Botha to lead Vodacom Blue Bulls in Currie Cup, New signings

Botha to lead Vodacom Blue Bulls in Currie Cup, New signings

articles.comments (24)

Springbok loose forward Arno Botha will lead the Vodacom Blue Bulls in the 2016 Currie Cup Premier Division, the Blue Bulls Company (Pty) Ltd announced on Monday.

Botha, who have two test caps to his credit, brings a wealth of talent to the team and is expected to lead by example and from the front. The Vodacom Blue Bulls start their Currie Cup campaign against DHL Western Province on Friday in Pretoria.

Botha has proven leadership, having lead the Junior Springboks to the Junior World Championship a couple of years back and fulfil one of the core leadership roles in the current Vodacom Bulls structure, where he played 46 times in the Vodacom Super Rugby competition.

He has played in 24 Currie Cup matches for the team since his debut against the Steval Pumas in 2011.

Botha will alternate with Nic de Jager and when he is off the field, Hanro Liebenberg, himself a former Junior Springbok captain, will take over the captaincy reigns, Vodacom Blue Bulls coach Nollis Marais confirmed.

"We are very fortunate to have a strong leadership core. Arno does have the edge when it comes to experience and he is very well respected amongst the squad. It is also very important for me to have my captain as a starting certainty, so Arno ticks all the boxes.

He is one of the best in the country and I can expecting good things from the team with him in charge," Marais said.

Botha said it is a big honour. "I grew up being a Blue Bulls fan and always admired the quality of leadership in this team. I have also played with some great captains, so hope to bring justice to the position. If you lead from the front, half of the challenge is done, so I am keen to see how this added responsibility improves my game," Botha said.

Coaching staff confirmed

The Blue Bulls Company meanwhile also confirmed their coaching staff for the remainder of the season. A number of new signings were also announced.

Nollis Marais is again in charge of the Vodacom Blue Bulls Currie Cup team. His forwards coach is Anton Leonard and backline coach is David Manuel. John-William Meyer will act as technical and kicking coach and Shaun du Toit and Henri-Charl Terblanche take care of strength and conditioning.

For the Under-21 team Pote Human will be Head Coach. His assistants are Bevin Fortuin (backs), Denzil Frans (forwards), Vainon Willis (technical) and Ghafoer Luckan (strength and conditioning).

The Under-19s will be coached by Jaco Pienaar, with Dewey Swartbooi (backs), Curtley Prins (technical) and Mark Nicholls (strength and conditioning) the remaining staff.

Pine Pienaar is defence coach for the senior side, Gary Botha scrum and breakdown coach for all teams and Jacus Coetzee in charge of rehabilitation. Hayden Groepes was named assistant coach for the backs for the Currie Cup and u.21 teams, while Hendré Marnitz has been confirmed kicking and skills coach for the junior teams.

 

New signings

The BBC also announced the signings of Conraad van Vuuren, John Roy Jenkinson and the extension of contract to Tony Jantjies.

Van Vuuren, currently playing for the Toyota Free State will join in 1 November on a two year deal and Jenkinson, formerly Pukke and Leopards and currently Maties and WP prop, will join for two years from 1 August.

Jantjies has agreed to a contract extension till 31 October 2017.

Pin It

Aug 01, 2016

(24) Botha to lead Vodacom Blue Bulls in Currie Cup, New signings

 1. gravatar Muzi says:
  Arno Botha hasn't been the same player after that knee injury....Nollis Marais says he's one of the best players in the country then why isn't he part of the Springbok wider squad?!?!Renaldo Bothma 100% fit is even a better number 8....Tony Jantjies is average....he will NEVER be a quality super rugby player......
 2. gravatar Bullterrier says:
  @Muzi get your facts straight. Renaldo plays for the Pumas CC. Secondly Arno was chosen to represent SA A and did very well.. Surely he must be one of the best.. Yes he must still hit form but he has all the makings.. And the most experience.. Don't look to much into Renaldo Bothma's game against the sunwolves.... Just saying. Last thing either back the boys and captain or support someone else.
 3. gravatar wayno says:
  Ek voel ons moet eerder jong 15 mbe Divan kies en Edgar stadig vn bank af inbring
 4. Renaldo is INDERDAAD baie goed, net so goed soos Arno. Onthou Renaldo speel nog vir SUIDWES-AFRIKA ook. Goed om diepte te hê, mits hy vir Blou Bulle beskikbaar gaan wees in Curriebeker.
 5. gravatar franscois says:
  Sien travis is yt vir vrydag so wonder wie die ander vleul gan wees??? Ek dink dis tyd om libbok op 10 te speel schoeman het oor en oor bewys hy is te visselvallig kies libbok dat hy sy voete kan vind op die vlak daar is oor genoeg heelagters speel hom waar hy hoort! Kies die lyn soos volg

  Sp
  dries
  dan
  burger
  ulengo
  libbok
 6. gravatar Morne says:
  Just a wild guess, under 21 win their comp.this year watch and learn
 7. @franscois ek dog SP is weg by ons.....
 8. gravatar Theo says:
  As SP nog by die Bulle is sal ek hom ook kies.
  Arno Botha is volgens my ook die regte ou vir die kapteinskap. Hy is verseker n baie goeie speler en van die bestes gaan nie in die Bok groep wees nie. Elke Springbok afrigter het sy eie keuses en dan speel kwotas ook nog n rol.
 9. gravatar Theo says:
  Hendre Marnitz - kicking coach. Regtig?????
  Wat van Derick Hougaardt.
 10. gravatar Vis says:
  Dit is al Dinsdag en niemand op hierdie site wens die Lions geluk met hulle super rugby final nie. Jaloesie is 'n lelike ding boys.

  Geniet julle laaste week van "Ons is die enigste SA span wat SR al gewen het". Na saterdag is dit verby.

  GO LIONS - Super Rugby Champs 2016

  Die hele SA staan agter julle - Behalwe die Blou Bulle en hulle ondersteuners.
 11. gravatar Paarlbul says:
  Hier is name in die afrigtings korps wat baie se van Bulle bestuur se kundigheid. Die beste is Vainon Willis as tegniese adviseer by O/21's. What the hell!!
  Sterkte aan die Lions.
  Die Lions is besig om vir die res van SA se afrigters te wys hoe agter die klip die afrigters in SA is en hoe hulle met talent mors!
  Kom Nollis, wys vir ons jy kan die Bulle se talent beter gebruik, van senior tot juniors.
 12. gravatar Murphy says:
  Ek verstaan nie lekker........ volgens koerant : "Die plan is dat Nic de Jager vir Botha in die tweede helfte vervang.

  Die jong Hanro Liebenberg, ook ’n voormalige kaptein van die Jong Bokkies, sal dan beheer neem."

  So Arno gaan altyd net een helfte speel? en dan is daar 'n ander kaptein in die tweede helfte? en waar gaan hy speel as De Jager vir Botha vervang?


 13. gravatar franscois says:
  Net so i vinnige vraag aan al die manne behalwe ou doos kop vis johan ackerman en die leeus speel met 17% swart en geen kwotas en suksess is hoog is dit nie i teken van kies i speler op vorm en nie kleur?
 14. gravatar Vis says:
  Franscois - Los jy die kwotas by die Lions uit. Dit het niks met jou en jou spannetjie tedoen nie.

  Doen jouself n guns en ondersteun die naweek n ware champion team.

  LIONS - 2016 SUPERRUGBY CHAMPS
 15. gravatar Vis says:
  Lions - Beter as die beste.....
 16. gravatar Bloukaap says:
  Francois

  Goeie vraag. Ek dink SARU gaan geluide maak na die finaal.

 17. gravatar Cornelius says:
  Vrot vis mens kan sien jou Breins werk soos n volkswagen beatle neus is plat Breins in jou gat
 18. gravatar Blue Bull says:
  Well this is a short lived speedy Currie Cup. I wish SARU would replace the CC because it has been stripped of its proud history. Make it the Mbalula Cup.

  Arno is the obvious choice as captain. He has come a long way in leadership positions since his school days. Bothma will be back for Super 18 rugby. Whether he is our best remains to be seen. What I saw impressed me, but that was against very poor opposition.
 19. gravatar franscois says:
  Haha ou vrot vis verander some 5 keur i jaar spanne jys i regte drol kop mens stem nie net vir i span wat wen nie!! Jaa ons almal staan agter die leeus en wil he hulle moet die beker sa toe bring maar ongelukkig vir almal wat se maak die leeus almal bokke is dit onmoontlik want daar is slegs 4 spelers van kleur in en almal weet rugby gan oor kleur en nie meer vorm nie.
 20. gravatar Vis says:
  Cornelius - Sluk jou trots en wens die lions geluk. Jy was die een wat gese het hulle gaan in die QF teen die Crusaders verloor.

  Francois - Hou op lieg.
 21. gravatar Cornelius says:
  Vrot vissie
  Jy het gespring van Kings af na nou sommer die Leeus toe, jy weet niks van rugby, ons almal staan nou agter die Leeus, so hou op om te sê ons staan nie agter die Leeus, gaan kry vir jou iets om te doen jy is vervelig
 22. gravatar franscois says:
  Ou vis dat imand jou nog nie gemoer het nie weet ek nie jy gan seka more vir meer as een party vote soos wat jy al die spanne ondersteun wat wens weet nie wat soek jy op die page die leeus het ook een gaan praat kak da! Ons is almal trots op die leeus veral elton was saam hom op skool en saam sy boetie tony in die klas sal nooit vergeet koue winter dae sit elton agter op die bakkie opad skool toe sodat tony voor kan sit hy verdien alles wat sy kant toe kom!!
 23. gravatar Rian Malan says:
  Baie bly Arno is Kapt,maar as dit so is dat hy net 1 helfte speel is Nollis al klaar van die pad af.Ons moet die WP klop vrydagaand,net jammer hulle speel so goor tyd,wonder of daar 10000 mense gaan wees.Maritz skills en skop afrigter,fok hy kon nie eers n span afrig nie ,waar kom die skills nou vandaan.Waar die Bulle aan hulle Bestuur spanne kom sal net hulle weet.Leer Barend dan nooit nie.Ou VIS eindlik is jy n Bul ou dooskop,jy krap net gat.Se vir jou ma en sussie ek kry hulle onder lamppaal 3 vanaand
 24. gravatar Dries says:
  Paarlbul, jou vraag oor Vainon Willis dui die kern van die Bulle se huidige probleem met middelmatigheid aan. Noem dit sommer reguit by die naam: POLITIEKE KORREKTIED, in die volksmond ook bekend as GATKRUIP BY DIE ANC!

  Barend en sy raad stel nie meer belang om te presteer nie. Middelmatigheid is goed, solank hulle die politici tevrede stel. Elke tweede kwota-speler wat dit nie op die veld maak nie, word nou opgelei as afrigter, tegniese adviseur, spanbestuurder of sommer skop-afrigter!

  Kenners van die Bulle se geskiedenis sal vir jou vertel dat 'n man soos Wynie Strydom 'n reuse rol gespeel het in die sukses van die Bulle tussen 2002 (eerste Curriebeker onder Heyneke) en 2010 (laaste SuperRugby trofee). Nou gaan dit vir Barend-hulle nie meer oor die kwaliteite van die man wat in die belangrike pos as spanbestuurder aangestel word nie, maar oor sy velkleur. Kyk maar as jy weer op Loftus kom, AL die Bulle se spanbestuurders is getransformeer!

  Die Bulle versink in die dryfsand van middelmatigheid weens politiek. Dis die feite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *