Ulengo to make Vodacom Bulls debut

articles.comments (31)

Ulengo to make Vodacom Bulls debut

Former Springbok Sevens flyer Jamba Ulengo will make his Vodacom Super Rugby debut on Friday for the Vodacom Bulls when they take on the undefeated Cell C Sharks at Loftus Versfeld in Pretoria.

The hard-running Ulengo, who scored 11 tries in 11 matches for the Vodacom Blue Bulls in last year’s Currie Cup, replaces Trevor Ismaiel on the right wing in the only change to the starting backline.
Up front, Vodacom Bulls coach Nollis Marais, also swopped Roelof Smit and Nic de Jager around, with Smit starting at open side and De Jager moving to the bench.

South Africa's current Young Player of the Year, Jesse Kriel, meanwhile, has been named on the bench. Kriel missed the Bulls win against the Rebels two weeks ago due to a head clash in training, but has been cleared to take the field against the leading South African team in the competition. He will replace Dries Swanepoel.

“Jamba was one of our star players last year and deserves an opportunity. We have good depth amongst our outside backs and I am happy to give Jamba a run against the Sharks,” Marais explained.

"To have a bye this early in the competition has pros and cons, but we decided to look at it in a positive way. It gave us time to work on the aspects of our game that was shown up by the Stormers and Rebels and it gave the likes of Jesse a chance to get match-fit again. The Sharks will arrive at Loftus with a lot of momentum and confidence, but we need to put a stop to that if we want to be successful," Marais said.

"We played with great spark in the first half against both the Stormers and Rebels, but our efforts in the second half of those matches did not deliver the same intensity and desire and that is something we worked on during the bye."

Vodacom Bulls captain Adriaan Strauss made it clear that his side is keen to get back to the field.
"The tournament has already showed why it is such a great one for players and spectators alike. There has been some great games so far and we can't wait to become part of the action again this weekend. This will be another typical South African derby with no mercy being given or asked. The Sharks have been great so far and will provide us with a massive test. But we would not want it any other way and to front that challenge in front of our home support will certainly spur us on."

The team to play the Cell C Sharks (with Super Rugby caps) is: Warrick Gelant (2), Jamba Ulengo (0), Jan Serfontein (38), Burger Odendaal (12), Bjorn Basson (88), Francois Brummer (7), Rudy Paige (23), Arno Botha (35), Jannes Kirsten (2), Roelof Smit (5), Grant Hattingh (50), RG Snyman (2), Marcel van der Merwe (35), Adriaan Strauss (120, c), Trevor Nyakane (60). Replacements: Jaco Visagie (4), Lizo Gqoboka (2), Hencus van Wyk (2), Jason Jenkins (2), Nic de Jager (2), Piet van Zyl (56), Tian Schoeman (9), Jesse Kriel (18).
Notes:
•Jamba Ulengo will make his Vodacom Super Rugby debut for the Vodacom Bulls. Ulengo is a former Springbok Sevens player.

Pin It

Mar 15, 2016

(31) Ulengo to make Vodacom Bulls debut

 1. gravatar Muzi says:
  Ulengo should have been in the team against the Stormers/Rebels...defensively he's far better than Basson and Travis...
 2. gravatar Muzi says:
  I was watching the Tukkies game....Ruan Steenkamp is going to develop into a quality player....Stander and Warner played a very good tactical kicking game...also the two young Under 20 locks Aston Fortuin and Eli Snyman are doing well as a combination...
 3. gravatar franscois says:
  Span lyk nie sleg net jammer vir brummer!!! Sou eerder dan tiaan speel of libbok
 4. Brummer........????? Wanneer begin Tian Schoeman!!!????
 5. gravatar wayne says:
  Baie goeie span wat die Bulle aangekondig het. Wel, met die bronne beskikbaar is dit die beste wat die Bulle kan opdaag mee. Arno Botha was baie baie goed en 'n 'n opwindende speler voor al die beserings. Hopelik is dit ook iets van die verlede.
  Ek dink Roelof Smit kan ook dalk iets doen teen die Sharks.
  Die voorry van die Bulle is heel skaflik. En Balie Swart is betrokke daarso in Pretoria.

  Dit gaan beslis 'n wedstryd wees om te aanskou. Wonder of my goeie vriend VIS die wedstryd gaan bywoon. Amper vergeet ek, hy sal by die meer opwindende Kings wedstryd wees. HEHHEHEHE!!

  Sterkte en moooi dag verder, almal.

  Groete,

  Wayne
 6. gravatar Vis says:
  Well boys, ek dink ons moet realisties wees. Die stormers het die bulle met 24 punte gewen en die sharks het hulle met 5 gewen, so die sharks behoort met 30 te wen. Kan nie sien dat die vrot bul span kan wen nie.

  Ek het vrydag afgevat en gaan deur ry PTA toe. Ek wil die slagting live kyk.

  Ek sal na die game daar by daai groot brons bul wees as julle met my wil kom "gesels". En ek gaan definitief (soos ek gewoonlik maak as ek loftus besoek) op hom moet pis en twee gebruikte tampons op jy horings hang.

  Sien julle daar...

 7. gravatar nitronic says:
  Mmmmm gaan een helse poging moet vat

  Swak punte Brummer, Kirsten, Basson, Serfontein, Van Zyl, De Jager

  Goed om Ulengo daar te sien.

  Dink ons loosies mag dalk n pakslae gegee word. Tweeling en Marcel sal vir Kirsten toe oe bully en met Arno se vorm ook dalk net.

  Sharks het gewys teen Stormers wat is passie, hoop ons sien dit ook van die Bulle en nie net vir die eerste 40 min nie.

  Het so vermoede daar gaan meer Sharks fans wees as Bulle fans
 8. gravatar Loftus says:
  Enige iemand wat my wil wed dat ons vir Tian Schoeman gaan verloor en hom dan oor 5 jaar gaan terugkoop van n ander unie af? Brummer is nie n langtermyn belegging nie en hy kan nie sy agterlyn wegkry nie..... nou wat soek hy in die beginspan, Nollis?
 9. gravatar nitronic says:
  Ok vis. whatever tickles your .......

  Loftus spot on, ons is veronderstel om te bou (wel so se sommiges) maar ons speel Brummer. Op die oomblik is Nollis n Ludeke version no 2
 10. gravatar wayne says:
  Vis,

  Ek is jammer maar daardie Cortina van jou gaan mos nooit die lang trek maak, al die pad van Oos - London tot in Pretoria nie. Gaan jy minstens aandoen by 'n B&B;?


 11. gravatar wayne says:
  Hennie Vermeulen,

  Ek stem saam met jou. Tian Schoeman is way beter. Ek onthou laasjaar het die Sharks ook teen die Bulle gespeel. Pollard moes ook afgaan met 'n besering. Ek was sommer baie bly toe ek die 'Eminem' kerel sien opkom in Pollard se plek.
  Tot ek gesien het, die ou het nerves of steel en uitmuntend pale toe gekorrel, en nog 'n wen vir die Bulle. Alles in slegs sy eerste wedstryd!!!

  Ek dink die 'coaching staff' mis 'n 'trick' deur nie met Tian Schoeman te begin nie. Maar weereens, miskien het Brummer 'n baie goeie wedstryd as hy hoor hoe word hy uitgejou deur VIS en sy familie op die pawiljoene.
 12. gravatar Loftus says:
  Ek is ook baie bly Ismael is uit en Roelof Smit is in. So, behalwe vir die losskakel, is die span nog die beste span wat Nollis gekies het in die 1ste 4 rondtes.
 13. gravatar Blouland says:
  Span lyk al heelwat beter. Bly oor Ulengo en Roelof in beginspan.

  Nog bekommerd oor Brummer en op die bank oor Piet, Hencus en de Jager.

  Wat het Nollis teen Hanro, kan iemand ons vertel ?

  Sterkte Bulle, hierdie is die game om te wys julle kan gefokus en passievol speel nie net vir 50 minute nie, maar die volle 80 minute !

 14. gravatar Smiley says:
  @ Blouland - Ek stem saam, Hanro moet in begin span wees. Huidige loosies kan net tackle - ons kort iemand wat bal kan steel, bal kan dra en aansluiting by agterlyn vind. Ek dink Hanro is beslis oplossing.
 15. gravatar Blouland says:
  Nog 'n speler wat ons gaan verloor is Pierre Schoeman.

  Hy het sy debuut in die CB gemaak laasjaar en goed gespeel.

  Hoop Nollis gee hom gou 'n kans, of is dit kwotas wat verhoed dat Pierre kan speel ?
 16. Wayne, Loftus..........Tian Schoeman is reeds oppad uit volgens binnekringe. Maar laat Nollis maar vir Brommer speel....... Hy sal brom brom ook maar net weer verdwyn!! Daai blonde bleached kop is die beste!!!!
 17. Wanneer kom steggies en lappies terug?

  Ek se ook Schoeman is die antwoord. Brummer is buitendien net op loan maar miskien bepaal daai leen kontrak dat hy 'n sekere minmum aantal minute moet speel of so iets. Miskien prober nollie dit uit die pad kry maar die problem is schoeman kry geen gametime nie en dis onregverdig teenoor hom. Hy verdien beter.
 18. gravatar spartacus says:
  Ek mag nou dalk baie naive wees, maar persoonlik voel ek dat al die ouens wat wil loop omdat hulle nie gametime kry nie, dan maar moet loop.

  Ek verstaan die ouens soek speeltyd en ek praat glad nie goed van die Ludeke tendens om ouens heeltyd te speel wat glad nie op vorm is bo ouens wat duidelik baie meer hart en lus het om te speel. Maar veral die jonger ouens moet rustig wees. Nie almal kan dadelik super rugby speel nie. So kom ons vat bv vir hanro liebenberg. Al word hy nie gereeld gekies vir super rugby nie sal hy basies n plek gewaarborg word in die currie cup span en dalk nog self kaptein wees. Daar sal iewers wel geleentheid wees om 'n paar super wedstryde te speel maar dis nie so erg om eers bietjie selfvertroue te bou deur currie cup te speel nie.

  Dan op 'n ander noot. Ek hoop regtig die bulle kan die wedstryd deurtrek hierdie vrydag. Ongelukkig weet ons nou al dat die bulle gewoonlik op 'n vrydagaand nie baie goed speel nie, maar ons hoop maar dat hulle hierdie af-week gebruik het om die kreukels uit te stryk.

  Hier is die sharks span vir vrydag: 15. Willie Le Roux, 14. JP Pietersen, 13. Paul Jordaan, 12. Andre Esterhuizen, 11. Lwazi Mvovo, 10. Joe Pietersen, 9. Michael Claassens, 8. Daniel du Preez, 7. Phillip Van der Walt, 6. Marcell Coetzee, 5. Stephan Lewies, 4. Etienne Oosthuizen, 3. Lourens Adriaanse, 2. Kyle Cooper, 1. Tendai Mtawarira (captain). Replacements: 16. Franco Marais, 17. Juan Schoeman, 18. Coenie Oosthuizen, 19. Hyron Andrews, 20. Keegan Daniel, 21. Cobus Reinach, 22. Garth April, 23. Odwa Ndungane

  n Baie goeie span, maar glad nie onoorwinbaar nie ! GO BULLE GO !!
 19. gravatar Bullebakkies says:
  Goeie Sharks span!

  Ons kan hulle klop!

  Lag Stormers verloor weer die naweek teen Brumbies!!!!!
 20. gravatar Blue Bull says:
  Very good, settled Sharks team. they looking for maximum impact in last 30 minutes. Watch out for Keegan Daniel. Mvovu is in the team again.

  Spartacus - In my opinion the CC - or at least the first no-purpose at all rounds of 13 matches that doesn;t count for anything, will really not be an inspiration for any player any more. "at least they get a chance" what if you can get the same chance in Europe to play in a really top league. For someone with the ability of Hanro Liebenberg - who plays towards the ball and forward to the opposition - a ball carrying ability that we currently lack among our loosies, the prospect of playing Currie Cup s no yellow carrot.

  Tiaan Schoeman is good enough to play as our first choice flyhalf behind Pollard. His line kicking and has more length than Brummer's. His attacking play is better.

  From what I read between the lines - the Bulls were looking for experience at 10.. To date, Brummer has never failed a kick at goal in his superrugby career.

 21. gravatar Loftus says:
  Die probleem is dat Schoeman kon hierdie jaar, met die blootstelling in S18, 12 tot 16 wedstryde gespeel het as Nollis nie besluit het Brummer is die pad vorentoe nie. En dit is waarvoor ek bang was. Dat Tian weereens gaan uitmis in sy ontwikkeling a.g.v. die Bulls se obsessie met skoppende losskakels. Wat is die doel daaraan om n Springbok agterlyn te he, maar jou losskakel kan nie sy senters wegstuur nie? Ek lees op die ander webwerwe, en al die ander ondersteuners kan ook nie glo hoekom die Bulls nie vir Tian speel nie. Hulle rate hom ook!
  Dis n mors van tyd en talent. So volgende jaar , wanneer Pollard terug is, het ons nog steeds nie n soortgelyke tipe backup vir hom nie a.g.v. Nollis se volharding met Brummer. Maar nou ja, dit lyk al vir jare asof daar zero langtermyn beplanning gedoen word by Loftus nie... so hoekom is ons verbaas?
 22. gravatar tinus says:
  Wil positief wees maar ek dink met my verstand

  Sharks met 15 punte

  Bulle skrum swak
  Lynstane swak
  Back line geen teenaanvalle
  Senters spell crash ball so wel as losskakel
  Lostrio staan te veel strafskop pe af
  Bench voorspelers nie op standard
  skrumskakel vat te kanker voor hy skoon maak
  Skop besit doeloos weg week na week
  En ons rekord op vrydae aand power

  Kom bulle wys on verkeerd asb
 23. gravatar spartacus says:
  Blue bull - I see your point and i agree 100 %. My next question though is how do you then ensure that you keep hold of your players? Because somewhere along the line someone is going to get fed up with playing second fiddle. For instance we have basson, ulengo, ismael, duhan vd merwe, duncan matthews, mahlo (if he isn't picked for scrumhalf). So somewhere one of these players will feel they aren't getting enough opportunity and will start looking for greener pastures. So how do you avoid this? Rotation policy? Maybe, but then you have to give up consistency. Whatever the bulls were able to do 10 years ago worked because we were dominating at all levels with decent players who didn't leave and in the senior team we even had the luxury of having a danie rossouw and pedrie wannenburg and those guys on the bench without them even thinking about leaving. But in today's game I guess money plays a bigger roll and if you don't get enough game time then your potential earnings also decrease.

  Hopefully brummer can surprise us this friday but I agree that schoeman offers more on attack and that he is the type of flyhalf we need for the type of backline that we have.
 24. gravatar koekemoer says:
  Ok spartacus ja dis waar maar se my hoe kry die sharks dit dan reg, sithole het min speel kans gekry so ver en nou sit hy nie eers bench nie en dan praat ek nie eers van hulle klomp losies nie .En ons het nog nie eers vir thomas du toit gesien ni renaldo bothma hoekom verloor sharks dan nie jaar in en jaar uit spelers nie .

  Hoekom bly hulle gelukkig as hulle nie speel kans kry nie.
 25. gravatar Loftus says:
  Spartacus, the difference was one name...Ian Schwartz. As High Performance Manager, he kept everyone at the Bulls happy and he was on top of everyone's contracts. He played a big part in the Bulls' success, and for me , his position was the most important to fill when he left with Meyer.
 26. gravatar Blue Bull says:
  Loftus I think you nailed it. I remember in 2013 the big nonsense started with some great seniors being offered smaller salaries - Jano Vermaak, Chilliboy, etc. and a hord of EP players being contracted, of which NONE reallu surfaced as excellen.

  Spartacus - with a weaker CC system I think rugby in SA is moving towards a tendency where Unions will not be able to contract 90 players any more. We will have to recruit a smaller squad and that's it. A guy like Duncan Mathews have been injured every season since 2013, but we keep him on the pay roll.

  We will definitely see some guys go at the end of this year - especially in the back three department. We have already lost a host of centres. But threre are certain positions where we are not that strong - tight head, locks, eightmen, scrum halve and nr. 10. In those positions you have to develop the next guy in line to his ultimate best and rotate them regularly. The Stormers are doing it with there loose trio, the Cheetahs with their nr. 10's and front rows, and the Lions do some schuffeling every week.
 27. Mense, wat bied Pretoria die jong manne? Niks, Durban en Kaapstad bied die jong manne baie meer in terme van leefstyl. Ons as ondersteuners is enigstes wie lojaal is. Vir die spelers gaan dit meestal oor geld, leefstyl en geleenthede. As hulle dit nie kry nie, beweeg hulle aan en daar is bitter min in terme van leefstyl wat 'n jong rugby speler in Pretoria gaan hou.
 28. gravatar spartacus says:
  Loftus - I forgot about ian schwartz. It makes perfect sense now. You can't substitute someone with the caliber of ian schwartz for someone who thinks he's playing rugby manager on a gaming console.

  Blue bull - Hopefully we are able to hold onto the players that we want to build a team with and not get stuck with players that won't bring anything to the team like the jurgen visser's, louis fouche's,etc.

  Koekemoer en poepindieketel - Ons almal wil mos maar 'n huisie by die see he so ek dink dis makliker vir die sharks en stormers om spelers soontoe te lok ;)

  Lekker aand verder manne en HOU BY DIE BLOU !
 29. gravatar cr says:
  SPARTACUS, onthou net dat die bosveld nader aan Pretoria is.
 30. gravatar Blouboy says:
  So 6 jaar terug kon hulle darem n trip doen na die Loftus Trofee saal (die kas was te klein). En een van die dae is die parlement darem hier ;-))))
 31. gravatar Bullebakkies says:
  Blouboy: As ons vanjaar niks wen nie, is dit al 6 bekerlose jare. Ons kom al nader aan WP se 10 of 11 jaar droogte!

  Dis onaanvaarbaar! AS ons vanjaar niks wen nie, moet daar verseker verandering plaasvind aan topbestuur! Ons kan nie meer net afrigting of spelers blameer nie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *