Home side wins in week three of Carlton League

articles.comments (4)

Home side wins in week three of Carlton League

Three Carlton A League games were played and in all three these games the home teams were victorious. Police beat Tuls 20-3, Centurion won 25-22 against Naka Bulls and Impala slayed the Dragons 43-30 reports Johanna de Vos.

The Police-Tuks game was supposed to have been the pick of the day, but failed miserably. It was a quiet game with hardly any excitement. Through-out the game Police had the upper hand and slowly but surely suffocated Tuks. Bobbies scored two tries – one in each half whereas the students only managed a single penalty - they just could not get into gear.

Naka Bulls should feel very unlucky. This is the second consecutive week that they lost with 3 points. (Against Tuks 23-20 and now against Centurion 25-22).
They are a different team this year with Marinus van der Walt at the head of their Academy and a proper new gym for the players. The vibe in the Moot club is also very good.
Scorers are:

Police 20 (10). Tries: Hendrik van der Nest, Marnus Coetzee. Conversions: Morne Hugo (2). Penalty: Morne Hugo. Drop goal: Morne Hugo.
Tuks 3 (0). Penalty: Abri Reynolds.

Teams:
POLICE: Ivan Venter, Dewald Pretorius, Willie Odendaal, Heinrich Rademeyer, Theuns Kruger, Morne Hugo, Hendrik van der Nest, Luga van Biljon, Pieter Matthews, Ian van Deventer, Divan Steenekamp, Jerry Sefoko, Rayno Wasserman ©, Johan Pieterse, Boris van Jaarsveld. Replacements: Jacques Malot, Marcel Olivier, Marnus Coetzee, Vincent Gwavu, Gerhard du Preez, Corne le Grange, Roland Syphus, Carl de Jager. Coach Nico Luus. Manager Japie van der Ryst.

TUKS: Abri Reynolds, David Pieterse, Max Calitz, Marais Schmidt, Chrisjan Meyer, Marcel Steyn Scholtz, Carlo Engelbrecht, Willie Engelbrecht, Gerrit Engelbrecht, Luke van der Smit, Pieter Janse van Vuren, Pieter Griesel ©, Primo Ncube, Theuns Reynolds, Heinrich Els. Replacements: FJ Binneman, Du Toit Genis, Morne Botha, Buzwe Mpotulo, Impi Visser, Lourens Pretorius, Tian Nel, Justin Forwood. Coaches Kobus Vorster & Conrad Boshoff. Team Manager Morris Gilbert.

Seconds: Police 41 (27), Tuks Fezelas 3 (3).
Thirds: Police 37, Tuks Pumas 15.
u21: Tuks Jongspan 18, Police 0.
u20: Tuks 33, Police 0 ?

Centurion 25 (12). Try: JP du Plessis. Conversion: Gaybrin Smitn. Penalties: Gaybrin Smith (6).
Naka Bulls 22 (12). Tries: Alec Mhlanga, Anton Beswick, Sibongile Njomba, Robin Goliath. Conversion: Jean Grobler.

Teams:
CENTURION: JP du Plessis, Devin Grootboom, Christiaan Burger, Callie Barnard, Curtley Brinkhuis, Gaybrin Smith, Jacques Olivier ©, Tristan Slabbert, Bernard Vorster, Albert Bakker, Rohann Stroh, Stefan Nel, Juan Pike, Eugene Cunha, Paul Jacobs. Replacements: Nico van den Heever, Jeandre Allner, Eben Wepener, Jaco Killian, Jaundre Venter, Ryan Townsend, Divan Nel. Fano Ntsala. Team manager Danny Botha.

NAKA BULLS: Ayavuya Mavuso, Robin Goliath, Alec Mhlanga, Jean Grobler, Marcel Human, Anton Beswick, Ignick Windvogel, Jean-Pierre Alberts, Sibongile Njomba, Lebo Sepuru, Juan van der Westhuizen, Adriaan Brits, Lawrence Cleminson, Sylverster Booysen ©, Gabriel Sipapate. Replacements: Christoff Crail, Brendan O'Donoghue, Godwin Mangenje, Wessel Jordaan, Donovan O’Grady, Marcel Marney, Fanie Raseroka, Kyle Pieterse. Coaches Kudu Oberholzer & Morne Human. Team Manager Johann Riekert.

Seconds: Naka Bulle 24, Centurion 13.
Thirds: Naka Bulle 40, Centurion 5.
u21: Naka Bulls 21, Centurion 6 ?
u20: Naka Bulls 21, Centurion 5.

IMPALA 43, DRAGONS 30 (Scorers not available)

IMPALA: Not available.

DRAGONS: Emilio Duvenhage, Adriaan Oosthuizen, Dirco Smuts, Edwin Oliver, Roberto van der Mescht, Marnus van Rensburg, Cor Rautenbach, Robey Leibrandt, Mandla Mdaka, Luan Richardson, Reynhardt Schutte, Gary Bredenhann, Jaco Coetzee, Abraham Boonzaaier, Peet Vorster. Replacements: Leon Mentz, Francois Schoeman, Patrick Mathe, Brandt de Klerk, Wildon Marsh, Tonie Smith.

Seconds: Not available
Thirds: Not available
u21: Not available
u20: Not available

Top Points scorers:

40 Gaybrin Smith Centurion (1 try, 7 conversions, 7 penalties)
20 Anton Beswick Naka Bulls (2 tries, 5 conversions)
17 Jean Grobler Naka Bulls (1 conversion, 5 penalties)

Top Try scorer:
3 Curtley Brinkhuis (Centurion)

Fixtures for Week 4:

Dragons vs Police
Harlequins vs Centurion
Naka Bulls vs Impala
Tuks have a bye.

Pin It

Apr 25, 2016

(4) Home side wins in week three of Carlton League

 1. gravatar Poliesman says:
  Welldone Bobbies.
  Ek sien julle steur julle nie aan kwotas nie. Mooi man. Dis mos hoe dit hoort.
 2. gravatar kabous 23 says:
  Wanneer gaan politiek tog ophou met sport inmeng. Is politiek se modus nie om te verseker daars geen diskriminasie of rassisme nie. FM se aankondiging is niks anders as 'n poging om stemme te werf nie. Elke keer net voor 'n verkiesing hoor mens stories oor die bok embleem of transformasie. Hierdie munisipale verkiesing geen verskil nie.

  Sal graag wil weet hoeveel spandeer rugby vir rugby ontwikkeling op "rural" vlak, en hoeveel sokker vir sokker ontwikkeling op dieselfde vlak spandeer in monetere waarde. Aankondigings soos daardie is niks minder as opstokery en stemwerwing nie. Ek is seker 'n vergadering agter geslote deur met administrateurs hou meer waarde in.

  Vir my gaan sport oor 'n aktiewe leefstyl vir jong mense, 'n gevoel van trots en samehorigheid vir ondersteuners en bou van karakter by aktiewe atlete. Sulke aanmerkings deur politisie maak direk inbraak teen wat ek van sport verwag.
 3. gravatar Bloukaap says:
  Die transformasie beleid vir rugby is verlede jaar in April op SA Rugby.net s website gepubliseer.

  Saru kan nie op hiedie transformasie reageer as die rgering, wat graag dreigemente uitstuur, nie self miljoene rande gaan spandeer om rugby oral in SA te bemark en ontwikkelingstrukture in plel te stel nie. Dit help nie daar word druk geplaas op nie Franchises nie. Die regering moet omgewing skep, met belastinggeld, waarbinne dit vir franschises moontlik sal wees om die proses optimaal te benut. As dit nog nie gebeur nie, dan het die regering nie hul job gedoen nie. En ons almal weet hoe lyk die ANC se rekord as dit by leierskap en geld kom. 84% mense id land is generies swart. Maar wat het die regering gedoen om hierdie spel behoorlik te bemark en ontwikkelingstrukture te skep en volhoubaar in plek te stel? Nie alle skole kry meer jong inderwysers wat rugby afrig nie. Sommige skole kry onderwysers wat glad nie eens sport afrig nie.

  Die BBM het reeds hul hele afrigtingskorps 50% getransformeer. Swart seuns speel net nie rugby nie, tensy enkeles geidentifiseer word en in top skole met beurse kan studeer.

  In my eerlike opinie is rugby besig om te verloor want puik seuns gaan nie toekoms hê hier nie. Terwyl unies hulself moet staal vir transformasie, lok Europese klubs ons spelers met groter salarisse weg. Die ondersteuners is alreeds vuisvoos met te veel rugby op die kassie, politieke inmenging, al se die regering ook wat, gaan ons ondersteuners by die huis laat bly. Baie min rugby ondersyeuners kyk nog na Nyakane as swart. Hy het homself bewys. Meriete. Meriete, Meriete.
 4. gravatar nitronic says:
  15 SP Marais, 14 Travis Ismaiel, 13 Jesse Kriel, 12 Jan Serfontein, 11 Bjorn Basson, 10 Francois Brummer, 9 Piet van Zyl, 8 Hanro Liebenberg, 7 Jannes Kirsten, 6 Lappies Labuschagne, 5 RG Snyman, 4 Jason Jenkins, 3 Marcel van der Merwe, 2 Adriaan Strauss (captain), 1 Trevor Nyakane

  Substitutes: 16 Bandise Maku, 17 Lizo Gqoboka, 18 Werner Kruger, 19 Marvin Orie, 20 Roelof Smit, 21 Rudy Paige, 22 Tian Schoeman, 23 Dries Swanepoel


  Jis dis darem swak as ander site eerste die span aankonding.


  Jammer Ulengo moes terug keer na SA a.g.v persoonlike redes. Jammer Bjorn Basson is daar.

  VIr die res is dit n goeie span. Sterkte Bulle hou voort met die spel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *