Blue Bulls crowned Amateur Provincial champions

articles.comments (9)

Blue Bulls crowned Amateur Provincial champions
The Blue Bulls on Saturday took top honours in the Amateur Provincial Competition final as they defeated the Sharks Club XV 60-27 to be crowned the 2015 Amateur Provincial champions at Loftus Versfeld.
The Blue Bulls won the Northern Amateur Provincial Competition, while the Sharks Club XV won the Central competition and Boland A the Southern Section respectively, which earned the teams a place in the three-match finals series to determine the annual champion.
The Blue Bulls defeated Boland 65-16 in the opening match in Robertson, while the Sharks Club XV beat Boland 48-10 in Amanzimtoti. This resulted in the final match between the Blue Bulls and Sharks Club XV at Loftus Versfeld proving to be a true final.
The first half in Pretoria was tight as both teams tried hard to make their presence felt, but with form and home-ground advantage favouring the hosts they took a 32-20 lead at the break.
They continued to build on this form in the second half and did well to capitalise on their point-scoring chances, which allowed them to increase their try tally for the match to eight, while the Sharks Club XV scored only three tries.
The final was particularly special for Blue Bulls players Dwight Pansegrouw and Emile Temperman, who each contributed two tries, while Steven Moir’s seven conversions and two penalties earned him an impressive contribution of 20 points.
Amateur Provincial Competition finals Series results:
Boland 16 – 65 Blue Bulls
Sharks Club XV 48 – 10 Boland
Blue Bulls 60 – 27 Sharks Club XV
Amateurs Blue Bulls 60 (32), Amateur Sharks 27 (20).
BLUE BULLS 8 tries: Dwight Pansegrouw (2), Emile Temperman (2), Anton Beswick, Jade Stighling, Willie Engelbrecht, Gerrit Engelbrecht. Conversions: Steven Moir (7). Penalties: Steven Moir (2).
SHARKS 3 tries: Jose Rodriques, Wade Elliott, Gary Collins. Conversions: Jors Dannhauser (2), Sipha Duhe. Penalties: Jors Dannhauser (2).

Blue Bulls team: JP du Plessis, Damian van Wyk, Vian Riekert, Anton Beswick, Jade Stighling, Steven Moir, Emile Temperman, Willie Engelbrecht, Gerrit Engelbrecht, Dwight Pansegrouw, Pieter Janse van Vuren, Pieter Griesel, Primo Ncube, Sylvester Booysen ©, Heinrich Els. Replacements: Frederick Binneman, Wynand Breytenbach, Marius Oosthuizen, Frederik Eksteen, Jacques Olivier, Andries Kruger, Albert Bakker. Coach Pote Human. Manager Morris Gilbert.

Sharks team: Brandon Bailing, Shayne Makombe, Gary Collins, Jose Rodriques, Rica Lategan, Jors Dannhauser, Dylan Marcus, Wade Elliott, Kevin Buck, Carl Marks, Ferdie Horn, Paul Bester, Luciando Santos, Greg Bauer, Matt Jones. Replacements: Royal Mwale, Thinus Volker, Dumi Dludla, Sabetha Mokochie, Biesele Tshmala, Matt McDonald, Sipha Duhe.

Pin It

Oct 12, 2015

(9) Blue Bulls crowned Amateur Provincial champions

 1. gravatar Dries says:
  Sopas gehoor Marius vd Westhuizen blaas Vrydagaand vir die Bulls vs WP!

  Amper erger as Rasta! Hy het die Bulle se skrums wild en wakker geblaas by vorige geleenthede hierdie seisoen.
 2. gravatar Oom Koos says:
  Dries moenie dit vir my se nie. Die man is n grap. Kan nie glo dat hy toegelaat word om WEER n game van die Bulle te blaas nie.
  Sal maar n handvol Prozacs voor die tyd moet drink anders gaan my bloeddruk dit nie hou nie.

  Een van my WP maters het die naweek iets genoem wat my sommer onmiddelik kwaad gemaak het. Hy het vir Jessie Kriel bygekom en gese dat hy die bal onder sy arm sit en net vorentoe storm. Ek het toe bietjie na sy spel gaan kyk en gesien dat my ou WP mater nie verkeerd was nie. Jessie sal moet leer om met die bal in altwee hande te hardloop. Daar is n tyd om bal onder die arm te sit en ta gaan of om af te stamp maar ek is bevrees dat daar aan daardie skills van hom gewerk moet word. Ek het so bietjie van die AB westryde gekyk en ook vorige wedstryde van hulle. Daar is heelwat van hulle spelers wat met die bal in beide hande hardloop. Dit gee jou net soveel meer opsies. Jy kan na beide kante uitgee. Jy kan die kontak vat en die bal nog steeds aan die lewe hou. Kyk net wat doen SBW en hoe hou hy n bal lewendig. Hoop iemand kan dit vir Jessie aanleer
 3. gravatar Gemini says:
  ....en Marius vdWesthuizen is verlede week by dieWP se jaarlikse prysuitdeling aangewys as hul Skeidsregter van die Jaar.
 4. gravatar Dries says:
  Goeiemiddag manne,

  'n Baie interessante ding het die afgelope 24 uur gebeur. Gistermiddag om 14:30 het SA Rugby 'n mediaverklaring uitgestuur waarin Marius van der Westhuizen as skeidsregter vir Saterdagaand se wedstryd tussen die Bulle en WP aangewys is.

  Sowat 'n uur gelede, presies 24 uur na die eerste mediaverklaring, het 'n nuwe verklaring uitgegaan. Daarin verskyn Marius se naam nêrens en Pro Legoete word skielik aangewys as die man wat die fluitjie moet vat Vrydagaand!

  Baie Interessant. Sou die Blou Bulle dalk beswaar aangeteken het? Dis bekend dat Nollis 'n vergadering met Marius van der Westhuizen aangevra het na die wedstryd teen die Leeus op 12 September, waarin Marius ooglopend pateties was.
 5. gravatar Dries says:
  Net ingeval ek as leuenaar uitgemaak word, hier is die amptelike kopie vanuit SARU se kantoor:
  Ek sien in die eerste paragraaf dat Marius skielik 'n enkelbesering opgedoen het! HaHaHa!!

  Hier is 'n lekker storie vir joernaliste wat graag krap... Sommer 'n bietjie politieke sous ook by die storie, want ek sien Pro Legoete sou aanvanklik, volgens die eerste verklaring, gladnie die naweek in enige van die wedstryde (juniors ingesluit) opgetree het nie.


  ***********************************************************

  Monday, 12 October 2015

  Kick-off times, match officials confirmed for Absa Currie Cup playoffs

  The South African Rugby Union (SARU) on Monday confirmed the kick-off times and match officials for the Absa Currie Cup Premier Division Semi-finals and the various junior competition playoff fixtures.

  The Vodacom Blue Bulls host DHL Western Province on Friday in the first Premier Division Semi-final at Loftus Versfeld at 19h00. On Saturday, the Xerox Golden Lions host the Toyota Free State Cheetahs in the second playoff match at Emirates Airline Park in Johannesburg at 13h45.

  Referee Marius van der Westhuizen will take charge of the Pretoria encounter, while Jaco van Heerden will referee the Johannesburg match. Both Absa Currie Cup Semi-finals will be televised live on SuperSport 1.

  The two Absa Under-19 A-Division Semi-finals will be played on Friday, while the Absa Under-21 A-Division Semi-finals will be contested on Saturday.

  Absa Currie Cup fixtures for this coming weekend are:

  Friday, 16 October 2015

  Absa Currie Cup Premier Division Semi-final
  Vodacom Blue Bulls vs DHL Western Province
  Venue: Loftus Versfeld, Pretoria
  Kick-off: 19h00
  Referee: Marius van der Westhuizen

  Absa Under-19 A-Division Semi-final
  Eastern Province U19 vs Toyota Free State Cheetahs U19
  Venue: Nelson Mandela Bay Stadium, Port Elizabeth
  Kick-off: 15h00
  Referee: Stephan Geldenhuys

  Absa Under-19 A-Division Semi-final
  Vodacom Blue Bulls U19 vs DHL Western Province U19
  Venue: Loftus Versfeld, Pretoria
  Kick-off: 16h30
  Referee: Archie Sehlako

  Saturday, 17 October 2015

  Absa Currie Cup Premier Division Semi-final
  Xerox Golden Lions vs Toyota Free State Cheetahs
  Venue: Emirates Airline Park, Johannesburg
  Kick-off: 13h45
  Referee: Jaco van Heerden

  Absa Under-21 A-Division Semi-Final
  Toyota Free State Cheetahs U21 vs Cell C Sharks U21
  Venue: Free State Rugby Stadium, Bloemfontein
  Kick-off: 13h00
  Referee: Francois Pretorius

  Absa Under-21 A-Division Semi-Final
  DHL Western Province U21 vs Xerox Golden Lions U21
  Venue: City Park, Cape Town
  Kick-off: 14h00
  Referee: Lourens van der Merwe

  Issued by SARU Corporate Affairs

  ***********************************************************************

  Tuesday, 13 October 2015

  Match official update for Absa Currie Cup playoffs

  Media are advised that Pro Legoete will replace Marius van der Westhuizen as the referee for the Absa Currie Cup Semi-final on Friday between the Vodacom Blue Bulls and DHL Western Province in Pretoria. Van der Westhuizen was forced to withdraw from the match due to an ankle injury.

  The Vodacom Blue Bulls will host DHL Western Province in the first Premier Division Semi-final at Loftus Versfeld at 19h00. On Saturday, the Xerox Golden Lions host the Toyota Free State Cheetahs in the second playoff match at Emirates Airline Park in Johannesburg at 13h45.

  Jaco van Heerden will referee the Johannesburg match. Both Absa Currie Cup Semi-finals will be televised live on SuperSport 1.

  The two Absa Under-19 A-Division Semi-finals will be played on Friday, while the Absa Under-21 A-Division Semi-finals will be contested on Saturday.

  Absa Currie Cup fixtures for this coming weekend are:

  Friday, 16 October 2015

  Absa Currie Cup Premier Division Semi-final
  Vodacom Blue Bulls vs DHL Western Province
  Venue: Loftus Versfeld, Pretoria
  Kick-off: 19h00
  Referee: Pro Legoete

  Absa Under-19 A-Division Semi-final
  Eastern Province U19 vs Toyota Free State Cheetahs U19
  Venue: Nelson Mandela Bay Stadium, Port Elizabeth
  Kick-off: 15h00
  Referee: Stephan Geldenhuys

  Absa Under-19 A-Division Semi-final
  Vodacom Blue Bulls U19 vs DHL Western Province U19
  Venue: Loftus Versfeld, Pretoria
  Kick-off: 16h30
  Referee: Archie Sehlako

  Saturday, 17 October 2015

  Absa Currie Cup Premier Division Semi-final
  Xerox Golden Lions vs Toyota Free State Cheetahs
  Venue: Emirates Airline Park, Johannesburg
  Kick-off: 13h45
  Referee: Jaco van Heerden

  Absa Under-21 A-Division Semi-Final
  Toyota Free State Cheetahs U21 vs Cell C Sharks U21
  Venue: Free State Rugby Stadium, Bloemfontein
  Kick-off: 13h00
  Referee: Francois Pretorius

  Absa Under-21 A-Division Semi-Final
  DHL Western Province U21 vs Xerox Golden Lions U21
  Venue: City Park, Cape Town
  Kick-off: 14h00
  Referee: Lourens van der Merwe

  Issued by SARU Corporate Affairs
 6. gravatar Blouland says:
  En waar kom Pro Legoete vandaan, ek kry niks inligting oor hom deur prof. Google nie ?

  .
 7. gravatar Bloukaap says:
  Die wat nie vir Pro Legoete ken nie...

  Hy is al sedert 2008 in die land van die lewendes. Die feit dat hy na 7 jaar nog steeds op hierdie vlak blaas moet vir almal sê wat sy vermoëns is. Wees dus gewaarsku mense... Le Goete is so anti Bul soos kan kom. Tussen hom, Rasta en vs Westhuizen weet ek nie wie kry die prys vir die kukste nie

  Daar is yslike groot gap tussen ons CC refs en die wat internasionaal mag blaas.
 8. gravatar Bloukaap says:
  Hoe minder die Bulle met die pers praat hoe beter. Laat Dobson met sy groot mond die praatwerk doen. Die heuningkwaste sal uitgedeel word deur homself en Stephen Nell. Ons weet waar ons swakplekke lê en ons weet wat ons sterkpunte wees.

  Maar moenie enige skietgoed vir die WP gee nie.

 9. gravatar Poliesman says:
  Janee, daar is nie n groot verskil tussen Legoete en v/d Westhuizen nie. Altwee anti-Bul en altwee ewe swak. Ek moet se voordat Rasta Australie toe gegaan het, was hy nie so openlik teen die Bulle nie. Iemand van die Bulle moes hom baie kwaad gemaak het. Wonder of dit dalk Steggies was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *