Marais to coach Vodacom Blue Bulls in Currie Cup

Marais to coach Vodacom Blue Bulls in Currie Cup

articles.comments (18)

Marais to coach Vodacom Blue Bulls in Currie Cup
The Blue Bulls Company (Pty) Ltd on Monday confirmed that coach Nollis Marais will continue in his head coach capacity at the union and will also take charge of the Vodacom Blue Bulls team that will contest the Currie Cup Premier Division to kick off the weekend of 5/6 August 2016.
The reason for this extension of Marais's duties was to ensure continuity in the playing squad, with almost 90% of them part of the Vodacom Bulls, where Marais was head coach in 2016.
"With almost the whole Bulls squad now available for the Currie Cup competition that is starting soon, the call was made to extend the mandate of Marais, so he will now be coaching the Vodacom Blue Bulls as well. It just makes sense for him to continue with the group of players that are developing so nicely under his guidance," said Barend van Graan, CEO of the BBC.
The position of Hendré Marnitz, who coached the team in the Currie Cup Qualifiers, will be confirmed later in the week once Marais' full management team has been finalised, but van Graan made it clear that he will stay in the BBC coaching structures.
"The call to continue with Nollis in the Currie Cup was made for rugby reasons and is not a reflection on Hendré's abilities. The progress and growth shown by the team under Nollis is something we want to expand and grow, hence the decision."
Van Graan dismissed speculation that Marnitz was relieved of his position.
"We have faith in his abilities as a coach and his continued involved in the structures of the BBC."
The management of the Vodacom Blue Bulls team will be confirmed later in the week.

Pin It

Jul 18, 2016

(18) Marais to coach Vodacom Blue Bulls in Currie Cup

 1. Ek glo hierdie is 'n baie belangrike stap in die regte rigting. Dit sal beslis kontinuiteit bring veral as hy Gary en Anton ens ok kan inhou.

  Gaan Ren Bothma nou CC vir ons speel?? Hoekom was daar soveel bespiegeling hieroor op vorige draad?
 2. gravatar Muzi says:
  Bulls after that talented Stormers 12 Daniel Du Plessis?!?!....surely that would mean the end of road for Jan at the Bulls?!?!..interesting if the move goes through....
 3. gravatar Blouland says:
  Goeie nuus, hopelik kan die nuwe afrigtingspan groot indruk maak in die CB. Die kompetisie is glad nie meer wat hy was nie, maar bly 'n belangrike bousteen vir superrugby momentum.

  Die heel belangrikste is egter om met 'n bal in hand speelpatroon die ondersteuners weer terug te kry by Loftus. Dit is die heel belangrikste ding wat Nollis moet regkry, dan sal die res volg. Laasjaar in die eerste 5 rondtes het ons goed gelyk in die CB, maar daarna die kluts kwyt geraak toe ons na die Lions verloor terug geval het na stampkar rugby.

  Kan iemand al antwoord gee of Bothma ook CB vir ons gaan speel ?

  Ek sien die planne van nuwe aankope is al weer gefokus op nog 'n klomp flanke, senters en vleuels.

  Nee man, ons het oor as genoeg diepte daar, ons kort top ervare vaskopstutte. Nie 'n paar jong onbekende ouens wat nog naam moet maak nie. Ons het reeds Ettiene Swanepoel, laat hy ontwikkel word. Ons moet al ons geld gebruik om 'n ervare top vaskop of 2 in te bring.

  Die volgende prioriteit is goeie backup vir Piet en Pollard, ons kort daar spelers wat 'n impak kan maak, nie net getalle vol maak nie. As FDP nie wil betrokke raak in afrigting nie, kry hom en Vic ten minste as konsultante om te help om die regte spelers te identifiseer en te ontwikkel.

  Ek het baie gehou van wat ek in Papier gesien het in die 0/20 WB Bokke toernooi. Hy is nog baie jonk, maar ek hoop hy kan reeds by die Bulle se 0/19's of 0/21's betrek word in die CB.

  Sterkte Nollis en Bulle vir die CB.
 4. gravatar Loftus says:
  Barend, hoekom vertel jy nie nie maar vir ons klomp nuttelose onfersteuners hoe n goeie job Marnitz in die Curriebeker sover gedoen het nie?
  Ons het jou mos gewaarsku teen die swak aanstelling, en ons weet mos niks van rugby af nie.
  Ek kry eintlik vir Barend baie jammer, hy probeer hard, maar hy het nie n clue hoe n professionele sportspan bestuur moet word nie. En elke dag raak dit duideliker vir almal rondom hom dat hy sukkel.
 5. gravatar Muzi says:
  Ivan Van Zyl off to Montpellier?!?!...interesting......
 6. gravatar Muzi says:
  @BLOULAND

  Entienne Swanepoel/Adriaanse/Jon-Roy Jenkinson & Conrad van Vuuren have been signed as the options at tight head....all four are very good players.....Embrose Papier would be my back up option for Piet van Zyl......
 7. gravatar Matador says:
  Renaldo speel CC vir Pumas. Dit staan op sy eie Instagram profile "Pro rugby player playing for The Bulls in Super rugby and Curriecup for the Pumas. International for Namibia. " So dis uit die perd se bek en bevestig deur ander betrokkenes.
 8. gravatar Cornelius says:
  Nou sal ons sien hoe goed die S A Spanne die naweek is , Ek vermoed al drie gaan verloor
  Leeus verloor met 7
  Sharks verloor met 10
  Stormers verlloor met 3
  En Crusaders vat die titel
 9. gravatar Bullterrier says:
  Halo julle manne.

  Dis baie goeie nuus. Wonder wanneer kondig hulle de kaptein aan? Sal en moet sekerlik Arno Botha wees?
 10. gravatar Bloukaap says:
  Ek was nog goedhartig en het gesê Maritz moet aan die einde vd seisoen beoordeel word. Maar gelukkigbhet die BBM ons hierdie slag verras.

  Muzi, yes, I think the Bulls are negotiating because someone in the midfield is leaving, otherwise it doesnt make sense at all. Jale White is using the Bulls as his own personal feeding scheme by the look of things. Maybe he is actually a Bulls supporter after all these years.

  What did you think about Jesse Kriel at full back? Dont know what the Bulls are going to do, but Jesse for me is enjoying himself at 15.
 11. gravatar Blouland says:
  Renaldo Bothma (born 18 September 1989) is a South African-born Namibian rugby union footballer. He plays mostly as a flanker. He represents the Bulls in Super Rugby and the Blue Bulls in the Currie Cup, having previously played for the Golden Lions, Leopards, Sharks and Pumas.

  Club information
  Playing position Flanker
  Current club Bulls / Blue Bulls

  Dit is wat by wikipedia staan, en by sarugby. net:

  Vodacom Blue Bulls Currie Cup Qualifying - 2016
  Vodacom Bulls Vodacom Super Rugby - 2016

 12. gravatar Muzi says:
  @BLOUKAAP....the Bulls should have rather put more faith in Dries Swanepoel because he's the best out side centre at the Bulls....I've always maintained that Jesse Kriel's best position is at full back....he will have to rotate with Gelant in 2017.....
 13. Nemo says:
  Blouland, Renaldo speel Bulls Qualifying CC (wat nou klaar is), maar Pumas CC.
 14. gravatar Barries says:
  Baie bly oor Nollis.Ek dink die bulle benodig n direkteur van rugby en dan kort die bulle n goeie agterlyn afrigter.As ek kyk na al die spelers wat oorweeg word om gekontrakteur te word vir volgende seisoen dink ek ons kort meer diepte op losskakel,skrumskakel en haker.
 15. gravatar Vis says:
  Ag Cornelius jy is 'n ou suurgat. Lions gaan die beker wen
 16. Ons moet Bothma probeer hou vir die CC! Hy is n yster. Kan nie glo ons is alweer so stupid nie
 17. gravatar Bluebull says:
  Intersting to see that the Bulls are trying to lure du Plessis (centre) to play for us, while we have a brace of good midfielders and actually lost a few over the past few years because of the depth there. In my mind our most dangerous pair is Burger Odendaal and Dries Swanepoel. Swanepoel is a natural outside centre and also combines well with Dan Kriel. JanSerfontein's defense is very good and he combines very well with Jesse. Then there is also JT Jackson, the up and coming junior star. So reading in the papers about Du Plessis come as a huge suprise to me.
 18. gravatar Rian Malan says:
  Vis,weet jou ma jy is hier,tyd vir die kot ou seun,stuur groete vir jou ma en sussies,hulle is toe veel beter as wat ek verwag het.Maak Arno Kapt,as ons ,ons hele span omtrent oorvat CC toe en ons wen nie die CC nie is daar erens n groot f....p,moet net nie weer kom met ons bou en is jonk nie want dan kots ek bo op VIS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *