Pollard to miss Vodacom Super Rugby due to knee injury

Pollard to miss Vodacom Super Rugby due to knee injury

articles.comments (12)

Pollard to miss Vodacom Super Rugby due to knee injury

Vodacom Bulls flyhalf Handré Pollard has been ruled out of rugby for at least nine months after rupturing knee ligaments in training on Monday. He will be operated on Wednesday.

Pollard's injury came on the first day of his return to rugby and according to Vodacom Bulls coach Nollis Marais, was a freak accident.

"Handré was easing back into training, his first phase of final rehab before being cleared to play and was busy with a passing drill when he injured himself. This is pretty devastating for all of us, as Handré was a key player for us. We are fortunate to have two very capable flyhalves still in our squad in Tian Schoeman and Francois Brummer. They now get the opportunity to showcase their skills and I am confident that we can still achieve our goals for the season."

Marais also confirmed that Lappies Labuschagne injured his ankle on Wednesday and will be in a race to be fit for the opening Vodacom Super Rugby clash against the DHL Stormers on 27 February. 

"As things stand, he will not be able to train for at least two weeks," Marais said.

“We hope to have him back on the field for the opening match, but will be guided by our medical staff in that regard,” according to Marais.

Pin It

Feb 09, 2016

(12) Pollard to miss Vodacom Super Rugby due to knee injury

 1. gravatar Muzi says:
  Nollis Marais is deluded if he thinks the Bulls will do well without Pollard in the super rugby campaign...Brummer is average added to the fact that he can't kick....Schoeman...well talented no doubt but blows hot and cold...he's doesn't have BMT that's why WP put him under pressure in the CC semi final at loftus terrible news.....if only we had signed Jaco vD Walt from the lions.....looooooong season ahead guys sorry....
 2. gravatar Loftus says:
  Wel, ons sou in elk geval nie die toernooi gewen het nie. So...laat Schoeman so veel as moontlik ervaring opbou. Ek glo in hom. Aan die einde van die seisoen moet Nollis 30 spelers he met Super rugby ervaring en n bleddie skrum.
 3. gravatar gwmpappie says:
  MUZI - ive watched you put down Schoeman for the past year! If he lacks a little BMT its only because he was not given the opportunity to prove himself. He did, after all, outplayed Handre during Varsity cup, before he got injured, just like Handre now. Although I really feel bad for Handre, this is the opportunity that FL did not give Schoeman. Marais at keast have the b*lls not to revert back to over-the-wall players, just because theyve got "names". Watch S hoeman- given the opportunity- he will impress. One swallow does not make a summer
 4. gravatar Roepman says:
  GWMpappie, Schoeman het reeds al die kanse gekry wat nodig is, as jy iets van rugby weet, die man is nat agter die ore en gaan baie lank vat om reg te kom. Hy is verlede jaar geweeg en te lig gevind. en sorry om te sê Loftus, mens neem nie deel om 30 spelers met ervaring te "bou" nie. Ek dink hulle moet een van daai Kriel boeties losskakel toe skuif.

  Mooi loop
 5. gravatar Muzi says:
  @GWMPappie....Willie Du Plessis was the flyhalf for Tukkies when Pollard was at inside centre....they beat Maties in the final in Paarl....2013....I'm not going to hide from what I said about Schoeman he makes far too many mistakes this isn't Varsity Cup....it's Super Rugby...last year he started well then ended badly in the Currie Cup look how many points he missed in the semi final against WP......Handre was the incumbent Sprinbok @10.....he's the best young @10 I'm the country...BIG LOSS!!!!!!.....
 6. gravatar Bloukaap says:
  Nou ja, ek het gee verlede week die belangrikste nou is dat niemand seer kry nie....

  Groot, groot, yslike groot verlies vir die Bulle, en ek wil amper se: daar gaan 50% van ons kanse om uitspeelrondtes te haal.

  9 maande... eish. dit beteken Pollard sal nie weer in 2016 enige rugby speel nie. Te veel rugby gespeel verlede jaar. spelers word verkeerd betsuur en betsuur hulself ook total verkeerd. all for the fear of missing out and not having enough money.

  Ons het nie keuse as om die jong manne nou te speel nie, - dis eintlik maar net die Sharks wat nou topklas losskakel oor het. So in daardie opsig is ons gemeet teen ons opponente in gelyke bootjie.

  Eina. eina, eina eina.
 7. gravatar Led Zeppelin says:
  Wat het van Tony Jantjies geword?
 8. gravatar franscois says:
  Ek persoonlik dink ons gan baie sukkel sonder pollard! Elton sal beslis die bokke se nom 10 trui dra die leeus gan kook die jaar en ons i pak gee die naweek!
 9. gravatar Loftus says:
  Wel, Roepman, dink jy daardie Matfield span het net opgedaag by Loftus en begin Super rugby trofees wen ? Spanne word gebou deur jare saam te speel en ondervinding op te bou. Of dink jy ons het 30 spelers met Super rugby ondervinding wat agter Loftus rondstaan?
  En jy is verkeerd oor Schoeman ook. Hy het nog nie ordentlike kanse gekry nie. Die 2 of 3 games laas jaar waarin hy nie perform het nie, kon wees a.g.v. gebrek aan ervaring in high pressure wedstryde. Of dink jy n speler maak geen foute terwyl hy ervaring opbou nie?
  Daar is regtig geen logika in jou vorige post nie - veral die Kriel/losskakel opmerking het my amper van my stoel af laat val!

 10. gravatar Rian Malan says:
  Roepman ek stem saam met jou ,die manne moes al verlede jr in Super rugby ingebring gewees het.Ons moet n slag ophou "bou" en" jonk" wees,die verskoning raak afgesaag.Wat my erg bekommerd maak is dat geen SA span nog erens genoem het dat hulle die S18 gaan wen nie,so hulle speel net om saam te speel.Jy speel S18 om dit te wen nie om te bou nie,waarom is dan daar.In vandag se tyd waai die spelers links en regs oorsee so die ouens wat gekies word moet reg wees.Eben Etzebeth was van dag 1 af n yster.Ons gaan sukkel sonder Pollard en ek is n groot BULLE man maar sien .......as dit aankom.Het jy al n NZ span gehoor moan of praat van Bou en Jonk span,nee hulle speel rugby.In die NZ Herald praat hulle van hulle wil 4 spanne in die semis he die jaar,dit is mos positief na iets kyk.GO BULLE MY BLOED BLY BLOU
 11. gravatar Loftus says:
  Rian, so ek kan aflei dat julle wil hê die Bulle moet n kampioenspan koop? Ons het nie die geld daarvoor nie...so ons moet bou
 12. gravatar Bully says:
  Led, moenie te hard van Tony Jantjies praat nie, netnou hoor iemand jou en gaan soek hom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *