Centurion pull rabbit out of the bag - Week One CARLTON League

articles.comments (8)

Centurion pull rabbit out of the bag - Week One CARLTON League

Playing away Centurion pulled the proverbial rabbit out of the bag and surprised one and all with a win over Police (2016 ASSUPOL winners) to strengthen their chances of qualifying for the Community Cup later this year.
They ran in three tries to one for a well deserved lead (22-8) at half time.

My man of the match is Centurion’s fly half Gaybrin Smith who contributed 14 points was the thorn in Bobbies side, writes Johanna de Vos. He scored a monster of a kick just before the break from about 62 meters according to the referee and also an impressive intercept try from about 60 meters just after break. This really hit Bobbies hard.

Police got over the shock and answered with 2 tries. They struggled in the line-outs and had to play catch-up rugby the whole time. Not playing together as a team, and decision making were problematic said the coach after their loss.

Naka Bulls had an easy win at home in the Moot over Harlequins. Seven tries to one is not to be sneezed at. Hopefully Quins can recover before their match against newcomers Dragons from Pretoria North.

Dragons asked to play at Quins since their home grounds at a high school are not available Saturday.

The games between Tuks and Rustenburg Impala were cancelled Thursday and Saturday.

The reason then seemed to have been that Tuks were under the impression that Impala by not fielding five teams (3 senior and 2 junior) were in breach of the qualifying standards for League A. The matter will be attended to by the BBRU and is thus sub judice/pending.

The games between Tuks and Naka Bulls have been moved to Friday evening because of Saturday’s Super game at Loftus.

Scorers:

Centurion 29 (22), Police 23 (8).
CENTURION Tries: Curtley Brinkhuis (2), Christiaan Burger, Gaybrin Smith. Conversions: Gaybrin Smith (3). Penalty: Gaybrin Smith.
POLICE: Tries: Vincent Gwavu, Heinrich Rademeyer, Michael Nienaber. Conversion: Morne Hugo. Penalties: Morne Hugo (2).

Centurion team: JP de Plessis, Devin Grootboom, Christiaan Burger, Callie Barnard, Curtley Brinkhuis, Gaybrin Smith, Jacques Olivier ©, Tristan Slabbert, Bernard Vorster, Jaco Marais, Stefan Nel, Rohann Stroh, Juan Pike, Eugene Cunha, Paul Jacobs. Replacements: Cameron van Heerden, Jeandre Allner, Gavin Engelbrecht, Jaundre Venter, Albert Bakker, Divan Nel, Stanley Twiname, Nico van den Heever. Manager Danny Botha.

Police team: Morne Hugo, Theuns Kruger, Willie Odendaal, Heinrich Rademeyer, Ivan Venter, Dillon Laubscher, Xolani “Zulu” Nkosi, Vincent Gwavu, Luga van Biljon, Ian van Deventer, Pieter Matthews, Jerry Sefoko, Rayno Wasserman ©, Jacques Malot, Rinus Moulder. Replacements: Johan Pieterse, Boris van Jaarsveld, Marnus Coetzee, Gerhard du Preez, Hendrik van der Nest, Wynand “Natal” de Sousa, Michael Nienaber, Dolph Nel. Coach Nico Luus. Manager Japie van der Ryst.

SECONDS: Police 34 (17), Centurion 28 (7).
THIRDS: Police 48, Centurion 10.
u21: Police 19, Centurion 15.
u20: Centurion 51, Police 10.

Naka Bulls 48 (28), Harlequins 8 (3).
NAKA BULLS: Tries: Sylvester Booysen (2), Francois de Jonge, Lawrence Cleminson, Jean-Pierre Alberts, Donovan O’Grady, Fanie Raseroka. Conversions: Anton Beswick (5). Penalty: Jean-Pierre Alberts.
HARLEQUINS:Try: Christo de Jager. Penalty: Juan van der Merwe.

Naka Bulls team: Francois de Jonge, Robin Goliath, Alec Mhlanga, Anton Beswick, Fanie Raseroka, Jean Grobler, Ignick Windvogel, Jacques Rowe, Sibongile Njomba, Bradley Odendaal, Juan van der Westhuizen, Johan Engelbrecht, Lawrence Cleminson, Christoff Crail, Sylvester Booysen. Replacements: Gabriel Sipapate, Adriaan Brits, Lebo Sepuru, Jean-Pierre Alberts, Donovan O’Grady, Marcel Marney, Marcel Human, Kyle Pieterse. Coaches Kudu Oberholzer & Morne Human. Manager Johann Riekert.

Harlequins team: Jaques Petzer-Moore, Duval Smith, Johan Grobler, Riaan van den Berg, Wilhelm Theron, Juan van der Merwe, Johan Gericke, JP Nel, Clinton Luyt, Gunter Geyer, Khomotse Mokwele, Armand Grobler, Riaan Wilbers, Jan-Hendrik Bosman, Johan Ras. Replacements: Pieter Killian, Nishalen Govender, Flippie Volschenk, Eugene Beukes, Christo de Jager, Jacques Roos, Byron Breytenbach, Tiaan Hurter. Coaches Gert Mulder & Fanie Nortje. Manager Kobie van der Merwe.

SECONDS: Naka Bulls 31, Harlequins 19.
THIRDS: Harlequins 25, Naka Bulls 15.
u21: Naka Bulls 43, Harlequins 0.
u20: Naka Bulls 12, Harlequins 10.

Fixtures (Home teams first). Subject to change

Thursday 7pm & 8:30pm: u20 & u21:

Dragons vs Harlequins
Tukkies vs Naka Bulls
Impala vs Centurion

Friday 6pm, 7:30pm & 8pm: Thirds, Seconds & First teams:

Tukkies vs Naka Bulls

Saturday 1pm, 2:30 & 4pm:

Harlequins vs Dragons
Impala vs Centurion

Pin It

Apr 11, 2016

(8) Centurion pull rabbit out of the bag - Week One CARLTON League

 1. gravatar kabous 23 says:
  Soos verwag is Allister Coetzee die nuwe bok afrigter. Het iewers agter in my kop dalk gedink Frans Ludeke mag dalk die knop deurhak met 2 super rugby titels. Volgens SARU se vereistes dink ek hy het dalk 'n groter kans gestaan. Onder sy leiding het die bulle immers 'n superrugby titel by orlando stadium in Soweto gewen. Maar ek dink hy en Allister is omtrent ewe goed as dit by afrigting kom, so sterkte Allister. Hoop jy kry dit reg om redelik goed te doen in 2019 tussen al die politiek en 50 % swart verteenwoordiging in die wereld beker span. Ten minste het SA baie talent om van te kies.

  Ook baie geluk aan die pukke. Die taaiste varsity cup finaal wat ek nog gesien het. Maties het ooreers, maar ek dink die veggees van die pukke, en die ervaring van die laaste 3 jaar se finaal het dit vir hul moontlik gemaak.

  Na die naweekmoet ek se, dat selfs al het die leeus die sharks ore aangesit, dink ek steeds net 2 van hul spelers hoort in die bok span. Elton en Kriel. Wat dit wel vir my se is dat hulle goed afgerig is, topfiks, en goeie leireskap het. Ek dink meer dis 'n prosses van kombinasies wat werk. Ook waar is die feit dat hulle 2 jaar gehad het waar hul ondersteuning nie 'n beker verwag het nie, maar tyd gegee het vir ontwikkeling. Ons moet nie vir Nollis kruisig as hy nie die jaar al 'n trofee huis toe bring nie. Ek sien groot verbetering. Die Leeus en WP mag dalk nog beter as ons wees, maar die bulle is op die regte pad.

  Ek dink ons het n 50/50 kans om die reds die naweek te klop. afhangende van wat in die ander wedstryde gebeur kan ons onsself dalk bo aan die SA konferensie sien. Dit wil gedoen wees in ag genome niemand het eintlik iets van die bulle verwag voor die seisoen begin het nie, en nog minder na die 1ste week teen die WP.

  Na 7 weke van super rugby is dit weer lekker om te kan se dis lekker om 'n Bul te wees.
 2. gravatar Cornelius says:
  Sy Springbok span kan so lyk
  Kolbi
  Basson
  De jonck
  Kriel
  Ulengo
  Jantjies
  Page
  Beast
  Scarra
  Nyakane
  Etsabeth
  Lood
  Schalk
  Jacko kriel
  Nizaam Carr
 3. gravatar Oom Koos says:
  Nee Cornelius, jy is nie n rassis nie. Dis feite. Ek het ook al hier geskryf van die sokkerspanne wat so goed verteenwoordig is lol. Daarom se ek dat ons rugby base n klomp slapgatte is. Se ja en amen op alles wat die regering se. Let wel, ek se nie die regering "vra" nie, hulle "se" wat gedoen moet word.
 4. gravatar franscois says:
  Ek dink eerder die span sal so lyk:

  Kolbe
  aplon
  de jong
  de alende
  habbana
  elton
  paige
  daune
  louw
  Schalk
  lood
  eben
  trevor
  scarra
  beast
 5. gravatar nitronic says:
  Al wat ons kan se is Geluk AC en sterkte! Daar is al so baie gepraat oor n meer attacking gameplan , so op die stadium seeing is believing.

  Heyneke was gelooi oor

  1) Transformasie
  2) Kies nie op vorm spelers
  3) Weer terug beweeg na skop rugby
  4) Groei nie jong spelers nie

  So kom ons kyk of AC kan beter doen.

  Onthou net 2de plek was nie goed genoeg nie, so hoop dieselfde geld
 6. gravatar franscois says:
  Ek persoonlik dink transformasie is verkeerd as jy goed is in wat jy doen sal jy gekies word dit het niks met ras te doen nie! Nou kies hulle byvoorbeeld i speler soos elton wat baie goed speel en sy plek verdien wat gan gebeur as hy een swak wedstryd het almal gan se hy is daar oor transformasie wat nie fair is nie want hy verdien sy plek. Ek glo dit is ook die hoofrede hoekom ons sport so swak is en word teen nz se spanne hulle kies nie op kleur of ras maar vorm soos dit hoort!!!
 7. gravatar kabous 23 says:
  Glo my, politiek meng oral met sport in. NZ is nie daarbo verhewe nie. Daar is baie druk op all black rugby om meer goed desind aan Maori spelers te wees. Dink net aan al die politieke inmenging in Blues rugby die laaste paar seisoene, en die politiek rakende die aanstelling van John Kirwin. Dan moes die All blacks nog die HK ook verander het omdat die tradisionele een blykbaar te geweldadig wees. Selfs onder die spelers mag die HK nie gelei word deur iemand wat nie Maori afkomstig is nie. Die NZ flag is die laaste paar maande ook groot nuus. Met spelers soos Maccaw wat sy gewig aan 'n flag verandering ingooi wat nie meer die union jack op het nie, en minder soos die Ausie vlag lyk.

  Amerikaanse sport is ook nie uitgesluit nie. Rugby skole soos Westpoint word regerings finansiring vir sport ontwikkeling geweier ondat hulle nie aan nasionale amerikanse voetbal ligas meeding nie..

  Sport en politiek is maar nog altyd inmekaar gefleg, en dit sal altyd so bly. Die beste wat ons kan doen is om ons jongmense aan te moedig om deel te neem, en hulle waardesisteeme so te ontwikkel dat hulle die goeie en slegte van alles kan sien en die regte besluite te neem.

  In die ou dae was swart spelers geleenthede ontneem, en deesdae word wit spelers geleenthede ontneem Dis net omgekeerde rasisme. Dit lyk my ons huidige regering glo aan "2 wrongs make a right." Presies dieselfde as sport gebeur op verskeie ander gebiede.
 8. gravatar Forel says:
  Ten minste sal jy n wenspan ondersteun ou vis.
  Rian dit was nou rerig onnodig. n Mens kan mos maar support vir wie jy wil. Ek bly in die Kaap, is hier gebore en groot geword maar ek support die Bulle.
  As die Crusaders of enige New Zeelandse span teen die Stormers of die Sharks speel, ondersteun ek die NZ se span. Ek sal nog die Leeus en Cheetas ondersteun. Ek weet dit is seker nie reg nie maar dit is mos my keuse vir wie ek wil ondersteun.
  So gun maar vir vis sy vrye keuse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *