyk ook goed met trever en Marchelle, met die res as back-up.
 22. gravatar Blyblou says:
  Weet iemand dalk wat die situasie met Jason Jenkins en Bjorn Basson is?

  Ek sien hul name nerens onder die beseerdes nie, maar is redelik seker hulle is nog gekontrakteer by die Bulle?
 23. gravatar nitronic says:
  Blyblou nie seker oor Jenkins nie, en was onder die indruk Basson is Japan toe. Mag verkeerd wees.

  In other new, Bulls have released Flip v/d Merwe to join Clermont with immediate effect.
 24. gravatar Bullebakkies says:
  Lappies, Arno en Roelof is die toekoms! Tyd dat Stegman minder gespeel word en jong manne meer kans moet kry, soos nou in CC gebeur.

  Ons moet nie weer in n situasie beland dat belowende jong spelers weggaan omdat die afrigter (Ludeke) vasklou aan ouer spelers wat verby hul beste is!

  Ons huidige span maak my baie opgewonde! Ek sal Jan vir die saterdag v bank af speel, maar vlg game in beginspan saam met Dries! Ons het baie goeie senters op die oomblik!!

  Ek sal vir vlg jaar se S15 beslis n goeie nr 4 slot gaan soek!
 25. gravatar Bloukaap says:
  Basson is in Japan. Jenkins is nog beseer, weet nie hoekom sy naam nie feature nie. Ek is effens bekommerd oor ons diepte op nr. 4 slot vir volgende jaar.

  Roelof Smit was baie kwaai gejag deur die WP vir volgende jaar. Hy het 2 weke terug die WP stil gespeel. Ons kan baie bly wees Smit het besluit om te bly.
 26. gravatar Blyblou says:
  Dankie Bloukaap en Nitronic.


  Ek het die nuus van Bjorn se Japan-toe om een of ander rede gemis.

  Ek stem saam oor die gebrek aan 'n ervare/geharde no4 slot: Ons het laasjaar vir Willemse verloor en hierdie jaar verloor ons vir Flip en du Plessis.

  Die volgende ouens in die ry is seker Jenkins, Herbst en Visser, maar ek is nie so seker of Herbst en Visser werklik no4 slotte is en of hulle Superrugby potensiaal het nie.

  Orie en RG is albei eintlik 5 slotte en ek dink hulle is onderskeidelik O.K en skitterend.
 27. gravatar Matador says:
  Jenkins was beseer maar sal die naweek vir O21 beskikbaar wees. Tyd om hom in te lyf in senior rugby - hy het hom in die JWC bewys. Hope rou talent en potensiaal.
 28. Hier is die Blou Bulle se SPANAANKONDIGING vir Vrydagaand se wedstryd op Loftus:

  Die Vodacom Blou Bulle-afrigter, Nollis Marais, het Springbokvaskopstut Marcel van der Merwe in sy beginspan en Springboksenter Jan Serfontein op die plaasvervangerbank ingesluit vir sy span wat Vrydag teen die Toyota Vrystaat Cheetahs in ABSA se Curriebekerkompetisie op Loftus Versfeld speel.

  Marais het nog ‘n Springbok, Francois Hougaard, in sy beginspan gekies nadat die skrumskakel nie verlede week beskikbaar was om teen ORC Griekwas te speel nie.

  Hy speel in die plek van Ivan van Zyl, wat weer bank toe skuif, in die enigste verandering in die agterlyn. Voorlangs is daar 3 skuiwe.

  Van der Merwe begin op vaskopstut in die plek van Werner Kruger, wat ‘n ruskans kry, ‘n fikse Roelof Smit neem weer oor by Jannes Kirsten op flank en die beseerde Dean Greyling word deur Pierre Schoeman op loskop vervang.

  Greyling se knie lol en met Schoeman weer fiks na ‘n kniebesering, het Marais op die gewese Junior Springbok se nommer gedruk. Schoeman maak sy debuut op Curriebekervlak, maar het reeds vir die Blou Bulle se Vodacombekerspan gespeel.

  Serfontein vervang Dan Kriel, wat terugkeer na die Onder 21’s.

  “Jan gaan beslis ‘n nuwe dimensie agterlangs toevoeg. Hy kort bietjie wedstrydfiksheid en aangesien daar geen rede is om hom te vinnig terug te bring nie, sal hy genoeg speeltyd van die bank af kry,” het Marais verduidelik.

  Kaptein Lappies Labuschagne is baie bly om die terugkerendes in die span te sien.

  “Beide Jan en Marcel kon netsowel in die groep gewees het wat Engeland toe gaan, so ons is baie bly dat hulle nou vir ons speel. Hulle sal gretig wees om te wys waarom hulle in die groep moet wees en ons moet daardie energie benut. Die Vrystaat is ‘n baie gevaarlike span en hulle gaan stert in die lug wees na verlede naweek.”

  Vodacom Blou Bulle: 15 Warrick Gelant, 14 Travis Ismaiel, 13 Dries Swanepoel, 12 Burger Odendaal, 11 Jamba Ulengo, 10 Tian Schoeman, 9 Francois Hougaard, 8 Arno Botha, 7 Roelof Smit, 6 Lappies Labuschagne (Kaptein), 5 Marvin Orie, 4 Jacques du Plessis, 3 Marcel van der Merwe, 2 Bandise Maku, 1 Pierre Schoeman
  Plaasvervangers: 16 Jaco Visagie, 17 Dayan van der Westhuizen, 18 RG Snyman, 19 Jannes Kirsten, 20 Ivan van Zyl, 21 Louis Fouché, 22 Jan Serfontein.


  Die Blou Bulle Maatskappy (Edms) Bpk het bevestig dat Flip van der Merwe van sy kontrak vrygestel is om by Clermont Auvergne aan te sluit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *