Engelbrecht off to Wales

Engelbrecht off to Wales

articles.comments (11)

Engelbrecht off to Wales

The Blue Bulls Company (Pty) Ltd on Thursday confirmed the release of JJ Engelbrecht to the Ospreys in Wales.

Engelbrecht, who played 65 times in the Vodacom Bulls jersey since joining the team in 2012, was due to link up with his Pretoria team mates upon returning from Japan, where he is playing for Toyota Industries Shuttles.

The Ospreys offer resulted in a release request by Engelbrecht, which has been granted by the BBC with immediate effect.

According to the BBC High Performance Manager, Xander Janse van Rensburg, the decision to release Engelbrecht was based on the depth they have in the midfield, where the likes of Jesse Kriel, Dan Kriel, Burger Odendaal, Jan Serfontein and Dries Swanepoel will be contesting starting spots.

"We decided to release JJ as we have good depth in the outside backs. We want to thank him for his contributions on and off the field over the last couple of seasons. He will be a massive asset to Ospreys no doubt," Janse van Rensburg said.

Engelbrecht scored 45 points in his 65 appearances and also scored five test tries in 12 appearances for the Springboks.

Pin It

Jan 14, 2016

(11) Engelbrecht off to Wales

 1. gravatar Cornelius says:
  Dis die beste nuus nog FANTASTES
 2. gravatar johannes says:
  9 driee in 65 wedstryde! Magtig wat n klad op die keuses van Frans Ludeke en sy afrigtingsspan.
 3. gravatar Poliesman says:
  Ek dink dit is glad nie sulke goeie nuus nie Cornelius. Ek dink JJ is n uitstekende vleuel en nie n binne senter nie. Miskien kon iemand oorsee vir hom leer om die bal te pass want FL kon dit nie doen nie. Hy is vinnig en sterk. Met die ondervinding wat hy oorsee opgedoen het, kan hy net n beter speler wees. Gelukkig het ons goeie senters en vleuels maar diepte op alle posisies is baie belangrik.

  Het gistraand vir Jono Ross sien speel vir Stade Francais teen Munster. 2 Strafskoppe afgestaan in n paar minute. Ai jai jai..........
 4. gravatar Pierewiet says:
  In my opinion the Bulls problem will be upfront and not at the back. We still have a very ineffective tight five. We have enough power and speed at the back and we have more than adequate cover on the loosies. I am quite sure that we will be able to play some decent rugby in the opening rounds.
 5. gravatar Bloukaap says:
  Ons het genoeg diepte op 13. Ek het nogal gewonder hoe dit sou uitspeel.

  Hier is egter twee aspekte ter sake waarvan mens moet kennis neem:

  1. Die Bulle moet minstens iets uit die deal uit kry as 'n speler nie sy kontrak deursien nie ongeag die situasie dat diepte in jou guns mag wees. Hier word niks gesê van oordragskostes nie, daarom noem ek dit. Anders is dit ons verlies. Ons kan nie spelers op payrolls hou en dan maak en breek hulle kontrakte na gelang van hul eie geleenthede nie.

  2. Dit gaan probleme skep as spelers in Japan hul seisoen afsluit en hulle veronderstel was om vir die Bulle te kom speel maar hulle verkies dan om na Europa te gaan. Ek kan vanuit fiannsiele oogpunt dit verstaan, maar in dieselfde asem moet die Bulle nie uitgebuit word nie. Die feit dat ons spelers release om in Japan te speel noet tot ONS en die speler se voordeel strek, en.nie net tot die speler nie.

  Spelers is lojaal tot 'n.sekere mate, maar deesdae kyk hulle ook na hul eie sakke. Die Bulls moet dus seker maak hulle kyk ook na hul eie sak.
 6. gravatar Bloues says:
  Ek is oortuig dat die bulle vir JJ gese het hy kan maar ander geleenthede soek. Die bulle sal hom mos nie onmiddelik release as dit nie die geval was nie. Hy was oortollig en die bulle het na hule eie sak gekyk want nou kan hulle verseker meer as een ander goeie speler koop met JJ se groot salaris.
 7. gravatar Poliesman says:
  Vanmiddag op die TV kanale geloer en na iets gesoek om te kyk behalwe krieket. Sien toe daar is n sokkerwedstryd tussen Sundowns en Tuks. Nie een wit speler op die veld nie. Hoe werk dit? Rugby en krieket word forseer om soveel swart spelers in te he maar by die sokker gaan daar f#@&l; aan nie. Is ons maar net te slapgat of is ons al so gewoond daaraan om net toe te gee. Ag laat ek eerder stilbly voordat ek as n rassis uitgemaak word.
 8. gravatar Bloukaap says:
  poliesman

  Ek is dit eens met jou gewaarwording. ek was verlede jaar baie gekok toe ek die kwota samestellings n April gelees het wat sou wag op ons rugby unies.

  Huidglik in SA word enige kritiek aggressief met beskuldigings van rassisme begroet maar die teenoorgestelde word nie met dieselfde agterdog bejeen nie. Dit verklaar vir my die houding met sportsoorte soos sokker in SA.

  Ras en kleur het nou 'n sterker emosie geword as ooit van te vore.

 9. gravatar Bullebakkies says:
  Ek is bly JJ maak n skuif! Hy was verseker nie n goeie 13 nie, stem saam dat hy beter op 14 sal vaar.

  Ek sien oor algemeen nie dat enige SA baie goed gaan vaar vanjaar nie ( semis of finaal haal)

  Meeste het jong onervare afrigters en jong spelers. Ek dink die Bulle sal oor n jaar of 2 kookwater wees mits Nollis hou by sy aanvallende wedstrydplan en ons kan die jiong manne by Loftus hou!

  Ons moet net die Stormers wen in die eerste wedstryd!!!!!

  Sterkte aan Nollis en die span!
 10. gravatar Bluebull says:
  After studying all the teams for the coming season I am of the impression that most teams, including NZ, will feel the loss of senior players. So almost all the teams will field pretty much inexperienced players mixed with a few seniors and fewer internationals. Very few teams will field a well balanced side where there is not obvious weakpoints in the team. So it makes for an interesting season ahead.

  That said, our road this year is a difficult one playing The Aussie teams in Australia and then the ridiculous program of flying to Japan and back again to play the next Saturday. The playing field needs to be level for all sides. Luckily we do not play any NZ side in our pool.

  From what Ive heard, the Bulls are working very hard to make the transition to the new style of play.
 11. gravatar Fred says:
  Hoekom update hulle nie die page ,baie SWAK ons kry geen terug voer oor vordering vir nuwe seisoen en oor spelers behalwe die wat weggaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *