Vodacom Bulls, SA Rugby joins calls to Take on Racism

articles.comments (10)

SA Rugby joins calls to Take on Racism

The South African rugby fraternity has thrown its weight behind the Anti-Racism Week with all Vodacom Super Rugby teams in action locally this weekend and will wear yellow armbands to show their support for the campaign.

The initiative stems from the sporadic and unfortunate incidents of racism in South Africa, with the Nelson Mandela Foundation and the Ahmed Kathrada Foundation joining forces with 80 civil society organisations to form the Anti-Racism Network of South Africa (ARNSA).

“We’ve been approached by ARNSA to participate in the Anti-Racism Week, from 14 March, culminating on Human Rights Day on 21 March, and as a sport who prides itself on having the power to unite our nation, we’ve gladly accepted,” said SA Rugby President, Mr Oregan Hoskins.

“SA Rugby fully embraces this initiative from ARNSA, and we firmly believe that the unity of the Rainbow Nation can and will overtake and eradicate the stubborn fog of racism.

“We remain committed to non-racial sport and embrace diversity and racial reconciliation. We strongly condemn racism in all forms and wish to emphasise that it has no place in rugby and our beautiful country.”

Three Vodacom Super Rugby matches are scheduled to take place this weekend in South Africa. The local action kicks off with two derbies, on Friday evening in Pretoria, where the Vodacom Bulls host the Cell C Sharks (19h00), and on Saturday in Johannesburg, where the Emirates Lions will host the Toyota Cheetahs.

The final match of the weekend is in Cape Town between the DHL Stormers and the Brumbies on Saturday (19h15).

Earlier on Saturday, the Southern Kings kick off their New Zealand tour with a match against the Crusaders in Christchurch (08h35).

For more information, please visit www.arnsa.org.za

Pin It

Mar 17, 2016

(10) Vodacom Bulls, SA Rugby joins calls to Take on Racism

 1. gravatar Cornelius says:
  Vergeet van rasisme en behou die spellers, sien Lappies gaan Japan toe
 2. gravatar nitronic says:
  Jip sien ook daai rumours op sosiale media.

  Ander spelers wat dalk gaan is Mostert, Kriel, Whiteley , Erasmus van Leeus.
 3. gravatar Blue Bull says:
  Problem with SA rugby is that there is so much off the radar energy going into running a franchise, that the real focus should be on helping our franchises to keep their top players from overseas contracts.

  Or one of these days we all have to say good bye to the Bulls and start supporting a European club.
 4. gravatar Theo says:
  Ek het nie n probleem met die geel armband vir een week nie. Dra dan net swart armband vir die res van die jaar vir al die plaasmoorde en onskuldige kinders en ou mense wat so vermoor word. As julle dit nie doen nie is julle plein slapgat soos Saru.
  Daar is hopeloos te veel politiek in ons rugby. Ek is ook al so gatvol om in die middel of begin van n seisoen te hoor van nog spelers wat weggaan. Ek dink RASSISME en KWOTAS het baie daarmee te doen.

  Ek se net verlede Saterdag aand dat die AB spanne vir my mooi rugby speel. Toe word ek sommer kortgevat en uitgekryt as n landsverraaier. Wie kan nou stry dat die AB spanne mooi rugby speel. Ek geniet hul rugby want hulle probeer die beste spanne in die veld stoot en sit nie met kwota gemors waarmee SA sit nie.

  Ten minste is die kans goed dat n New Zeelandse span n game gaan wen as hulle speel. Ons kan nie meer met sekerheid se dat die Bulle gaan wen nie. Ons hoop maar vir die beste.

  Kyk net hoe leeg was Loftus verlede week. Dit is n skande om n stadion so leeg te sien. Dit was n Super 15 wedstryd en nie n afgewaterde Vodacom wedstryd nie. Hoe verwag ons ondersteuners dat ons unie die beste spelers moet koop as daar nie geld inkom van die ondersteuners nie. As ek in Pretoria of naby gebly het, het ek verseker ten minste 2 wedstryde n maand van die Bulle bygewoon. Ek het geen idee wat die kaartjies kos nie maar kan die Unie nie skoolbusse laat aanry Loftus toe nie. Al moet die laaities die wedstryd gratis bywoon.

  Oor die algemeen is ek al so gatvol van spelers wat oorsee gaan speel. Kan SA nie iets inbring soos Australie nie. Ek weet hulle het sekere voorwaardes daaraan verbonde. Ek se nog: as n speller oorsee gaan, moet hy nie verwag om vir die Bokke gekies te word nie.

  Ek wonder maar net hoeveel topspelers oorsee sal gaan speel as daar sekere voorwaardes is soos bogenoem en ook die feit dat die 2019 wereldbeker groep 50% swart moet wees. Dit is mos absurd. Jy kies jou beste groep vir die Wereld beker en klaar.

  Geld speel verseker n groot rol maar wragtag, so kan dit nie aangaan nie.
 5. gravatar Oom Koos says:
  Ja ek sien dat Lappies weggaan. Lyk my hy gaan darem eers die Super 15 klaarmaak. Dit is slegte nuus vir die Bulle. Ek sien Hougaardt het ook vasgeteken in Engeland. Wat is dit met die Bulle dat ons soveel spelers verloor.
  Met stegman wat ook miskien gaan klaarmaak raak ons dun op losvoorspelers. Hanru Liebenberg sal moet speelkans kry anders gaan hy ook pad vat. Ek het nie die Tukkie wedstryde gekyk nie maar hoor dat Ruan Steenkamp(ek dink dit is sy van) goed speel sover. N Speler wat ek ook sou nader trek is daardie flank wat vir die WP gespeel het.Chris Cloete ek dink. Hy is n goeie baljagter en lekker sterk
  Met al ons senters dink ek dat ons ook n senter of twee gaan verloor.
  Met almal wat wat weggaan is daar seker n paar rand waarmee ons n bul slot en vasskop erens kan koop. Een van die Leeus se hakers sal ook doen in die Bul kraal

  Het julle gesien hoeveel toeskouers daar op Nuweland was teenoor die paar mense op Loftus. Dit is darem n skande dat die Bulle so swak ondersteun word.
 6. gravatar Blue Bull says:
  Bad news about Lappies, but this just goes to show that money vs traditionalist loyalty the former always wins...nowadays. As the saying goes, if you want loyalty, get a dog...


  But we need to focus on tonight's clash at Loftus. The Sharks bench looks far more superior than the Bulls. with Nollis not even playing Hencus van Wyk against the Rebels - you know he is only there to fill the gap if the tight head gets injured. How the Bulls managed to bring these guys through the junior ranks I don't know. But hey look yards apart from their peer group players in other provinces.

 7. gravatar Rietrot says:
  Ek lees en geniet al jare al die insette op die blog. Behalwe vir 'n paar regtig swak elemente geniet ek die comments.Iemand het die vraag gevra hoekom die Sharks en die Stormers meer van hulle spelers behou as die Bulle. En ook dat dit lyk of hulle beter spelers koop. Iemand het gese dat Pretoria minder offer. Ek persoonlik dink dit is geld. Nie sover dit die spelers wat noodwendig geld jaag nie maar dat die Unie baie noustrop trek.Die afgelope jare se geloof in Ludeke en die tipoe ruby wat ons opgedis het, het toeskouers weggehou. Hoe ons Unie optree is 'n besigheid wat in finansiele moeilikheid is.Kyk maar na die tekens.
 8. gravatar wayne says:
  Baie baie bly oor die nuus, dat Wayne LOFTUS toe gaan vanaand. Woop Woop!!! Mag die beste span wen. Eerlikwaar sal ek bitter teleurgesteld wees as my boyz lose. Maar die son sal weer opkom. Lekker eet en snackies in losie.

  Sterkte aan die Bulle ook. Mooi naweek aan almal vir die laaang naweek.

  P.S. Jimmy as Sharkies dalk in die hekkie induik, kan jy dalk Paint it Black speel van Rolling Stones. Dankie!!

  Laastens, Vis jy sit seker nie in 'n losie nie?
 9. I can not more than agree with "METADOR" - we need a bench front row and two competent scrumhalves urgently and in addition two bench locks!!

  Piet is pathetic and does not belong on a Super Rugby pitch ......our Springbok scrumhalf is also another question...........!

  Are we (Blue Bulls Management) now too stupid to realize what we have in young talent especially loose forwards - did we not learn from "CHASING AWAY CJ VAD DER LINDE" who has made his name internationally with Ireland? This was the shortsighted vision of Heyneke Meyer and his follower .... Ludeke! The Blue Bulls must get rid of the Heyneke Meyer`s influence and his assistant coach, and follow the advice of Marais who is trying his best to get the Bulls on the road again!

  SUPPORT MARAIS AT ALL COST AND START PAYING THE PLAYERS WHAT THEY SHOULD EARN - Marais inspired his limited resources to develop now ..........and has proved his abilities as a coach with the cups he won at under 19 and 20! Just LEARN HOW JOHAN ACKERMAN HAS DEVELOPED HIS LIMITED RESOURCES once unknown, to achieve an excellent record with his team!!

 10. gravatar rian malan says:
  Theo,ek stem so saam met jou ,wat van al doe plaasmoorde ens,maar nee vir rassisme word geel armband gedra,wie is die grootste rassiste defnitief nie die met n witvel nie.Ek voorspel dat ons oor 5jr nie meer n Bulls franchise gaan he nie,maar iets soos Zumaloos XI,die Bulle sal nooit weer n krag in SA rugby word nie,enige een wat my nie glo nie bewys die teendeel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *