Junior teams announced for matches against Free State

articles.comments (5)

Kriel back for Under-21's against Free State

The Vodacom Blue Bulls Under-21 team to play the Toyota Free State in the Absa Under-21 Provincial Championship at Loftus Versfeld on Friday has been boosted by the availability of Junior Springbok star Dan Kriel. The strong-running midfielder was released from the Vodacom Blue Bulls Currie Cup side and will play alongside leading try-scorer, Marquit September, for this important clash. He replaces Adrian Maebane, who moves to the bench.

Vodacom Blue Bulls U21 coach Handré Marnitz also gave Dewald Human a first start at fullback, with Ganfried May shifting to the wing. Impi Visser is the new scrumhalf in place of Theo Maree.
Up front, Corniel Els is also back after making his debut for the senior side in Kimberley last weekend and will start at hooker and Riekert Hattingh comes in at flank for Corne Cooper. Mox Mxoli moves from tighthead to loosehead in place of Pierre Schoeman, who makes a first start for the senior side. Stefaan Grundelingh will play tighthead.

The team is: Dewald Human, Ganfried May, Marquit September, Dan Kriel, Keanon van Wyk, Kobus Marais, Impi Visser, Jsuandre Swanepoel, Riekert Hattingh, Marco van Staden, Nicolaas Janse van Rensburg (c), Le Roux Roets, Stefaan Grundelingh, Corniel Els, Nqobisizwe Mxoli. Replacements: Arno van Wyk, Matthys Basson, Jason Jenkins, Heinrich Viljoen, JP Smith, Joshua Stander, Adrian Maebane.

Kriel terug vir Onder-21's
Die Vodacom Blou Bulle Onder-21 span wat Vrydag in 'n belangrike Absa Onder-21 Provinsiale Kampioenskapswedstryd teen die Toyota Vrystaat op Loftus Versfeld speel, is versterk met die beskikbaarheid van senter Dan Kriel. Die opwindende driekwart is vrygestel van sy Absa Curriebeker-verpligtinge in die Vodacom Blou Bulle-span en sal 'n gedugte kombinasie met die span se voorste driedrukker, Marquit September, in die middelveld vorm.

Kriel vervang Adrian Maebane, wat as plaasvervanger speelkans sal kry. In ander skuiwe agterlangs het afrigter Handré Marnitz vir Dewald Human op heelagter gekies, met Ganfried May wat vleuel toe skuif en vir Impi Visser in Theo Maree se plek op skrumskakel ingesluit.
Die gereelde haker, Corniel Els, is ook weer terug na sy Curriebeker-debuut vir die Blou Bulle verlede week en sal 'n nuwe voorry vorm saam met Stefaan Grundelingh en Mox Mxoli, wat van vaskop na loskop skuif in die plek van Pierre Schoeman.
Die span is: Dewald Human, Ganfried May, Marquit September, Dan Kriel, Keanon van Wyk, Kobus Marais, Impi Visser, Jsuandre Swanepoel, Riekert Hattingh, Marco van Staden, Nicolaas Janse van Rensburg (k), Le Roux Roets, Stefaan Grundelingh, Corniel Els, Nqobisizwe Mxoli. Plaasvervangers: Arno van Wyk, Matthys Basson, Jason Jenkins, Heinrich Viljoen, JP Smith, Joshua Stander, Adrian Maebane.


Groepes tweaks Under-19s for Free State clash
Vodacom Blue Bulls Under-19 coach Hayden Groepes tweaked his starting team for Friday's Absa Under-19 Provincial Championship clash against the Toyota Free State at Loftus Versfeld, but rewarded most of the players involved in last week's 61-31 win over the Leopards.

Divan Rossouw comes in at fullback in place of Brendan Owen, who moves to wing, while Stephan Enslin comes in at scrumhalf in the other backline change.
In the pack, Aston Fortuin is back at lock with Hendre Stassen moving to the bench and Luigy van Jaarsveldt will start at no8.
Exciting back Jerry Danquah was included on the bench.
The team is: Divan Rossouw, Coneree Poole, JT Jackson, Franco Naude, Brendan Owen, Tinus de Beer (c), Stephan Enslin, Luigy van Jaarsveld, Denzel Hill, Dean van der Westhuizen, Aston Fortuin, Sam Mitchell, Jaco Holtzhausen, Alandre van Rooyen, Madot Mabokela. Replacements: Jungqo Hennings, Franco van den Berg, Wynand de Necker, Hendre Stassen, Jaco Bezuidenhout, Maurice White, Ruan de Beer, Jerry Danquah.

Groepes maak enkele skuiwe vir Vrystaat stryd

Die Vodacom Blou Bulle Onder-19 afrigter, Hayden Groepes, het enkele veranderinge aan sy span aangebring wat die Luiperds verlede week met 61-31 geklop en nou Vrydag teen die Toyota Vrystaat speel. Groepes het Divan Rossouw op heelagter ingesluit en Brendan Owen na vleuel geskuif vir die wedstryd op Loftus Versfeld in Absa se Onder-19 Provinsiale Kampioenskap.
Stephan Enslin is op skrumskakel gekies in die ander agterlynskuif.
Voorlangs vervang Aston Fortuin vir Handre Stassen op slot en begin Luigy van Jaarsveldt op agtsteman.
Die opwindende agterspeler Jerry Danquah is as plaasvervanger gekies.
Die span is: Divan Rossouw, Coneree Poole, JT Jackson, Franco Naude, Brendan Owen, Tinus de Beer (k), Stephan Enslin, Luigy van Jaarsveld, Denzel Hill, Dean van der Westhuizen, Aston Fortuin, Sam Mitchell, Jaco Holtzhausen, Alandre van Rooyen, Madot Mabokela. Plaasvervangers: Jungqo Hennings, Franco van den Berg, Wynand de Necker, Hendre Stassen, Jaco Bezuidenhout, Maurice White, Ruan de Beer, Jerry Danquah.

Pin It

Sep 02, 2015

(5) Junior teams announced for matches against Free State

 1. gravatar Bloukaap says:
  ek sien Le Roux Roets is sommer al in die u21s opgeneem.

  kan.iemand my sê wat het van Jade Stiglingh en Duhan vd Merwe geword?
 2. Skippie (vorige blog) Ek gun die spelers al hulle sukses en geleenthede. Feit is dat die unie sekere doelwitte het om te bereik soos bv om die CB te wen. Om dit te behaal benodig ons al die spelers se commitment. As ons dit behaal kry die unie n welkome finansiele inspuiting waarmee nuwe spelers gelok kan word.

  Die unie kom sy verpligtinge na teenoor die spelers. Beseerde spelers se kontrakte word eerbiedig al kos dit baie geld. Wat ek verlang is dat spelers dieselfde commitment wys teenoor die unie.

  Dink terug aan Johan Ackermann se geval Toe hy destyds geskors is, het NTVL hom nie vir die wolwe gegooi nie. Nadat Johan se skorsing verby is, in pleks van om die unie wat hom gedra het te ondersteun, toe hol hy Natal toe of oorsee om meer geld te verdien. .
 3. gravatar Blyblou says:
  Trompie se Pa - as ek reg lees tussen die lyne, het dit vir Nollis gepas dat Flip oorsee gaan. Ek dink nie hy wou die entoesiasme van een van sy jong slotte (of loosies) demp deur hulle uit die 22-tal te laat, om vir Flip te akkommodeer nie. Flip is deel van die Bulle se verlede - die jong manne is deel van die Bulle se toekoms - en Nollis "back" sy jong spelers.

  Die BBM kon immers Flip verplig om sy kontrak te eerbiedig, as hulle wou.
 4. gravatar bluebull says:
  Not long a go I spoke to someone in the Bulls camp about what is it that changed in the team because we are looking like a happier bunch?

  His answer was straight forward: the ego's are gone.

  A few senuor.guys had a very negative impact on the team this year, especially up front, and FL did not have the strenght to keep them in place.

  So, let these players go. The young guns are ready.

 5. gravatar Matador says:
  @Bluebull, that means please keep Victor away......

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *